Şimdi Ara

NetMASTER Uydunet CBW-383ZN (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
207
Cevap
20
Favori
52.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bunu taiwan da taipei de yaşayan arkadaşıma ucuza aldırabilir miyim

    yakın zamanda Türkiye'ye gelecek
  • İyi çalışmalar

    Modem kurulumu yaparken dikkatimi çeken bir konu oldu. Modem kullanıcı adı ve şifresini değiştirmeyi denedim ancak değiştiremediğimi ve birden fazla kullanıcı mevcut olduğunu fark ettim(Admin, Teknik, vs). Gelen servis daha once wireless şifremi bilmemesine rağmen modemime bağlanabildiğini belirtti. Bu konuyla ilgili sizlerde telefondada konuşarak sadece admin şifresini değiştirebileceğimi belirttiniz.

    Ben modeme admin kullanıcı adı ve şifremle giriş yaptığım takdirde direk bana WiFi SSID ve şifresini göstermekte.

    Bu durumda modem kullanıcılarından "Teknik" veya diğer kullanıcılarının modem üzerindeki herhangi bir kullanıcı adıyla dışarıdan benim yetkim veya iznim dışında modemime veya ağıma bağlanılabilinmekte midir? Nasıl ve hangi ağ bilgilerine erişim sağlanmaktadır? Kullanıcı gizliliği ihlali var mıdır?

    Yetkim ve kontrolüm dışında Wi-Fi şifremi Netmaster veya Teledünya personeli görebilmekte midir? Ağıma erişim sağlayabilmekte midir?

    Yetkim ve kontrolüm dışında kablosuz ağıma herhangi bir güvenlik açığı yaratacak şekilde sizlerin personeli veya herhangi biri tarafından dışarıdan müdahele edilme şansı nedir?

    Yetkim ve kontrolum dışında modemime bu şekilde bağlanılıyorsa, bağlanılmasını nasıl engellerim?

    Ayrıca modemi satın aldığımdan ötürü mülkiyeti bana ait. Bu durumda modeme herhangi bir erişim kararının bana ait olduğunu sanıyorum. Bu durumda kullanıcı adı değiştirilemeyen ve benimde bilmediğim diğer kullanıcıların olabildiği bir modem satın almış oldum. Bu kullanıcı bilgilerinin erişim menüsü arayüzde bulunmamakta. Bu modemi sanırım siz üretmediniz.

    Mevcut ise üreticinin orjinal arayüzüne nasıl erişirim?

    Modemimdeki bilinen veya bilinmeyen "admin" haricindeki diğer kullanıcıları nasıl kaldırırım?

    Mülkiyeti bana ait olan bir modemin erişim ayarlarını değiştirememek ve bilinmeyen kullanıcıların olması gerçekten garip bir durum gibi geliyor fazlamı hassasım bilmiyorum.

    Hassasiyetimi anlayışla karşılamanızı umuyorum.
    Tüm ekibinize iyi çalışmalar dilerim.
  • onatba O kullanıcısına yanıt
    Değerli Kullanıcılarımız,
    Modem arayüz şifresi ile modem kablosuz erişim şifresi konusundaki karışıklığı gidermek isteriz.

    1. Satın aldığınız ve/veya taahhüt karşılığında sahip olduğunuz her Netmaster modemin kablosuz erişim şifresi tek ve benzersizdir (unique). Bu şifre modemin alt yüzeyinde yer alır.
    Satın aldığınız ve/veya taahhüt karşılığında sahip olduğunuz her Netmaster modemin arayüz şifresi ise her model için ayrıdır.
    2. Sahip olduğunuz modeme ethernet kablosu ile herhangi bir şifreye ihtiyaç duymadan bağlanabilirsiniz. Ancak kablosuz bağlantı yapmak için mutlaka modem alt yüzeyinde yer alan benzersiz şifreyi girmeniz gerekir. Bu şifrenin bilgisi ne bizde, ne de Türksat'ta bulunmaktadır. Siz paylaşmadığınız sürece sizin dışınızda kimse bu şifreyi bilemez.
    3. Kablosuz erişim şifresini girdikten sonra modeme bağlanırsınız. Arayüz erişim şifresi tüm CBW-383ZN modemler için aynıdır. Ancak modem arayüzünde bu şifreyi çok kolayca değiştirmeniz mümkündür. Arayüz şifresini değiştirmek için mutlaka ve mutlaka modem kablosuz erişim şifresini girmeniz ve modeme bağlanmanız gerekir.
    4. Sizin bilginiz haricinde modeminize bağlanılabilmesi mümkün değildir.
    5. Türksat ekiplerinin kullandığı "teknik" kullanıcısının şifresi ise yalnız Türksat ekipleri tarafından bilinmektedir. Ancak, arayüze bağlanabilmeleri için de yine modem kablosuz erişim şifresinin girilmesi gerekir.
    6. "Teknik" kullanıcısının "admin" kullanıcısından tek farkı modem D/S frekansının set edilebiliyor olmasıdır. Bu işlem de ancak teknik personel tarafından yapılmalıdır; bu nedenle kullanıcıların bu parolaya sahip olmasının herhangi bir anlamı ve gerekliliği bulunmamaktadır. Bu işlem, yalnız şebeke servisi ile ilgili olup, hatalı bir ayar tanımlanması birçok probleme neden olacağından yalnız teknik personel bilgisi dahilindedir.
    6. Modem arayüzüne bağlandığınızda karşınıza çıkan ilk sayfa "Hızlı Kablosuz Ayarlar Menüsü"dür. Bu sayede binlerce kullanıcımızın "kablosuz erişim şifresi değiştirmek" konusunda yaşadıkları problemi ortadan kaldırmış olduk. Sizler ileri seviye bilişim kullanıcıları olarak böyle bir kısayola ihtiyaç duymayabilirsiniz, ancak birçok internet kullanıcısı için tarayıcıya IP adresi girmek dahi büyük bir problem olabilmektedir.
    7. Türksat Online İşlemler alanında yapılan modem kablosuz erişim şifresinin değiştirilmesi işlemi bizden bağımsız olarak yapılmaktadır. Siz Onlien işlemler sayfasından modeminizin şifresini değiştirmek isterseniz, bu işlem SNMP yöntemiyle gerçekleştirilmektedir. Modemin var olan şifresi herhangi bir database'e alınmamakta, SNMP ile modeminize yeni şifre atanmaktadır. (Örneğin herhangi bir e-ticaret / bankacılık sitesinde de şifrenizi onlne olarak değiştirebilirsiniz ve eski/yeni şifreleriniz herhangi bir kullanıcının erişimine açık olmaz.)
    8. Modemin mülkiyeti size aittir ve erişim ayarlarını değiştirebilirsiniz. Yalnız "teknik" kullanıcısı bilgilerine sahip olamazsınız. Çünkü bu kullanıcı ile ileri seviye ve salt şebeke üzerinde etkisi olaran ayarlar yapılmaktadır. Ancak tekrar etmek faydalı olabilir: Bu kullanıcı bilgisi ile arayüze erişilebilmesi için de modem kablosuz erişim şifresinin bilinmesi gereklidir ve bu da ancak siz izin verdiğiniz durumda olabilir.

    Daha detaylı bilgi almak isterseniz bizi arayabilir (216 - 366 66 96) veya destek@netmaster.com.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.

    Saygılarımızla,
  • kablonet üyeliğimi iptal ettim. ve forumdan @yuco ya saattım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi palego -- 23 Mayıs 2016; 11:21:09 >
  • Modemle aramda 2 bucuk metre var arada hiçbirşey yok modem bana ben ona bakıyorum lakin nedense wifi ile full çekim alamıyorum yan komşumun modemini full olarak görüyorum 2 metre ödümde duran modemi full olarak görememek saçma geliyor. hele 2 oda arka tarafa geçtiğimde 2 dişe düşüyor arada yaklaşık 12 metre oluyor lakin korüdor olduğu için arada ne duvar var ne de kapı .
     NetMASTER Uydunet CBW-383ZN
  • Değerli Kullanıcımız,
    Bahsettiğiniz durum modemin kablosuz kartında bir arıza olabileceğini gösteriyor.
    Şikayetiniz ile ilgili modeminizi kontrol edebilmemiz için Destek Hattımız ile iletişim kurmanızı rica ederiz.
    Konu ile ilgili olarak Destek Hattımız ile görüşürseniz arkadaşlarımız sorunun çözümü için yardımcı olacaklardır.
    Netmaster Destek Hattı (216 - 366 66 96 / destek@netmaster.com.tr) hergün 08:00-22:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

    Saygılarımızla,
  • Sayın Netmaster yetkilisi;

    Sitenizde bu modeme ait firmware güncellemesi mevcut. Bu güncelleme de hangi problemler giderilmiş veya hangi iyileştirmeler yapılmıştır.

    İyi çalışmalar.

    XyQcBg94aM.CBW383ZN0081.545.392116MP5.799.008DLOAD.RAR

     NetMASTER Uydunet CBW-383ZN
  • cemcakmak kullanıcısına yanıt
    Değerli Kullanıcımız,
    Bu FW versiyonunda MTA (VoIP) tarafında Türksat talebi doğrultusunda güncellemeler yapılmıştır.
    Bunun dışında arayüzde bulunan harf hataları düzeltilmiştir.

    Saygılarımızla,
  • selamlar,
    modemimin modeli CBW-383ZN uydunet kullanıyorum. modemime benim iznim dahilinde bağlananlar var. ama bunlar adil kullanım kotamı 5 günde bitiriyor sonra hızım 3 mbite sınırlanıyor. ben bu bağlanan kişilerin bağlantı hızına limit koymak istiyorum. yardımcı olabilir misiniz? 444 0 126 yı aradım modemim desteklemiyormuş böyle birşeyi. ama ben inanmıyorum bir yolu olmalı bunun.
  • Değerli Kullanıcımız,
    CBW-383ZN modemde band genişliği kontrolü/yönetimi özelliği bulunmamaktadır. Bu özelliğe sahip ayrı bir router cihazı kullanarak bahsettiğiniz işlemi yapabilirsiniz.


    Saygılarımızla,
  • Bugun kablotv ve interneti baglattim. Hizim anlasmadaki gibi geliyor. Fakat modem salonda kaldi. Haliyle kablodan dolayi yerini degistiremiyor bu yzden odamki pcnin net cok yavas. Evde buyuk oldugu icin kablo cekmek istemiyorum. Hizi arttirmak icin ttnetin eski airties repeater olarak kullanmak istiyorum fakat basaramadim. Herhangi bir oneriniz var mi bunun icin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coco.Jambo -- 9 Ağustos 2016; 3:41:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Coco.Jambo kullanıcısına yanıt
    Değerli Kullanıcımız,
    Öncelikle Destek Hattımızı arayarak yardım almanız faydalı olacaktır.
    Modemle ilgili ayarlarda güncelleme yapılmasına rağmen istediğiniz performansı alamazsanız aşağıda sıralanan yöntemleri tavsiye ederiz.

    1. powerLINE kullanımı. %100 performans garantili olacaktır. En basit paketi kullandığınızda PC'nin bulunduğu odadaki elektrik prizinden internet bağlantısı yapabilirsiniz.
    Netmaster PLB-500PC

    2. Herhangi bir router/repeater kullanımı.
    Not: Airties cihazınız bir ADSL modem ise repeater olarak kullanamayabilirsiniz. Bunun için Airties'dan telefonla destek almanızı tavsiye ederiz.

    3. USB adaptör kullanımı. En ekonomik çözüm budur. Netmaster WN-300U Adaptörü bilgisayarınızın USB portuna takarak kablosuz iletişim performansını artırabilirsiniz.

    Saygılarımızla,
  • Sayın NetMaster yetkilisi:
    NetMaster'ın CBW-383Z4 modemini kullanıyorum. Kablosuz / 802.11b/g Gelişmiş kısmındaki hiçbir ayarı değiştiremiyorum ya da modemi güncelleyemiyorum. Bunları yapmak istediğim zaman: ''Bir veya daha fazla giriş hatası:'' gibi bir sayfayla karşılaşıyorum. Destek hattını 2-3 ay önce aramıştım, yeni firmware gelince bu sorunun çözüleceğini söylemişti. Modemi resetlemek de işe yaramıyor bu arada.
  • Espâda kullanıcısına yanıt
    Değerli Kullanıcımız,
    Modeminizin FW sürümü v.24 olduğundan bu hatayı almaktasınız. Konu ile ilgili olarak Destek Hattımız ile görüşürseniz arkadaşlarımız modeminize son sürüm yazılımı yğkleyebilirler.
    Netmaster Destek Hattı (216 - 366 66 96 / destek@netmaster.com.tr) hergün 08:00-22:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

    Saygılarımızla,
  • Bu modemde qos ayarını nasıl yapıyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değerli Kullanıcımız,
    "Kablosuz / VMM" kısmında kablosuz olarak multimedya QoS ayarları yapılandırabilir.
    Ancak istediğiniz kullanıcı bazında hız kontrolü/yönetimi yapmak ise modeminiz bunu desteklememektedir.

    Saygılarımızla,
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NetMASTER_

    Değerli Kullanıcımız,
    "Kablosuz / VMM" kısmında kablosuz olarak multimedya QoS ayarları yapılandırabilir.
    Ancak istediğiniz kullanıcı bazında hız kontrolü/yönetimi yapmak ise modeminiz bunu desteklememektedir.

    Saygılarımızla,

    bende ağımdaki diğer bilgisayarların internet hızını sabitlemek istiyorum. çünki bazı durumlarda diğer bilgisayarda film izlenirken diğerlerinde nette dolaşmak bile işkence oluyor.
    Bu modemle yapamayacağız anlaşılan, peki önerebileceğiniz bir router varmı ? (ucuz yollu bişeyler :) )

    yada eski adsl modemlerim hala duruyor, router özellikli olduğunu hatırlıyorum. bunları kullanabilirmiyiz acaba
  • izzmarit kullanıcısına yanıt
    Aşağıdaki linkte yer alan ürünü kullanabilirsiniz.

    https://netmastersatis.com/urunler/wds-300-802-11n-300-mbps-ap-router-2-x-5-dbi-anten/37/

    Saygılarımızla,
  • CBW-383ZN iyi ve yeterli....
    netmasterda sorgu sualsiz garanti süresi içinde tamirini yapıp yolladı ben memnun kaldım....
  • Merhaba Tv içinde bu WN-300 u yu kullanabilir miyiz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.