Şimdi Ara

NETMASTER INFINITY401 DOCSIS 3.0 24X8 KABLOSUZ MODEM (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
204
Cevap
19
Favori
36.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: notropil


    quote:

    Orijinalden alıntı: engunaydin


    quote:

    Orijinalden alıntı: iogurer

    İstanbul hocam. Sene 2017 olacak, kablolarla routerlarla ugrasmadan 3+1 100 metrekare evi rahatca kapsayacak bir modem istiyor insan. infinity falan deyince umutlandik da 5ghz 2 duvar gecemiyor. Haftaya ben de evde farkli yerlere konumlamayi deneyecegim modemi.

    Haklısınız. O konumlandırma işi sene 2017 olduğu için yaş. İptv, akıllı tv uygulamaları güçlü bağlantı gerektiriyor. Evin her yanına wireless verirken örneğin modem mutfağa gittiyse ne oturma odası ne salonda akıllı tv ip tv uygulamaları falan çalışmayacaktır verimli olarak. O yüzden benim için tek seçenek maalesef kablo.

    DHCP özelliği bile kullanmayacağım. Bridge mode'a alıp 2 ip ile 2 ayrı router çalıştırmayı deneyeceğim. Kablonetin eski kullanıcıları bilir, dhcp içeren yeni nesil modemlere dalan arkadaşlar bridge mode ile dhcp'yi deaktif ediyor ama switch bağlayıp 2 farklı ip alabilmeleri gerektiğini bilmiyorlar mesela. Ya da biliyorlar ama artık uydunet çift ip vermiyor da olabilir. Onu da yaşayarak öğreneceğim.

    switch bağlasanda işe yaramaz bağlayacağın diğer device aygıt neyse onun mac adresi MH da kayıtlı olması lazım başka türlü olmaz dostum.

    Konunun ne olduğunu biliyor musunuz? Direk routersız bağlantıda sadece ip sıfırlatılır mşteri hizmetlerinden ip dolu gözükünce ip alınamayacağı için. Modem mac adresine bakar kablo şebekesi, modeme veya switche bağlı cihazlara bakmaz.

    Teknik ekipten bir elemanla konuştum hala olduğunu söylüyor ama verilen modem o kadar kötü ki dediğimi yapmak için 2 routera ihtiyacım olacağından vazgçtim. Üzerine anten koymamışlar odaya koysam salonda yok, salona koysam arka 2 odada internet yok.

    Netmaster danışmayı aradım bununla ilgili bu süper(!) modem ile ilgili çözümleri nedir diye bir de ney ne işe yarıyor sormak için. Çözümleri yok ve de modemin menüsündeki bazı yerlerin ne olduğunu onlar da bilmiyor. Sadece nasıl olması gerektiğini biliyorlar. Teknik destek sanmıştım ama papağan çıktı arkadaşlar zannedersem. Ortalama kullanıcıya destek verirler anca. Neyse iki wireless olması iki oğlumun adını vermekten başka işe yaramadı, sevindiler tabletten kendi netlerine girince. Onun dışında çekim gücü berbat denecek kadar kötü. Tek olumlu yanı uzak mesafede laptoptan az çekerken 25 mbs 1mbs altına düşüyor ama ping 25ms oluyor bu da iyi bir şey bence.

    Uzun lafın kısası uzak mesafede kablo çekmek şart. TP link Access point de client moda almama rağmen maalesef çalışmadı. Dolayısıyla çift ip olayı ancak çekme problemi olmayan yerler için kullanılabilir. Dilerseniz denemesi bedava eski bir modemi de switch olarak kullanabilirsiniz. İnfinity 401 varsa onda zaten 2 çıkış var diyorlar ben bakmadım bile çekme problemi derdinden...




  • molmehmet M kullanıcısına yanıt
    Değerli Kullanıcımız,
    Bahsettiğiniz durum bir arıza olduğunu gösteriyor.
    Konu ile ilgili olarak Destek Hattımız ile görüşürseniz arkadaşlarımız sorunun çözümü için yardımcı olacaklardır.
    Netmaster Destek Hattı (216 - 366 66 96 / destek@netmaster.com.tr) hergün 08:00-22:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

    Saygılarımızla,
  • Arkadaşlar İnfinty modemi bridge moduna aldıktan sonra router kullanmak için nasıl bir ayar yapmamız lazım routerda bilgisi olan var mı?
  • Dynamic ip seçerseniz ayarları otomatik olarak yapacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Di Renovatio

    Arkadaşlar İnfinty modemi bridge moduna aldıktan sonra router kullanmak için nasıl bir ayar yapmamız lazım routerda bilgisi olan var mı?

    Kaliteli bir ROUTER kullanıyorsan hiç bir ayar yapmana gerek yok infinty modem üzerindeki 1 numaralı porta ROUTER içinden çıkan CAT5E veya CAT6 kablosunun bir ucunu tak diğer ucunuda ROUTER üzerindeki mavi renkli WAN portuna tak kablo takma işin bitinde ilk önce ROUTER ı aç power tuşundan bir kaç dakika sonrada infinty modemi aç cihazlar üzerindeki tüm bağlantı led leri doğru bir şekilde yanıyorsa ROUTER devrede yani kablonet den ip almış demektir zaten bunu ROUTER arayüzüne girerek bakabilirsin daha sonra ROUTER daki sarı renkli diğer 4 adet portada istediğin cihazı bağlayabilirsin ben genelde kendi ROUTER ımda 1 ve 4 üncü portlarda şunları kullanıyorum 1_PORT:PC 2_PORT:RECEİVER 3_PORT:RECEİVER 4_PORT:PS4 bu şekilde kullanıyorum kullandığım ROUTER AC destekli ASUS ROUTER dır memnunum herhangi bir sıkıntı yok ROUTER ın firmware güncellemelerini devamlı takip ediyor ve varsa yenisi hemen güncelliyorum, ROUTER ın wifi ayarlarınıda yapılandırırsın şifre v..s bu kadar hepsi bu kolay gelsin.




  • Tüm telefonlarım bağlanırken laptoplarım ve usb wirelesslı masaüstü pc ağı görmedi. Yardımcı olurmusunuz ? Ve iphone kopma yaşıyor bu modemde. Kablonetin netmaster firmasını değiştirmesi gerekiyor. Tavsiyem yeni modem ALMAYIN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xkingx42 -- 5 Ocak 2017; 1:1:31 >
  • 15 gün önce abone oldum z4 bağlamışlardı. Talebimle bu modemden getirdiler. Valla z4'e nazaran bunun kablosuz performansı daha iyi geldi bana. z4'deyken modemin ipsine 192.168.0.1'e ping gönderiyordum genelde 2-3 ms oluyordu ama bir iki paket sonrası 1900-2000 ms'lik atlamalar oluyordu. 5ghz bandından denemeler yapıyorum bunda olmuyor ani ping fırlamaları. Biraz deneyip bakacağım olmazsa eski modemi yine router yaparız.

    Ama ben ilerisi için 24x8 ds olduğu için özellikle bu modeli talep ettim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: omergorur

    15 gün önce abone oldum z4 bağlamışlardı. Talebimle bu modemden getirdiler. Valla z4'e nazaran bunun kablosuz performansı daha iyi geldi bana. z4'deyken modemin ipsine 192.168.0.1'e ping gönderiyordum genelde 2-3 ms oluyordu ama bir iki paket sonrası 1900-2000 ms'lik atlamalar oluyordu. 5ghz bandından denemeler yapıyorum bunda olmuyor ani ping fırlamaları. Biraz deneyip bakacağım olmazsa eski modemi yine router yaparız.

    Ama ben ilerisi için 24x8 ds olduğu için özellikle bu modeli talep ettim.

    hocam modemi nasıl değiştirttiniz ? yani ne söylediniz bendede z4 var. 2 ay olucak ben abone olalı.
  • Kablosuz bağlantı konusunda gelişme var mı?
  • Kablosuz baglanti da gelisme yok.2.4 ghz den baglanirsan hizin az olur 5ghz den baglanirsan hizin yuksek olur ama odadan cikamassin ne sacma bir durumdur bu.
  • mcfreakky M kullanıcısına yanıt
    NetMaster'ın yıllardır çözemediği sorunu.. Başka markada böyle bir şey görmedim duymadım.
  • Comcast kullanıcısına yanıt
    twitterdan dm attım @TurksatAsistan kullanıcısına il müdürlüğüne ilettiler hallettiler.
  • xkingx42 X kullanıcısına yanıt
    Konu ile ilgili olarak Destek Hattımız ile görüşürseniz arkadaşlarımız sorunun çözümü için yardımcı olacaklardır.
    Netmaster Destek Hattı (216 - 366 66 96 / destek@netmaster.com.tr) hergün 08:00-22:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

    Saygılarımızla,
  • Şimdi bugün yeni modemden almıstım gelip kurmuslar ben evde yoktum ancak söyle bi sıkıntı var Eski modemim daha iyi çekiyordu. Bu salondan hiç cekmiyor. Ayrıca 2 tane wifi adı var hangisine baglanmalıyız? ayarlar nasıl olmalı ?
  • Yeniden sözleşmemi yenileyeceğim. 2 TL/Ay ile 48 TL'ye yeni modemden almaya değer mi?

    Evimde Netmaster CBW-383Z4 var şuan, hem onun WiFI'ını hemde ayrı taktığım eski ADSL modemin router özelliğine alarak kullanıyorum.
  • Arkadaşlar birşey daha sorayım bu infinty modemi bridge moda almadan wirelessını ve dhcp özelliğini kapatayım mı yoksa bridge moda geçince zaten bu dediklerim otomatik oluyor mu?
  • sünnetçi34 kullanıcısına yanıt
    Değerli Kullanıcımız,
    Modeminiz aynı anda hem 2.4 GHZ hem de 5 GHZ yayın yapmaktadır.
    Sonunda "-G" olan SSID 2.4 GHZ / 802.11n'dir
    Sonunda "-A" olan SSID 5 GHZ / 802.11ac'dir.

    Modeminizle ilgili ayarlar konusunda Destek Hattımız ile iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.
    Arkadaşlarımız sorularınızla ilgili hızla yardımcı olacaklardır.
    Netmaster Destek Hattı (216 - 366 66 96 / destek@netmaster.com.tr) hergün 08:00-22:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

    Saygılarımızla,
  • Di Renovatio kullanıcısına yanıt
    Sayın Kullanıcımız,
    Bridge modda DHCP özelliği otomatik olarak kapanıyor; sadece kablosuz özelliğini manuel olarak kapatabilirsiniz.

    Saygılarımızlai,



  • Bu bilgileri (https://www.cablelabs.com/wp-content/uploads/2013/10/Certified_Products.pdf) adresinden buldum farkı nedir ikisinin?

    402 modeli gelecekmi?

    Ve NetMaster bu ürünleri Castlenet(http://www.castlenet.com.tw/page/1 ) ten alıp sadece üzerine isimmi yazdırıyor?

    Eğer öyle yapıyorsa daha iyi bir firmayla (örn: ARRIS (http://www.arris.com) veya NETGEAR(https://www.netgear.com/?cid=wmt_netgear_organic)(bu en iyi cable modem üreticilerinden)) biriyle anlaşsa çok daha güzel olur.

    144 tl verip üzerine birde ekstra cihaz almak kablolarla uğraşmaktansa 300 lira verip sorunsuz sıkıntısız kullanmayı tercih ederim. Ve bunu bi çok kişide ister çünkü hesaplandığında 144 tl sizin modem üzerinde bide orta halli bir dağıtıcı 150 tl zaten 300 tl ye geliyor. Direk olarak 300 tl verip kaliteli tek modem almak çok daha mantıklı ve daha üstün özellikler sunan modem isteyenlerede daha pahalı seçenekler sunulmalı

    Türkiyede hızlı kaliteli modem isteyenler ASUS almakta kablo modem içinse ülkemizde alternatif yok mecburen bridge modda kullanıyor insanlar. Hem KABLONET açısından kaliteli modem sunmak diğer servis sağlayıcıların önüne geçirir. Superonline kendi dandik modemlerini kullanmaya zorluyor. TürkTelekom zaten en iyi modemi bile taksan hızın 50 denilen yerde 10 u zor görüyor.

    Bence KabloNet e kullanıcılar olarak istek maili atarsak bizi dinleyerek ihtiyaçlarımızı karşılamaya yönelik adım atarlar. Zaten onların kaybedeceği bir şey yok ürünleri zararına satmıyorlar.




  • Kuray K kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle değmez. Bridge + router olarak kullanmaya devam edin.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.