Şimdi Ara

Netmaster CBW-383ZN Teknik Destek Konusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
537
Cevap
34
Favori
98.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.

    Son derece memnun olduğum motorola sb6121 modemimde telefon portu olmadığı için yine Motorola'dan vazgeçmeyip SBV6220 aldım.
    Muhteşem teknik desteği ile Türksat bir türlü modemi online hale getiremeyince son çare olarak uygun fiyata ikinci el bir Netmaster CBW-383ZN modem aldım.
    Ancak menüyü biraz kurcalayınca oldukça kısıtlı olduğunu gördüm. Bu sebeple de buradan bir konu açıp herkesin tecrübelerini paylaşabileceği bir ortam oluşturmak istedim.

    Önce ürünün teknik detaylarına göz atalım:

    CBW-383ZN KABLOSUZ KABLO MODEM

     Netmaster CBW-383ZN Teknik Destek Konusu

     Netmaster CBW-383ZN Teknik Destek Konusu
     Netmaster CBW-383ZN Teknik Destek Konusu
     Netmaster CBW-383ZN Teknik Destek Konusu
     Netmaster CBW-383ZN Teknik Destek Konusu
     Netmaster CBW-383ZN Teknik Destek Konusu
     Netmaster CBW-383ZN Teknik Destek Konusu

     Netmaster CBW-383ZN Teknik Destek Konusu
     Netmaster CBW-383ZN Teknik Destek Konusu


    Genel Bakış

    Teknik Bilgiler

    İlgili Ürünler

    DOCSIS 3.0
    IEEE 802.11n (300 Mbps / 2T-2R)
    8 D/S kanal birleştirme ile 320 Mbps’ye kadar D/S Bant genişliği
    4 U/S kanal birleştirme ile 160 Mbps’ye kadar U/S Bant genişliği
    4 adet RJ-45 Ethernet Portu (10/100/1000 Mbps BaseT MDIX)
    2 adet RJ-11 telefon portu (FXS)
    WDS
    WPS butonu
    WEP/WPA/WPA2 şifreleme
    MAC adres filtreleme
    Downstream frekans set edebilme özelliği
    MSO SNMPv3 uzak network yönetimi
    SNMP v1/v2/v3
    TFTP desteği
    IPv6 desteği
    DOCSIS 1.0/1.1/2.0/3.0 için MIB sağlama olanağı
    QoS (Quality of Service) desteği
    VPN geçiş desteği

    2 adet 5 dBi kazançlı dahili anten

    Bu da kullanım klavuzu: CBW-383ZN




    Şimdi benim derdim özellikle 3 sorunla ilgili. Şimdi evde olmadığım için arayüz görüntülerini ekleyemiyorum ama dilim döndüğünce anlatmak istiyorum.

    Birinci tespitim dil ile ilgili. Türkçe dışında dil seçseniz bile kaydedemiyorsunuz. İngilizce seçilememesi delirtiyor beni. Sizde de bu şekilde mi?

    İkinci sıkıntım DNS ile ilgili. Menülerde gezdim dolaştım didik didik ettim ama DNS değiştirmeyi bir türlü bulamadım. Gerçekten böyle bir seçeneğin olmaması anlamsız geldi, kendimden şüphe ettim ama gerçekten de DDNS dışında hiçbir menüde ayar bulamadım. DNS için ne diye üyelik almak zorunda olayım, anlam veremedim.
    Doğrudan DNS değiştirebileceğimiz, benim gözümden kaçan bir ayar gören bilen varsa lütfen paylaşsın.

    Diğer bir sorun kablosuz hızında.
    300Mbps yazmışlar ama 30Mbps geçemedim. Geçebilen var mı bilmiyorum. Benim özellikle sormak istediğim soru şu:
     Netmaster CBW-383ZN Teknik Destek Konusu

    Bu ekran görüntüsünü ürünün pdf'inden aldım. Ama ben bu ekrana girdiğim zaman "Band Genişliği" seçeneği otomatik olarak 20Mhz seçili ve değiştiremiyorum. Sizde de bu şekilde mi? Ayrıca Kablosuz Gelişmiş seçeneklerde herhangi bir ayar değiştirsem de kaydedemiyorum. Modem beni birden fazla login işlemi yapmışım gibi bir uyarı vererek boş bir sayfaya yönlendiriyor. Bir türlü ayarları kaydedemiyorum.
    Sizdeki durumu merak ediyorum. Müsait zamanda bakabilirseniz sevinirim.


     Netmaster CBW-383ZN Teknik Destek Konusu







  • quote:

    Orijinalden alıntı: sp@wn

    Merhaba,

    Yaklaşık 5 aydır Uydunet abonesiyim. Abone olduğumda Netmaster CBW-383ZN Docsis 3.0 modem verdiler. Şu anda Uydunet sitesinden cihazlara baktığımda Netmaster CBW-383Z4 Docsis 3.0 modem listede gözüküyor.

    Bu iki modem arasındaki fark nedir? Hangisi daha iyidir? Bilgi verebilir misiniz?
    Değerli Kullanıcımız,
    Şu anda Uydunet yalnız CBW-383ZN model modem vermektedir. CBW-383Z4 modem stoğu kendileri tarafında tükenmiştir.

    İki cihaz data ve ses özellikleri tarafında %100 aynıdır. Ancak kablosuz kartları ve anten özellikleri farklıdır.
    CBW-383Z4 2 adet 2 dBi harici antene sahiptir.
    CBW-383ZN 2 adet 5 dBi dahili antene sahiptir.

    Bilgilerinize,
  • CBW383Z-N 'yi ayarlamaya çalışmaktansa bence Türksat'a SBV6220'nin bir şekilde MAC kaydını yaptırtmak daha mantıklı geliyor her nedense ;)
    Daha az uğraşıp daha iyi bir netice alman daha olasılık.
    Bu arada 802.11n protokolünde 2.4 GHz frekans ve 20 MHz bant genişliğinde max 65 Mbps alabileceğin yazıyor.
    DNS server ve DDNS ayarları farklı konular.
    Ben en son Z4'ün şifresini değiştiremiyordum ve en sonunda balkondan aşağı fırlattım modemi.KURTULDUM.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Charmlander -- 29 Ekim 2016; 12:54:13 >
  • Erdinç B. E kullanıcısına yanıt
    Ben de Motorola SVG1501'dan Netmaster CBW-383ZN'ye geçtim yılbaşında. Modemin wireless bağlantı zayıflığından çekiniyordum ama korktuğum gibi değilmiş. Hatta Motorola SVG1501'den biraz daha kuvvetli yayın yaptığını gözlemliyorum. Ama firmware konusunda sıkıntıları var bence. Sizin sorduklarınıza gelince:

    (Yazılım Sürümü: CBW-383ZN_0081.545.392116mp5.799.005 iken!)

    * Arayüz Dili: Türkçe haricinde ingilizce var sadece. Seçtiğimde arayüz ingilizceye dönüyor sorunsuzca. Ama birşey dikkatimi çekti, burada yazılımın muhtemelen 383Z4'ten alındığı belli oluyor, resimde görülebileceği üzere ingilizce seçildiğinde Quick WiFi Settings (Hızlı Kablosuz Bağlantı Ayarları) sayfasında CBW-383Z4 yazdığı görülebiliyor, gözden kaçmış ve düzeltilmemiş. Daha da önemlisi modemi kapatıp açtıktan sonra ayar resetleniyor ve modem tekrar Turkçe arayüz ile açılıyor, yeniden ingilizceye çevirmek gerekiyor, seçim kaydedilmiyor yani.

     Netmaster CBW-383ZN Teknik Destek Konusu .  Netmaster CBW-383ZN Teknik Destek Konusu .  Netmaster CBW-383ZN Teknik Destek Konusu

    Motorola SVG1501'da arayuz tamamen ingilizceydi ve Turkce seceneği de yoktu diye hatırlıyorum.


    * DNS değiştirme: DNS adresleri set edebilme şeklinde bir ayar ben de göremedim. Geçen sene test amaçlı 383Z4 kullanmıştım bir süre ve arayuz ayarlarının screenshotlarını da almıştım, o modemde de DNS değiştirebilme gibi bir ayar göremiyorum. Ayrıca Motorola SVG1501'da da böyle bir ayar yoktu yanlış hatırlamıyorsam.


    * WiFi Hızı (Yerel Ag): Ben de yerel ağda 2 Wifi cihaz arasında yaklaşık 700 KByte/sn aktarım hızını geçemiyorum. Es Dosya Yoneticisi ile telefondan netbooka aktarım yapıyorum genelde. Cihazlar modeme n modunda 72Mbps ile baglanıyor en fazla, modemin dibinde iken. Netbooktaki Intel Wireless 1000bgn ağ kartı ile windowsta 130Mbps ya da bazen 144Mbps ile baglanıyorum görünüyor ama modem arayuzunde netbooku surekli 72Mbps görüyorum.

    En hızlı bağlanan cihaz ise Samsung Galaxy S6 oluyor. Hem S6'da ayarlarda 144Mbps goruyorum hem de modem arayuzunde 144 Mbps ile bağlandığı görülüyor. Ama Galaxy S6 ile netbooka aktarım yaparken de 700-750 Kbyte/sn' yi geçemedim, bu da 6Mbps gibi bir hıza denk geliyor zaten. 144Mbps nerdee, 6 Mbps nerde? Sorun ES dosya yoneticisinde mi cihazlarda mı, modem ayarlarında mı, henüz çözemedim. Siz 30Mbps görebiliyormuşsunuz, çok iyi bence .

     Netmaster CBW-383ZN Teknik Destek Konusu .  Netmaster CBW-383ZN Teknik Destek Konusu

    Ayrıca netbooku kablo ile LAN üzerinden bağlayıp telefondan aktarımı denediğimde de en fazla 1,1 MByte/sn hıza ulaşabildim ancak. Yerel ağda Wireless G üzerinden yani 54Mbps ile bağlansak bile 7MByte/sn hıza ulaşabilmemiz gerekirdi teoride. Hadi yarısı olsun 3.5 Mbyte, hadi onun da yarısı olsun diyelim, en az 1.5 MByte/sn görebilmemiz lazım. Cihazlardaki wireless modülleri bu işte çok belirleyici anlaşılan. Modem iddia ettiği üzere 300 Mbps'yi saglayabiliyor mu emin değilim, en yeni cihaz olan Galaxy S6 bile 144Mbps ile bağlanabildi modemin dibinden.

    Diğer Notebookun ekranı bozuk olduğundan iki Windows cihazın kablosuz üzerinden bağlantısını su an test edemiyorum ne yazıkki. Aslında yerel wireless ağ üzerinde Android ve Samba'dan bağımsız sadece Windows dosya paylaşımı ile test en net sonucu verecektir, değişkenler minimuma inecek çünkü. Notebooku en kısa zamanda tamir etsem iyi olacak.

    * Kablosuz Gelişmiş Seçenekler: Ben de buradaki ayarları değiştirdiğimde kaydedilmiyor. Uygula'ya tıkladığımda "Bir veya daha fazla giriş hatası: TEKRAR DENE" yazan bir sayfa çıkıyor ve ayarlar kaydedilmemiş oluyor. Ayrıca ben bir ara modemi kurcalarken 40MHz görmüştüm ama hangi ayarı değiştirdiğimde oldu hatırlamıyorum. Sanırım n modeunu kapattığımda ya da firewallı kapattığımda görmüştüm, emin değilim. 300Mbps hızı da sadece 40 Mhz seçili iken mümkün oluyordur belki bilemiyorum. (Edit: Ayrıntılar aşağıya eklendi)



    Bunlar haricinde fark ettiğim olumsuzluklar:

    Modemin Varsayılan Kullanıcı Adı ve Parolası değiştirilemiyor! Hadi değiştirilememesini geçtim değiştirmeye kalktığınızda ne yeni verileri ne de eski değerler olan admin-admin'i kabul etmiyor ve arayüze giremiyorsunuz. Modemi resetlemek gerekiyor tekrar giriş yapabilmek için! Tabii diğer ayarlar da resetlenmiş oluyor bu sebepten.

    Cihazlara MAC adresleri ile sabit IP atanamiyor! Motorola SVG1501'de böyle bir seçenek vardı. Yerel ağdaki cihazlara IP atanabiliyordu, bu modemde böyle bir seçenek göremedim. Z4'de de yoktu diye hatırlıyorum.

    Hızlı Kablosuz Bağlantı Ayarları: Modemin ayarlarını görebilmek için her seferinde bu sayfayı atlamamız gerekiyor. Kaçımız sürekli kablosuz ağın adını ve şifresini değiştiriyoruz ki? Acemi kullanıcılar zaten modemi geldiği gibi kullanıyor ve hiç dokunmuyor, wireless ağın adını bile değiştirmeye gerek görmüyorlar. Ağ adını ve şifreyi bizim gibi modem ayarlarını çok fazla kurcalayanlar bile sıklıkla değiştirmiyordur. O yüzden her seferinde fazladan bu sayfayı atlamak zorunda olmak çok gereksiz. Bu ayar sayfasının iptal edilmesi gerek bence!


    Modeme acilen firmware güncellemesi yapılması gerekiyor, NETMASTER uyuma!


    Duzenleme: Band genişliğinin ne zaman 40MHz olduğunu ayarları tekrar kurcalayınca buldum:

    Modem varsayılan ayarlarında "OBSS Varlığı: 1 (Etkin)" olarak seçili. Bu durumda "Band Genişliği: Otomatik" oluyor sadece ve geçerli değer de çoğunlukla (hatta belki her zaman) "Geçerli: 20MHz" görünüyor. Ben bu durumda hiç 40 MHz gördüğümü hatırlamıyorum, hangi şartlarda modem 40 Mhz'i otomatik seçiyor ya da seçiyor mu bilmiyorum. Belki çevredeki kablosuz yayınlar azken, yani fazla kirlilik yokken 40 MHz'e otomatik geçiyordur, bilemiyorum.

    Eğer "OBSS Varlığı: 0 (Devre Dışı)" olarak seçilirse "Band Genişliği: 20MHz/40MHz" seçeneği aktifleşiyor ve böylece 40MHz'i seçebiliyoruz.

     Netmaster CBW-383ZN Teknik Destek Konusu

    Bu ayarların etkilerini nasıl gözlemleyebiliriz acaba, üstteki mesajımda da yazdığım gibi kablosuz 300Mbps bağlantıyı görebilmek için 40 MHz ve/veya diğer bazı ayarların da seçili olması gerekiyor olabilir.

    Hakikaten, bu modemlerle 300Mbps görebilen oldu mu hiç?

    NetMaster'ın bir eksikliği de bu; kullanma kılavuzunda bu tür ayrıntılı bilgiler yok. "OBSS Varlığı", "STBC Tx", "Düzenleyici Modu" vs. ayarları nedir, ne işe yarar, kılavuzda bir gıdım bilgi yok, adları bile geçmiyor! Üstelik bunlar kablosuz "Temel" ayarlar, "Gelişmiş" ayarlarda değişiklik bile yapılamıyor. Aferin NetMaster!

    Modemin hangi şartlarda hangi ayarlarla kullanılmasının uygun olacağı, max performanslı olacağı gibi bilgiler buradan verilirse harika olur.

    Örneğin atıyorum;
    * 50Mbps'ye kadar bağlantı kullananlar ve yerel ağda dosya paylaşımı yapmayanlar "n" modunu kapatsın ve wireless "g" (54Mbps)yi tercih etsin,
    * Çevresinde çok fazla modem olanlar (kablosuz yayın kirliliği) şu şu ayarları şöyle yapsınlar, ama daha izole durumda olanlar şu ayarlarla en sağlıklı sonuca ulaşırlar,
    * Firewall ayarlarının etkileri şöyledir, kendi durumunuza göre seçin, ya da tamamen kapatın,
    * Şu durumda "802.11n Koruma"yı kapatın,
    * vs. vs. gibi

    NetMaster yetkilileri bu tür bilgileri ve ayar önerilerini verebilirler, tabii bir de firmware güncellemesi gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be-Mine -- 26 Ocak 2016; 10:10:51 >




  • Charmlander kullanıcısına yanıt
    Türksata laf anlatmak deveye hendek anlatmaktan daha zor. Geldiler gittiler türlü türlü telefon numaraları ile görüştürdüler modem bozuk deyip gittiler. Baktım laftan anlayan yok münakaşayı bıraktım. Bu sefer de bu modem konfigürasyon özürlü çıktı. Bende mi sorun var herkeste mi aynı onu çözmeye çalışıyorum.

    Ddns benim modeme uzaktan bağlanabilmem için sanırım ama modemde dns ayarı olmaması kadar ilkel bir durum olamaz. Tek yorumum hükümetin internet yasaklarını aşmayalım diye aldığı bir önlem olduğu yönünde.
    20mhz sorununa gelince, ürünün kullanım kılavuzunda 40mhz gösteriyor, bende 20mhz çıkıyor. Herkeste böyle mi bunu merak ettim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erdinç B.

    Türksata laf anlatmak deveye hendek anlatmaktan daha zor. Geldiler gittiler türlü türlü telefon numaraları ile görüştürdüler modem bozuk deyip gittiler. Baktım laftan anlayan yok münakaşayı bıraktım. Bu sefer de bu modem konfigürasyon özürlü çıktı. Bende mi sorun var herkeste mi aynı onu çözmeye çalışıyorum.

    Ddns benim modeme uzaktan bağlanabilmem için sanırım ama modemde dns ayarı olmaması kadar ilkel bir durum olamaz. Tek yorumum hükümetin internet yasaklarını aşmayalım diye aldığı bir önlem olduğu yönünde.
    20mhz sorununa gelince, ürünün kullanım kılavuzunda 40mhz gösteriyor, bende 20mhz çıkıyor. Herkeste böyle mi bunu merak ettim.
    Sen bence onların teknik büroya gidip bizzat derdini anlat hangi şehirdeysen.
    eMTA MAC adresi diye bir durum var modemde tanıtmaları gereken VoIP için, bana onu algılayamamış gibi geliyor 126'daki MHT.

    Birebir teknik ofisle görüşürsen %99 çözerler gibi geliyor senin meseleyi.
    Sonuçta Motorola Modemde VoIP desteği var, zaten DOCSIS 3.0...Teknik olarak bir sıkıntı yok.Sadece işbilen birisi olaya müdahil olup işini halledecek ..Bu kadar.

    Kalkıpta senin modem Netmaster değil ve bizim sistem başka modemi çalıştırmaz gibi laf ederlerse eğer, buradan foruma yaz anında bırakayım Türksat aboneliğimi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erdinç B.

    Türksata laf anlatmak deveye hendek anlatmaktan daha zor. Geldiler gittiler türlü türlü telefon numaraları ile görüştürdüler modem bozuk deyip gittiler. Baktım laftan anlayan yok münakaşayı bıraktım. Bu sefer de bu modem konfigürasyon özürlü çıktı. Bende mi sorun var herkeste mi aynı onu çözmeye çalışıyorum.

    Ddns benim modeme uzaktan bağlanabilmem için sanırım ama modemde dns ayarı olmaması kadar ilkel bir durum olamaz. Tek yorumum hükümetin internet yasaklarını aşmayalım diye aldığı bir önlem olduğu yönünde.
    20mhz sorununa gelince, ürünün kullanım kılavuzunda 40mhz gösteriyor, bende 20mhz çıkıyor. Herkeste böyle mi bunu merak ettim.
    İstğe bağlı DNS adreslerinin girilebildiği Uydunet modemi var mıydı hiç acaba? Motorola SVG1501, NetMaster CBW-383Z4 ve NetMaster CBW-383ZN'de olmadığını biliyorum. Diğer başka modellerde belki vardır, belki de Turksatin isteği ile satıcı firmalar hazırladıkları firmwarelerden çıkarıyorlardır. Bilen varsa yazsın, öğrenelim. Diğer sorunların yanında bu önemsiz gibi kalıyor gerçi. Sizin haricen temin ettiğiniz diğer kablo modemlerde bu imkan var mıydı?

    Band genişliğinin ne zaman 40MHz olduğunu ayarları tekrar kurcalayınca buldum:

    Modem varsayılan ayarlarında "OBSS Varlığı: 1 (Etkin)" olarak seçili. Bu durumda "Band Genişliği: Otomatik" oluyor sadece ve geçerli değer de çoğunlukla (hatta belki her zaman) "Geçerli: 20MHz" görünüyor. Ben bu durumda hiç 40 MHz gördüğümü hatırlamıyorum, hangi şartlarda modem 40 Mhz'i otomatik seçiyor ya da seçiyor mu bilmiyorum. Belki çevredeki kablosuz yayınlar azken, yani fazla kirlilik yokken 40 MHz'e otomatik geçiyordur, bilemiyorum.

    Eğer "OBSS Varlığı: 0 (Devre Dışı)" olarak seçilirse "Band Genişliği: 20MHz/40MHz" seçeneği aktifleşiyor ve böylece 40MHz'i seçebiliyoruz.

     Netmaster CBW-383ZN Teknik Destek Konusu

    Bu ayarların etkilerini nasıl gözlemleyebiliriz acaba, üstteki mesajımda da yazdığım gibi kablosuz 300Mbps bağlantıyı görebilmek için 40 MHz ve/veya diğer bazı ayarların da seçili olması gerekiyor olabilir.

    Hakikaten, bu modemlerle 300Mbps görebilen oldu mu hiç?

    NetMaster'ın bir eksikliği de bu; kullanma kılavuzunda bu tür ayrıntılı bilgiler yok. "OBSS Varlığı", "STBC Tx", "Düzenleyici Modu" vs. ayarları nedir, ne işe yarar, kılavuzda bir gıdım bilgi yok, adları bile geçmiyor! Üstelik bunlar kablosuz "Temel" ayarlar, "Gelişmiş" ayarlarda değişiklik bile yapılamıyor. Aferin NetMaster!

    Modemin hangi şartlarda hangi ayarlarla kullanılmasının uygun olacağı, max performanslı olacağı gibi bilgiler buradan verilirse harika olur.

    Örneğin atıyorum;
    * 50Mbps'ye kadar bağlantı kullananlar ve yerel ağda dosya paylaşımı yapmayanlar "n" modunu kapatsın ve wireless "g" (54Mbps)yi tercih etsin,
    * Çevresinde çok fazla modem olanlar (kablosuz yayın kirliliği) şu şu ayarları şöyle yapsınlar, ama daha izole durumda olanlar şu ayarlarla en sağlıklı sonuca ulaşırlar,
    * Firewall ayarlarının etkileri şöyledir, kendi durumunuza göre seçin, ya da tamamen kapatın,
    * Şu durumda "802.11n Koruma"yı kapatın,
    * vs. vs. gibi

    NetMaster yetkilileri bu tür bilgileri ve ayar önerilerini verebilirler, tabii bir de firmware güncellemesi gerekiyor.

    Üstteki mesajımı da editleyeyim en iyisi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be-Mine -- 26 Ocak 2016; 10:04:18 >




  • Be-Mine kullanıcısına yanıt
    Üşenmeden tek tek cevapladığınız için teşekkürler sevgili benimol. Ben de hepsine karşı cevaplarımı yazayım.

    (Yazılım Sürümü: CBW-383ZN_0081.545.392116mp5.799.005 iken!)
    Cevap: Bendeki sürümü bilemiyorum. Eve gidince kontrol edebilirim. Yalnız internet sitesinde herhangi bir firmware bulamadım. Bu da büyük eksiklik.

    * Arayüz Dili:
    Cevap: Bende sadece Türkçe çıkıyor. Herhangi farklı bir dil seçemiyorum, İngilizce bile çıkmıyor.

    * DNS değiştirme:
    Cevap: Ben modem + router kullandığım için dns ayarları yapabiliyordum. Söylediğinizde haklısınız, motorola modemde de dns ayarı yoktu. Gerçi benim modemde hiçbir ayar yapılamıyordu. Tak çalıştırdı.

    * WiFi Hızı (Yerel Ag):
    Cevap: Bende maksimum 30Mbps görünüyor. 2015 model Lenovo notebook, Ipad Air2, Lenovo VibeX2 ile denedim. Hepsinde maksimum 30. Kataloğunda 300Mbps yazıyor, ben 100Mbps kullanmak istiyorum onu bile alamıyorum.

    * Kablosuz Gelişmiş Seçenekler:
    Cevap: Ben de konfigürasyonu kaydetmek istediğimde "Bir veya daha fazla giriş hatası: TEKRAR DENE" hatası alıyorum. Bu ne kadar anlamsız, saçma bir hatadır. Neden ayarları değiştiremiyoruz? Dökümanda bir cümle ile geçiştirmişler. Hiçbir ayrıntı yok.

    Modemin Varsayılan Kullanıcı Adı ve Parolası değiştirilemiyor!
    Cevap: Ben şifremi değiştirdim. Herhangi bir sorun çıkmadı. Sanırım firmwarelarımız farklı.

    Cihazlara MAC adresleri ile sabit IP atanamiyor!
    Cevap: Hiç denemedim. İhtiyacım da olmadı açıkçası. DHCP ayarları olan bir sayfa vardı. Orda olabilir.

    Hızlı Kablosuz Bağlantı Ayarları:
    Yorumunuza katılıyorum, lüzumsuz yere her açılışta bu sayfa karşılıyor, boşu boşuna zaman kaybı.

    Eğer "OBSS Varlığı: 0 (Devre Dışı)" olarak seçilirse "Band Genişliği: 20MHz/40MHz" seçeneği aktifleşiyor ve böylece 40MHz'i seçebiliyoruz.
    Bunu duyduğuma çok sevindim. Akşam deneyeceğim. Bu tarz ayarların ne işe yaradığını anlatsalardı iyi olurdu. Aslında İngilizce arayüz istemememin sebebi de buydu. Kısaltmalar İngilizce mi Türkçe mi belli değil. İngilizce arayüz olsa kendin araştırırım ne nedir diye.

    Bir ara NETMASTER diye bir kullanıcı geziyordu buralarda ne oldu küstü mü? Gelsin anlatsın işte ne nedir bilelim.




  • İstanbul'dayım. Hatta İçerenköy'deyim ayağımın dibindeler.

    Sorun Voip tarafında değil, daha modemi internet için bile kullanamadım. Diğer modemim SB6121, ilginç bir şekilde Türksat'ta hangi mac adresi tanımlı olursa olsun çalışyor ve internete girebiliyor. Yani yeni aldığım SBV6220'nin mac adresini tanıttık 6121 yine girdi, başka bir Docsis2.0 motorola modemin mac adresini tanıttım yine girdi, yeni aldığım netmaster'ın mac adresini tanıttık yine giriyor. Ama 6220 hiçbir şekilde login olamadı. Netmaster'da bir sorun çıkmadı 10 dakika içerisinde bağlandı.

    Aslında netmaster'a geçmemin birkaç sebebi var.
    1-) Modem + router hem yer hem kablo kalabalığı yapıyor.
    2-) Router'ım dsmart'ın çekmecede duran d-link adsl modemi aslında. Wireless hızı 24Mbps'yi geçmiyor.
    3-) Motorola SBV6220 de wireless özelliği olmayan bir modem. Çalıştırabilseydim bir şekilde kablo kalabalığına katlanacaktım ama wireless hızımı iyileştirmek için yine router'a ayrı para ayırmam gerekecekti.

    Sonuç olarak hem voip, hem yüksek hızda wireless desteği olan ucuz bir Docsis3.0 modem almaya karar verdim. ZN modemlerin nispeten daha iyi olduğunu bildiğim için de ikinci el ZN modem aradım biraz pazarlıkla 80 liraya aldım. Sağolsun satan arkadaş da burdan zaten, tertemiz gönderdi.
    Velhasıl ben de motorola sbv6220'de çok direnmek istemedim açıkçası.

    Ama telefon kullanmaya niyetiniz varsa ve ben kesin bağlatırım, gerekirse Türksat'la da uğraşırım diyorsanız vereyim modemi sizin olsun. Öncelik size ait olmakla birlikte bu teklifim herkes için geçerli. Evde çekmecede tozlanacağına ihtiyacı olan birileri kullansın.


    Durum bundan ibaret. Şimdilik kabloluda netmasterda bir sorun yaşamadım. Ama konfigürasyon ayarları berbat, saçma sapan hatalarla dolu ve wireless hızı ürün kataloğundan çok uzakta. Buradan bilgi biriktirip en azından başkalarına yardımcı oluruz diye umuyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erdinç B.

    İstanbul'dayım. Hatta İçerenköy'deyim ayağımın dibindeler.

    Sorun Voip tarafında değil, daha modemi internet için bile kullanamadım. Diğer modemim SB6121, ilginç bir şekilde Türksat'ta hangi mac adresi tanımlı olursa olsun çalışyor ve internete girebiliyor. Yani yeni aldığım SBV6220'nin mac adresini tanıttık 6121 yine girdi, başka bir Docsis2.0 motorola modemin mac adresini tanıttım yine girdi, yeni aldığım netmaster'ın mac adresini tanıttık yine giriyor. Ama 6220 hiçbir şekilde login olamadı. Netmaster'da bir sorun çıkmadı 10 dakika içerisinde bağlandı.

    Aslında netmaster'a geçmemin birkaç sebebi var.
    1-) Modem + router hem yer hem kablo kalabalığı yapıyor.
    2-) Router'ım dsmart'ın çekmecede duran d-link adsl modemi aslında. Wireless hızı 24Mbps'yi geçmiyor.
    3-) Motorola SBV6220 de wireless özelliği olmayan bir modem. Çalıştırabilseydim bir şekilde kablo kalabalığına katlanacaktım ama wireless hızımı iyileştirmek için yine router'a ayrı para ayırmam gerekecekti.

    Sonuç olarak hem voip, hem yüksek hızda wireless desteği olan ucuz bir Docsis3.0 modem almaya karar verdim. ZN modemlerin nispeten daha iyi olduğunu bildiğim için de ikinci el ZN modem aradım biraz pazarlıkla 80 liraya aldım. Sağolsun satan arkadaş da burdan zaten, tertemiz gönderdi.
    Velhasıl ben de motorola sbv6220'de çok direnmek istemedim açıkçası.

    Ama telefon kullanmaya niyetiniz varsa ve ben kesin bağlatırım, gerekirse Türksat'la da uğraşırım diyorsanız vereyim modemi sizin olsun. Öncelik size ait olmakla birlikte bu teklifim herkes için geçerli. Evde çekmecede tozlanacağına ihtiyacı olan birileri kullansın.


    Durum bundan ibaret. Şimdilik kabloluda netmasterda bir sorun yaşamadım. Ama konfigürasyon ayarları berbat, saçma sapan hatalarla dolu ve wireless hızı ürün kataloğundan çok uzakta. Buradan bilgi biriktirip en azından başkalarına yardımcı oluruz diye umuyorum.

    Ben talibim hocam teşekkürler :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ÇevreMühendisi

    quote:

    Orijinalden alıntı: Erdinç B.

    İstanbul'dayım. Hatta İçerenköy'deyim ayağımın dibindeler.

    Sorun Voip tarafında değil, daha modemi internet için bile kullanamadım. Diğer modemim SB6121, ilginç bir şekilde Türksat'ta hangi mac adresi tanımlı olursa olsun çalışyor ve internete girebiliyor. Yani yeni aldığım SBV6220'nin mac adresini tanıttık 6121 yine girdi, başka bir Docsis2.0 motorola modemin mac adresini tanıttım yine girdi, yeni aldığım netmaster'ın mac adresini tanıttık yine giriyor. Ama 6220 hiçbir şekilde login olamadı. Netmaster'da bir sorun çıkmadı 10 dakika içerisinde bağlandı.

    Aslında netmaster'a geçmemin birkaç sebebi var.
    1-) Modem + router hem yer hem kablo kalabalığı yapıyor.
    2-) Router'ım dsmart'ın çekmecede duran d-link adsl modemi aslında. Wireless hızı 24Mbps'yi geçmiyor.
    3-) Motorola SBV6220 de wireless özelliği olmayan bir modem. Çalıştırabilseydim bir şekilde kablo kalabalığına katlanacaktım ama wireless hızımı iyileştirmek için yine router'a ayrı para ayırmam gerekecekti.

    Sonuç olarak hem voip, hem yüksek hızda wireless desteği olan ucuz bir Docsis3.0 modem almaya karar verdim. ZN modemlerin nispeten daha iyi olduğunu bildiğim için de ikinci el ZN modem aradım biraz pazarlıkla 80 liraya aldım. Sağolsun satan arkadaş da burdan zaten, tertemiz gönderdi.
    Velhasıl ben de motorola sbv6220'de çok direnmek istemedim açıkçası.

    Ama telefon kullanmaya niyetiniz varsa ve ben kesin bağlatırım, gerekirse Türksat'la da uğraşırım diyorsanız vereyim modemi sizin olsun. Öncelik size ait olmakla birlikte bu teklifim herkes için geçerli. Evde çekmecede tozlanacağına ihtiyacı olan birileri kullansın.


    Durum bundan ibaret. Şimdilik kabloluda netmasterda bir sorun yaşamadım. Ama konfigürasyon ayarları berbat, saçma sapan hatalarla dolu ve wireless hızı ürün kataloğundan çok uzakta. Buradan bilgi biriktirip en azından başkalarına yardımcı oluruz diye umuyorum.

    Ben talibim hocam teşekkürler :)

    Alıntıları Göster
    OBSS varlığını kapatarak 40Mhz'yi ayarlarda görebildim. Hız olarak da wireless download hızımı maksimum 40Mbps görebildim. Eskiye nazaran daha iyi oldu ama 300Mbps iddiasından çok uzak.
    Bu arada çok ilginç bir durum, benim de firmwre CBW-383ZN_0081.545.392116mp5.799.005. Ama ben dili ingilizce seçtiğimde kendiliğinden hemen Türkçe oluyor tekrar, ben şifremi değiştirdim, be-mine değiştirememiş. Aynı firmware ile bu şekilde farklı konfigürasyonlar olmaması lazım. İlginç bir durum.

    Sanırım Gelişmiş seçenekleri değiştiremediğimiz sürece vaad edilen hızları göremeyeceğiz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erdinç B.

    OBSS varlığını kapatarak 40Mhz'yi ayarlarda görebildim. Hız olarak da wireless download hızımı maksimum 40Mbps görebildim. Eskiye nazaran daha iyi oldu ama 300Mbps iddiasından çok uzak.
    Bu arada çok ilginç bir durum, benim de firmwre CBW-383ZN_0081.545.392116mp5.799.005. Ama ben dili ingilizce seçtiğimde kendiliğinden hemen Türkçe oluyor tekrar, ben şifremi değiştirdim, be-mine değiştirememiş. Aynı firmware ile bu şekilde farklı konfigürasyonlar olmaması lazım. İlginç bir durum.

    Sanırım Gelişmiş seçenekleri değiştiremediğimiz sürece vaad edilen hızları göremeyeceğiz.

    Alıntıları Göster
    WPS moduna girip bir AP ya da boşta olan bir wireless modeme bağlantı kurabildini mi?
    Ben WPS yi aktif yapsam bile düğmeye basıyorum lambası yanmıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: melmur

    WPS moduna girip bir AP ya da boşta olan bir wireless modeme bağlantı kurabildini mi?
    Ben WPS yi aktif yapsam bile düğmeye basıyorum lambası yanmıyor.

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orijinalden alinti: melmur

    WPS moduna girip bir AP ya da bosta olan bir wireless modeme baglanti kurabildini mi?
    Ben WPS yi aktif yapsam bile dügmeye basiyorum lambasi yanmiyor.

    WPS'i su sekilde aktiflestirip modemi diger cihaza baglayabilmeniz gerek:

    1) NetMaster modem ayarlarindan Kablosuz--> Güvenlik sayfasina girip "Otomatik Güvenlik Yapilandirma" seçenegi altinda "Devre Disi"ni "WPS" olarak degistirin.
    2) Birkaç saniye bekleyip ayni sayfada altta "Uygula"ya tiklayin. Simdi modem üzerindeki sönük olan WPS isigi sabit mavi olarak yanmaya baslayacak. WPS etkin hale geldi.
    3) Modem üzerindeki WPS tusuna yaklasik 4-5 saniye basili tutup birakin, mavi WPS isigi yanip sönmeye baslayacak, WPS baslatiliyor. (Alternatif olarak WPS tusuna basmak yerine ayar sayfasinda "WPS Istemcisi Ekle-->Istemci Ekle" Ekle butonuna basarak da WPSi baslatabilirsiniz, WPS isigi yine yanip sönmeye baslar.)
    4) Baglayacak oldugunuz AP/Repeater vs. cihazda da özelliklerinde belirtildigi sekilde WPS tusuna basarak baglantiyi gerçeklestirin.

     Netmaster CBW-383ZN Teknik Destek Konusu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be-Mine -- 27 Ocak 2016; 21:40:03 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Be-Mine

    quote:

    Orijinalden alinti: melmur

    WPS moduna girip bir AP ya da bosta olan bir wireless modeme baglanti kurabildini mi?
    Ben WPS yi aktif yapsam bile dügmeye basiyorum lambasi yanmiyor.

    WPS'i su sekilde aktiflestirip modemi diger cihaza baglayabilmeniz gerek:

    1) NetMaster modem ayarlarindan Kablosuz--> Güvenlik sayfasina girip "Otomatik Güvenlik Yapilandirma" seçenegi altinda "Devre Disi"ni "WPS" olarak degistirin.
    2) Birkaç saniye bekleyip ayni sayfada altta "Uygula"ya tiklayin. Simdi modem üzerindeki sönük olan WPS isigi sabit mavi olarak yanmaya baslayacak. WPS etkin hale geldi.
    3) Modem üzerindeki WPS tusuna yaklasik 4-5 saniye basili tutup birakin, mavi WPS isigi yanip sönmeye baslayacak, WPS baslatiliyor. (Alternatif olarak WPS tusuna basmak yerine ayar sayfasinda "WPS Istemcisi Ekle-->Istemci Ekle" Ekle butonuna basarak da WPSi baslatabilirsiniz, WPS isigi yine yanip sönmeye baslar.)
    4) Baglayacak oldugunuz AP/Repeater vs. cihazda da özelliklerinde belirtildigi sekilde WPS tusuna basarak baglantiyi gerçeklestirin.

     Netmaster CBW-383ZN Teknik Destek Konusu

    Hocam allah razı olsun aktif oldu. Fakat elimdeki zyxel marka kablosu modemi wps ile baglantı kurduramadım. Manuel eklemek ıstesem acaba nasıl yapmam gerekiyor?




  • Erdinç B. E kullanıcısına yanıt
    Yalnız bu şekilde modemi manuel olarak 40 MHz'de çalıştırmak her zaman için uygun olmayacaktır. Modem etrafında diğer birçok modemin sinyalleri de mevcutsa 40 MHz sinyal karışmalarına (interference) yol açabilir görünüyor. Eğer civarda başka modem yoksa o zaman sorun olmayabilir. Zaten OBSSyi açmak apartman gibi bolca modemlerin olduğu yerlerde bu tür girişimleri önlemek için Band genisliğini 20 MHz e cekiyor gibi görünüyor. Bosta çakışmayan kanal varsa 40MHze geciyor ama nadiren.

    Bazı denemeler ve araştırmalar yapıyorum, ilginç bir mesele imiş bu. En sonunda tamamen Wireless "g"ye dönmesem de , Wireless "n" modunu 20 MHz'de çalıştırıp max 144Mbps bağlantıya razı olacağım galiba, öyle görünüyor.Biraz daha kurcalayayim, ögrendiklerimi yazarim tekrar.

    Bu arada 30Mbps'yi ben kablosuz yerel agda cihazlar arası dosya paylasım hiziniz sanmistim, o yüzden iyiymis demiştim. Ama siz cihazların modeme bağlantı şeklini yazmışsınız sanırım. Eğer öyle ise cihazlar modeme uzakken bu hızı görüyorsunuzdur herhalde. Modemin Kablosuz-->Erisim denetimi-->Bağlı istemciler 'de gördüğünüz değerler mi bunlar yani anlayamadım. Cihazlar yeni olduğu için modeme yakınken en az 72Mbps görmeniz gerekmez miydi?
    Bu arada sizin Uydunet aboneliginiz 50 Mbps mi?

    Farklı tarayıcılardan kaynaklı değilse eğer (ben Opera ve Firefox'da açıyorum modem arayüzünü) , bu adamlar aynı isim altında 2 farklı firmware mi sürdüler piyasaya yahu!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be-Mine -- 27 Ocak 2016; 1:21:59 >




  • melmur M kullanıcısına yanıt
    İki modem wps ile birbirine nasıl bağlanır hiç bilmiyorum, hatta başka ayar yapmadan direkt wps ile bağlanabiliyor mu, emin değilim.

    Eğer kablosuz modemi router/AP/repeater/bridge şeklinde NetMaster modeme bağlamak istiyorsanız bunun dogrudan WPS ile yapilabildiğine hiç denk gelmemiştim. Ama denemek istiyorsanız iki modemin de ayarlarını kurcalayın bence. Genelde menzil artırıcı cihazlarda cihaz ismini ve 8 haneli şifresini diğerine cihaz ekleme menüsü ile girerek manuel olarak da yapılabiliyordu. WPS şifresi ayrı olarak modemin arayuzunde , kılavuzunda ya da üstünde yazıyor olmalı.

    Bu arada WPSi sürekli açık halde bırakmayın, bağlantıdan sonra kapatın. WPS şifreleri 4+4 şeklinde brute force attack saldırıları ile kolayca kırılabiliyordu, güvenlik açığı hala devam ediyor bildiğim kadarıyla.

    Tecrübeli bir arkadaş yapmak istediğinizi deneyimlemiştir ve bize de anlatır umarım. Tabii siz önce davranırsanız daha iyi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Be-Mine

    İki modem wps ile birbirine nasıl bağlanır hiç bilmiyorum, hatta başka ayar yapmadan direkt wps ile bağlanabiliyor mu, emin değilim.

    Eğer kablosuz modemi router/AP/repeater/bridge şeklinde NetMaster modeme bağlamak istiyorsanız bunun dogrudan WPS ile yapilabildiğine hiç denk gelmemiştim. Ama denemek istiyorsanız iki modemin de ayarlarını kurcalayın bence. Genelde menzil artırıcı cihazlarda cihaz ismini ve 8 haneli şifresini diğerine cihaz ekleme menüsü ile girerek manuel olarak da yapılabiliyordu. WPS şifresi ayrı olarak modemin arayuzunde , kılavuzunda ya da üstünde yazıyor olmalı.

    Bu arada WPSi sürekli açık halde bırakmayın, bağlantıdan sonra kapatın. WPS şifreleri 4+4 şeklinde brute force attack saldırıları ile kolayca kırılabiliyordu, güvenlik açığı hala devam ediyor bildiğim kadarıyla.

    Tecrübeli bir arkadaş yapmak istediğinizi deneyimlemiştir ve bize de anlatır umarım. Tabii siz önce davranırsanız daha iyi

    hocam WPS 'yi kapattım. WDS ile ikisini bağlaak istedim kopruleme de olmadı. Epeydir deniyorum basaramadım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: melmur

    hocam WPS 'yi kapattım. WDS ile ikisini bağlaak istedim kopruleme de olmadı. Epeydir deniyorum basaramadım.

    Ben de yıllar önce deneme amaçlı olarak daha önce kullandığım Datron RTA1030w ADSL modemi repeater olarak Motorola SVG1501'e bağlamıştım. Ama hatırladığım kadarıyla Repeater modunda şifreleme olarak sadece WEP kullanabiliyordu, emin değilim. Deneme yapıp kaldırmıştım Datronu, fazla bağlantı seçeneği de yoktu zaten.

    Sizdeki cihazlarla ne yapılabilir araştırmak, kurcalamak lazım.
  • Be-Mine kullanıcısına yanıt
    Ben hızı speedtest.net sitesindeki hıza göre söylüyorum. Kablolu test yaptığımda 96 - 97 Mbit hız alıyorum. Kablosuzda dün yaptığım ayarlarda 40Mbit gördüm maksimum, o da modemin yanında iken. Teoride 300Mbps hız verebiliyorsa böyle ıkına sıkına 40Mbit görmemesi lazım, rahatça 100Mbit'i görebilmeliyim.
    Neyse netice olarak bir şekilde bu modemle ilgili teknik destek almaya çalışacağım. Çağrı merkezinden kısıtlı bilgi alabileceğimi biliyorum, bu sebeple doğrudan bilgili birilerine ulaşmam lazım.
  • Erdinç B. E kullanıcısına yanıt
    Sizin problem ciddiymiş, 100Mbps abonesi olup da Speedtest sonucunun kablosuzda 30-40Mbps olduğunu gözden kaçırmışım.

    Ben 25Mbps ile internette problem yaşamıyorum haliyle, ama yerel ağda kablosuz cihazların birbiriyle bağlantısının yavaşlığı canımı sıkıyor.

    Ben de merak ediyordum zaten herkes 50 Mbps üzerinde nasıl sağlıklı bağlantılar yapıyor diye. Altta görülebileceği üzere bendeki cihazların tamamı Wireless "n" destekli olmasına rağmen modeme en fazla 72Mbps hızıyla bağlanabiliyorlar, sadece Galaxy S6 144Mbps bağlanabiliyor. Sizdeki cihazların modeme yakın ve veri iletişimi varken hızları ne görünüyor, hiç dikkat ettiniz mi?

     Netmaster CBW-383ZN Teknik Destek Konusu




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Be-Mine

    Sizin problem ciddiymiş, 100Mbps abonesi olup da Speedtest sonucunun kablosuzda 30-40Mbps olduğunu gözden kaçırmışım.

    Ben 25Mbps ile internette problem yaşamıyorum haliyle, ama yerel ağda kablosuz cihazların birbiriyle bağlantısının yavaşlığı canımı sıkıyor.

    Ben de merak ediyordum zaten herkes 50 Mbps üzerinde nasıl sağlıklı bağlantılar yapıyor diye. Altta görülebileceği üzere bendeki cihazların tamamı Wireless "n" destekli olmasına rağmen modeme en fazla 72Mbps hızıyla bağlanabiliyorlar, sadece Galaxy S6 144Mbps bağlanabiliyor. Sizdeki cihazların modeme yakın ve veri iletişimi varken hızları ne görünüyor, hiç dikkat ettiniz mi?

     Netmaster CBW-383ZN Teknik Destek Konusu

    hocam bende suan ıkı cıhaz baglı dedıgınız ekranda. biri 18000 dğeri 54000 değerinde.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.