Şimdi Ara

Nissan NAVARA NP300 Kullanıcıları (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
13
Favori
44.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • stasdemir07 S kullanıcısına yanıt
    Hocam, gelişme var mı? Sonuçlanınca yazarsanız kayıt olmuş olur.
  • Dün bizim şantiyenin kantarında çeyrek depo mazotla beraber 2350 kilo geldik :) 140 civarı beni eksiltirsen 2200 kilo üzeri bir net ağırlığı var, bilginize...
  • Merhabalar,

    Uzunca bir süredir yazılmamış belki canlandırmak için bir fırsat olur. 1 ay kadar önce 2017 Platinium aracımı ikinci el olarak aldım. Aslen aile kullanımı yapacağımızdan ve iş veya saha kullanımı düşünmediğim için Navara multilink süspansiyon ile ilk ve tek tercihim oldu. Makaslı yapıda olan amarok, hilux, Fiat Freemonth kısa mesafelerde kullandıktan sonra bu segmentte tek geçilecek bir konfora sahip olduğunu teste çıkar çıkmaz gördüm. Ssangyoung da benzer konfora sahip olsada ileriki yıllarda marka algısı nedeniyle beni üzebileceğini düşündüm. Şimdilik oldukça mutluyuz, ortalama 8,8 lt ile takılıyoruz, otoparkımızdaki park sorunu haricinde herşey gayet iyi. Alır almaz pasta cila ile kendi standartlarımdaki ışıltısına kavuşturdum, rota ayarlarını yaptırdım. Far sensörünün neredeyse her gölgede devreye girmesi haricinde bir şikayetim olmadı. (Menüden ayarını en geç devreye girmesine ayarlamama rağmen) Birde dış ısı göstergeside olsa iyi olurmuş, bizlerde ne kadar hızlı alışıyoruz yeniliklere

    Yakıt testlerini bulmaya çalıştım, avustralyadan bir test bulabildim her nekadar test ortamıda olsa ne yapabileceğini bilmek oldukça güzel. Üzerindeki lastikler Continental web sitesinde yaz lastiği olarak geçsede benim için bir araştırma konusu oldu. Genelde yazlık ve kışlık diye lastik setlerini ayırırım ama bu sefer yapmayacağım. Continental Cross LX2 lerde M+S mevcut, elbette bir kış lastiği olmasada istanbul ikliminde fazlasıyla iş görecektir. Eskiden bir zevk olan yazlık-kışlık lastik malum şimdilerde eziyet oldu, şök tak balans tut tutmadı.. Aynı kalibrasyn ile 1000 aracı yapsınlar sonra tekrar dön gel..zamana yazık.
    Continentallerin test videolarında karda iş gördüğünü az çok gördüm videolarda, umarım yanılmamışımdır. Tecrübeleri olanlar paylaşırsa sevinirim.

  • Ben bu lastik olayına da uyuzum zaten... Navaraların bi kısmı continental ile gelirken benimki dahil olmak üzere toyo open country ile geldi... Açıkcası çok memnun değilim, ufak bir ıslaklıkta patinaj eğiliminde... M+S olmasına rağmen. Niye böyle bir ayrım yapılır anlamış değilim...
  • Merhabalar. Navara sayfası biraz hareketsiz gibi gözüküyor. Ben de 2018 model bir Navara 4x4 otomatik ile kamyonet sahibi oldum. 5 yıldır çok memnun olarak Subaru kullanmaktaydım. Nissan Navara ölçüleriyle, kullanım özellikleri ile çok farklı bir araç. Henüz 4 gün oldu fakat memnuniyetim oldukça yüksek düzeyde. 350 km yoğun istanbul trafiği (her gün köprü geçişli) ortalamam gerçek yakıt miktarı üzerinden hesaplamamda 8.8 litre çıktı. Değer oldukça başarılı. Navara sahiplerine bir sorum olacak. Soğuk aracı ilk çalıştırdığımızda çıkan yüksek gürleme sesi, motor bugün iyice ısındığında ışık vb. yerlerde her kalkışımda geri geldi ve vitesi yükseltip devir düşünceye kadar devam etti. Tahmin ediyorum motor fanı belli bir sıcaklığın üzerinde il kalkışlarda düşük süratlerde gaz verdikçe devreye giriyor ve gürleme şeklinde bir uğultu oluşturuyor. Bu tüm araçlarda var mıdır merak etmekteyim. Bu arada üst mesajda lastikten şikayet edilmiş. Benim aracımda da orjinal Continental lastik var ve oldukça iyi tutunuyor. Şimdiden teşekkürler.
  • 2020 modelde bazı değişiklikler olacak,
    Dış ısı göstergesi var
    Arka disk fren
    Ön daha büyük disk
    Mobil uygulama ile araç takip/kontrol
    bizim araçlarda yakıt yanlış gösteriyor, o hatalar giderilmiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • firpir F kullanıcısına yanıt
    Hocam klima açıkken yapıyor onu klima fanı çalıştığı için yüksek ihtimal

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2016 garantisi uzatılmış yada 2017 model aracını satmayı düşünenler var mı?
  • takıp
  • Arkadaşlar merhaba , güncel olarak 2018 ve üzeri model 4x4 navaraların MTV ve Kasko fiyatları ne seviyede ? (Kasko için fikir vermesi açısından , 13 yıllık aktif araç sahibiyim , sıfır kaza ve en indirimli fiyattan ödüyorum mevcut kaskomu)

    İkinci sorum da 4x2 ile aralarında MTV ve kasko olarak çok büyük farklar çıkıyor mu ? Çok fazla offroad yapacağımı da düşünmüyorum , sizce 4x2 de iş görecek midir ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ardakoca kullanıcısına yanıt
    Bu araçlarda 4x2 farklı bi olay. 4x4 dik yokuşlarda yağmurlu iken de kullandığım oluyor.
    Kasko yıl fark etmiyor artık aracın değerine göre 120bin araca 1500tl çıkar.
    Mtv de 4x4 çok fazla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • firpir F kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Bende 5 yıl Subaru outback dizel kullandım, zor ayrıldığım kendine has sürüş dinamizmi olan gerçekten çok başarılı araçlardır, akabinde Kia Sorento sonrasındada Navaraya geçtim. Öncelikle sorunuza değineyim, bende sizin gibi ilk çalıştırma ve sıkışık trafikte gelen bu gürleme sesine takılmıştım, bu araçlarda (bu tip pick uplarda , amarok hariç) soğutma pervanesi krank tahrikli olup ilk çalışmada ve motor ısınınca termik devreye girerek kasnak daha yüksek devirle pervaneyi döndürüyor bu nedenle bir gürleme sesi çıkartıyor, oda ilk kalkışta gaza dokunmanızla 5 - 10 km/h hıza kadar. Herhangi bir sorun değil bende ilk başta trafiğe girdiğimde bu ne demiştim. :) Continentallerden bende memnun kaldım, hem sessiz hemde güzel yol tutuyor.
  • ardakoca kullanıcısına yanıt
    Trafik ve kasko sizin geçmiş kullanımlarınız malesefki çok etkiliyor. Daha önce kamyonet sahibi olmasaydınız 5ci kademe yani , giriş seviyesinden başlıyor. Oda ilk aracı olan ve ilk kamyonet kullanan biri için trafik 1600 , kasko ise 3600 tl çıktı. Kasko araç tipine göre değil ancak geçmiş sicilinize göre şekilleniyor. 4x2 olarak mtv ve kasko konusunda bir bilgim yok. Bildiğim kadarıyla 4x2 dede çekiş kontrol mevcut sizi üzeceğini sanmıyorum eğer hard offroad yada kar kış beklentiniz yok ise.
  • Öncelikle ifade şeklin hoşuma gitmedi, geçirmişler şeklinde bir ifade biraz avam kaçmış. Eğer yaptırmış olsaydım dediğin duruma düşebilirdim, ancak bu tür durumlarda bazen risk alıp yaptırmamak en doğrusu kaldıki ki bu sene sigortalı sayısı %18 azalmış. 35000km bakımı için yetkili serviste 1500tl gibi bir fiyat vermişlerdi 2 ay önce. Bu aralar servislerde sıkıntıda, resmen fırsat kolluyorlar dikkatli olmak lazım.
  • erceerce kullanıcısına yanıt
    Selamlar. Aracım 13bin kmye geldi ve soğutma fanını iyice tanıma fırsatı buldum Yüksek sıcaklıklarda veya araç ciddi yüklü iken (ben karavan çekiyorum) fan devreye giriyor ve ilk iki viteste devir yükseldiği için (bu da max. 20-30km/saat hıza kadar) gaz verdikçe yoğun olarak çalışıyor sonra da otomatik olarak kapanıyor. Düşük sürat ve ağır yüklü iken %7-8 tırmanma ile sürekli çalıştığı da oldu. Bir soğutma sistemi olduğu ve sadece gerektiğinde çalıştığı için, memnuniyetsizlik bir yana böyle bir sistemin olmasından dolayı gayet memnunum çünkü hararet göstergesinde hiçbir şartta en ufak bir yükselme görmedim.

    Benim de servis arayışım var. İlk bakım için Sportur'u düşünüyorum. Memnuniyet açısından tavsiyelerinize açığım.

    Bu arada benim de kasko ve sigorta ücretlerim sizinkisine çok yakın değerlerde çıktı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firpir -- 11 Eylül 2019; 12:22:21 >
  • Burada aracinin ustundeki orjinal camli kabini satmak isteyen bir arkadas vardi. Halen satilik mi acaba? Mesaji aradim ama bulamadim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba 2. El olarak bir pick up bakma arifesindeyiz bağ bahçe işlerimiz de var ağır araziye girmeyecek 4x2 olarak bakıyoruz yılda en çok 1 kere istanbula 5 kere denizli- izmir arasında kullanıcaz şu an i20 dizel sahibiyim navaranın yakıt olarak ortalaması ve bakım maliyetleri nedir acaba ? Kendi adıma kayıtlı araç 3 senedir biniyorum pickupa geçince kasko sigorta da artar mı ? Kısacası bana yıllık maliyeti ne olur ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hatchway kullanıcısına yanıt
    Şehir içi bostancı-maslak hafta içi sabah 7-8 arasındaki trafikte 8.5 litre ortalama tüketimim var. Eğer saat 7.30-9.00 aralığına sıkışırsa o zaman tüketim 9.5-10 da olabiliyor. Aracın gösterdiği değer budur. Şehir dışı sakin kullanımda 6-6.5 gibi gösteriyor. 1.5 tonluk römork çekersem 11 litreye kadar çıkabiliyor. Aracımın kasası her daim bisikletler, ekipmanlar vb. ıvır zıvırla doludur, hiç boş kullanmadım. 4x4 ü henüz nadiren kullandım ve 4x2 çekişi binek araç kullandığınız normal şartlarda kesinlikle yeterli fakat bu araçlarda patinaja düşerseniz veya karda çamurda kullanırsanız 4x4'ü çok arayabilirsiniz. Pickupa geçince kasko ciddi artıyor. Benim 2 katına çıktı diyebilirim. Ancak bu cüssede bir araç ile bu yakıt tüketimiyle kasko da biraz tuzlu oluversin yapacak bir şey yok. Sigortada da artış oldu ama açıkçası benim değerlerdeki bu artışlarda muhtemelen kasko ve sigortalara gelen zamların da ciddi etkisi vardır. 4x4 için oluşacak vergi farkını da hesaba katmak lazım.
  • firpir F kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler

    Bakım maliyetleri nedir peki alıcağım araç ovada kullanacağım için 4x2 olacak bahçe hortumu gübre işte küçük alet edavat damla sulama parçaları filan taşıyacam

    Bakım
    Sigorta
    Kasko bunlar ne tutar tahmininiz var mı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hatchway kullanıcısına yanıt
    Aracınızı ovada kullanacak olsanız bile pickupların ağırlık dağılımı nedeni ile bazen ıslak orta eğimli bir bayırda dahi arka boş ise araç ciddi patinaj düşebiliyor, pickup lar için 4 çeker bir zorunluluk, bakımları 25 30 45 bin bakımları serviste orijinal parça 1400 civarı, bu arada aracı kullanan arkadaşlara bir bilgi vereyim, navara 2016 2017 ve 2018 modellerde radyatör alt borusunda sürtünme kaynaklı delik oluşuyor ve araç yolda kalabiliyor, parça japonyadan ancak 2 haftaya geliyor, gelen parça güncellenmiş parça ve aynı arıza bidaha vermiyor, 2 hafta parça beklenmesinin sebebi güncellenmiş parçanın üretiminin yeni başlanması bu sebeple yukarıda model yılını verdiğim araç sahiplerinin mutlaka serviste radyatör alt boruların kontrol etmesi tavsiye olunur, parçanın Türkiye de muadili yok orijinal parçada henüz hiç bir serviste yok, benim araç 2 hafta serviste yattı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.