Şimdi Ara

Netmaster CBW-383ZN Krack açığı var yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1 ay kadar önce kablo nete geçtik ve bize Netmaster CBW-383ZN modem verildi. Dün cep telefonumda süresi biten antivirüs yazılımı Norton'un süresini uzattım. Sistem Danışmanı Risk Bulundu diye uyarı verdi. Krack denen açık var diyor. Büyük olasılıkla modem kaynaklı. Ancak modem de en son yazılım kurulu görünüyor. Hatta sitesinde en son yayınlanan yazılımı indirdim ama sonu 8 ile bitiyor. Kurulu olan ise 9 ile bitiyor.

    Anlaşılan henüz o açık giderilmemiş. Bu konuda ne yapabiliriz.



  • Hocam ev kullanıcılarının istemcileri(telefon, laptop) patchlemesi yetiyor. Router'da istemci özelliği veya fast roaming özelliği var ise patchlenmeleri gerekiyor. Söylediğiniz açık telefonunuzda bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan4550 -- 23 Aralık 2017; 13:14:52 >
  • ozan4550 kullanıcısına yanıt
    Telefonda ise nette dolanan tüm Android telefonlar için güncelleme yayınlandığı haberleri bu durumda yalan oluyor. Samsung S6 edge kullanıyorum ve daha 15 gün önce yeni bir güncelleme yayınlandı ve kurdum onu. Ama garip bir durum da var. Telefonumda Norton 1 senedir var ve 5-6 gün önce süresi doldu ve daha önce hiç böyle uyarı vermemişti. Aboneliği uzatınca vermesi garip geldi ve ben bu sebeple de telefondan değil modem den şüphe ettim.

    Modem de için sitesinde en son yayınlanan yazılım ise 2016 senesine ait ve o zaman bu açık yoktu. Modem de ise kurulu olan yazılım sitesinde ki yazılımdan sonra çıkmış ama hangi sene ve aya ait belli değil.
  • Krack açığı nedir internetle mi alakalı neyin açığı bir söyleseydin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • unununium U kullanıcısına yanıt
    Modem ve internet şifrenizi bilmeden ve bilmesine gerek kalmadan internet ağında yaptıklarınızı bir başkası görebilir ve sitelerde hatta internet bankacılığında kullandığınız şifreleri görebilir hatta online alışveriş yapıyorsanız kredi kartı bilgilerinize bile ulaşabilirler.


    Kablosuz internet yani Wifi bağlantıları WPA2 güvenliği üzerinden yapılır. WPA2 de bir açık tespit edildi geçtiğimiz aylarda. Bu açık üzerinden bir başkası modem ve ağ şifrenizi bilmeden tüm internet verilerine ulaşabilmekte.

    Bu açığı modem üreticileri ve işletim sistemi geliştiricileri güncellemelerle kapatırsa sorun ortadan kalkıyor.
  • Noctivagant kullanıcısına yanıt
    Telefonun yazılımını güncellerseniz hallolur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Noctivagant kullanıcısına yanıt
    banka ve kredi kartı şifrelerini görebilmeleri için şifrelerinizi https olmayan bağlantılardan göndermeniz lazım. bu da bankacılık uygulamalarında olmayan bir durum.
    Telefonunuzun güvenlik güncellemesi hangi aya ait? Google bu açıkları ancak Aralık güncellemesinde kapatabildi.
  • apespecter A kullanıcısına yanıt
    Kasım ayına ait ama ben pek çok donanım sitesinde bu açığın kasım ayından önce giderildiğini okudum. Ekim ayında siteler yeni güncelleme ile giderilecek diye haber yapmışlar.
  • Netmaster modemleri düzenli olarak güncelleniyor.

    Sizin ne dediğiniz tam olarak belli değil.
  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    Bana dediniz sanırım. Modem ile ilgili değil telefon ile ilgili güncellemeyi kontrol etmemi söyledi arkadaş ona cevap yazdım. Bu arada benim kullandığım Netmaster modem için düzenli olarak güncellenme çıkmış değil. Şu an en son sürüm yüklü ama ne zaman çıktığı belli değil çünkü üreticinin sayfasında o güncelleme yok. Sayfasında olan yani en son yayınlanan güncelleme 07.04.2016 tarihli.

    İndirip rar dan çıkarıp üzerine tıkladıktan sonra en son yapılan değişikliği 07.04.2016 görünüyor. Modem ayarlarına girip bakınca ise yüklü olan güncellemesi daha sonra çıkan bir güncelleme ama tarihi belli değil.

    Pc açısından zaten sorun yok. Windows güncelleme ile bu açığın bilgisayarlardan veri çalmasını zaten engellemiş. Mobil cihazlar için tehlike oluşturup oluşturmadığının dan emin olamadığım için bu konu gündeme geldi.

    Ama Netmaster'ın forumdaki yetkilisinden gerekli açıklama geldi. En kısa sürede yeni güncelleme geleceğini yazdılar. Merakla bekliyorum güncellemeyi.




  • Netmaster sitesinde yükleme merkezinde 383ZN modeli için hiçbir indirme linki ve firmware görünmüyor?

    Ürünler sayfasında da adı geçmiyor. Sadece bir önceki model 383Z4 var???

    Açıklaması nedir bu durumun acaba?

    http://netmaster.com.tr/yukleme-merkezi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 9 Şubat 2019; 17:27:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.