Şimdi Ara

NETSPEED'E GEÇİŞ SÜRECİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
3.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şu An Kullandığım Paket : Vodafone 16 Mbps'e Kadar ADSL 60 GB AKN'li İnternet [49 TL]

    NETSPEED'E GEÇİŞ SÜRECİM


    Geçiş Yaptığım Paket : Netspeed 16 Mbps'e kadar ADSL AKN'siz İnternet [49 TL]

    NETSPEED'E GEÇİŞ SÜRECİM


    15 Şubat 2018 : Kendilerini arayıp Vodafone ile taahhütümde son aya girdiğimi ve firmalarından hizmet almak istediğimi söyledim. Telefonda onayımı aldıktan sonra adresimi istediler. Adres bilgilerimi kendilerine ilettim. Gerekli evrakları doldurmam için adresime göndereceklerini söylediler.

    16 Şubat 2018 : Doldurmam gereken evraklar elime ulaştı. Fazladan evrak yolladıkları için doldururken iki kez kendilerini aramam gerekti. Sağ olsunlar yardımcı oldular. Gerekli evrakları doldurdum.

    17 Şubat 2018 : Doldurduğum evrakları aldım ve MNG Kargo ile ücretsiz bir şekilde evrakları kendilerine yolladım.

    19 Şubat 2018 : Beni arayarak gerekli evrakların kendilerine ulaştığını söylediler. Sabit hatlar için ve kurumsal abonelikler için olan evrakları da doldurduğumu, bireysel veya kurumsal internet isteğim için kendilerine bilgi vermem gerektiğini söylediler. Ben de kendilerine bana gelen her evrağı bir sıkıntı oluşmaması açısından doldurduğumu söyledim. Bireysel paket istediğimi onayladım. İşlemlerinize başlıyoruz dediler.

    22 Şubat 2018 : Mesajla kullanıcı adı ve şifremi gönderdiler. Modem kurulumu yaparak internete bağlandım. Ancak hız sorunu yaşıyorum. Vodafone ile aldığım hızdan bir farkı yok.

    22 Şubat 2018 : Kendilerini düşük hız dolayısıyla aradım. Bir arıza gözüküyor dediler. Kablolarınız eskiyse hasar görmüş olabilir, değiştirirseniz düzelir dediler. Az sonra kablo almaya gideceğim.

    22 Şubat 2018 : Ankastreden direkt olarak eve kablo çekmem gerekiyor. Sanırım bu iş birkaç gün bekleyecek.

    27 Şubat 2018 : Hafta sonu evden hattıma kadar CAT5E kablo çektim. Fakat bağlantıyı yapamadım çünkü hattan uç çıkarılması gerekiyordu. Netspeed'i Cumartesi aramama rağmen işlem yapmadılar. Bugün aradığımda da Türk Telekom ekibinin işlemi yaptığını, öyle gözüktüğünü söylediler. Ankastre kutusunu kontrol ettiğimde işlem yapılmamıştı. Az önce işlemleri tekrar başlattılar ve bir süre sonra da Türk Telekom aradı. Hattınız aktif olduğu için işlemi kapadık, bağlantı sorununuz yok gözüküyor dediler. Ben de bağlantı sorunu değil, yeni kablo çektim ve uç çıkarılması gerekiyor diye belirttim. Ekibe bilgiyi vereceklerini söylediler. Şu andan itibaren yapmam gereken tek şey sanırım beklemek.


    27 Şubat 2018 : Türk Telekom ekibi gelip kabloyu bağladı. Henüz test etme fırsatım olmadı. Balkondan kabloyu geçirmem lazım. Akşama bağlanınca sonuçları yazarım.

    27 Şubat 2018 : Wi-Fi ile bağlanıyorum ve şu an sonuç 7.5mbit hız. Benim için gayet yeterli. Kabloyla direkt bağladığımda 9.5 mbit gibi hızları görürüm. Netspeed'den memnun kaldım. Müşteri hizmetleri de ayrıca çok ilgili.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BA684F01A -- 1 Mart 2018; 11:11:9 >



  • Hayırlı olması dileği ile.

    Umarım sıkıntısız bir şekilde sonuna ulaşabilirsiniz.

    Sürecin devamını da paylaşırsanız sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chemical_One

    Hayırlı olması dileği ile.

    Umarım sıkıntısız bir şekilde sonuna ulaşabilirsiniz.

    Sürecin devamını da paylaşırsanız sevinirim.


    Sürecin geri kalanını da paylaşacağım hocam, merak etmeyin.
    Umarım hayırlı olur. Yıllardır doğru düzgün bir internet bağlantım olmadı. Umudumuz Netspeed'de.
  • Ben Netspeed'e geçtim, Vdsl portu ayarlanana kadar ( 20 gün sürüyormuş ) tarafıma sizin başvurduğunuz tarifeyi verdiler. 16mb tam olarak alabiliyorum, ping değerlerimde iyi, pişman olmazsınız...Ttnette 16mb hızda 10mb alabiliyordum max...Altyapım bunu kaldırıyor deyip ses etmiyordum meğer bilinçli bastırıyorlarmış...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Calligiato

    Ben Netspeed'e geçtim, Vdsl portu ayarlanana kadar ( 20 gün sürüyormuş ) tarafıma sizin başvurduğunuz tarifeyi verdiler. 16mb tam olarak alabiliyorum, ping değerlerimde iyi, pişman olmazsınız...Ttnette 16mb hızda 10mb alabiliyordum max...Altyapım bunu kaldırıyor deyip ses etmiyordum meğer bilinçli bastırıyorlarmış...

    TT ekibi eve gelip hattımın en fazla 12 mbpse kadar desteklediğini söylemişti. Ben 10 mbps sabit hıza da razıyım. Umarım dediğiniz gibi olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu güncellendi. Hız için kendilerini arayacağım.
  • hat değerlerinizi atar mısınız?
  • benimde bugün geçti pazar günü akşam 20 de internetim 2dk gitti sayfayı yeniledim ttnet sayfası geldi başka bir iss den internet aldığınız için kullancı adı şifre falan dedi. 1 dk sonra netspeed sms geldi girdim. internet geldi. benim port aynı hat değerlimde milim değilşiklik olmadı süper oldu zaten 50 idi yine 50 oldu sadece ucuzladı ping bile aynı 7 ms bana yeter

    22,02,2018 sözleşme bitiş ve geçiş işlemi
    25,02,2018 pazar akşam 20 geçiş smsi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugrelll -- 25 Şubat 2018; 20:40:48 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: runorunoruno

    hat değerlerinizi atar mısınız?

    Hafta sonu CAT5E kablo çektim. Türk Telekom ekibi gelip hat ucu çıkarınca onu bağlayacağım. Sanırım o zaman hat sorunum düzelir. Şu anda maksimum wifi ile 5 mbit, kablolu bağlantıyla 7 mbit alabiliyorum.

    NETSPEED&#39;E GEÇİŞ SÜRECİM
  • Netspeed'den çok memnunum şu anlık. Bakalım zaman ne gösterecek.
  • Hayırlı olsun, umarım bi sorun çıkmaz ben de nisan gibi netspeed'e geçmeyi düşünüyorum.
  • 1 haziran 2018 'de şu an uygulanan kampanya fiyat tarifesi bitiyor , diyor sitesinde. sağlam bir zam yapmasınlar bunlar?
  • Bende 2gün önce türknet ten geçiş yaptım türknet 32mbps den yukarısını vermedi alacağınız deger en fazla okadar dediler bende gittim geçtim şimdi 75mbps alıyorum aynı hat aynı kablo şimdi türknet düşünsün



    Not : indirme ve yükleme hızları güzel lakin 2gündür dota 2 oyunu oynarken kayıp paket oluşuyor nedenini anlamadım umarım kalıcı birşey değildir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cellat87 kullanıcısına yanıt
    Sadece dotada mı sorun oluyor ? Başka online oyunlarda denediniz mi ? Bende Turknetle bunun arasında kalmıştım müşteri hizmetlerine ulaşılamama sorunundam Netspeedi seçtim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MogoLKhan

    Sadece dotada mı sorun oluyor ? Başka online oyunlarda denediniz mi ? Bende Turknetle bunun arasında kalmıştım müşteri hizmetlerine ulaşılamama sorunundam Netspeedi seçtim.
    Çoğu oyunda oluyordu kopma kesilme ama çözüldü şimdilik sorun yok çok mutlu mesut 75mb kullanıyorum. ;)
  • cellat87 kullanıcısına yanıt
    Sevindim güle güle kullanın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam.

    Geçmeyi düşünüyorum ne dersiniz ?
  • Çok ilgili müşteri hizmetleri anında işlem yapıyorlar facebook üzerinden iletişimleri daha iyi öneririm geçtim kullanıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AKN kaldırsa deneyeceğim...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.