Şimdi Ara

Nissan NOTE (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.217
Cevap
55
Favori
799.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bende 3 hafta önce nissan note 1,6 tekna aldım
    aracımın resimleri club nissan başlığında var
    arabamdan çok memnunum her türlü ihtiyaca cevağ verebilecek bir makina tavsiye ederim:)
    bnden o tür sesler gelmiyor bugün 1000km bakımına gidicem onunla ilgilide bilgi veririm daha sonra
  • Ekim 12 'de aldim araci. Note Tekna 1.6 2006, gümüş gri fiyat 25900, kredi kullandım. Üstüne de ön+arka park sönsörü ve orjinal alarm taktırdım Nissan'da teslimat öncesi. Park sensörü ve alarm muhteşem, tek geçerim. Kesin servisten alın. 26300 verdim toplamına.

    Arkadan ses gelmiyor.

    Icı cok genis

    Su anki km 900 de ve benzin tuketimim 6.8 lerde geziniyor. Bir sorunum yok. 110bg motor uçuruyor.

    bloglarıma buyrunuz.
    Not: Bu fiyatlar, elbette ki, aldigim zaman gecerli idi ve 2006 modeller icin yapilan kampanya ve pazarliklar sonucu alindi. Mesela su an, henuz 25 gun olmasina ragmen, ayni bayi, ayni satici bana 29400 ytl dip fiyat verebildi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi twingonote -- 8 Kasım 2006; 10:01:30 >
  • Selam, Nissan ile Renault ortak oldular zaten 27 Mart 1999'da. (Bkz:Renault-Nissan Alliance)
    Öte yandan, Note ilk defa Paris Autoshow 2004 'de "Tone" ismi ile boy göstermiş, o zamanlar, Almera modelinin devami niteliginde bir konsept olarak öngörülmekte idi. Ocak 2005 te ise Japonya'da ilk olarak satışa çıktı. Modus ise Eylül 2004'de Avrupa'da, Mayıs 2005 'de de Tr'de piyasaya çıktı. Nissan Note olarak 2006 Nisan ayından beri Türkiye piyasasında.

    Orjinalden alıntı: tunafish

    Selamlar,

    Bu arada modus yeni bir araç ama Note ondan daha eski bir araç, diğer yandan reno dizaynda değil motor konusunda Nissana yardım ediyor diye biliyorum..
    [/quo



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi twingonote -- 8 Kasım 2006; 17:30:40 >
  • note un 1,6 sının 25 in altına vermeleri lazım şayet piyasada yer tutmak istiyorsa.Tamam çok iyi araba ama o paraya korola varken kimse note almaz.
  • ne 25 in altınamı
    ya ne dmk, note u hangi katagoriye dahil ediosunuz lütfen ama dediğiniz fiyata ufak sınıf otomobiller denk geliyor noteun donanımına sahip diğer otomobiller tekna için söylüorum 30 milyardan daha yukarı. ayrıca o fiyata corolla veriyorlarsa iyi tamam da yeni kasası gelicek bnce ondan dolayı ucuzdur.
    önyargılardan kurtulun,note u kullandıktan sonra bir daha düşünün derim ben
    gerçi bu zevk meselesi ama olsun, arabanın hakkını vermek lazım
  • Selam arkadaşlar
    27 aydır severek kullandığım bir Almera'm vardı. 1 ay önce gece olduğu ve ışıklandırma olmadığı için yol çalışmasını farketmeyerek sollama yapınca aracın altını bir taşa çarptım ve şanzıman ile motor hasar gördü. Çok şükür daha vahim bir netice olmadı. araba'nın parçları geciktikçe yeni arayışlara girdim ve hiç aklımda olmasa da Nissan'dan memnun olduğumdan yeni modellerine baktım.
    Dün Note'u test ettim. İnanılmaz bir araç... zaten daha önce çeşitli forumlardan yorumları okumuştum. Sağolsun babamın da nakit desteği ile almera'nın parçalarını beklemek yerine dün sipariş verdik. salı günü 1.6 Note tekna'ma kavuşuyorum.

    Sayın Erkal Özsoy sizinle bu konu ile ilgili telefon görüşmesi yapmıştık.. Bundan sonra da görüşmeye devam edelim.

    Tolga KABACA
    www.tolgakabaca.com
  • etit selam,

    Note un 22490 YTL den satilan giris modeli vardi zaten gecen ay, hatta bu araci 21 e de birakmislardi bana, keza bu liste fiyati idi. Ama 2007 model yili ile birlikte fiyatini 25990 a cektiler.

    Sirket arabasi olarak sirasiyla 2003 Corolla Terra 1.6 ve 2006 Corolla SOL 1.6 kullanmaktayim. Motor gucu su anki sahsi aracim Note Tekna ile ayni, 110 Bg. Tork olarak Note corolla 'dan ustun değil belki ama aynı: 153. 0-100 hızlanma, son surat gibi degerlerde de ayni ya da cok yakin.

    Bununla birlikte, kullanan birisi olarak, Gecen Ağustos'ta Corolla ya 33500 YTL bayilmiş iken ve şu andaki fiyati 34350 (Otoşowa özel %10 indirim var, normali 38500 civari) Corolla SOL mü, yoksa uygun pazarliklar sonucu 25900 e bile alinabilen, listesi 29990 olan Note Tekna mi sorusunun sorulmasini bile anlamsiz buluyorum. Corolla eski teknoloji bir araba neticede. 2001 de dizayn edilmiş araç, 2002 sonunda 2003 model olarak Tr piyasasina girdi ve su anda 6. model yilinda. Note ise henuz premature.

    Ozellikleri cok cok farkli. Mesela arka silecekte fasila seceneği olmasi, geri vitese takinca, eğer ön silecekler çalışır durumda ise, arkaları da otomatik olarak çalıştırması. Tavan lambalarinda herkese özel seçenekler olması. 6'lı cd değiştiricisi olması, triger kayışı yerine elastik metalik bir zincir kullanimi ile, triger değişim süresini 70-120 km araligindan 250 000 km lere (aracı bu kadar kullanacak mıyız?) çıkartmış olması, şu anda yol bilgisayarında 9.0 lt/100 km gösteren Corolla, karşısında ise 6.8 lt ile Note mu, servis bakim maliyetleri mi? Corolla nin 437 lt lik sabit hacimli bagajı mı, Note un 280-437 lt arası ayarlanabilen yuksek bagajı mı?

    Sorular birbirini kovalar. Ama sanırım erkek uyelerin birçoğunu ilgilendiren şu soru kurcalıyor kafaları. Şu ana dek 1 aylık süre içinde, otobanda en sol şeritte 100 ile bile gitsem, arkadan bir selektör yemiş değilim. Yani araç, ufak ve güçsüz izlenimi vermiyor. Hele hızlı (130 km gibi fazla degil) giderken, önünüzde 110 ile falan giden bir araç çıkarsa, yüzlerce metre önceden sizi görüp yol vermesi çok hoş, selektöre gerek kalmaksızın yani . Ben önden Chrysler 300m in yeni geniş ağızlı kasasına benzetiyorum. Ufak kızım (5.5 yaşında) ilk arabayı görüşünde, "baba bu cip mi" demişti bi de :)

    Tolga hayirlı olsun, kaça kadar geldi fiyat pazarlığınız? Burda fiyat saklamayalım istiyorum, keza piyasanın stabilize olması, fiyatların oturması bu tip forumların elinde bir yerde.

    Aşağıda, Notealmadan önce, benzer sınıf araçlar arasından seçtiklerim için yaptığım bir karşılaştırma tablosunu bulacaksınız. Enjoy!


    quote:

    Orjinalden alıntı: etit

    note un 1,6 sının 25 in altına vermeleri lazım şayet piyasada yer tutmak istiyorsa.Tamam çok iyi araba ama o paraya korola varken kimse note almaz.



     Nissan NOTE


     Nissan NOTE



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi twingonote -- 9 Kasım 2006; 9:54:51 >
  • Dediğim gibi kaliteli bir araç bu note.zaten nissan abd de tutulan iyi bir marka.
    yalnız tr pazarlama ve yedek zayıf (aynı mazda gibi). bu sebeple oturana kadar fiattan fedakarlık etmeleri lazım.
  • slmlr herkese
    twingonote kardeşim aramıza hoşgeldin
    bloglar çok gzl bence en gzl kararı vermişsin nissan note u tercih ederek
    benimde almadan önce epey kabarık bir listem vardı işin içinden çıkamam zannediyordum ta ki note ile deneme sürüşü yapana kadar. o andan itibaren note u araştırmaya başladım ve 10 ekim itibariyle aldım. arabadan çok memnunum şu an 1500 km de geçenlerde 1000 km kontrolüne gittim tabiki hiçbir sıkıntısı yok! teknolojik özelliklerine bayılıyorum; bir sürü ufak ama kullanımı kolaylaştırıp maximum zevk veren bi hale dönüştüyor!
    yakıt tüketimi konusunda bir sorum olucak bnmki şu an şehir içi 7,9-8,0 lt arası yakıyor. sizinkine göre nasıl ben çok düşük buluyorum daha doğrusu bundan önceki 2006 model 206 ımdan çok daha az yakıyor. herkesin yeni arabaları hayırlı olsunnote kullanıcılarınında arabalarıyla güzel günler geçirmelerini temenni ederim
  • Cell123 selamlar,

    Araciniz Tekna 1.6 midir?
    Hangi bayiden ve hangi kosullarla aldiniz?
    Aksesuar aldiniz mi yaninda?
    Mesela etit, kontak kapaninca camları otomatik kapatan bir sistemden bahsediyor. Ben orjinal nissan alarmi taktirmama ragmen bende yok boyle bir sistem.
    Ayrıca, 1000 km de bakım diyorsunuz. Ben aracı teslim alırken, 1000 km bakımına gtirmanize gerek yok fala ndemislerdi. Ben illa ki goturecegim ,arac 1000 e geliyor yavas yavas, ama goturunce masraf falan almasinlar?

    Benimkisi duz vites ve su anki yakit tuketim degeri 6.9 lt/100 km, devamlı şehri içinde kısa mesafeler gidiyoruz. Dur kalka pek girmiyoruz ve çok fazla basma imkani da olmuyor.
  • @twingonote

    Merhaba

    Öncelikle bu modeller için orjinal alarm yok ! Orada bir bilgi yanlışlığı var..
    Camları otomatik kapatan sistem için ise otomatik cam kaldırma modulu taktırmanız gerekir.. Alarmınızla entegre olarak çalışır.. Kapılar kapanınca camlarıda kapatır.

    Araçlar satışa çıkmadan önce satışı servis tarafından, PDİ yani bütün kontrolleri yapılır.. O yüzden 1000 Km bakımına gerek yok, zaten bakım periyodlarında da yeri yok..

    Siz yinede içim rahat etsin diyorsanız, Nissan Servisleri 9 Aralık tarihine kadar Kış kampanyası kapsamında, ücretsiz Check-UP yapıyorlar..
  • Selam, ben nissan ın yalancısıyım valla. Sonuc olarak, araba anahtarimin orjinalini kullanıyorum, alarm için ayrı bir kumanda yok elimde ve aracın kitabında alarm için anlatılan tüm ayarlar bu alarmda da var. Mesela, her iki tusa birden 5 sn basarsan, sadece surucu kapisini aciyor. Bir daha açmaya basınca da tüm kapıları açıyor. Ayrı ışık ve ses oyunları eşliğinde. Gece oynamaya bayılıyorum.

    quote:

    Orjinalden alıntı: manager79

    Öncelikle bu modeller için orjinal alarm yok ! Orada bir bilgi yanlışlığı var..
    Camları otomatik kapatan sistem için ise otomatik cam kaldırma modulu taktırmanız gerekir.. Alarmınızla entegre olarak çalışır.. Kapılar kapanınca camlarıda kapatır.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi twingonote -- 24 Ağustos 2007; 14:08:19 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: twingonote

    Selam, ben nissan ın yalancısıyım valla. Sonuc olarak, araba anahtarimin orjinalini kullanıyorum, alarm için ayrı bir kumanda yok elimde ve aracın kitabında alarm için anlatılan tüm ayarlar bu alarmda da var. Mesela, her iki tusa birden 5 sn basarsan, sadece surucu kapisini aciyor. Bir daha açmaya basınca da tüm kapıları açıyor. Ayrı ışık ve ses oyunları eşliğinde. Gece oynamaya bayılıyoroum.

    quote:

    Orjinalden alıntı: manager79

    Öncelikle bu modeller için orjinal alarm yok ! Orada bir bilgi yanlışlığı var..
    Camları otomatik kapatan sistem için ise otomatik cam kaldırma modulu taktırmanız gerekir.. Alarmınızla entegre olarak çalışır.. Kapılar kapanınca camlarıda kapatır.






    Bilirim bilirim, bende onlardan birisiyim çünkü :)
  • Selam twingonote;
    cam kaldırma modülünden baseden sanıyorum bendim, etit değil!
    bir kaç yerde sordum ve en sonunda buldum. mevcut kumandayı kullanarak çalışıyor. aracın merkezi kilit kumanda merkezinden kilitleme sinyalini alınca açık camları kapatıyor.

    Bu arada bahsettiğin alarm süper bir şeymiş. Ben de ayrı kumanda kullanmak istemediğimden alarm taktırmıyordum. Yarın Denizli'ye arabamı almaya gideceğim. Onlara sorayım.

    Ama orada bu alarm yoksa İstanbul'a geldiğimde taktırabilirim. Sen hangi serviste taktırdın bu alarmı?

    Bir sorumda şu olacak;
    Almera'nın yol bilgisayarı anlık tüketimi göstermiyordu. Senin hazırladığın karşılaştırma listesinde yanlış okumuyorsam anlık tüketim diye bir kısım var ve Note için var yazmışsın. Bu yol bilgisayarının anlık tüketim özelliği mi?

    Arabamı alınca bu özellikleri zaten öğreneceğim ama yine de insan heyecanlanıyor. Ve sorasım geliyor. Kusura bakmayın.

    Örneğin arkada da tavan lambası var mı? ve tavan lambaları gecikmeli mi sönüyor? Bence bunlar da önemli özellikler. Zira almera'da yoktu ve arkadakiler zaman zaman sorun yaşıyordu.

    Herkese hayırlı ve güvenli sürüşler...
  • tkabaca, sorry , hatlar karışmış.

    Sorduğun sorulara gelince ben Atrunizade Gülan dan aldım aracı ve alırken takılı aldım bunları, ön ve arkaya da park sensörü taktırdım, rüya gibi bir sistem taktilar ağlarsınız başına çöküp muhteşem!!!

    Alarmı da burda taktılar talebim üzerine, aracı aldıktan sonra takılması mümkün elbet ama daha pahalı olabilir. Nissan gülan plaza dan erdem Bey ile görüşün yedek parçadaki.

    Cam kapatma modülünü ben de sordum Erdem e bakalım cevap bekliyorum.

    Tablodaki "anlık tüketim", dediğin şey, evet. Toyota corollamda var ve ordan kalan bir alışkanlıkla öncelikler arasına almışım. Ama Note da anlık tüketim yok, ön kadrandaki bilgi ekranında, ortalama yakıt tüketimini, saati, menzili, dış sıcaklığı, 2 adet farklı km ölçeri ve odometresi var, direksiyondaki i tuşuna bastıkça değişiyor. Anlık tüketim sakat bişey, ben corolla da hiç olmadı günde 10 defa tuşlara basıp bilgileri görmeye çalışıyorum ve kazaya gebe bir durum bu da.

    Son soru, tavan lambası konusuna gelirsek eğer, burası rüya gibi. Hem önde hem de arkada tavan lambaları var. Önde tam üç ayrı lamba var. Aracın kumandası ile kapıları açınca tüm lambalar yanıyor ve 30 metre öteden karanlıkta arabana yürümek merasim gibi birşey. Arka lambalar, arka koltuk aralığı çok geniş olduğu için epey arkada kalıyor ve nasıl yolcu otobüslerinde, herkesin kendi lambası kafası üzerindendir, aynı o şekilde konumlanmış. Ama şöle bir kötülüğü var ki ben gibi 2 yaramaz çocuğu olanlar için mühim, arkada ışıkları açıyorlar ve kapatmak için ya bel fıtığı sebebi bir kaykılma ile uzanmak ya da inip arka kapıdan girmek ve kapamak gerekiyor :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi twingonote -- 13 Kasım 2006; 17:23:59 >
  • @tkabaca
    Bu alarmlar piyasada da satılıyor.. Aranızın kumandasından kontrol ediliyor.

    Benim tavsiyem Cenmax 942..

    @twingoto
    Nerdem değil Erdem olacaktı, yanlış olmuş :)


    Saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manager79 -- 13 Kasım 2006; 17:25:30 >
  • Hoşbulduk sevgiler.

    quote:

    Orjinalden alıntı: cell123

    slmlr herkese
    twingonote kardeşim aramıza hoşgeldin
    bloglar çok gzl bence en gzl
  • bnm ki 1,6 tekna gümüş renkli
    ben arabayı ankaradan aldım annissan.
    quote:

    cell123 selamlar,

    Araciniz Tekna 1.6 midir?
    Hangi bayiden ve hangi kosullarla aldiniz?
    Aksesuar aldiniz mi yaninda?
    Mesela etit, kontak kapaninca camları otomatik kapatan bir sistemden bahsediyor. Ben orjinal nissan alarmi taktirmama ragmen bende yok boyle bir sistem.
    Ayrıca, 1000 km de bakım diyorsunuz. Ben aracı teslim alırken, 1000 km bakımına gtirmanize gerek yok fala ndemislerdi. Ben illa ki goturecegim ,arac 1000 e geliyor yavas yavas, ama goturunce masraf falan almasinlar?

    Benimkisi duz vites ve su anki yakit tuketim degeri 6.9 lt/100 km, devamlı şehri içinde kısa mesafeler gidiyoruz. Dur kalka pek girmiyoruz ve çok fazla basma imkani da olmuyor.


    aksesuar almadım, mevcut aksesuarlar bana yetiyor. 1000km bakımında yaptıkları şey genel bi kontrol ankarada bunu ücretsiz yapıyorlar. 30 dakika kadar sürüyor bir nevi garanti bakımı servis kitapçığına kaşe basıyorlar. silecek püskürtücülerine, farlara, lastik havalarına, motor yağına antrfrizine fln bakıyorlar. ben sordum sadece bir prosedür olduğunu araçta üretimden kaynaklanan bir hata olup olmadığına bakma için yaptıklarını söylediler. bu arada bende yakıt tüketimimi 6,7-6,5 lt e kdr düşürebildim(sakin kullandım, normalde devirli kullanmayı severim).aksesuuar değil sadece koltuk-motor koruma hediye ettiler. alarm sordum gerek olmadığını söylediler ama bu camların kapanma olayı çok şık araştırmayı düşünüyorum. benim maliyet olayı biraz karışık daha doğrusu araba bana hediye olduğu için pek te bilmiyorum 2006 model 206 x-design arabamı 19 a takasa verdim. ekim ayında aldım 2007 kamanyalı olarak tam miktarı bilemiyorum kusuruma bakmayın

    hepinize kazasız keyifli sürüşler dilerim
  • Tekrar Selam Arkadaşlar;

    2 gün önce Denizli'den arabamı pardon Note'umu aldım.. Usak'ta ikamet ettiğim için ilk sehirler arası yolculuğumu da otomatikman yaptım (170 km).

    Erkal beyin "rüya gibi" derken neyi kastettiğini şimdi anlıyorum.

    Daha önceki arabam da 2004 model bir Nissan olmasına rağmen (almera) bu araçta çok farklı bir duygu hissediyorsunuz. özellikle, (tork değerinin etkisi olsa gerek), 2000 devirlere kadar düşüp vites küçültmeden tekrar rahatlıkla (titreme yapmadan) hızlanabilmek çok muhteşem bir duygu. sanki otomatik vites. Ben zaten otomatik vites arabalarda da zırt pırt vites kolu ile oynuyordum. (motor freninden faydalanmak ya da sollamalarda rahat hızlanmak için vites küçültme gibi...) Bunun tek farkı debriyaj var

    Aksesuarlara gelince;
    zaten araç tam dolu ama park sensöründe her zaman gözüm vardı. buna da taktırdım iyi oldu. otomatik cam kaldırma modülünü de uzun zamandır araştırıyordum. "hepsi burada.com" da satılıyor. 30-40 YTL civarında bir fiyatı var (Tabii Nissan'ın kullandığı ile aynı mıdır bilmem?). ama takdir edersiniz ki bu sistemin takılmasında işçilik bayağı tutar. Bir kere, tüm kapı döşemeleri sökülmek zorunda.

    aracı kumandası ile kilitlediğinizde açık camları kapatıyor. Bundan ibaret bir sistem. arabanın kendi uzaktan kumandasına ya da alarmına entegre edilebiliyor.

    Özellikle yazın çok sık camları kapatmayı unutup arabadan çıktığım oluyordu. Şimdi sorun olmayacak inşallah.

    Note'larınızla yaşadıklarınızı (sıkıntı ve memnuniyet) burada paylaşalım ve bilgilenelim.

    Bu araç gerçekten süpermiş beee...


    Herkese kazasız günler dilerim.
  • Hayırlı olsun. Mail grubumuza da uye olun, şu an 3 kişi falan olduk orda.

    http://autos.groups.yahoo.com/group/nissannote
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.