Şimdi Ara

NITRON KOMBI Kullanıcıları Derneği (Problemler ve Çözümleri Kullanıcı Deneyimleri, Özellikler)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
18
Favori
80.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Demirdöküm Nitron Kombi kullanmaktayım. Bu kombinin kullanımı ile ilgili deneyimlerimizi burada paylaşalım.
    Bu sene bu kombinin kullanımın 2. yılı. Son 2-3 gündür ısıtma ilgili çeşitli problemler yaşadağım için buraya bu başlığı açarak bilgilerimizi paylaşalım.

    Kombinin kullandığı ortamla ilgili veriler şu şekilde;

    Kullanılan Daire: Ara kat(4 katlı binanın 2. katı)
    Güneş Alması: Yarım günden fazla güneş alıyor.(Önünde sağında ve salonda binaların gölgesi zaman zaman güneş alma miktarını etkiliyor)
    Kombi Montaj Yeri: Mutfak içinde(Balkonda veya açıkta değil daire içinde.
    Evet Metrekaresi ve Petek Miktarı: Ev 3+1(94 m2 net kullanım alanı)ve kullanılan petek uzunluğu 7,5m Demirdöküm Plus 60'lık petek.
    Her petekte Demirdöküm Termostatik Vana var. Bu vanalardan 1 tanesi tamamen açık. Diğerleri oda sıcaklıkları 23-24 derece olacak şekilde ayarlı.


    Kombi sıcaklık ayarı dışaradaki hava sıcaklık değerine göre ayarlanıyor şöyleki;

    Dışarıya koyduğum bir derece vasıtasıyla dışarının sıcaklık değerini ölçüyorum.

    (Toplam sıcaklık=Dışa Hava sıcaklığı+Kombi ayar sıcaklığı) olacak şekilde ve kombi 24 saat açık. (Geçen sene toplam sıcaklık değeri 55 derece olacak şekilde ayarımı yaptığımda evin içindeki tüm odalardaki sıcaklık değerini 23-24 derece oluyordu).

    Ama son 2-3 gündür bu sıcaklık değerini yakalayamıyorum. Kombi son 24 saattir 55 derecede çalışıyor evin içindeki sıcaklık değeri 20-21 derece. Dışarıdaki sıcaklı değeri 2 derece.

    Kombi ayarlı olduğu sıcaklık 55 derecede ayarlı iken 60 dereceye kadar alev yanıyor daha sonra sönüyor. Daha sonra derece göstergesi 36 dereceye kadar gelinceye kadar yanmıyor. Yani içinden geçen su sıcaklığı 36 derece olduğunda alev tekrar yanıyor. Yani ayarlamış olduğum sıcaklığın 5 derece üzerine çıkınca alev sönüyor, yaklaşık 19-20 derece altına inince tekrar yanıyor.

    Bu kombiyi ilk aldığımda durum bu şekilde değildi. Kombiyi hangi sıcaklığa ayarlarsam ayarlayayım, ayarladığım sıcaklığın 5 derece üzerinde alev sönüyor, 5 derece altında da alev tekrar yanıyordu.

    Değerli Demirdöküm Nitron Kullanıcıları sizlerde durum nedir, deneyimlerinizi ve gözlemlerinizi burada paylaşabilirmisiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MUST@F -- 5 Şubat 2012; 14:38:31 >







  • merhaba
    50 dereceye ayarlı.+-6 derece tolerans ile çalışıyor.
    4 yıldır kullanıyorum.ilk kez bu sene arıza yaptı.basınç problemi başladı.
  • Dünden beri kombiyi izliyorum. Dünden bu yana tolerans değeri epey arttı, ayarladığım sıcaklığın 30 derece altında alev ateşleniyor, 5 derece üstünde tekrar sönüyor. Bu esnada petekler bir soğuyor bir ısınıyor. Bu süreç su yaklaşık 220 saniyede ısınıyor ve tekrar 200 saniyede soğuyor. Evi ısıtabilmek için dünden bugüne 60 derecede yaktım.Dışarıda hava sıcaklığı 2 gündür 13-14 derede ve ben kombiyi 60 derecede yakarsam ev ancak 21-22 derece oluyor. Gaz sarfiyatım oldukça arttı. Suyun ısınıp soğumasından dolayı basınç değeri 1.5 ile 2.0 aralığında sürekli iniyor ve çıkıyor. Servis için dün akşam 444 1 833 nolu müşteri hizmetlerini aradım, servis talebinde bulundum.

    0800 ile başlayan ücretsiz müşteri hizmetleri numarasını hizmetten çıkarmışlar. 444'lü numaraya yönlendiriyorlar.
  • zaman aralığı olarak aşağı-yukarı aynı.

    bu konuya en iy cevabı sitedeki cevaplara bakarsanabd1984 cevap verir ama hala görmedi heralde.yada başka bir şekilde soru yazmalısın

    tahminim resimdeki 5 nolu tesisat suyu sensörü arızalı olabilir.

     NITRON KOMBI Kullanıcıları Derneği (Problemler ve Çözümleri Kullanıcı Deneyimleri, Özellikler)
  • akşam gelicem foruma
  • Bu şemaya baktığımda 5 nolu sensör tesisat suyunun sıcaklığını ölçen sensör. Nitron kombinin ekranında su sıcaklığını görebiliyorum. Şu anda kombi 50 derecede ayarlı ve ekranda suyun sıcaklığı alev yanana kadar 30 dereceye kadar düşüyor. Yani 5 nolu sensörden ekrana gelen bir bilgi bu. Buna göre 5 nolu sensörün doğru ölçtüğü kanısındayım. Burada bana öğle geliyorki 20 nolu kısımda Limit Termostat diye bir yer var. Sanırım bu termostat suyun sıcaklığına göre açılıp kapanarak alevin yanmasını veya sönmesini sağlıyor. (Bu sadece benim yorumum ve tahminim.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MUST@F -- 5 Şubat 2012; 14:09:27 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: abd1984

    akşam gelicem foruma

    Sabırsızlıkla önerileriniz bekliyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: guneşteknik

    merhaba
    50 dereceye ayarlı.+-6 derece tolerans ile çalışıyor.
    4 yıldır kullanıyorum.ilk kez bu sene arıza yaptı.basınç problemi başladı.

    ntc sensörleri yenilenecek genleşme tankı kontrol edilecek
  • Öncelikle iyi akşamlar dilerim. Az önce servis gitti. İşin aksi tarafı iki gündür bulunduğum yerde hava sıcaklıkları gündüzleri 18-20 derece. Sabah evden çıkarken kombiyi 40 derecede bırakmıştık. Her odayada birer termometre koydum. Akşam eve geldiğimde evin sıcaklığı kendini bulmuş, her oda 23 derece. Bu sırada serviste geldi. Korktuğum başıma geldi. Servis durumu göremedi. Evin içinin sıcak olduğunu görünce, bana anlatmaya başladı. Kombinizin ECO tuşu basılı olursa eviniz ısınmayabilir dedi. Soğuk olan günlerde ECO modundan çıkarın dedi. Tam bu noktada tartışma başladı.
    Nitron kombilerde ECO tuşunun tamamen kullanım suyu ile alakalı olduğunu söyledim, servis görevliside tam tersini hararetle iddaa etti. Bu konuda kullanım kitapçığından bahsettim. Kullanım kitapçığını kütüphanede dosyaların arasından arayıp buldum servis görevlisine gösterdim, kullanım suyu sıcaklığı ile ilgili olduğunu Nitron Kombinin Kullanma kitapçığındaki ilgili sayfalardan gösterdim ama yinede servis elemanı kendi bildiğini okudu. Kombiye herhangi bir müdahalede bulunmadı.

    Bu arada servis kağıdını uzatıp şuraya imzalarmısınız dedi. Servis kağıdı tamamen boştu. Yapılan iş bölümüne hiçbir yazılmadan, boş kağıdı imzalamamı istedi. Bende buraya hiçbir şey yazmamışsınız ve imzalamı istiyorsunuz dedim. Bunun üzerine oraya birşey yazarsam sizden ücret talep etmem gerekir dedi. Bende herhangi bir ücret ödemem, ürünün garantili olduğunu ve herhangi bir işlem yapılmadığını söyledim.
    Bunun üzerine servis formuna "Kombi normal çalışıyor, müşteri servis ücreti vermem dedi, imza atmadı" şeklinde yazdı. ve servis formunun ücret kısmına 30 TL yazıp gitti.

    Bugün akşam demirdöküm merkezini aradım fakat mesai saati dışı olduğu için bu işten anlayan bana teknik bilgi verebilecek birini bulamadım. Artık yarın bu konuda yarın gerekli yerlerle görüşme yapacağım.




  • vaillant demirdöküm protherm servis elemanlarının çoğu teknik liseden gelme işsiz takımı asgari ücrete çalışıyorlar yani çoğunun iş bilgisi yok seminerde ne gördülerse bildikleri o kendi cihazları hariç başka kombilerden anlamazlar çoğu
  • Bu çizelgeyi geçen yıl oluşturmuştum. Bu çizelgedeki en düşük sıcaklık değeri -5 derece ve kombi bu sıcaklık değerinde iken evin sıcaklığı en az 23 derecedeydi. Küçük bebeğimiz olduğundan 23 derecenin altına geçen yıldan bu tarafa hiç indirmedim. Bu kombinin bu sene ikinci yılı.

    Dışarıda hava sıcaklığı 15 derecede iken bu kombi 30 dereceye ayarladığım zaman, ev 23-24 derece ısınıyordu. Kombinin alevinin yanması ayarladığım sıcaklığın -5 derece altında gerçekleşiyordu. Dün bu kombide ayarladığım sıcaklık değerinin 29-30 derece altında alevi yanıyordu. Dün ve bugün dışırıda havalar bir hayli güneşliydi. Gündüzün 20 derece sıcaklık vardı, bunun sonucu olarak evin sıcaklığıda doğal olarak artmış. Bundan dolayı alevin yanma derecesi şimdi su sıralar 8-9 derece ayarladığım sıcaklığın altınta yanıyor ve evdeki oda sıcaklıkları 23 derecenin üzerinde, kombi şu anda 48 dereceye ayarlı.

     NITRON KOMBI Kullanıcıları Derneği (Problemler ve Çözümleri Kullanıcı Deneyimleri, Özellikler)




  • Merhabalar bende yaklaşık 4 yıldır nitron kombi kullanmaktayim 3 yıllık garanti suresince devamli ekran arizasi yapti her seferinde ektan gitmesine ragmen hep farkli arizalar yazip farkli mudahalelerde bulundular en sonunda arizanin elektriklerden oldugunu soyleyip regulator almami soylediler garanti bittikten sonta ekran tekrar gitti dun aksam sinirlenip kombiye bir yumruk attim ekran geldi ayarlarini yapabildim sabah ekran gene gitmisti simdi ne yapmaliyim servis cagirsak cok pahali fiyat soyluyorlar ekran kartini nerde bulabilirim yardimlarinizi bekliyorum tesekkurler....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proxymus -- 7 Şubat 2012; 11:24:43 >
  • Bugün demirdöküm servis merkezinin yetkililerinden Ahmet ÇELİK beyle görüştüm. Kendisi sağolsun sözlü olarak bana yardımcı oldu. Kombiyi 24 saat 50 derecede çalıştıracağız onun sonuçlarına göre -5 +5 derece aralığında çalışması gerektiğini söyledim.

    ECO tuşunun da tamamen kullanım suyu ile alakalı olduğunu tesisat suyu ile alakalı olmadığını. Kullanım suyunun konforunu ayarlamak içindir diye söyledi.
  • Kombi bugün 8 saat evde 52 derecede ayarlı bir şekilde çalıştı, evde de kimse yoktu. Bugün Ahmet bey kombinin minimum ateşleme süresinin 199 saniye civarında olduğunus söylemişti.
    Bugün eve geldiğimde dışarıda hava sıcaklığı 5 dereceyi gösteriyordu ve evde oda sıcaklıkları 23-24 derece arasındaydı. Bu esnada kombinin başında yaklaşık 50 dakika kalarak Isınma ve soğuma sürelerini ekrandan takip ederek kronemetre tuttum. Burada elde ettiğim verileri sizlerle paylaşmak istiyorum.



     NITRON KOMBI Kullanıcıları Derneği (Problemler ve Çözümleri Kullanıcı Deneyimleri, Özellikler)




  • takip...
  • Dışarısı 0 derece kombiyi 3 gündür 50 derecede yakıyorum. Bu arada bir firmaya tesisatları ilaçlı su ile yıkattırdım. Evin sıcaklığı normale döndü sayılır. Geçen sene tuttuğum verileri şu anda elde edebiliyorum. İncelemelerim devam ediyor.
  • Yaklaşık 8 gündür herhangi bir şey yazmadım. Yaklaşık 1 haftadır kar yağıyor. Geceleri dış hava sıcaklığı -3 derece civarına kadar iniyor. Gündüzleride 6-7 derece civarı. Kombiinin derece ayarını gece ve gündüze göre ayarlıyorum.

    Gündüzleri; dış hava sıcaklığı+kombi sıcaklığı=50 derece olacak şekilde, (Örneğin şimdi dışarıda hava sıcaklığı 3 derece, kombinin sıcaklık ayarınıda 47 dereceye ayarladım.. Evin içinde her odanın sıcaklığı 23-24 derece)
    Geceleride;dış hava sıcaklığı+kombi sıcaklığı=55 derece olacak şekilde, (Örneğin dün gece dışarıda hava sıcaklığı 0 derece, kombinin sıcaklık ayarını 55 dereceye ayarladım. Evin içinde her odanın sıcaklığı 23-24 derece)

    Bu ayarlar ile geçen sene 1 yıl boyunca kullanmıştım. Bu sene Bu değerleri yakalayamıyordum. Tesisatları yıkattıktan sonra tekrar gerçek ısınma performansını alabiliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MUST@F

    Demirdöküm Nitron Kombi kullanmaktayım. Bu kombinin kullanımı ile ilgili deneyimlerimizi burada paylaşalım.
    Bu sene bu kombinin kullanımın 2. yılı. Son 2-3 gündür ısıtma ilgili çeşitli problemler yaşadağım için buraya bu başlığı açarak bilgilerimizi paylaşalım.

    Kombinin kullandığı ortamla ilgili veriler şu şekilde;

    Kullanılan Daire: Ara kat(4 katlı binanın 2. katı)
    Güneş Alması: Yarım günden fazla güneş alıyor.(Önünde sağında ve salonda binaların gölgesi zaman zaman güneş alma miktarını etkiliyor)
    Kombi Montaj Yeri: Mutfak içinde(Balkonda veya açıkta değil daire içinde.
    Evet Metrekaresi ve Petek Miktarı: Ev 3+1(94 m2 net kullanım alanı)ve kullanılan petek uzunluğu 7,5m Demirdöküm Plus 60'lık petek.
    Her petekte Demirdöküm Termostatik Vana var. Bu vanalardan 1 tanesi tamamen açık. Diğerleri oda sıcaklıkları 23-24 derece olacak şekilde ayarlı.


    Kombi sıcaklık ayarı dışaradaki hava sıcaklık değerine göre ayarlanıyor şöyleki;

    Dışarıya koyduğum bir derece vasıtasıyla dışarının sıcaklık değerini ölçüyorum.

    (Toplam sıcaklık=Dışa Hava sıcaklığı+Kombi ayar sıcaklığı) olacak şekilde ve kombi 24 saat açık. (Geçen sene toplam sıcaklık değeri 55 derece olacak şekilde ayarımı yaptığımda evin içindeki tüm odalardaki sıcaklık değerini 23-24 derece oluyordu).

    Ama son 2-3 gündür bu sıcaklık değerini yakalayamıyorum. Kombi son 24 saattir 55 derecede çalışıyor evin içindeki sıcaklık değeri 20-21 derece. Dışarıdaki sıcaklı değeri 2 derece.

    Kombi ayarlı olduğu sıcaklık 55 derecede ayarlı iken 60 dereceye kadar alev yanıyor daha sonra sönüyor. Daha sonra derece göstergesi 36 dereceye kadar gelinceye kadar yanmıyor. Yani içinden geçen su sıcaklığı 36 derece olduğunda alev tekrar yanıyor. Yani ayarlamış olduğum sıcaklığın 5 derece üzerine çıkınca alev sönüyor, yaklaşık 19-20 derece altına inince tekrar yanıyor.

    Bu kombiyi ilk aldığımda durum bu şekilde değildi. Kombiyi hangi sıcaklığa ayarlarsam ayarlayayım, ayarladığım sıcaklığın 5 derece üzerinde alev sönüyor, 5 derece altında da alev tekrar yanıyordu.

    Değerli Demirdöküm Nitron Kullanıcıları sizlerde durum nedir, deneyimlerinizi ve gözlemlerinizi burada paylaşabilirmisiniz?

    Sorun yok sorunun tamamen dışarıda ki ortan ısısının 2 derce civarında olması..ortam ısısı 5-10 derecelere çıktığında sorunun çözülecek ve yine kombin 55 derecede çalışırken
    evin yine 24 derecelere çıkacak...dış ortam sıcaklı 2 derece dahi evini 24 derece istiyorsan radyatör miktarlarını arttır...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: güneşteknik

    merhaba
    50 dereceye ayarlı.+-6 derece tolerans ile çalışıyor.
    4 yıldır kullanıyorum.ilk kez bu sene arıza yaptı.basınç problemi başladı.

    imbisat havası eksilmiş olmalı...imbisat havasını tamamlat servisi..bazı uyANIK SERVİSLER imbisat arızalı değiştirelim derler dünya para isterler..
    havasını tamamlatın basınç probleminiz ortadan kalkar..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MUST@F

    Dünden beri kombiyi izliyorum. Dünden bu yana tolerans değeri epey arttı, ayarladığım sıcaklığın 30 derece altında alev ateşleniyor, 5 derece üstünde tekrar sönüyor. Bu esnada petekler bir soğuyor bir ısınıyor. Bu süreç su yaklaşık 220 saniyede ısınıyor ve tekrar 200 saniyede soğuyor. Evi ısıtabilmek için dünden bugüne 60 derecede yaktım.Dışarıda hava sıcaklığı 2 gündür 13-14 derede ve ben kombiyi 60 derecede yakarsam ev ancak 21-22 derece oluyor. Gaz sarfiyatım oldukça arttı. Suyun ısınıp soğumasından dolayı basınç değeri 1.5 ile 2.0 aralığında sürekli iniyor ve çıkıyor. Servis için dün akşam 444 1 833 nolu müşteri hizmetlerini aradım, servis talebinde bulundum.

    0800 ile başlayan ücretsiz müşteri hizmetleri numarasını hizmetten çıkarmışlar. 444'lü numaraya yönlendiriyorlar.

    anlatııklarınıza göre kombiniz düzgün çalışıyor.komb,niz 60 derecede çalışıyor ancak eviniz 20-21 derece oluyorsa sorun kombide radyatör kaliteniz ve miktarlarında
    eğer servis halen gelmedi ise servis talebinizi iptal ettirin..yoksa boşuna servis ücreti ödersiniz...




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.