Şimdi Ara

Nintendo Switch - Dijital Oyun Alım / Satım / Takas - Ana Konu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Sep13 , Ayflame0 Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 3 Masaüstü1 Mobil1 iOS
5 sn
12.918
Cevap
556
Favori
1.182.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nintendo Switch - Dijital Oyun Alım / Satım / Takas - Ana Konu


    Arkadaşlar Nintendo Switch çıkışıyla beraber tüm dünyada oldukça başarılı satışlara ulaştı. Ülkemizde henüz resmi satışı olmasa bile oyun severlerin ilgisini çekti, hem sosyal medya hem de forum üzerinden oldukça fazla kişinin de konsolu satın aldığını görüyorum.
    Ancak şöyle bir durum da var ki Nintendo Switch oyunlarının büyük çoğunluğu hem dijital hem kutulu olarak bir hayli pahalı, özellikle ülkemizdeki döviz kurları göz önünde bulundurulduğunda.
    Neyse ki Nintendo Switch'in yeni online sistemi konsola birden fazla kullanıcı ve Nintendo hesabı ekleme imkanı sunuyor ki bu daha önceki hiç bir Nintendo konsolunda mümkün değildi.


    Switch'deki bu yenilik sayesinde bizlere de oynadığımız dijital oyunları satma ve takaslama imkanı doğuyor. Peki bu sistem nasıl işliyor?



    Nintendo Online sistemiyle beraber, satın alınan hesapları iki adet Nintendo Switch konsolunda aktif olarak kullanma imkanımız doğdu.

    Yani tıpkı PS4 / PS5 ve Xbox'da olduğu gibi oyunların iki hakkını alım, satım yapabiliyoruz.

    P1 hak için online olmaya gerek yokken, P2 hakta sadece bu hesapta oynayabiliyorsunuz ve oyunu oynamak için online bağlantı gerekiyor.


    Bilenler için sistem PS4 / PS5'deki kardeşliğin aynısı.





    Örneğin Legend of Zelda: Breath of the Wild oyununu satın almak istiyorsunuz. Şu aşamaları inceleyeceksiniz:




    1) Öncelikle Türkiye üzerinden bütün kredi ve internete açık banka kartlarıyla Dünya üzerindeki Eshop'ların hepsinden alışveriş yapmak mümkün. Bu sayede oyunu kurlara göre hangi Eshop'da en ucuz ise oradan satın alabiliyoruz. Aşağıda vereceğim linkten satın alacağınız oyunun hangi eshop'da en ucuz olduğunu kontrol ediyoruz. Tabi ki bu kısım tamamen opsiyonel.

    2) Zelda oyunu şu an en ucuz Güney Afrika eshop'unda. Tabi oyunların diğer eshop'lara göre ne kadar ucuz olduğu bölgelere göre değişiyor.
    https://accounts.nintendo.com/authorize_age_gate?redirect_uri=https%3A%2F%2Faccounts.nintendo.com%2F&redirect_after=5
    Bu linkten oyunu satın alacağımız bölgeye göre yeni bir Nintendo hesabı oluşturuyoruz. Zelda oyununu alacağımız bu hesaba yeni oluşturacağımız bir mail adresi ile kaydoluyoruz çünkü hesabımızı satarken bütün bilgileri ile devretmemiz gerekiyor, böylece şifre değiştirme vb. dolandırıcılık olaylarının riskini sıfıra indirebiliriz. Ayrıca hesapla ilgili oluşturduğumuz bütün bilgileri bir not defterine kayıt ediyoruz ki bilgileri unutmayalım, hesabı satarken karşımızdaki alıcı mağdur olmasın.

    3)Yeni oluşturduğumuz Nintendo hesabını Switch'de yeni bir kullanıcı oluşturduktan sonra bu kullanıcı üzerinden giriş yapıyoruz ve eshop'a girip oyunu satın alıyoruz. Bu hesaptan eshop'a girdiğinizde oyunların seçtiğiniz bölgeye göre fiyatlandırıldığını göreceksiniz. Ardından Zelda oyununu buradan satın alıyoruz.

    4) Oyunumuzu aldıktan sonra indirme işlemi tamamlandığında konsolumuzda herhangi bir kullanıcıyı seçtiğinizde oyunun oynanılabilir olduğunu göreceksiniz. Diyelim ki oyunumuzu oynadık, bitirdik şimdi de satmak veya takaslamak istiyoruz.

    5) Eshop'a girerken sizden hangi hesapla giriş yapmak istediğiniz sorulur. Buradan oyunu satın aldığımız hesap ile giriş yapıyoruz.

    6) Eshop'a girdiğimizde sağ yukarıda kullanıcı ikonuna tıkladığımızda hesap bilgileri gözükür. Menüde aşağı kaydırdığımızda ''Active-Console Status'' menüsüne ulaşıyoruz. Bu menüden ''Deactivate'' seçeneğine tıkladığımızda artık içinde oyunumuz bulunan hesabı başka konsollarda kullanabileceğiz demek oluyor.

    7) İçinde Zelda bulunan hesabı deaktive ettiğimizde , bu hesapla ilk giriş yaptığınız Nintendo Switch konsolu otomatik olarak hesabı aktif edecektir. Yani oyunu deaktif ettikten sonra tamamen satmaya hazırsınız.

    8) Oyunu email'inden tutun, doğum tarihine, hesap şifresi, kullanıcı adı gibi bütün bilgileriyle kullanıcıya satmanız gerekiyor. Karşınızdaki kişi sizden deaktif ettiğiniz hesabı satın aldığı zaman oyun artık kendisinin olacak. Deaktif ettiğiniz hesabı karşı kullanıcı aktif etmezse, bu hesapla konsolunuza eshop üzerinden giriş yaptığınız an hesap tekrar sizin konsolunuzda aktif olur.

    9) Oyun satın alan kullanıcının tek yapması gereken satın aldığı hesabın şifresini değiştirmek ve satın aldığı hesapla Nintendo Switch eshop'a giriş yapmak. Bundan sonra hesap kendisinindir. İstediği gibi oynayabilir, aynı yukarıdaki adımları izleyerek oyunu satabilir veya takaslayabilir.






    Uzun uzun yazdığıma bakmayın, gerçekten kolay ve zahmetsiz şekilde hesap alım satımı yapmak mümkün. Peki konuda hesapların alım ve satış süreci nasıl izlenecek?


    Nintendo Switch - Dijital Oyun Alım / Satım / Takas - Ana Konusu Kuralları



    1. Bu konu sadece Donanımhaber kullanıcılarına Dijital oyun Satım/Takas konusunda aracı olacaktır. 


    DH Yönetimi hiçbir şekilde satış detaylarına, satıştan öncesine ve sonrasına dahil olmayacak, sorunlu alışverişler ve olası dolandırıcılık meseleleriyle ile ilgili taraf olmayacak, 

    bu tip sorunlu alışveriş içeren mesajlar veya konu içinde paylaşılan " sorunlu üye listesi " gibi listeler içeren mesajlar silinecektir.



    2.Konuda kullanılması gereken ilan kalıbı şudur :

    Oyunun İsmi:
    Alındığı Bölge:
    Fiyatı:

    Takas seçeneği var mı yok mu, varsa tercih ettiğiniz oyunlar. İlan harici gelen her mesaj, kural ihlaline girecektir. Uymayan üyelerin mesajları silinip Önce Uyarı Puanı Verilecektir. Kural İhlalinde Israr Eden Üyelere 2 gün bölüm uzaklaştırması verilecektir.



    3. Gün içerisinde yani 24 saatte yalnızca "Bir" kere ilan paylaşabilirsiniz. 

    İlanınızda "3" Adetden fazla oyun bulunamaz. Uymayan üyelerin mesajları silinip Önce Uyarı Puanı Verilecektir. Kural İhlalinde Israr Eden Üyelere 2 gün bölüm uzaklaştırması verilecektir.

    4. Satışlarınız ile ilgili detayları lütfen PM , Telefon ya da başka özel mesajlaşma kanalları üzerinden gerçekleştiriniz. 

    Uymayan üyelerin mesajları silinip Önce Uyarı Puanı Verilecektir. Kural İhlalinde Israr Eden Üyelere 2 gün bölüm uzaklaştırması verilecektir.



    5. İlanınız ile ilgili bir değişiklik söz konusu ise (Fiyat değişikliği , Satış vs. ) bunu yeni mesaj atarak / alıntılayarak değil ( 24 saat geçmemişse şayet ) mevcut ilanınızı değiştirerek devam ediniz. 

    Uymayan üyelerin mesajları silinip Önce Uyarı Puanı Verilecektir. Kural İhlalinde Israr Eden Üyelere 2 gün bölüm uzaklaştırması verilecektir.


    Nintendo İle İlgili Diğer Sorularınız İçin Lütfen Aşağıdaki Konuları Kullanmaya Özen Gösterin.

    Nintendo Switch Kullanımına Dair Tüm Sorular İçin

    https://forum.donanimhaber.com/nintendo-switch-ana-konu--86828638


    Kutulu Oyun Satışları İçin
    https://forum.donanimhaber.com/nintendo-switch-kutulu-oyun-alim-satim-takas-ana-konu--129719445
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Herkese selamlar,
    Sizler de biliyorsunuz bu foruma oldukça sık "Bu P1, P2 nedir?" soruları geliyor. Hem buranın hem de Ps4 kardeşlik forumunun ilk sayfasında bazı bilgiler var ama sanırım yeni başlayanlara çok açıklayıcı gelmiyor. Ben bazı arkadaşlara özel mesajlardan dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım ama biraz önce başka bir arkadaş da sorunca, "insanlara ayrı ayrı mesajla yazdığım cevapları toparlayayım da foruma atayım, bir daha soran olursa, copy+paste'le atarım" dedim. Eğer eksik veya yanlış yazdığım bir şeyler varsa söylerseniz düzeltirim.

    -------------------------------------------------------------------------------------

    Bir hesabı iki adet switch konsolu paylaşabilir ve aynı anda ikisi de aynı oyunu oynayabilir. Bu Switch'lerden birisi o hesap için "ana konsol" (primary console) olmak zorundadır. Bu ana konsoldaki hesap P1, diğeri ise P2 olarak adlandırılır. P2 olarak satın alınan hesaptaki oyunları oynamak için internete bağlı olma zorunluluğu vardır; P1'de ise bu zorunluluk yoktur. İnternete bağlı olma zorunluluğu ise P1 oyunda mıdır diye kontrol içindir, yani sürekli kota götüren bir şey değildir. Eğer online özellkleri kullanmayacağınız bir oyunu ev, ofis gibi sürekli internete bağlı bir şekilde oynayacaksanız sizin için P1 veya P2 arasında fark yoktur. Eğer mobil olarak da oynayacaksanız iki seçeneğiniz vardır: Ya telefondan internet vereceksiniz ya da oyunu en baştan P1 satın alacaksınız. Özetle ikisi arasında İnternet zorunluluğu hariç çok bir fark yok, o yüzden genel fiyatlandırma olarak genellikle hesap fiyatının %60'ı P1, % 40'ı P2 olarak verilir. Ayrıca P1 hesap satın alınırken hesabın bağlı olduğu email ve şifre de verilir. P2'de ise bu verilmez.

    Eğer Switch'inizde birden fazla hesap varsa, oyuna girmek istediğinize, altta açılan yeni bir popup'ta size sorar, "Hangi hesapla oyuna gieceksiniz?" diye ve o Switch'teki hesaplar listelenir. Eğer girilmek istenilen oyun P1 bir hesap altında ise o Switch'teki tüm hesaplar bu oyuna girebilir, P2 ise sadece kendi hesabından girebilir. Bu yüzden oyuna başlarken P1 her zaman satın alınan hariç "başka" hesapla oyuna girmek zorundadır, P2 de satın alınan hesapla. Eğer P1 satın alınan hesapla oyuna girerse, o hesapta oyunda olacağı için P2 oyuna giremez. P1 başka hesap seçtiğinde oyunda olan hesap başka olduğu için P2 hiç sorun olmadan oyunu oynar. P2 zaten istese de başka hesapla oyuna giremez. P1'in başka hesap seçme gibi bir sorumluluğu vardır.

    Oyunlarda online oynamak da şu şekilde oluyor: Eğer satın alınan hesap P2 ise o hesabın online üyeliği olmalıdır. Eğer satın alınan hesap P1 ise Switch üzerindeki başka bir hesapta online üyelik varsa o hesap üzerinden online oynamalıdır. Örnek olarak benim bir tane ana hesabım var ve 1 senelik online üyeliğim bu hesapta. Online oynamak istediğim oyunları P1 alıp her zaman bu hesap üzerinden oynuyorum. Online oynanmak istenen oyunu P2 olarak almak mantıksız olabilir ancak çok uygun fiyata alınırsa veya mecbur kalınırsa da değerlendirilebilir.

    İşin teorisi bunlar, pratiği de şu şekilde:

    * Switch'te mutlaka bir tane sizin açtığınız bir hesap olsun. İçinde oyun olmasa da olur. Buna ana hesap diyelim.
    * Online oyun oynayacaksanız buna online üyelik alın.
    * Satın aldığınız P1 oyunları bu "ana hesap" üzerinden oynayın. Böylelikle hem P2 sorunsuzca oyuna girer hem de oyunun (oyunların) online özelliği olur.
    * P2'de zaten yapabileceğiniz bir şey yok. Sadece o hesap üzerinden oyuna girebilirsiniz. Internete bağlı olduğunuzdan emin olun.
    * P2'de online özellik isterseniz bu hesaba sizin online üyelik almanız gerekir.
    * Eğer eshop'tan bir oyun satın alıp P1 veya P2'sini satışa çıkarıp daha ucuza getirmek isterseniz veya oynadıktan sonra bu hakları satmak isterseniz her oyuna ayrı bir hesap açmanız tavsiye edilir. Bir hesapta ne kadar oyun varsa içindeki oyunların değeri o kadar düşer. Örneğin içinde Zelda BOTW olan bir hesap X TL ediyorsa, Zelda BOTW, Mario Odysseyy ve Pokemon Sword olan bir hesap bir mucize olmazsa 3X TL yapmaz.
    * P1 hesap satın alıyorsanız / satıyorsanız karşı taraftan almanız / vermeniz gereken şeyler: Nintendo hesabı kullanıcı adı ve şifresi, hesabın bağlı olduğu email hesabının kullanıcı adı ve şifresi ve P2'nin iletişim bilgileridir.
    * P2 hesap satın alıyorsanız / satıyorsanız karşı taraftan almanız / vermeniz gereken şeyler: Nintendo hesabı kullanıcı adı ve şifresi ve P1'in iletişim bilgileridir.

    Al/sat yapan biri degilseniz 300'e aldiginiz hesabi 4 gun sonra 500'e koymanizi nasil acikliyorsunuz?


    Ucretsiz hesap dagitmak veya ucuza vermek, sizin kendi insiyatifinizdir. Biz firsatcilik yapilmasina karsiyiz. Sizin ucuza verdiginiz hesabi baskasi al/sat yaparsa ona da karsi cikariz, konuyu kisisel algilamaniza gerek yok.

    Arkadaslar selamlar bu dolandirici mehmet tanriseven yeni bir taktik bulmus isletme hesabindan yaziyor siz parayi yollayacaginizda hangi bankayi kullandiginizi soruyor isim soyisim yazmamaniz icin sizin kullandiginiz bankanin ibanini atiyor size ve kendi ismine mehmet tarsuslu mehmet tarotor gibi farkli soyadlari buluyor parayi yollamaya kalktiginizda size ayni bankayi yolladigi icin mehmet ta****** diye cikiyor tam parayi yollarken farkedip yollamadim baskalarininda bu oyuna gelmemesi icin paylasiyorum bu yaziyi iyi oyunlar herkese ..
    Çift hakkını verip aldığım bir hesabın bilgilerini altı buçuk saattir bekliyorum; kendisine yazdım, başka yollarla ulaşmaya çalıştım üstelik bilgileri verecek kişi 40 dakika önce foruma girmiş. Ben sattığım ya da aldığım hiçbir hesapta -ki son iki haftada dokuz alışveriş gerçekleştirdim, bu onuncu oluyor- böyle bir şey görmedim. Uyarıyorum; bir hesabı almak istiyorsanız, altı saatten fazla bir süre boyunca acabalar ile beklemeye hazır olun; üstelik burda suçlu satan kişi de değil; beklediğim şahıs hesabın ana sahibi; mail bilgilerini p1 lere vermemeyi uygun bulmuş güvenlik nedeni ile, bir sürü p1 değişsede ana mail bilgileri bu kişide kalmış; kendisiyle ekonomik bir alışverişimiz olmadığı için de şahıs belli ki sorumlu hissetmiyor. yapacağı tek şey ise bir tane mail adresi ki tane de şifre yazmak.

    Aldığınız kişi hemen bilgileri vermeyecekse eğer, almayın. Bu forumda bin değil yüz bin mesajı dahi olsa insandır, bir öğrenci için fena sayılmayacak bir meblağ ödeyip üstüne bütün gününüz herhangi bir kişinin hesap bilgilerini atmaması ya da müsait değilim dahi yazmaması yüzünden ki toplasak üç satır eder nedeniyle mahvolabilir.

    İsim vermeyi şu aşamada doğru bulmuyorum, sadece nacizane bir tavsiyede bulunmak istedim alacak arkadaşlara, ödediğiniz meblağ bir yana, gereksiz stres sahibi olmak istemiyorsanız şahıs alışverişi takip eden yarım saat içinde üç satır bilgiyi verecekse alışveriş yapın.

    Daha önce alışveriş yaptığım; kişilere böyle bir şey yaşatmadıkları için teşekkürler. Henüz herhangi bir mazerete, bilgiye yahut şahısa ulaşmış değilim. Dilerim en kısa zamanda bu konu kapanır ve gelecekte benden oyun alacak kişiler emin olabilir bütün bilgileri takribi on dakika içinde öğrenecekler, bir sebep varsa gecikeceğim; onun nedenini de öğrenecekler. Bu belirsizlik hissi gerçekten çok tatsız, eğlenmek için varolduğumuz şu platformda ağzımızın tadı kaçmasa keşke.
  • Konun hayırlı olsun
  • Hadi hayırlısı bakalım..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dunyao

    Konun hayırlı olsun

    Teşekkür ediyorum Dünya abi. Sağlıklı ve bol oyunlu bir ortam olması tek temennim.
  • Hayırlı olsun dostum konu...
  • Çok güzel bir rehber olmuş. Eline sağlık.
  • yerimizi alalım
  • Guzel konu, takip 👍🏻
  • Alınık NBAPLAYGROUND ilk ilan benden...
  • Benden de bir ilan gelsin o zaman :)
    Aradığım hesaplar:
    Splatoon 2
    Mario Kart 8

    Elinde bu hesaplarda oyunlar bulunan ve satmak isteyen iletişime geçebilir.
  • SATILIK

    Splatoon 2

    Tüm bilgileriyle verilecektir.

    Hesap bölge: G.Afrika (Tabi ki ing dili ve region free desteği var, oyunu Japonya'dan almadıkça farketmiyor)

    Fiyat: 150 TL

    Takas sadece Mario Kart 8 ile olur.
  • Arkadaşlar satılan oyunların haricinde bir bilgilendirmemiz var.
    Kurduğumuz facebook grubunda kardeşlik havuzu sistemimiz var. Bu sistem sayesinde sadece 2 adet oyun satın kendi oyunlarınızın yanı sıra aşağıdaki oyunları da dilediğiniz gibi oynayabilirsiniz ;

    Tumbleseed,
    Shantae-Half Genie Hero
    Snipperclips
    Graceful Explotion Machine
    Mr. Shifty
    Kamiko
    Metal Slug Neo Geo
    Wonderboy,
    Thumper
    Snakepass
    Oceanhorn
    Gonner
    Rudymical
    Bulb Boy
    Implosion
    Overcooked

    Sadece 2 oyun fiyatı verip 10'dan fazla oyuna erişim sağlıyorsunuz yani.
    Sistem şu şekilde işliyor:
    Toplam 30-40 dolar arası kendi istediğiniz, kararsızsanız de beraber belirleyeceğimiz 2 adet eshop oyunu satın alıyorsunuz.Bu oyunları da havuza ekliyoruz, sonra havuzdaki üyeler (siz de dahil olmak üzere) istediği oyunu havuzdan seçip bitirdikten sonra başka bir oyuna geçebiliyor. Katılım ve detaylar için bana mesaj atabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venom Snake -- 9 Ağustos 2017; 23:48:52 >




  • Venom Snake kullanıcısına yanıt
    Overcooked da eklendi
  • Venom Snake kullanıcısına yanıt
    Kardeşlik oyun havuzumuza Sonic Mania eklenmiştir.
    2 kişilik yerimiz kaldı.Bilgi için PM atabilirsiniz.
  • Satılık iki adet hesabım var, mail bilgileri ile teslim edilcektir,

    1- the legend of zelda: breath of the wild - 175 TL
    2- mario kart 8 deluxe -175 TL

    iki hesabı birlikte almak isteyene 320 tl ye verebilirim, switch ide satıyorum ayrıca, ilgilenen pm atabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Venom Snake

    Kardeşlik oyun havuzumuza Sonic Mania eklenmiştir.
    2 kişilik yerimiz kaldı.Bilgi için PM atabilirsiniz.

    Günceldir.
  • Up
  • ALINIK Zelda
  • merhaba,



    mario kart 8 arıyorum
  • satılık splatoon2 ve fire amblem echoes limited edition
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.