Şimdi Ara

Nikon ' err ' hatası :((

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama nikon d90 ım var. Neredeyse bir yıldır kullanmıyordum. İki gündür çekim yapıyordum. Foto çekerken birden küçük ekranda err hatası verdi düzelmiyor. Böyle birşey başına gelen var mı ne yapmam gerekir? Yaşadığım yerde teknik servis de yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Lensi takıp çıkardın mı? doğru taktıktan sonra da err devam ediyor mu?

    makinenin sol üst bölümünde yer alan, mod seçim düğmesi normal şekilde dönüyor mu? normalden daha kolay dönüyor yada hiç dönmüyorsa,

    tamir edilmesi, parça değişmesi gerekir.

    benzer bir durum D80 modelinde benim başıma geldi. mod seçim düğmesinin altındaki parçaların plastik malzemesi zaman içinde gevrek bir hale geliyor ve kırılıyor. tamir edilince yine eskisi gibi çalışmaya devam ediyor makine.

    fiyatından emin değilim ama 150-250tl gibi bir maliyeti olabilir. 2015 sonbaharında 150TLye yaptırmıştım, istanbul hayyam'da.
  • xpug X kullanıcısına yanıt
    Takıp çıkardım aynı değişmedi. Mod düğmeleri rahat dönüyor eskisi gibi. Deklanşör yarım basıyor tam basmıyor zorlanma sesi geliyor. Makineyi çok az kullandım. İşin kötüsü istanbulda Değilim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun.

    otomatik netleme modunda, makine netleme yaptığından emin olmadan fotoğrafı çekmez. senin makine de bir şekilde netlemiyor ki, deklanşör aslında "tam basması" için gereken mesafeyi gidiyor ama makine çekmiyor.

    başka lensin var mı? o lensle denedin mi? farklı lenste err devam ediyor mu? netlememe, zorlama sesi, çekmeme devam ediyor mu?

    makineyi manuel netleme moduna alıp, çekmeyi denedin mi? net olsun/olmasın çekim yapıyor mu?

    zorlama sesi ile ifade etmek istediğin, lens içindeki netleme motoru netlemek için harekete geçiyor ama zorlanıyorsa, sorun gövdede değil, lenste olabilir. lensin netleme sistemi karşılaştığı bir fiziksel bir etmen nedeniyle bozulmuş olabilir. ve yine tamir gerektirir :(
  • Manuelde de denedim aynı. Hani foto çekerken çnce yarım basarken bi netleme sesi oluşuyor netleyince de bip diye ses geliyor. İşte o bip sesi gelmiyor ondan önceki ses geliyor ama basmıyor. Başka lensim yok. Ama lensi çıkarıp hiç lens takmadan deklansöre bastım yine aynı. Normalde basması gerekirdi o halde bile. Sanki gövde de sorun var. İnternette fotoparça.com u gördüm oraya göndereceğim sanırım. Yoksa karfo karacasuluya mı göndereyim? Garantisi yok ilk aldığımda da ithalatçı garantisi vardı. Kabul ederler mı acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hatanın kaynağını bulup, senin kafanı rahatlatamadık desene.

    karfo her şekilde kabul eder. yüksek fiyat verecektir.

    diğer site hakkında bir fikrim yok.
  • maalesef yaptıramadım hala. yaşadığım yerde tamir edebilecek bir yer yok. siz çözüm bulursanız bana da haber verirseniz sevinirim. (mesaj gitmedi buraya yazdım)
  • india İ kullanıcısına yanıt
    LENS 50 MM Mİ?
  • Lensi, lensin üzerindeki diyafram ayarını 22 ye getirin sonra tekrar deneyin.
  • tamirciye gönderdim yapıp gönderecekler. gövdede sorun varmış uygun fiyat istediler Allah'tan
  • Makinem bugün tamirden geldi motorunda bi yer kırılmış tam hatırlayamadım. Yeni parça takmışlar. Şimdi çalışıyor. Tamir için başka şehirdeki tamirciye gönderdik 300 tlye yaptırdık.Aynı sorunu yaşayanlar için son durumu yazmak istedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi india -- 20 Ağustos 2018; 22:13:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.