Şimdi Ara

Nissan Pulsar emekli oluyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nissan Pulsar ile vedalaşma vaktimiz yaklaştı. Pulsar ile istediği satış rakamlarına ulaşamayan Nissan, geçtiğimiz Haziran ayında "Avrupalı kullanıcıların hızla geleneksel araçları bırakıp crossover modellere geçtiğini gözlemliyoruz" açıklamasını yaptı. Böylece Nissan, Avrupa'daki 5 kapılı hatchback segmentinden tamamen çıkmış oldu.  

    Çin'de Tiida adı ile satılmaya devam edecek

    Yıllık 64.000 adet satış rakamına ulaşmayı hedefleyen firma geçtiğimiz yıl sadece 25.221 adet Pulsar satabildi. Barselona'da üretilen Pulsar segmentindeki Volkswagen Golf, Ford Focus, Renault Megane, Honda Civic ve Skoda Octavia gibi büyük isimlerle yarışamadı.  
     
     
    Pulsar Çin'de Tiida adı ile satılmaya devam edecek. Nissan bir diğer kompakt modeli olan Almera sedan'ın üretimini de durdurmayı planlıyor. Sadece Rusya'da satılan bu model 2014 yılında firmanın en çok satan modeli olsa da aracın popülaritesi günden güne azalmış durumda. Renault'nun sahibi olduğu bir tesiste üretilen Almera sedan yıl sonunda üretim bandından kaldırılacak.

    Nissan Leaf ve Micra Avrupa’da SUV segmenti dışında satılan kompakt modellerden sonuncuları.



  • Leaf'ın elektirikli olması sebebiyle biraz daha gideri var ancak micra'da bitti.

    Eski kasası bayanlar arasında aşırı popüler ancak yeni kasası b segmentinde çok güçlü yeri olan polo,corsa,208,clio gibi araçlar karşısında kendisine yer bulamayacaktır.

    Nissan qashqai, juke ve navara serilerini bozmazsa avrupa onu kolay kolay terk etmez ancak yeni micra ile topuğuna resmen kendi sıkmış oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 14 Eylül 2018; 13:29:21 >
  • Pulsar zaten 10 yıl öncesinin araçlarına benziyordu, başarılı olmaması normal.

    Şu leaf de bi gelemedi. Ötv avantajıyla fiyatı normal c segmenti araçlar seviyesine düşmüştür diye tahmin ediyorum.
  • Pulsar hiç mesaiye başlayamadı ki...

    Yazık oldu bence, ama 2.elde avantajlı araçlar 1.5 dci ile tercih edilebilir.
  • Bu arabadan bizim sitede bir kaç tane vardı sonra bir anda arka arkaya yok oldular. Pek mutluluk veren araçlar değildi sanki.
  • Pulsar zaten gereksiz bir modeldi, Nissan sadece crossover yapıp satsa yeter
  • 1.5 dizel otomatiğini yapmazsan insanlara qashqai bozması dizel manuelini itelemeye çalışırsan olcağı bu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hiç son yıllarda crossover satışıymış goygoyuna bağlamasınlar. Son yıllardaki en sıradan en vasıfsız otomobillerden biriydi. Akılda kalıcı hiçbir tarafı yok iken, zaten crossover'ları bu kadar satarken neden model gamına bir Nissan Corolla eklemeye zahmet edildi anlamak mümkün değil. İşin üzücü kısmı bütün kozlar ellerinde, üretim avrupada, Renault ile ortaklığın var, nakliye yok ithalat vergisi yok, qashqai'den deli gibi kazanıyorsun, bayiler oturmuş marka oturmuş, yapsana iddialı bir giriş şu sınıfa, yapsana topyekün bir Golf rakibi. Tam önceki nesil Astra'nın Focusun satış kaybettiği son dönemlerinde, İ30'un Ceed'in eski iddiasını kaybettiği dönemde çok ciddi pazar çalıp devam edeceklerken uyuşukluk yapıp ellerinin tersiyle ittiler altın tepsiyi.
  • Burdaki MV’leri gibi bi dönem işini yapıp sonrasında ömür boyu emekli maaşı alacak demek ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son halinin elde tutulabilir hiçbir yanı yoktu maalesef.

  • baştan beri belliydi saçma sapan bir arabaydı.
  • bu yaşta emeklilik? valla iyiymiş biz 60ı bekliyoruz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alcohol06

    Hiç son yıllarda crossover satışıymış goygoyuna bağlamasınlar. Son yıllardaki en sıradan en vasıfsız otomobillerden biriydi. Akılda kalıcı hiçbir tarafı yok iken, zaten crossover'ları bu kadar satarken neden model gamına bir Nissan Corolla eklemeye zahmet edildi anlamak mümkün değil. İşin üzücü kısmı bütün kozlar ellerinde, üretim avrupada, Renault ile ortaklığın var, nakliye yok ithalat vergisi yok, qashqai'den deli gibi kazanıyorsun, bayiler oturmuş marka oturmuş, yapsana iddialı bir giriş şu sınıfa, yapsana topyekün bir Golf rakibi. Tam önceki nesil Astra'nın Focusun satış kaybettiği son dönemlerinde, İ30'un Ceed'in eski iddiasını kaybettiği dönemde çok ciddi pazar çalıp devam edeceklerken uyuşukluk yapıp ellerinin tersiyle ittiler altın tepsiyi.
    Bilmiyorum ne kadar doğru ama Nissan Avrupayı Renault'a bırakmış ve karışmıyor gibi duruyor. Ve eskiden beri üretimde olan Nissan'lara baktığımızda hepsi Amerika pazarına yönelik güzel araçlar. Zaten Amerika pazarına yönelik araçları bence Nissan'ı Nissan yapan şey. Maxima, Altima, Patrol, Armada, Pathfinder, Z'ler.



    Türkiye'de yaşayan birinin Nissan'a bakışı nedir emin değilim ama benim aklıma Nissan denilince Maxima, Altima, Patrol gelir. Ve Nissan Japonların içinde sanırım her telden aracı olan tek üretici.

    Satış grafiklerine baktım haklıymı?ım.

    Amerika'daki satışlar;

    Nissan Pulsar emekli oluyor

    Avrupa'daki satışlar;


    Nissan Pulsar emekli oluyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarkihalindekal -- 25 Eylül 2018; 9:29:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yoltutuş

    Bu mesaj silindi.
    Ben de çok iyi olmasa da fiyatından ötürü bayağı iyi olduğunu duymuştum. Peki sence neden tercih edilmedi?



    Sorun tasarım mı, kalitesi mi, bilinirliği mi veya bilmediğimiz birşeyler mi var?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böylesine oturmuş, köklü bir sınıfa giriyorsan bazı konularda iddialı olmalısın.



    Mesela suv sınıfına bakın. 3008, chr sonradan girdi ama başarılı oldu. Çünkü iddialı olduğu konular var. Ateca, karoq, grandland da başarısız olacak. Çünkü iddialı oldukları konu yok.



    Pulsara bakıyorsun iç mekan genişliği dışında hiç artısı yok. Tipi de çok kötü olunca ucuz olması bile kurtaramadı. Ucuz olsa bile insan yakıştırmıyor o iç mekanı kendisine. Biraz daha verir daha iyisini alırım diyor.



    Bu arada arka diz mesafesi çok iyiydi. Sınıfının en iyisi olabilir. Civic hb ile yarışır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Golf katili diye çok iddialı bir şekilde sunulmuştu

    İç hacmi geniş tutmak için neredeyse bir SUV'a yaklaşan boyutlarıyla, başka eksikleriyle belki üzerine çalışılsa sonraki jenerasyonlarında rayına oturabilirdi.
    Ama rekabetin kar majlarını düşürdüğü bir segmentte böyle bir yatırım yapmak mantıklı olmayacaktı. Onun yerine hibrit, elektrikli motorlar ve SUV araçlar daha çok talep görüyor.

    Olmayan ikinci eli de düşer haliyle.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.