Şimdi Ara

Nissan Xtrail 2015 fren sesi problemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
2.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 28 Temmuz 2015 tarihinde Mersin Onuk Nissan bayisinden Xtrail 1.6 otomatik satın aldım. Aracı aldığım günden itibaren, frene basıp durdurduğum zaman ve ayağımı frenden kaldırıp harekete geçirirken her zaman müthiş bir gıcırtı sesi geliyor. Sesin düzeyi o kadar rahatsız edici boyutta ki, problemin giderilmesi için birkaç kez Adana Okar'a ve Mersin Onuk'a gitmek zorunda kaldım. Araç üzerinde yapılan çeşitli işlemler sonucunda ses giderilemedi. Bu süreçte, bayilerde ve arkadaşlarımda test etme fırsatı bulduğum otomatik şanzımanlı Nissan 2014-2015 sıfır ve kilometre yapmış araçlarda da aynı sesin mevcut olduğunu gözlemledim.

    Yurt dışı sitelerden araştırmalar yaptım. Yurt dışı forumlarda insanlarla görüştüm. Bugün bizim araçta kullanılan balataları inceledim. Frene tam basınca ses gelmesinin sebebi, bizde kullanılan ön balataların metal veya yarı-metal olması. Nissan, daha kaliteli, pahalı ve sessiz olan seramik balatayı tercih etseydi, bu ses büyük ihtimalle olmayacaktı. Frenden ayağı çekerken gelen kronik "kırt" sesinin sebebi ise, Nissan'ın araçlarımızda kullandığı ön balatanın arka yüzeyinde "anti-rattle clip" denilen ve görevi belirttiğim "kırt" sesini engellemek olan klip'in bulunmamasıdır. Klip'in neye benzediğini görmek isteyenler,https://www.google.com.tr/search?q=anti-rattle+clips&espv=2&biw=1536&bih=777&tbm=isch&imgil=WWZFVI3zpYY1RM%253A%253BlgyH7AR9zJrYBM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fblog.bavauto.com%25252F5342%25252Fbmw-brake-pad-noise-rattle-anti-rattle-clips%25252F&source=iu&pf=m&fir=WWZFVI3zpYY1RM%253A%252ClgyH7AR9zJrYBM%252C_&dpr=1.25&usg=__CLDqDfd9h0TkWAzqSHhDFJpVlTA%3D&ved=0CCQQyjdqFQoTCPmR_d3ay8cCFcjVLAodk1oH0g&ei=sUrgVbn1L8irswGTtZ2QDQ#imgrc=WWZFVI3zpYY1RM%3A&usg=__CLDqDfd9h0TkWAzqSHhDFJpVlTA%3D adresine baksınlar lütfen, balatanın ortasında görülen klip, frenden ayağı çektiğimizde gelen sesi engellemek amaçlıdır.
    Şu an Türkiye'de ve Avrupa'da Nissan Xtrail 2015 için alternatif balata bulunmamaktadır. TRW firmasında ise, Xtrail 2015 için arka balata mevcut olup, ön balata için tasarımları devam etmektedir.

    Sonuç: Nissan, balata seçiminde ekonomi tür dediğimiz ucuz balataları tercih etmiştir. Ses probleminin temelinde bu sebep vardır.







  • Bu sesin ortadan kaldırılması konusunda tavsiyesi olan var mı?
  • nissan bu konuda uc maymunu oynuyor, araclarda bu sesin normal oldugunu ediyor, yaziklar olsun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • otopark O kullanıcısına yanıt
    selam hocam, sonunda birinin bu konuya yanıt yazması beni çok mutlu etti. sizde xtrail mi var? sanırım, aynı sesten muzdaripsiniz, konuyla ilgili girişiminiz oldu mu?
  • hocam bende de aynı araç var ama normalde titiz ve takıntılı biriyim bende bu ses yok sanki... Aracım 2014 xtrail 1.6dci otomatik bu arada
  • Nissanın Allah belasını versin 140 bin TL sayılan araçta freni her kullanmada lanet ses çıkıyor buna da normal deniyor yazık(!)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Attorney58 A kullanıcısına yanıt
    hocam, balata değişimi ile problem çözülüyor. yalnız, balatayı abd'den getirmek lazım, kargo dahil 250 tl'ye 4 iş gününde geliyor.

    detaylar için yardımcı olabilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fakay2015

    hocam, balata değişimi ile problem çözülüyor. yalnız, balatayı abd'den getirmek lazım, kargo dahil 250 tl'ye 4 iş gününde geliyor.

    detaylar için yardımcı olabilirim.
    Geçen hafta 2018 model sıfır aldım aynı ses bende de var. Servise götürdüm normal olduğunu söyledi. Şöförü geçtim yolcuları bile rahatsız ediyor bu ses. fakay2015 hocam siz nasıl hallettiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enclock

    Geçen hafta 2018 model sıfır aldım aynı ses bende de var. Servise götürdüm normal olduğunu söyledi. Şöförü geçtim yolcuları bile rahatsız ediyor bu ses. fakay2015 hocam siz nasıl hallettiniz?

    Alıntıları Göster
    Aynı ses bende de var 2018 sıfır xtrail... Ne yapmamız lazım daha önce sıfır araç almamıştım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.