Şimdi Ara

NİSSAN X-TRAİL (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.221
Cevap
56
Favori
397.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Güle güle kullanın,

    Benimki şimdilik 1.500 Km oldu. Su ana kadar izlenimlerim oldukça iyi. Yakıt sarfiyatı her geçen gün düşüyor...

    Bu arada kış için daha farklı lastiklere de bakmaya başladım. Bu konudaki, tecrübe ve fikirlerini paylaşmak isteyenler varsa duymak isterim.

    PS: Şu andaki sıcaklıklarda alt korumadan kaynaklana koku olmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mozel -- 10 Haziran 2009; 11:50:01 >
  • merhaba,

    X-TRAIL km de kaç kr yakıyor ortalama ?
  • X-trail gibi bir araçta ön cam veya ön silecek buz çözücü olmalı. Düşünün karlı bir havada 4x4 her türlü teknoloji var ama önünüzü göremiyorsunuz. Umarım 2010 modelinde bu özellik olur.
  • X-TRAIL in üzerindeki lastikler 215/60/R17 mi ?

    eğer ölçü buysa kış lastiği bulmak zor olabiliyor. ben kendi aracımda bu sorunu yaşadım, zorunluluktan 225/55/R17 taktım. Lastik çapım 1cm küçülmüş, araçta 0,5cm alçalmış oldu.

    Kışın daha geniş lastik takmak normal değil tabi ki ama bir sıkıntı yaşamadım, çok defa da kartalkaya ve uludağ da kar üzerinde kullandım
  • Ben de internetten aratırken 215/60/17'yi çok kısıtlı bulunca ölçüleri yanlış aldım zannettim.

    Anladığım kadarı ile A/T lastik bulmak hepten zor. Yazın sonunda düşüneceğiz ne de olsa...

    1.500 Km'de şu anda Km'de 26 kr. yakıyor. Galiba daha düşecek gibi. Motorda daha bir canlandı.

    Bu arada şöyle bir şey buldum www. di e s e l t u n i n g. c o . u k

    Beygir 150'den 180'e tork 320'den 380'e çıkıyor ve yakıt sarfiyatı düşüyor. Dışarıdan takılan bir parça olduğu için servise giderken çıkartıp garantiyide bozmuyor İleride düşünülebilir gibi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mozel -- 12 Haziran 2009; 15:35:03 >
  • Benim aracın lastikleri 215/65/16 H Michelin 4 mevsim
    aracın kullanma kulavuzundada bunlar görülüyor amahttp://www.lastik24.com adresinden bakarsan senin lastiklerde uygun oldugunu görürsün
  • Teşekkür ederim,

    Araştırınca Bridgestone Dueler serisinde ve Yokohama Golandar serinde de lastik var.

    Yaz içiin standart lasriklerde problem yok gibi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mozel -- 17 Haziran 2009; 17:09:17 >
  • Bu aradada arabanizda Necvox serisi navigasyon - DVD oynatıcı olan varmı ? benim arabada necvox DVA-310x var. (Eski bir Model)
    TV si iyi cekmiyor karıncalı
    navigasyonu calıştırdıgımda not connetted yazıyor ( baglantı kuramıyor. )
    Bu konuda bilgisi olan varmı yada ses sisteminden iyi anlayan bir yer bileniniz varmı ?
  • Türkiyede pek X-Trail kullanan yok gibi. Trafikte falan fazla rastlamıyorum.
  • yeni kasa T31 Xtrail'i gönül rahatlığı ile alabilirsiniz arkadaşlar. Yol tutuşundan, hızlanmasına, yakıt sarfiyatından, yumuşak süspansiyonuna, arazi kabiliyetinden, kendine özel çok üst düzey suvlarda bulunan özelliklerine kadar söylenen gibi 4X4 bir araç Xtrail konusunda aklınıza takılan bişey varsa sorabilirsiniz.
  • Lastiklerini değiştirenler varsa hangi lastiğe geçtiklerini ve memnuniyetlerini belirtmelerini rica ediyorum. Zira bu aracın lastik performansı olarak daha iyi lastikleri hakettiğini düşünüyorum. Henüz üzerinde gelen orjinalleri değiştirmedim. Ama özellikle kış ayları için dört lastik almayı düşünüyorum.
  • merhaba,

    kabin içi gürültüsü nasıl, 130-140 km hızlara çıktığınızda rahatsızlık veriyor mu ? (aracınız dizel mi?)



    quote:

    Orijinalden alıntı: mecha1

    yeni kasa T31 Xtrail'i gönül rahatlığı ile alabilirsiniz arkadaşlar. Yol tutuşundan, hızlanmasına, yakıt sarfiyatından, yumuşak süspansiyonuna, arazi kabiliyetinden, kendine özel çok üst düzey suvlarda bulunan özelliklerine kadar söylenen gibi 4X4 bir araç Xtrail konusunda aklınıza takılan bişey varsa sorabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: prmtr

    Lastiklerini değiştirenler varsa hangi lastiğe geçtiklerini ve memnuniyetlerini belirtmelerini rica ediyorum. Zira bu aracın lastik performansı olarak daha iyi lastikleri hakettiğini düşünüyorum. Henüz üzerinde gelen orjinalleri değiştirmedim. Ama özellikle kış ayları için dört lastik almayı düşünüyorum.



    Son karda x-trail'i kullandım. Valla nasıl gittiğinin tekniğini bilmiyorum ama hiç bir yerde patinaja bile kalmadı. Derler ya tıkır tıkır gitti.

    Hatta fazlasıyla güven veriyor. Bunun da TEM'de 160 ile giderken önümde kaza olması ile anladım. Bastım frene ama gidiyorum. Savrulma yok, cizgi dışına çıkmak yok, panik yok ama yavaş durdu açıkçası. Allahtan önümdeki de pat diye duramadı ve yeterli mesafe vardı da sorun olmadı. Bir gözüm de dikiz aynasında arkamdakindeydi. O zaman anladım ki lastikler yani Dunlop kötü. Yazın ve yağmurda hiç sorun yoktu. Ancak karda durmak için mutlaka iyi bir alternatif olmalı. Yoksa dedğim gibi tıkır tıkır gidiyorç. Aklımda eski tip 16'lık jant ve kar lastiği var ama bu yıl neredeyse geçti. Önümüzdeki yıla füşünüyorum.
  • 2005 x-trail kullanıcısıyım. araç sesi içeri vermiyor yüksek suratlerde bile konfor iyi. araç insanı yormuyor. bir tek virajlara sedan araba gibi girmemek lazım yumusak süspansiyon oldugundan yana yatıyor fakat yinede yolundan cıkmıyor o yöndende iyi bir araç
  • http://www.youtube.com/watch?v=GR7kHC6yiQI&feature=related herkesin izlemesini tavsiye ediyorum btun sorularınıza ynt verecek bir test yapılmış.sonuna kdr mutlaka izleyin
  • 2008 yılında x trail dci aldım . araçtan memnunum 40000 km ye geldi. yakıt şehir içi ortalama 9-9.5 litre arası yakıyor. 40000 bakım 1700 tl tuttu. ön disk, 4 fren balatası, hidrolik yağı, motor temizlik, enjektör temizlik, motr yağına konulan bor dahil.
    araç 2000 motor dizel bir binek araç naslısa aynı perfonmansada, 3000 devirde 6 viteste 165-170 arası gidiyor. motor bagırmıyor. kullanımı çok rahat hiç yormuyor. özellikle yokuş yukarı yanına kimse yaklaşamıyor. bolu dagı rampasını 160 la çok rahat cıkıyor. rüzgar çoksa 130 geçmemek lazım geziniyor.
  • Bir arkadaşım 2008 aracının lastiklerini değiştirdi. Ayrıca biraz da yükseltti. 8-9 cm fark etti. Arazide test edecek. Ben de garanti bittikten sonra yapmayı düşünüyorum.

     NİSSAN X-TRAİL
  • foto2

     NİSSAN X-TRAİL
  • araç içi ses seviyesi oldukça düşük, üst segment araçlarda bulunan bir özellik. sadece bir kişi 160 ı geçtikten sonra biraz rüzgar sesi geliyor dedi :) bu da gayet normal bi durum..
  • Anladığım kadarı ile cant değişmemiş, lastik değişmiş. Hangi ölçüler ve marka almamız yazabilir misiniz.

    Farklı çap kullanımı ne kadar etkileyecek onu da paylaşırsanız sevinirim.

    Dunlop yazın sorun çıkarmadı ama geçen kar yapışında çok da memnun kalmadım...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.