Şimdi Ara

Netflix uygulama içi abonelik sistemini iOS üzerinden kaldırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Dijital video içerik platformu Netflix farklı abonelik çeşitleriyle tüm platformlar üzerinden erişilebiliyor. Netflix’e kredi kartı bilgilerinizi girmek yerine Apple’ın iTunes ödeme metodu sayesinde de direk olarak uygulama içi abonelik yapabiliyordunuz. Bugün Netflix’in, iOS platformundan uygulama içi abonelik sistemini kaldırdığı öğrenildi.

    Apple’ın aldığı komisyon oranları beğenilmiyor


    Netflix, Apple’ın aldığı komisyon oranlarıyla ilgili huzursuzluğunu daha önceden de dile getirmişti. Milyonlarca abonesi olan sisteme ödenen ücretin %15 ve %30 arasında bir kısmı Apple’ın kasasına giriyordu. Bu durum daha önceden de tepki çekmiş ve iOS üzerinden yapılan aboneliklere Netflix tarafından ek ücret eklenmişti. Bundan sonra ise yeni abonelik almak isteyen kullanıcılar Netflix sitesine yönlendirilecek ve ödemelerini site üzerinden gerçekleştirecekler. Abone sayısı gün geçtikçe artan dijital platformun App Store üzerinden kolay kaydolma imkanını kaybetmesi kullanıcıları da üzecektir.



    Ayrıca Bkz.X-Men ve Fantastic Four karakterleri Marvel sinematik evrenine katılabilir

    Bu tarz bir değişim iTunes ile yenileme yapan kullanıcıların vazgeçmesine bile sebep olabilir. Ancak görünen o ki Netflix, abonelikten ayrılabileceklerin ihtimalini göze alarak bu geçişi yapmış. iPhone ve iPad kullanıcıları siteye yönlendirilerek abonelik başlatmayı kabullenecekler mi merak konusu.








  • Daha ucuza olacaksa neden olmasın

  • Niye kabul etmesin ki, babasının şirketi mi Apple ?

  • Sadece uğraşmadan direkt üye olunması güzeldi ama spotify gibi yapacağız bunuda.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aylık abonelikte ne gibi bir zorluk olabiir kullanıcılar için anlamadım? Web sitesine girip kart bilgilerini verince her ay otomatik çekecek zaten... Biraz daha ucuza (aslında normal fiyatında) hizmet alacak kişiler, 10 sn'lerini ayırıp kart bilgilerini bir kerelik web sitesine girebilir bence rahatlıkla.

  • ilk önce tüm içeriklerini indirilebilir ve saçma sapan indirilen içeriklerin süre kısıtlamasını kaldırsın.

  • Çok fazla komisyon alıyor Apple bu konuda Netflix haklı ben hediye kartı kullanıyorum kredi kartı komisyonundan bile kurtuluyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.