Şimdi Ara

Nikon P900 Zoom ve Fotoğraf Kalitesi Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Ben rüzgar santrallerinde çalışmaktayım, rüzgar türbini kanat gözlemi yapmak için bir fotoğraf makinesi almayı planlamaktayız. Daha önce Field Scope ve vizör kullanıyorduk bu gözlemler için fakat Nikon ile son görüşmemizde Nikon Coolpix P900'ü önerdiler. Kanat gözlemi yapacağım maksimum mesafe 160 metre civarında ve net olarak görmem gerekli bu noktayı taranacak alanı eşkanar üçgen gibi düşünürsek 56 metre kenarlar taban 10 metre şeklinde ve bu yüzey üzerinde bulunan 5-10 cm lik hasarları görebilmeliyim. Sizce bu makine bunun için uygunmudur zoom ve fotoğraf kalitesi işimi görür mü ?

    Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rehayunus -- 8 Mayıs 2018; 14:36:32 >



  • işinize uygun daha iyi seçenek yok; Nikon P900 sizin için ideal ...
  • Bence de P900 gayet işinizi görür, 160 metreyi 83x ile 2 metreden daha yakınınızdaymış gibi göreceksiniz 5-10cmlik hasarlar bu mesafeden tespit edilebilir sanıyorum. Fakat o kadar yüksek bir zoom özelliğini sağlıklı kulanabilmek için tripod olmazsa olmaz, hatta tripod da yetmeyecek, zamanlayıcı da kullanmanız gerekecek büyük oranda. En ufak bir titreşim istediğiniz netliği almanıza engel olur. Bu açıdan kaliteli bir de tripod almanızı öneriyorum (rüzgar santrali kurulan coğrafyaların doğal olarak rüzgarlı olduğu düşünülürse sağlam ayaklı olması önemli)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ancak şu da var, bu denli yüksek zum değerlerinde lensin diyafram değeri düşecek (83x zumla f/6,5'a düşüyormuş) dolayısıyla sensöre gelecek ışık miktarı azalacaktır. Bunu telafi edebilmek için enstantene hızını düşük tutmanız gerekebilir. Fakat türbinleri çalışır durumdayken fotoğraflayacaksanız, dönme anını dondurmak için yüksek enstantene hızına ihtiyacınız olacak, belki de 1/500 hatta daha hızlı değerlere ihtiyaç duyabilirsiniz. Bunun da telafisi yüksek iso'dur ama o da gürültü, dolayısıyla netlik kaybı olarak size geri dönebilir. Dolayısıyla türbinleri faal değilken ve güneş ışığı altında fotoğraflamanız elzem bence.



    Hevesinizi kaçırmak için söylemedim, sadece bu ihtimalleri göz önünde bulundurursanız, neyle karşılaşabileceğinize hazırlıklı olursunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poormansmoodyblues -- 12 Mayıs 2018; 13:30:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet net foto için direk güneş ışığı alması lazım.
    Hava yağmurlu, bulutlu vs ise kaliteli bişey çıkamaz.
  • poormansmoodyblues P kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yorumunuz için teşekkürler. Tripod kullanacağım fakat zamanlayıcıdan kasıt nedir tam olarak ?
  • poormansmoodyblues P kullanıcısına yanıt
    Yok türbin hareketsiz halde ve rotor kilitlenmiş olarak bu kontrolü gerçekleştiriyorum. BU ışık miktarı azaldığı zaman ne gibi etki yapmaktadır? Kusura bakmayın pek bilgim olmadığından konu ile ilgili basit sorular soruyor olabilirim :)
  • multimatom kullanıcısına yanıt
    Genel itibari ile parçalı bulutlu havalarda bu gözlemi yapmaktayım ama anlayamadığım nokta güneş ışığı parlamaya ve kötü görüntüye neden olmuyor mu? Daha önce hiç böyle makine hatta fotoğraf makinesi kullanmamış biri olarak soruyorum :)(Telefon hariç.)
  • çok yaklaşınca titreşim çok olur. ama arkadaşın dediği gibi tripod kullanırsanız çekeceğiniz şey de sabit ise hiç problem olmaz. tabii görüş mesafesi iyi olmalı. fırtınada yağmurda çekemzsiniz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • normalde fotoğraf için en uygun ışığın difüz ışık (yayılan ışık, bulutlu havada gündüz vakti gibi) olduğu söylenir, zira en tepedeki güneş yüksek kontrast alanları oluşturup ışığın dengeli yayılmasını engeller ama sizin durumunuzda durum şu: makina dslr-like, dolayısıyla sensör küçük, yani ışık ihtiyacı standart bir dslr'dan fazla. ikincisi yüksek zumdan ötürü lensin diyaframı kısılacak, bu da küçük sensöre giren ışık miktarını azaltacak. düşük ışık da düşük enstantene hızı demek, dolayısıyla titreşimden doğabilecek netlik kaybı durumu söz konusu. bu nedenle sizin durumunuzda ne kadar çok ışık, o kadar iyi kalitede fotoğraf demek. ışık fazla gelirse exposure value'yü 1 stop kısarsınız, derdiniz fazla ışık olsun :)



    zamanlayıcı dediğim cep telefonlarında bile olan self timer'dır, makinayı sabitleyip 3-5sn içinde çekmesini sağlarsınız ya hani, odur. zamanlayıcı tripod esnemesinden doğacak titreşimleri ortadan kaldırır, daha net çekmenizi sağlar.



    bu arada P900 raw çekemiyormuş, sizin durumunuzda raw çok işe yarar mı bilmiyorum ama olsa iyi olurmuş. raw ile fotoğraftaki kusurları (iso kaynaklı noise mesela) düzeltmek daha bir mümkündür, jpeg düzenleme konusunda sizi kısıtlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poormansmoodyblues -- 14 Mayıs 2018; 19:19:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • poormansmoodyblues P kullanıcısına yanıt
    Cevaplarınız ve yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Makine elime ulaştı bir kaç deneme yaptım denemeler başarılı. Tekrardan çok teşekkürler ilginiz için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.