Şimdi Ara

Netspeed Ankastre Kutusundan Kaynaklı Sorunu Müşteri Kaynaklı Bulması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    9 Ocak(Bugün) itibari ile Firmanın Teknik Destek yetkilisi ile görüşme sağladım yaşadığım sorunu kısaca açıklayayım.

    3 Ay önce netspeed firmasına başvuruda bulunup abone oldum, abone olduğum süreç boyunca internet hız problemi yaşıyordum max 4mbps hız alabiliyordum bunla ilgili devamlı arıza oluşturuyordum sebebi bundan önceki internet sağlayıcım dsmart'dı memnundum firmamdan 6-7 sene boyunca internette kopma ve hız problemi yaşamıyordum max 8mbps alıyordum son günlerde bilindiği gibi kota olayı ve taahhüt olmadıgı için Netspeed tercih ettim öncesinde Turknet geçtim fakat yine hız problemi bahanesiyle ve kopmalardan dolayı firmayı değiştirdim.
    Velhasıl süreç boyunca hız sorunu yaşıyodum devamlı arıza kaydı alınıp öyle kalıyordu ne gelen ne giden vardı ve son aylarda internette kopmalar yaşamaya başladım yine bu süreçte ilgili firmaya defalarca arıza kaydı oluşturdum ve hep söyledikleri şey iç tesisat veya modem bilindik ve standart bi yalan üzerinden devamlı sorunu müşteriye yıkmaya çalışıyorlar artık aralık ayında tamamen kopma yaşandı ve 1mbps kadar düşürdüler arıza giderilene kadar böyle idare edin dediler onuda alamadım dsl tamamen gitmişti ve firma en kısa sürede çözülceğini söylediler artık ara ara.. en sonunda türk telekom kaynaklı sorundan dolayı arıza giderilene kadar beklemeniz gerektiğini dile getirdiler 1-2 gün bekledim en sonunda iptal için aradım ilgili birim son kez biz bakalım dönüş yapalım dediler bende bugun aradınız aradınız yoksa iptal dilekcesini mail ile göndereceğimi dile getirdim.
    İlgili birim dönüş yapmadı bende bıktığım için mailimi attım yine dönüş yapmadılar 1,5 gün ben aradım mailimi aldınız mı diye artık :) aldıklarını 7 gün içerisinde işleme alıcaklarını söylediler. aradığım gün sorunun çözüldüğü için aradılar ve problem giderildiğini söylediler ek bilgi verilmedi

    Şimdi asıl meseleye geliyorum, Aralık ayında yaşadığım sorundan dolayı 4gb bile kullanamadığım internet faturasını kesmişler kullanmadığım halde ve bunu görünce hemen firmayı aradım 1-2 defa talep oluşturulduğunu dile getirdiler şayet sorun bizden kaynaklı ise 5 ocakda bunu söylediler aradığımda.. neyse artık aramadılar 9 ocak da ben aradım indirip yansıtılacaktı yansıtılmadı

    Müşteri Yetkilisi; İlgili inceleme yapılmış tarafınıza indirim yansıtılmayacağını diye not düşüldüğünü dile getirdiler. Bende bu durumda açıklama istedim ben neden tarafımca yaşanmayan sorundan dolayı bunu ödemem gerektiğine ikna etmeniz gerektiğini söyledim
    Firmamız prosedürü gereği Abonenin Ankastre kutusundan yaşandan sorundan dolayı firmamız prosedürü gereği indirim yansıtılmayacağını bu sorunun sizden kaynaklı sorun olduğundan dolayı indirim yapmayacaklarını söylediler.

    Bende doğal olarak Ankastre kutusu benim mi oluyor da sorun bana aittir diyorsunuz diye söyledim ilgili kişide abone konumunda bulunduğu için size ait olduğunu dile getirdiler.
    44 TL bir fatura çıkartıldı mevzu bahis para değil sorunum hal oldu kutuya gelip çözdüklerinide düşünmüyorum eğerki gelinmiş olsa görmüş olurum zaten genelde hep gelinip bakılıyor türk telekom kaynaklı

    Şimdi bu sorunu benim gibi yaşayanlar varmı? Şayet benim yaşadığım olay bana mı anormal geliyor anlamış değilim.
    Sizlerinde görüşlerini merak ediyorum bu süreç de ne yapmam gerekir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senli27 -- 9 Ocak 2019; 17:15:21 >



  • Yaşadığınız problemi malesef sadece siz değil genel bir problem olduğunu belirtmek isterim. Kendinizin yapabileceği fizik kablo tesisatını yenileyip eğer ki aynı problemi yaşıyorsanız. Geri kalan kısım ise Türk Telekom tarafındadır. Neden bina içi ve daire tesisatı müşterinin sorumluluğundadır. Bu böyledir. Sizin tesisatınızı yenilediğiniz ama problem devam ediyor. Belki modeminizde arızalı olabilir. Nasıl derseniz ? MOdemin elektrik prizinde voltaj sebebiyle modem anakartına elektrik aktarırken voltaj dalgalanaması oluyorsa modem işlemcisi performanslı çalışmayacaktır. Modem üzerindeki firmware yazılımını güncellenmesinin yapılmaması yine sorunlar yaşarsınız. Bu kısımlar size aittir. Ama sahadaki bakır kablo,sahada bulunan dslam kartlar ve bağlantılarında yaşanan problem tamamiyle TT sorumluluğundadır. Diyeceksiniz internet firması nerede sorumludur. Size bu servisi kaliteli vermek zorundadır. Vermiyorsa zaten kayıt açarsınız çözmez ise BTK ve tüketici hakem heyetinierine şikayet edersiniz. Unutmayın DSLAM olan mesafeniz uzaksa internet problemi yaşarsınız.
  • Hocam konu açmak için girdim sizin konuyu gördüm. Faceden paylaştığım gönderiyi buraya da atayım.



    Netspeed olan kısa maceram sona ermek üzere. 1 ay öncesine kadar ttnet kullanıyordum ne ping sorunu vardı ne de hız. Altyapı 12mbit civarı destekliyor, 16mbit paketi kullanıyordum. Akn öncesi 1.5 mb hız ile indirme yapıyordum. Hem fiyat hem de akn muhabbetleri nedeniyle herkesin övdüğü netspeede geçeyim dedim, geçmez olaydım... İlk 2 gün 11 mbit hız aldım, daha sonra 7ye düştü son 10 gündür 6.3 mbiti geçmiyor hız. Akşamları 3mbite düşüyor. Gittim kaliteli kablo aldım kutunun altından ek yapıp değiştirdim, olmadı. M. Temsilcisiyle tekrar görüştüm, hızı sabitledi, düşürdü, çıkardı nafile. En son sorun kutudan ya da kablodan dedi. Elektrikçi çağırdım, kutudan gelen kabloyla modeme gelen kabloyu birleştirdim, yine düzelmedi. Üstüne 50tl para verdim boşuna. Adamlara ekip gönderin diyorum firma politikası gereği ankastreye kadar hizmet veriyoruz diyorlar. Sorun kesinlikle benlik değil. Ben elimden geleni yaptım sorun çözülmedi. Ekip gelse belki sorunun kaynağını bulacak ama adamların öyle bir hizmeti yok. Ttnet anında gönderiyordu. Şu tarifler netleşsin değişimi yapacağım anında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peaky -- 10 Ocak 2019; 19:1:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peaky kullanıcısına yanıt
    TT tarafı sizin binanıza gelen kabloyu sahadaki dslam tarafından kontrol etmesi gerekir. Netspeed MH kısımı TT 'ye nasıl arıza kayıdı bıraktığına bakmak gerek. Siz bina girişinden modeme kadar kablonuzu yeniledikten sonra problem düzelmemiş. Netspeed Mh TT tarafına müşteri lokali temize alındı. Lütfen kontrol edermisiniz diye kayıd bırakması gerek. Düzelmezse BTK şikayet açın derim.
  • sistemtasarim S kullanıcısına yanıt
    En son Modem sorunlu olabilir dediler. Komşunun modemini aldım denedim sorun çözülmedi. Birkaç saattir hız 2 mbit. Telefondan bana ekip gönderemiyoruz dediler. Faceden durumu tekrar anlattım, başka issye geçecegimi söyledim. 2 gün içinde saha ekibi tarafınıza gönderilecektir mesajı geldi.
    Üst komşu aynı kutudan gayet iyi hız alıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peaky -- 10 Ocak 2019; 22:56:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peaky kullanıcısına yanıt
    Modem problemi çok az görülen sorunlardandır. ISP'lerde çalışan MH teknik konuda malesef gerekli eğitimleri az aldıklarından sorun çözümleri uzuyor. Aslında şu cümleyi MH söyleyin bakalım nasıl cevap vericeklerdir. Ben hattımın ıslah edilmesini istiyorum. Bu cümle TT tarafında açılan ticketlarda kullanılır.
  • 3 aydır sorunsuz kullandığım internet 2 haftadır kullanılamaz halde. 150 defa aradım sonuç yok. Netspeed tavsiye etmiyorum. Hep aynı cevapları veriyorlar.
  • Netspeed le ilgili şikayetler fazlalaşti.

    Akn kalkınca netspeed de cortladi sanırım.

    Tam adam gibi iss buldum demiştim o da yalan oldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jaguar19 kullanıcısına yanıt
    o zaman bi Netgalaksiyi inceleyin derim.
  • Peaky kullanıcısına yanıt
    Bildiği üzere ülkemizde standart bir yalan ezberletilmiş MH, Modem ve iç tesisattan kaynaklanıyor gibisinden.. Dönüp dolaşıp aynı şeyleri söylüyorlar karşı komşum aynı kutudan 16 alıyor ben daha 6mbps alamıyorum. Sorun portlarda BTK şikayetimi yazdım firmaya iletildiği yazıyor.
    Şuna açıklık getirmeleri lazım benim gibi senin gibi çogu kişi magdur eminim bu ankastre kutu nasıl firmanın değil de müşteriden kaynaklı deniliyor sorunun.
    Saha ekip olayınada değinmek gerekirse TT hariç hiç bir firma destek sağlamıyor belki 20 defa söyledim ekip gelmesi için çözüm yok.
  • senli27 S kullanıcısına yanıt
    Kapatıcam, şikayet edicem diyin. Kabloları, modemi değiştirdim sorun çözülmedi diye belirtin ekip gondereceklerdir. Ekip gelip kutu ve dolapta inceleme yapmış, gelen hız ve snr değerim tam 2 kat arttı. Ama 6dan sonra hız çok düşüyor, bu sorun maalesef bizim dolabın kapasitesinden kaynaklanjyor galiba. Ttnet kendi müşterilerine öncelik vermiş olacakki üst komşuda böyle bir sorun yok. Hazır taahhüt vermemisken superonlinea geçeyim diyorum belki sorun düzelir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun ankastre kutusunda da olabilir ev içindeki tesisat ta da olabilir

    Modem de de olabilir

    Netspeed de de olabilir.



    Aynı kutudan aynı tesisat tan başkası 16 mbps alıp sizin 4 mbps yi zor almanız sorunun kesinlikle İnternet servis sağlayıcısı tarafında olduğu anlamı taşımaz.



    Sorunun kesinlikle sizden kaynaklı olmadığına emin olmak için ankastre kutusunu yenilemek eve gelen kabloyu yenilemek gerekirse farklı bir modemle test yapmak gerekir. Yoksa adamlar sürekli iç tesisat iç tesisat diye topu size atar.



    Tabi bunu yapmak da bir maliyet. Türk Telekom bile sadece yeni bağlantı da iç tesisat desteği verir ücretsiz olarak. O da taahhut verirsen. Diğer türlü sorun olduğu zaman elitt hizmet kapsamında faturalandirir.



    Kısacası, modem, ev içi tesisat, ankastre bunlar abonenin sorumlulugundadir. Senelik milyarlarca dolar para götüren Türk Telekom üç kuruşluk kablo ve ankastre kutusu desteği vermekten ne yazikki aciz. O yüzden kimse doğru düzgün hizmet alamaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Bu dediklerinizi yaptım zaten o tezlerini zaten çürüttüm yine gelmediler

    Direk ankastre kutusundan modeme kablolama yaptım yine aynıydı sonuç sonra nolduysa bi ara arıza var dendi genel sonra aradılar çözüldüğünü söylediler test ettim çözülmüştü sorun.. fakat kullanamadıgın günlerin faturalandırmasını müşteriye kesmek ne oluyor anlamıyorum.
    Ankastre kutusunun müşteri ile alakası yok isyan ettiğim konuda bu zaten
  • quote:

    Orijinalden alıntı: senli27

    Bu dediklerinizi yaptım zaten o tezlerini zaten çürüttüm yine gelmediler

    Direk ankastre kutusundan modeme kablolama yaptım yine aynıydı sonuç sonra nolduysa bi ara arıza var dendi genel sonra aradılar çözüldüğünü söylediler test ettim çözülmüştü sorun.. fakat kullanamadıgın günlerin faturalandırmasını müşteriye kesmek ne oluyor anlamıyorum.
    Ankastre kutusunun müşteri ile alakası yok isyan ettiğim konuda bu zaten
    Musteri hizmetlerine duzgun bir dille anlatirsaniz faturayi iptal ederler. Benim ilk kuruldugunde 5 gunluk fatura cikarmislardi iptal ettiler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Netspeed=Çöp

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.