Şimdi Ara

Nikon D850 sahneye çıktı: 45.7 megapiksel sensör ve 4K video desteği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nikon D850 sahneye çıktı: 45.7 megapiksel sensör ve 4K video desteği

    Nikon Temmuz ayında bir sonraki tam kare DSLR fotoğraf makinesini geliştirdiğini doğrulamıştı. Bugün şirket D810'un halefi olan D850'yi duyurdu. Yeni D850, üst sınıf DSLR alanındaki Canon EOS 5D Mark IV ile yarışacak. Makinenin önümüzdeki Eylül ayında 3.299 dolara satışa sunulması bekleniyor.

     

    Ayrıca Bkz.LG V30'un resmi teaser videosu yayınlandı
    Nikon D850, fotoğraflardaki netliği korumak amacıyla optik düşük geçiş filtresiz (OLPF) 45.7 megapiksel tam çerçeve CMOS sensöre sahip. Bu sensör Nikon'un EXPEED 5 görüntü işlemcisini kullanarak tam çözünürlüklü 7fps seri çekim yapabiliyor. Nikon D850 dijital fotoğraf makinesinin diğer özellikleri arasında 64-25.600 gibi geniş bir ISO aralığı, 99 çapraz tip olmak üzere 153 noktalı otofokus sistemi, 30fps'de 4K video ve 120fps'de 1080p video çekme özelliği bulunuyor.

     

    Nikon D850 sahneye çıktı: 45.7 megapiksel sensör ve 4K video desteği

    Nikon D850, hava şartlarına dayanıklı, sağlam bir magnezyum alaşım gövdeye sahip. Bu nedenle zorlu ortamlara ayak uydurabiliyor. Ayrıca kamera kapatıldığında bile fotoğraf makinesinden akıllı telefonunuza görüntü aktarmanıza olanak tanıyan SnapBridge özellikli dahili Wi-Fi ve Bluetooth teknolojisi var. Makinede 2.35 milyon noktadan oluşan 3.2 inç eğilebilir dokunmatik ekranın yer aldığını belirtelim.

     

    D850 ek olarak sessiz çekim için elektronik deklanşör, üç boyutta RAW dosyası seçeneği, XQD ve SD kartlar için çift bellek kartı yuvası ve arkadan aydınlatmalı butonlara sahip. HDMI çıkışı mevcut olan makinede kulaklık ve mikrofon girişi de bulunuyor. Ayrıca D850, Nikon'un FX format lensleriyle de uyumlu.

     




  • 4k 30fps olmamış.

  • KalemKolik kullanıcısına yanıt
    Aldığınız şey fotoğraf makinesi. 1080p de 120 fps alıyorsunuz zaten.
    Kaldı ki uzun süreli çekimler de yapılamıyor bu tür makinelerde.

    Makine oldukça iyi. Fiyatı da yurtdışı için güzel ama TÜrkiye ye girdiğinde arabayla kapışıyor. Hayal olarak kalıyor bir çoğumuz için.
  • büyük makinaların devri geçeli çok oluyor.insanlar cep telefonu gibi küçük ve herşeiy yapabilen cihazları seviyor.daha doğrusu tapıyor.örneğin foto çekmek için foto makinası kullanımı absürd karşılanıyor.zaten foto makinası bu kişiler için bir kolye niteliğinde.yine bu kişiler 23 megapiksel kameraları ile 1080p video çekiyorlar.videolardaki kaliteyi düşünün :) aradaki farkı da bilmiyorlar.direkt olarak sosyal medyaya bağlanan cihaz da yapsalar yetmez.insan vücudunun en önemli organı cep telefonu.

  • Hala 5D Mark II kullanalım :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ONY86

    büyük makinaların devri geçeli çok oluyor.insanlar cep telefonu gibi küçük ve herşeiy yapabilen cihazları seviyor.daha doğrusu tapıyor.örneğin foto çekmek için foto makinası kullanımı absürd karşılanıyor.zaten foto makinası bu kişiler için bir kolye niteliğinde.yine bu kişiler 23 megapiksel kameraları ile 1080p video çekiyorlar.videolardaki kaliteyi düşünün :) aradaki farkı da bilmiyorlar.direkt olarak sosyal medyaya bağlanan cihaz da yapsalar yetmez.insan vücudunun en önemli organı cep telefonu.
    Hayatında eline SLR ya da günümümüzün gerçeği DSLR makina almamış, bahsettiğim makinalar ile çekilen fotoğrafları kıyaslamamış ve/veya işlememiş insanların cep telefonu ile kıyaslama yapması çok normal. Gerçekten normal, çünkü bilmiyor. :) Cep telefonundaki minik sensör ile tam çerçeve sensörün çektiği 1080p görüntünün aynı olduğunu düşünmesi bile yeterli DSLR makinalara ne kadar uzak olduğunu anlamak için. ISO, dinamik aralık, enstantane, lens bunlara girmiyorum bile. Anlayan anlamıştır zaten demek istediğimi.

    Öncelikle şunu belirteyim ki bu makinaları herkes alıp kullanmak zorunda değil. Önemli olan ihtiyaçtır. Kimine cep telefonu yeter, kimine Hasselblad, Leica yetmez. Bu merak ve ilgi işidir her işte olduğu gibi. Sağda solda boynunda 650D ile gezen hevesli gençlerin olması bu makinaları ayağa düşürmez. Bu makinalar kanaatimce uzun yıllar daha var olacaklardır teknoloji bu hızda giderse. Tek sorun makinaların ve lenslerin fiyatlarının yüksek oluşu. Bu arada güzel makina yapmış Nikon. Ben her ne kadar Pentax sever olsam da beğendim. :)

    Düzenleme: Düzenleme :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VefaMetin -- 24 Ağustos 2017; 16:36:16 >
  • VefaMetin kullanıcısına yanıt
    ben video/foto çekmeyi ve üstünde uğraşmayı seven birisiydim.bu cep telefon her naneye yeterciler sayesinde nefret eder duruma geldim.ben bu tür makinaların azalacağı kanatindeyim.mahalledeki fotocu bile cep telefonu ile çekecek.bazıları hariç.dün düğünde adam halen dv kasetli kamera kullanıyordu.bi 500-1000 tl verip hem hd hem sd/hdd bi kamera almamış.spor yapmak da asla ayağa düşmez ama günümüzde moda olan birşey
    ölünceye kadar sıkılır suyu çıkar ve bir daha asla bakılmamak üzere atılır.fiyat konusuna değinmeyeceğim.
  • Ben ff alacak olsam sony alırım. Slog falan da var. F:0.95 50 mm alırım yanına . Hayaller hayaller

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ONY86 kullanıcısına yanıt
  • Rüya makine.. şunu düşünmeden edemedim. bilen yazarsa sevinirim. Bu makineyi 45MP yapacağına 24MP yapıp daha büyük ışık alıcısı yapıp yani tek pikselde iki kat daha büyük ışık alıcı hücre yapıp düşük ışık koşullarında flashsız çekimleri daha iyi hale getirmek daha iyi olmazmıydı.. yani tek piksel için hemen hemen iki kat büyüklükteki bir hücre daha fazla ışık alacağından kapalı ortamlarda daha düşük iso ile çekimi daha mümkün hale getiremezlermiydi? Yani içimden bunu geçirdim. daha düşük MP olsun hücreler daha büyük olsun iso yükseltmeden düşük ışık koşullarında da resim çekebileyim. yanlış mı düşünüyorum bilen cevap yazarsa sevinirim. Bu benim düşüncem tabi.

  • Sharparrow S kullanıcısına yanıt
    O iso başarımını etkiler. Sensörün kalitesi ne olursa olsun enstantane süresi-iso-diyafram üçlüsü aynı kalır. Daha düşük iso ile çekemezsiniz yani. 46 megapikselden 24 megapiksele yarı yarıya bir çözünürlük farkı var fakat iso başarımı olarak çok fark olmaz.
  • Bilinçsiz kişilerin eline düşmez inşallah (Berkecanlar). Buna gidipte 18-55 lens takar.

  • Üzerinden 1 sene geçmeden yaklaşmamak gerek nikonun son zamanlardaki kalite kontroldeki vurdum duymazlığı aşikar. Bu durum D850 de de devam eder. Nikon d855 de düzeltir problemleri.
  • Canon aqar nikon baqar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sharparrow

    Rüya makine.. şunu düşünmeden edemedim. bilen yazarsa sevinirim. Bu makineyi 45MP yapacağına 24MP yapıp daha büyük ışık alıcısı yapıp yani tek pikselde iki kat daha büyük ışık alıcı hücre yapıp düşük ışık koşullarında flashsız çekimleri daha iyi hale getirmek daha iyi olmazmıydı.. yani tek piksel için hemen hemen iki kat büyüklükteki bir hücre daha fazla ışık alacağından kapalı ortamlarda daha düşük iso ile çekimi daha mümkün hale getiremezlermiydi? Yani içimden bunu geçirdim. daha düşük MP olsun hücreler daha büyük olsun iso yükseltmeden düşük ışık koşullarında da resim çekebileyim. yanlış mı düşünüyorum bilen cevap yazarsa sevinirim. Bu benim düşüncem tabi.

    Bunun için df serisi var zaten,d850 serisi zaten senin olmasını dilediğin şeye hitap etmiyor.Daha fazla detay isteniliyor.
    Sony a7s 2 bile düşük ışıkta iyi ama yinede profesyonelce çekimler için yine ek ışık kullanılıyor.
  • a99 markII ile aynı fiyat neredeyse , yurtdışı için fiyat çok güzel
  • bence nikon d700 den sonra bitmiştir, d800 de ne d700 ne d90 renklerini alabiliyorsun..

  • Megapiksel savaşına sony a9s ile cevap verebilir 56mp olacaktır.

    Fiyat performans bakımından daha uygun. A9 için 5000$ isteyen sony karşısında iyi fiyatlandırma olmuş

  • quote:

    Orijinalden alıntı: VYC Majoris

    O iso başarımını etkiler. Sensörün kalitesi ne olursa olsun enstantane süresi-iso-diyafram üçlüsü aynı kalır. Daha düşük iso ile çekemezsiniz yani. 46 megapikselden 24 megapiksele yarı yarıya bir çözünürlük farkı var fakat iso başarımı olarak çok fark olmaz.

    Neden etkilemesin ki? sensördeki tek bir piksel yerine iki pikselin alacağı toplam ışık daha fazla olunca isoyu 800 yerine 400e alırım aynı sahemeyi görüntüleyemezmiyim? yani bir hücre yerine iki hücre tek bir piksel bilgisini oluştursa hücre başına düşen ışık miktarı artmayacak mı? aynı ortamda aynı ışık seviyesinde diyelim ki iso 1600 ile elde ettiğim görüntüyü (ışığı) iso 800de elde edemezmiydim? sonuçta bir pikseli iki kat daha yoğun bir ışıkta elde ediyoruz. diğer faktörler sabitken tabiki yani shutter speed ve diyafram aralığı sabitken. tabi isoyu 1600den 800e düşürünce enstantanede düşük olucak. yani bilemedim ben böyle düşündüm ama yanlışta olabilir. aynı büyüklükteki sensörü 24MP yapsalar bence düşük ışık başarımı daha yüksek olurdu diye düşünüyorum. ama arkadaşında dediği gibi yüksek detay veren kameralar bunlar. ama yinede dev afişler basmayacaklar içinde söylediğim şekilde düşük ışık başarımı yüksek olan bir versiyonda yapılabilirdi. 24MP bile bir çok profesyonel için yeterli olabilir ama kimi içinde yetersiz olur onada 45MP ideldir. diyeceğim seçenek olması güzel olurdu. tabi benim düşüncem hatalı olabilir ..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TinyWarrior

    Bilinçsiz kişilerin eline düşmez inşallah (Berkecanlar). Buna gidipte 18-55 lens takar.

    18-55 ff makineye takılır mı ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.