Şimdi Ara

Nokia telefonlar iki yılda 70 milyon adet sattı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Microsoft tarafından satın alınmasından yavaş yavaş eriyen ve en sonunda da pazara veda eden Nokia markası, HMD Global ortaklığının elinde yeniden hayat buldu. İki yılda marka önemli bir ivme yakaladı.


     


    Tırmanış başladı


     


    Marka hakkını Microsoft’tan satın alan HMD Global, Ocak 2017 tarihinde Nokia 6 ile yeniden pazara dönmüştü. O günden bu yana yaklaşık 2 yıl geride kaldı. Nokia 8.1 lansmanında bilgiler veren firma bu iki yıl içerisinde toplam 70 milyon telefon sattığını dile getirdi.


     


    70 milyon rakamı içerisinde akıllı telefonlar ve standart cep telefonları birlikte yer alıyor. Bu rakamın 56 milyonu 35 yaş üzeri ve Nokia markasını tanıyan kitle tarafından satın alınmış. Ayrıca uygun fiyatlı akıllı telefonlar en önemli gelir kaynağı ve amiral gemisi tarafında beklentiler karşılanamamış.


     


    Ayrıca Bkz.iOS 12.1.1 yayınlandı. İşte yenilikler

    Akıllı telefon pazarında ilk 10 listeyi zorlamaya başlayan Nokia bölge olarak ise daha da yukarıda. Örneğin Avrupa’da Nokia markasının en iyi 5 markadan birisi olduğu ifade ediliyor.


     


    Firmanın Nokia 6.1 akıllı telefonu segmenti içerisinde en çok ilgi gören yeni model durumunda. Nokia 7 Plus ve Nokia 3.1 modelleri de yine en çok ilgi gören modeller arasında yer alıyor. HMD Global bu açıdan 300-400 Avro bandı arasına daha fazla yatırım yapmayı planlıyor.


     


    Zaten akıllı telefon pazarında genel olarak üst seviye segmentte bir düşüş olduğu gözlemleniyor. Bugüne amiral gemisi tarafında rekorlar kıran ve gelirin önemli bölümünü buradan sağlayan Samsung veya LG gibi markalar artık alt seviyelere daha çok odaklanmaya başladı.


     


    HMD Global de buna ayak uydurmuş görünüyor. Bir süredir 5 kameralı Nokia 9 amiral gemisinin gelecek yıla ertelendiği gündemdeydi. Bu açıklama ile iddialar da aslında doğrulanmış oldu.


     







  • Çok komiksin yahu. Hiçbir zaman Apple fanatiği olmadım. Her cihazı kullanmış biri olman seni objektif yapmaz. Sadece daha fazla deneyim kazanmanı sağlar. Ben zırt pırt cihaz değiştirmem. Yıllarca kullanırım ve yıllarca da bana sorun çıkarmadan güncel kalmasını isterim. Bunlara para dökecek kadar aklımı kaçırmadım çok şükür. Her çıkanı alacak kadar maymun iştahlı biri değilim. Ama Nokia'ya karşı bir sempatim vardır. Bugün Android alacak olsam alacağım marka Nokia harici zor olur. Bedava olan hiçbir şey karşılıksız değildir. Apple Google gibi kullanıcı verilerini satmaz. Devletle olan ilişkilerinde devlet kullanır ama koskoca ulusal güvenlik servisleri Cem Yılmaz'ın dediği gibi "senin boklu hesabını ne yapsın?" argümanında olduğu gibi sorun edecek değilim.



    Kullandığım 6s ile üçüncü yılımı doldurdum ve en az 2 yıl daha kullanmayı düşünüyorum. Dosyalama sistemi, veri alıp gönderme gibi birkaç kısıtlayıcı özellik dışında istediğim her şeyi yapıyor muyum yapıyorum. Normalde kimse bir telefonu 5 yıl kullanmaz ama ben kullanırım. Kullandığım 6s'nin pil kapasitesi %84. Yani tam dolmuyor ve 1440 mAh gücünde pile sahip. Bu pille güç de olsa bir günü çıkarıyorum. Aynı ekran boyutuna sahip herhangi bir Android ile gerekirse çözünürlüğü 720p'ye düşürüp 1440 mAh pil ile ya da pil seviyesi 1440 mAh'a düştüğünde bir günü çıkarabilirsen haklısın derim.







    Yukarıdaki süre kapanmadan tam 15 dakika önce çekilmişti. Yani gerçek süreyi tam söyleyecek olursak:



    Kullanım: 4 sa. 45 dk.

    Bekleme: 24 sa. 22 dk.



    Arka plan kullanımı taş çatlasın 20 dakikadır.



    Kullanım şeklim standart günlük kullanım. Safari, WhatsApp, Instagram, alışveriş uygulamaları vs.



    Android'e verimsiz deme sebebim sürekli olarak donanıma aç olmasıdır. 16 GB RAM koysanız hani daha yok mu diyecek bir sistem. İhtiyacı kadar donanım kullanma durumu yok. iOS daha bu yıl 4 GB belleğe geçti. Pixel serisinde 4 GB bellek var ama uzun zaman önce zaten 4'e geçtiklerinde Apple daha 2'ye yeni geçmişti. Üreticiler bazında ise 8 GB belleklerle cihaz çıkıyor. iOS daha düşük bellek daha düşük işlemci hızı ve daha az çekirdekle kullanım olarak aynı performansı veriyorsa bu Android'in verimsizliğini gösterir.
  • Yapacakları şey çok basit. Maceraya gerek yok. Fiyat\performans dengesini bozmadan devam etmeliler. Yazılım güncellemesi anlamında zaten doğru yolda ilerliyorlar. Nokia marka olarak her zaman insanlarda sempati uyandırmıştır bunu bozmamaları gerekiyor. En önemlisi ise yeniden pazarda ilkleri yapmak. Geçmişlerine birçokl ilki başarmış cihaz var bunlardan feyz alarak devam ederlerse önleri açık.

  • Apple iphone 2g 3g çıkardığı sıralar da ,o eski Nokia olarak şu Symbian Os da ısrar etmeyi bırakıp ,Microsoft a bulaşmasaydı, Android Os a Linux tabanlı N800 N810 tabletlerin de ve yine linux tabanlı Megoo ile çıkardığı N900 da olduğu gibi zamanında en azından Android e yönelseydin,bugün çok farklı yerlerde olurdu.

    Artık çok geç ,eski günlerin hatırına bile çıkardığı modeller çoğu kullanıcının yüzünü güldürmüyor. Ya da ben dahil birçok eski sıkı bir Nokia kullanıcısı bile daha önce çıkardığı bazı modelleri satın alan kullanıcı şikayetlerine rağmen, F/P cihaz ilan edilse de, almaya çekinir halde, kararsız kalmıştır.

    Bknz. Nokia 8 de kullanılan LG marka ekran nın ghostscreen handikapına rağmen,Sd835 işlemcisi olmasa yazılım destek adına sahip olduğu donanıma rağmen bomboş bir cihaz.

    Camera, vb donanım olarak eldeki donanımın performansını ortaya çıkaracak firma tarafından yazılımsal destek olmamasını,Androidone konseptin de olmamasına rağmen,Google ile anlaşma yapıp, bir Androidone telefon kadar hızlı güncelleme alacağı sözünü vererek pure android cihaz yapmışlar havası verip bu eksiklerini kapatmaya çalışsalar da bekleneni bana göre verememiştir.

    Nokia 8 i Sd835 hatırına fiyat performans adına stokları Türkiye de bile, zor bela erittiler.Bir diğerini satıştan kaldırdılar.

    Nokia 8 için beklenen hızlı güncellemeler de sözde kalmış,ya da bazı optimisazyon sorunlarından dolayı ertelenmiş durumda,

    Nokia 8.1 de bile sd845 ile gelmeliydi ki bir nebze işlemci hatırına istediği fiyatlara satabilir di.

    Piyasa da özellikle orta segment de Çin markaların iddialı modelleri varken, 2 sene de 70 milyon telefon satmış olmalarına rağmen, birçok kullanıcı Nokia 8 den sonra 2. Bir şans vermeyebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 7 Aralık 2018; 21:54:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Belirlediği son fiyatlarla basamakları aynı hızla inebilir... Mutlak surette düzenlemeye gitmeleri gerekiyor...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Rekabet iyidir..

  • geçti o devirler nokiacığım. xiaomi forever

  • Kuzey avrupa ülkeleri bu telefon işine geri donse keşke ama zor mülteci akınından fırsat bulup bellerini doğrulta bilirseler iyi ,en az 10 yıl daha böyle giderler

  • MaSSive kullanıcısına yanıt
    Android kadar verimsiz bir sistem daha çıkmadı. Sistem kaynaklarını sorumsuzca tüketen pil düşmanı bir sistem. MeeGo ile devam edilseydi şu an bu çöp sistem bu konumda olmazdı. Tüm uygulamaları kapatsan bile sistem uygulaması adı altında bazı uygulamalar kendi kendine aktive oluyor ve interneti kullanıp arka planda bir şeyler yapıyorlar. Nedir bu? Tabiki de kullanıcı verilerini iletmek. Nokia'nın hiçbir zaman kullanıcı mahremiyetini çiğnediği görülmemiştir. Zaten o yüzden bilinçli eller tarafından bitirilmiştir. Eğer Nokia istediğim özelliklerde bir Android çıkarırsa sırf bu yüzden alırım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Hiç android yüklü cihaz kullandınmı?Kullanmışsın dır illahaki de, en son hangi model de hangi android sürümünü kullandın da, bugün hâlâ eski tecrübelerine bakıp yıl 2018 de batarya yı sömüren argumanını Android için kullanıyorsun.


    Sana başka başlıklar da anlattığım gibi, Nokia nın 6600 modelin den bu yana, satın aldığım, kullandığım marka modellere verdiğim parayla bugün sıfır otomobil alırdım.


    Fanboyluğunu yaptığın, ios yüklü Apple iphone nun 3g 3gs modelleri dahil, 4-5-6 serisine kadar istinasız satın alıp kullanmış biriyim. Ha bu forum daki büyük bir çoğunluk gibi, iphone 5 çıkmışken, gidip de iphone 3g anca alabildiği gibi değil.

    Çıkar çıkmaz almışımdır. Sıra beklememek için İngilterede aldığımı bilirim.


    O kadar ki aynı zaman da elim de iphone varken, gidip o zaman ki android platformunu domine eden model hangi cihaz ise, Note mu,? Galaxy mi, xperia mı, nexus un dan tut, neredeyse 7-8 önce HTC nin ilk çift kameralı 3D izleme imkanı veren EVO modeline kadar, sayamadığım onlarca modeli alıp kullanmış biriyim.


    Samsung S6 ya vb lerine kadar batarya yı su gibi içen, kullansan da kullanmasan da, standby mode da batarya yı su gibi içen Android yok artık.



    İlk önce bunu bir kafana sok.



    İphone 6 plus ı 4 sene tepe tepe kullandım.X modelini kullanan ve arkadaşlarım var ve gerek ekran kullanım gerekse bekleme modunda aldıkları performansı biliyorum. Dolayısı ile, İphone nun batarya anlamında en güçlü, performans veren cihazları plus versiyonları olmuştur. Kİ



    Şuan Kullandığım sd845 li Xiaomi Mi 8 in aktif kullanım ve bekleme standby süreleri iddia ediyorum, iphone 8 ve üstünde ki Apple modelleri ile kafa kafaya.



    Senin O eski stabil, android in bildirim çubuğu vs vs vs 4-5 sene önce sunduğu özellikleri gıdım gıdım ekleyerek veren ios yüklü İphone nu nu gece şarj ettin, fişten çıkardın. Sabah kalktın 7 -

    8 saat sonunda kalkıp ekranı açtın hâlâ %100 batarya dolulukla aldığın İphone kadar stabil bir durum da Android.



    Ben deki Mi8 Oreo yüklü haliyle bile bu şekil de gecse şarj edip, şarj dan çıkarıp, sabah ekranı açtığım da %100 bileme din %99-98 batarya doluluk oranı ile güne başlıyorum.



    Android evet çalışma prensibin den dolayı, yüksek ram isteyen ram verdikçe kullanan, arkada sürekli çalışan, ram yiyen sistem uygulamaları, 3.parti uygulamalar oldukça fazla. Ancak sen sanırım android in o eski haliyle veya orta segment bir cihazına bakarak kazandığın olumsuz android deneyimlerine göre ve objektif olmak dan uzak, forum da Apple ın avukatlığına soyunmuş bir elin parmağı kişi den biri olarak, Apple ın İos na okadar kafa yormak dan, android in çalışma prensibini, mantığını bile anlıyamamışsın hâlâ.Arakada çalışan uygulamalar kişisel verilerini çalıyor dediğin Android de evet ne kullandığını, hangi uygulamanın hangi izinleri istediğini bilmezsen, ona göre izinlere müdahale etmezsen, hangi platform da olursa olsun verilerin 2.3.şahısların eline tabiki geçer.



    11-12 yıl önceki symbian lı telefonlar da, kullanım olarak mobile anlamda online sosyal network, uygulama bazında kullanıcıya verdikleri, online veri kullanım oranı neydi ki, kullanıcıya ne veriyordu ki, sen Nokia nın kullanıcı mahremiyetine saygılıydı diye yazıp, Android i vurmaya çalışıyorsun. Unuttuğun şey ise, günümüz de gelişen internet in bugün ki cihazların yapabildikleri ile beraber Apple ın da, kişisel verileri analiz etmek ve gerektiğin de yönlendirmek, reklam şirketi ve firmalara bu kişisel verilere göre rapor etmesi yönün de, en az Google ın Android i kadar mağsum olmadığıdır.



    Ve kesinlikle eski deneyimlerin le ezbere, objektif olmayan yorum yapıyorsun şuan.



    Öyle ki,



    Sen yine kalktın başka başlıkta fanboyluğun master nı yaptığın Nokia nın eski Symbian OS nu bile, Symbian nın o haline bakıp şuan ki Android den daha iyi bir sistem di diyecek kadar ezberci ve tek markaya, platforma takılı kalan bir fanboysun.



    Fanatiksin.



    Ki yine orada da, O başlık da da Symbian dan yana, Megoo dan yana cevabını aldın.



    Yok Android şöyle batarya düşmanı, böyle batarya düşmanı geçiniz bu argumanları O eski den di.



    Ha Android kullanan giriş segmentin de ki cihazlar da ki Android deneyimi gerek işlemci, gerekse android versiyonun dan vs den dolayı yer yer oyun vb yoğun kullanım da yetersiz dir ayrı konu.



    Şimdiler de eskiden Apple ın O ios u bakın ne kadar stabil her çıkardığı model de stabil çalışıyor, çünkü donanıma göre optimize ediliyor dediğin, zamanında benim açımdan da kabul görmüş olan dediğin arfumanı artık ios için de söylemek fanatiklik den başka birşey değil.



    Çünkü, Apple da eskisi gibi 3g ve 4g serileri GİBİ TEK model ile bu işi kotaramayacağını anlayıp, 4 inç den büyük ekran çıkarmayacağız desede, donanımın dan tut da, ekran ebatlarına, farklılıkları olan ürün gamını genişletmek zorunda kalmıştır.Bu da donanıma göre optimize edilmesi gibi bir avantajı ios adına şu zaman da, O övünülmek ten başka bir işe yaramayan 4 sene güncelleme desteğinin bile göstermelikten başka birşey olmadığını gözler önüne seriyor. Ne ye göre benim Apple iphone tecrübelerime göre ok? Son 2 çıkardığı modeline ios un son versiyonu nu donanıma göre optimize edene kadar, sözde 4 senelik güncelleme ile 2 sene den eski modellerinin içine ediyor, eskitiyor bunlar dan bahsetmeye bile gerek var mı? İ6 serilerin deki, gerek batarya gerekse ios versiyonlarından ötürü kararsız çalışan, batarya süreleri azalan şikayetçi sayısı ve downclock mağdurlarından bahsetmeye gerek varmı?



    Üzerine alınma ama, şahsın için yazmıyorum, forum geneline yazıyorum.



    En çok da şu forumda,istisnalar hariç kedi olalı bir fare tutmuş gibi, İphone xs max ın çıktığı ortam da, ala ala anca 3-4 sene önceki, i5, i6, i7 yi 2. el almış, eline geçmil adamlar Apple fanatikliği yapıyor ya ben ona yanıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 10 Aralık 2018; 13:23:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • MaSSive kullanıcısına yanıt
    Çok komiksin yahu. Hiçbir zaman Apple fanatiği olmadım. Her cihazı kullanmış biri olman seni objektif yapmaz. Sadece daha fazla deneyim kazanmanı sağlar. Ben zırt pırt cihaz değiştirmem. Yıllarca kullanırım ve yıllarca da bana sorun çıkarmadan güncel kalmasını isterim. Bunlara para dökecek kadar aklımı kaçırmadım çok şükür. Her çıkanı alacak kadar maymun iştahlı biri değilim. Ama Nokia'ya karşı bir sempatim vardır. Bugün Android alacak olsam alacağım marka Nokia harici zor olur. Bedava olan hiçbir şey karşılıksız değildir. Apple Google gibi kullanıcı verilerini satmaz. Devletle olan ilişkilerinde devlet kullanır ama koskoca ulusal güvenlik servisleri Cem Yılmaz'ın dediği gibi "senin boklu hesabını ne yapsın?" argümanında olduğu gibi sorun edecek değilim.



    Kullandığım 6s ile üçüncü yılımı doldurdum ve en az 2 yıl daha kullanmayı düşünüyorum. Dosyalama sistemi, veri alıp gönderme gibi birkaç kısıtlayıcı özellik dışında istediğim her şeyi yapıyor muyum yapıyorum. Normalde kimse bir telefonu 5 yıl kullanmaz ama ben kullanırım. Kullandığım 6s'nin pil kapasitesi %84. Yani tam dolmuyor ve 1440 mAh gücünde pile sahip. Bu pille güç de olsa bir günü çıkarıyorum. Aynı ekran boyutuna sahip herhangi bir Android ile gerekirse çözünürlüğü 720p'ye düşürüp 1440 mAh pil ile ya da pil seviyesi 1440 mAh'a düştüğünde bir günü çıkarabilirsen haklısın derim.



    Nokia telefonlar iki yılda 70 milyon adet sattı



    Yukarıdaki süre kapanmadan tam 15 dakika önce çekilmişti. Yani gerçek süreyi tam söyleyecek olursak:



    Kullanım: 4 sa. 45 dk.

    Bekleme: 24 sa. 22 dk.



    Arka plan kullanımı taş çatlasın 20 dakikadır.



    Kullanım şeklim standart günlük kullanım. Safari, WhatsApp, Instagram, alışveriş uygulamaları vs.



    Android'e verimsiz deme sebebim sürekli olarak donanıma aç olmasıdır. 16 GB RAM koysanız hani daha yok mu diyecek bir sistem. İhtiyacı kadar donanım kullanma durumu yok. iOS daha bu yıl 4 GB belleğe geçti. Pixel serisinde 4 GB bellek var ama uzun zaman önce zaten 4'e geçtiklerinde Apple daha 2'ye yeni geçmişti. Üreticiler bazında ise 8 GB belleklerle cihaz çıkıyor. iOS daha düşük bellek daha düşük işlemci hızı ve daha az çekirdekle kullanım olarak aynı performansı veriyorsa bu Android'in verimsizliğini gösterir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Komik duruma düşen sensin bence.

    Apple etmez yapmaz, dediğin, beklemediğin herşeyi yapmıştır, yapıyorda.

    Müşterisini aptal yerine koyup, güncelleme ile işlemci hızını yavaşlatıp, downclock yapmak da buna dahil. Bunu yapan dan herşeyi beklerim.

    Sen kendini öyle avutmaya devam et.

    Evet okadar cihaza para verip alıp kullanmak ister hobi, ister maymun iştahlı de, ne dersen de mobile konusunda sandığın dan fazla tecrübe vermiştir bana onca cihazı kullanmak. En önemlisi de teknoloji konusu keyif işidir. Bu forum da Nokia kullandığım zaman da, iphone da kullansam, Android de kullansam, objektif olmuşumdur hep.

    En azından senin gibi bir çok konuda ezbere fikir atmıyorum ortaya. İyi ye iyi kötü ye kötü diyebilmişimdir. Nalına mıhına.

    Symbian nın, Android den daha verimli bir platform olduğunu iddia eden biri nin benimle aynı fikirde olmasını da beklemiyorum. Hiçbirşeye de ikna etmek gibi bir çabam da yok.



    Android in çalışma prensibi, mantığını ios ile kıyaslaman bile başlı başına yanlış.

    Android in arka planda sistem dosyalarının çalışma prensibi, tıpkı bir internet browser ın çerez ve cookies leri gibi bir mantığa benzer çalışır. .

    İos gibi programa girdim, çıktım, tekrar aynı programa girmek için Android de kasmana gerek yok, yerine göre bunun birçok avantajı var. Çünkü Android de birçok 3.parti yazılım bile arka plan da birbiri ile hem bağımsız hem de beklentiye, kullanıcıya göre özelleştirilip birbiri ile ilintili çalışır.



    Android in bu çalışma prensibin de, İos gibi sıkışık bir şablonun için de sıkışıp kalmadan , kısıtlanmadan bir deneyim yaşamanın bedelidir Android de ki ram tüketimi.



    İphone 6 plus ı 4 sene kullandım, bana anlatma her işimi görüyor bilmem ne diye.



    Ben sana yukarıda yazdıklarım da ios dan işe yaramaz olarakmı bahsetmişim ki, sen bana işimi görüyor diyorsun.Her zaman olduğu gibi ortaya bir fikir atıyorum, fikrimi paylaşıyorum, kendin cevap verme gereği hissedince de daha fazla cevabını alıyorsun. Aksine senin Android için yazdıklarına istinaden benim bu şekil de işimi görüyor diye kıyasa girmem gerekirdi.



    Ben sana ben de bu b. Ku yıllarca kullandım, o eski stabil İos, iphone kullandığın modele göre değişmekle beraber yok diyorum.Senin ki de bir tecrübe ise, benimki de bir tecrübe.



    Sen kalkıp en az 2 sene daha elimdekini kullanacağım diyorsun. İşini görüyorsa O dar kalıplar da 4 sene daha kullan bana ne.



    Hatta iphone ile yapabildiklerini ve bu dar kalıplar için, şuan yeni bir iphone alma için vermen gereken, parayı düşününce haklısın, en az bir 4 sene daha gideri olabilir senin için.



    Ayrıca,



    Kusura bakma da, sen sanki İphone 6s de herşeyin paralı versiyonunumu kullanıyorsun.

    Google, whatsapp, Facebook, instagram vs vs vs bir sürü google ın bedava uygulamarının kişisel verilerini aktarmayan, arkada açık kapı bırakmayan güvenli paralı versiyonlarımı var ki, sen ios a bu konuda bu kadar güveniyorsun.

    Bir güncelleme ile kullanıcılarına çaktırmadan aptal yerine koyan Apple ın ios un da arka plan da, çalışan gereksiz uygulama veri transferi yok diye kendini avutmaya devam et.

    Apple kimse ile paylaşmasa bile senin kullanıcı deneyim ve verilerini, kullanıcı profilini kendi kaynakları için, dosyalayıp kullanıyor hiç şüphen olmasın.



    Symbian konusun da hem Amerikan şirketlerin, iş bilirliğin den dem vur. Sonra da kalk 2 Amerikan şirketin den birini güvenilir yap diperini güvensiz.





    Android kime göre verimsiz ve güvensiz? Senin iphone da ios ile dar kalıplar için de de olsa ben istediğimi yapıyorum dediğin içinmi? Bana ios istediğimi veriyor, android onca donanıma göre verimsiz. Pardon da sen kimsin, senin kullanıcı profiline göre uyhulamayı aç kapa aç kapa yeterlidir. Bir başkasına değildir.



    Bir başkası da, senin şuan android ile kıyaslama cüretini gösterip, şuana kadar symbian geliştirilseydi dediğin,san ki ozaman ki eski symbian geliştirilebilir olsaydı, bugün android ile eski halli symbian a bakıp, o zamanki içi bomboş kb lar ile işlerin döndüğün symbian dan, android den daha iyi verim alacağını düşündüğün Symbian kullanan kişi de çıkıp dese ki, bukadar bataryam var ben Symbian ile işimi hallediyorum,bataryam da 1 hafta gidiyor, ios gereksiz ve verimsiz. Bu ios un verimsiz olduğunumu gösterir. Android de ister teori de olsun, isterse pratik de olsun, ios a göre daha özgür bir platform olması ve yapabildiklerinin fazla olmasın dan dolayı, ios kullanan biri kabul etsin etmesin, Android sistem gereksinimi bahsettiğim çalışma prensibin den dolayı, sisteme yüklediğin bir çok uygulama ve programın eş zamanlı, yerine göre bazı servislerin, hizmetlerin ortak kullanılması açısından, arka da sürekli çalışan, çalışmak zorunda olan sistem dosyların dan kaynaklı ram yönetimi istiyor.



    eee İos da işler böyle yürümüyor,arka planda gereksiz uygulama çalışmıyor, az ram, daha düşük donanımla, Android in yapabildiklerini yapıyorum.

    Pardon da sen ios ile yapabildiklerine bakıp, niye kıyas alıyorsun, sana ios yeterli geliyor diye, ios a bakıp gerek görmesen bile Android de bal gibi de o donanımı hakkıyla kullandığın zaman,bak yineliyorum teoride bile olsa, ki birçok kullanıcı için öyle değil, Android in ios yüklü iphone dan daha fazlasını yapabildiklerini niye hiçe sayıyorsun.



    Xperia nın 4.5 inc lik herhangi bir compact modelini bile elindeki 6s e değişmem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • MaSSive kullanıcısına yanıt
    Verimsiz arkadaşım verimsiz. Symbian Android'den verimlidir. Sen ısrarla Android ile yaptıklarını söylüyorsun. Bir şeyleri yapmak başka sistemin kendi çalışma prensibi başka. Senin anlamadığın nokta bu. Şu an Android ile yaptıklarını Symbian'da yapman imkansızken bunu verimlilikle bir tutmak mantıksızlık.

    Android geliştikçe pil ve kaynak tüketimi mi azalıyor? Öncelikle spyware nedir öğren ve Android'in bir spyware işletim sistemi olduğunu unutma.



    Bir de iOS gibi sıkışık olmadığı için RAM tüketiminin fazlalığından dem vurmuşsun. Symbian da aynı şekilde Android gibi özgür bir platformdu ve iOS gibi kısıtlı değildi ama gereksiz yere bellek tüketimi yapıp pilin anasını ağlatmıyordu. Bu konuda iOS ile verimlilik noktasında ortak paydaya sahiptiler. Hatta Maemo/MeeGo (ki bana göre gerçek Linux tabanlıdır Android gibi çakma Linux değildir) Android'den daha özgür olmasına rağmen gereksiz kaynak tüketimi yapmayan bir platformdu. Kısaca RAM tüketiminin özgürlükle alakası yoktur. Bu saçma argümanlara karnım tok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 11 Aralık 2018; 2:1:15 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Hem böyle işine geldiği konulara cevap ver, gelmeyenlere de böyle karnım tok de.Kimsin ki arkadaşım senin karnını doyurmak için uğraşayım.Daha önce ki konular da aldığın cevapları hazmedemiyorsun, her yazdığını çürütüyorum, doymuyorsun, geliyorsun başka bir konuda yazdığıma alıntı yapıp cevap yazma gereği duyuyorsun,her defasın da da cevabını misli ile alıyorsun. Ondan sonra karnım tok.

    Spyware i muhtemelen sen daha S sini bilmez ken ben biliyordum merak etme.Bedava olup da Spyware mantığı ile çalışmayan uygulama yok gibi birşeydir heralde. Kaldı ki internet de adım attığın her yerde ios da kullansan, android de kullansan nafile. Android de spyware sistem diye b. K atmadan önce, Apple ın yapmam dediği halde yaptıklarına bak, bunu yapandan herşeyi beklerim diyorum, işine gelmiyor.

    Verimsiz arkadaşım verimsiz miş, ben se seni bir şey sanıyordum,

    Google ın Facebook un, bir çok uzantısı bile, bedava olan uygulaması bile spyware ona bakarsan.Bunları sen ios da bile kullansan, İos da bir yere kadar.



    Android açık kaynak kodlu, Apple ın ios u gibi DAR KALIPLARLA ÇİZGİLERİN BELİRLENMEMİŞ bir platform ve evet bu çalışma prensibinin, avantajının getirisinin yüksek ram ihtiyaç duyduğu bir gerçek.



    Sonra kalkıyorsun bunu çürütmek için, 15 sene önce ki içi bomboş, boyut ve kapasite olarak , sahip olduğu uygulamaların işe yararlığı adına toplasan 2 elin parmağını geçmez bir platfformu eş değer görüp, kıyas alıyorsun. Bugün ki mobile deneyimi ike kıyas götürmesi mümkün olmayan Symbian, daha Android gibi açık kaynak kodlu bu kadar geliştirilebilir, program, uygulama adına verimli bir ortam da olmadı ki sen kalkıyorsun neyi neyle kıyaslıyorsun.



    PARDON da symbian nı eski haline bakıp, Android den daha iyi iyiydi diyebiliyorsun da ben örnek verince , bunu verimlilikle bir tutmak niye mantıksızlık oluyor.



    Bu örneği vermemin nedeni bunu sen yaptın.Kalktın başka bir konuda, Symbian bile Android den daha iyi bir platformdu diyecek kadar farazi ve ezbere yazan birisin sen.







    Symbian şuana kadar geliştirilebilir bir platform olsaydı, bugünkü sosyal ortamda ki yapabildiklerini destekleyen uygulama, sistemleri symbiana, O ufaltılmış linux un ubuntu vb küçültülmüş mobile versiyonu Megoo ya şuan ki boyutda ki onlarca uygulama ve bunları destekleyen platformu yazılımla destekleseydin bu bahsettiğin tarih olmuş, hatta şuan yapabildiklerini bu platformlar da yapabilseydin, batarya tüketimin den tut, sistem gereksinimine kadar, ozaman ki olmayan, daha doğrusu göstermelik bir iki oyun vb abidik gubidik programların dışında, program deposu denemeyecek bir sistemi gerçek anlamda günümüze göre eko sistem yarattın diyelim.



    Symbian nın, Megoo nun günümüz standartların da sahip olacağı, uygulama boyutların dan tut da, yazma, kaydetme, upload, download hızlarının bu denli geliştiği bir zaman da, hangi sistem de ve nasıl bir ram, batarya tüketimine sahip olacaklarını bilmeden, bana ahkam kesmeye kalkıyorsun.



    Bana hikaye anlatma.



    Elinde ki Markanın ilk çıkardığı model den bu yana, i6 plus a kadar kullandım diyorum, hâlâ bana spyware diyor. Apple başlı başına Spyware, bir güncelleme ile sistemin anasını ağlatan dan herşeyi beklerim diyorum. SPYWARE diyor bana. Apple bak parasını verdiğin cihaza, senin rızan olmadan müdehale ediyor. Bunun adı ne? SPYWARE Uptade mi. Yoksa Spyware issues fixed uptade mi.



    Elindeki DAR KALIPLARLA çizgilerin belirlenmiş sistemin getirisi güvenlikli, kararlı diye, kendini avutmaya devam et ozaman.



    İos da yaptıklarımı, daha az ram ve düşük donanımla, DAHA FAZLA para vererek yapıyorum diyip, dilediğin gibi ÖZELLEŞTİREBİLDİĞİN Android e, ios un belirlediği SINIRLAR çerçevesin de belirlediği sınırları, kendi sınırların olarak benimseyip yapabildiklerini bana yetiyor diyerek, yetindiklerine bakarak b.k atmaya avutmaya devam et .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 11 Aralık 2018; 6:44:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Oo gene karışmış buralar. Her zaman derim apple ucuz bi iphone yapıp( ucuz derken SE değil baya xiaomi redmi 5a vestel e3 ayarında 100 dolarlık) ona ios yüklemedikçe bu kavgalar bitmez. Samsung Ace kullanmış adam sonra gitmiş apple almış ee bu android kasıyo. Yazdığım gibi 100-150 dolarlık bir iphone çıkmadan bu kavgalar bitmez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MaSSive kullanıcısına yanıt
    İşine gelmeyen konulara cevap veremeyen sensin. Sana attığım ekran görüntüsüne daha cevap gelmemiş. Ondan sonra ben verimsiz deyince avukatlığa soyunuyorsun. Asıl sen kendini ne sanıyorsun? Kafanda bir şeyleri kurgulayıp yok hazımsızsın yok fanatiksin deyip ısrarla tartışmayı kişiselleştiriyorsun. Sana yazdığım ilk mesajda hiçbir şekilde sana herhangi bir yaftalama yapmamışken sen daha ilk cevabında fanatik diyerek niyetini zaten belli ediyorsun. Hata bende ki seni burada adam yerine koyup seviyeyi bozmadan tartışmaya çalışıyorum. İşim gücüm yok da senin yazdığına mı takıp hazımsızlık yapacağım? Benim senin gibi uzun uzadıya mesaj yazacak kadar boş vaktim yok.

    Daha bellek tüketiminin açık kaynak ile alakasız bir şey olduğunu bile bilmiyorsun. Açık kaynak başka bellek tüketimi başkadır. O işletim sisteminin çalışma prensibidir. O zaman MeeGo nedir? Olay açık kaynaksa Android'den daha açık ve özgürdür. Bildiğimiz safkan Linux'un kendisi. Bir Debian'dan farksız ve tüm kitlerine sahipti. N9 1 GB belleğe sahip ve onun zamanında çıkan bir sürü Android cihazda da 1 GB bellek vardı. Ama uygulamalar bellekte bo beleş yer işgal etmezdi. iOS dediğin sistem doğrudan makine dili kullanır. Yazılan uygulama işlemci gücünün %95'ine kadar erişir. Android ise makine dili desteklemesine rağmen yazılan çoğu uygulama Java temellidir ve dolayısıyla kodlar makine diline çevrilir ve bu süreçte işlemci gücünün bir kısmı JVM tarafından kullanılır. Bu yüzden de geçmişten bugüne Android cihazların iOS'a nazaran hep daha yüksek işlemci hızlarında çalıştığını gördük. Çünkü oluşan hız kaybı ancak daha yüksek hızlara çıkarak kapatılabiliyordu. Bu da bataryanın daha hızlı tükenmesi demekti. Bellek tarafında da aynı şey geçerlidir. Daha sonra oluşan hız kayıplarının önlenebilmesi için çevrilen dil hafızaya kaydedilmeye başladı. Bu sayede tekrar uygulama açılışında herhangi bir gecikme olmadan uygulama açılıyordu. Makine dili ile yazılmış uygulama ise böyle bir şeye ihtiyaç duymaz. Doğrudan makinenin çalıştıracağı şekilde kodlandığı için hafızada tutmasına gerek yoktur. Dolayısıyla da hafızada yer işgal etme gibi bir durumu da yoktur.

    Symbian geliştirilebilir bir sistemdi lakin gereğinden fazla düşük donanım yüzünden yavaş zannedildi. Yoksa Symbian'ın Cortex-A9 üzerinde çalıştığı testler dahi vardı. En basitinden ARM 11 işlemcili N97 ile Cortex-A8 işlemcili i8910'a baktığında aynı işletim sistemine sahip cihazların arasında bariz şekilde hız farkı göze çarpıyordu.

    Spyware uygulama olabilir. App Store'da da var. Ama burada işletim sisteminin kendisi spyware. ABD'deki Lakehead Üniversitesi ücretsiz(!) olmasından dolayı bilgi işlem altyapısını Google'a teslim ediyor. Google da bunun karşılığı olarak öğretim üyeleri ve öğrencilerin üniversitenin bilgisayar sistemi üzerinde özel bilgileri paylaşmalarını anlaşmaya dahil ediyor. Eski bir Google çalışanının söyediklerini alıntılıyorum.

    quote:

    Google'ın reklam motoru Doubleclick'te çalışmış olduğum için Google'ın ifadelerinin aslında ne anlama geldiğini bir çoklarından daha iyi biliyorum. Google için kullanıcıları değirmeninde öğütülecek birer tahıldır. Google için "ücretsiz" demek, hayatı boyunca 1.600.000$ ila 8.000.000$ arası değere (Google için değeriniz budur) sahip olan tüketiciler demektir ve Google hiç bir şekilde bu kaynağının elinden alınmasına izin vermeyecektir.

    Son kullanıcıya ulaşmak her zaman iletişim dünyasında sorun oldu, Google için de durum böyleydi. 90'larda mobil web'in gelir kaynakları için bir sorun olabileceğini fark ettiler ve gittikçe daha müdahaleci şekilde kullanıcı verilerini ve profillerini toplayabilmek için "değerli hediyeler veren hayırsever Google" maskesini takınıp Android'i geliştirdiler.

    Tüm uygulamalar ücretsizdi! Hayatımla başa çıkmamda yardımcı oluyorlardı ve hep benimleydiler, bu nasıl kötü birşey olabilirdi ki? Peki sizce Android cihazınız size her yıl 100.000$ ederi kadar değer sağlıyor mu? Google için sağlıyor..

    Google, Android stratejisini akıllı telefonları aptallaştırmak - yani iPhone üzerine kurdu. Apple'ın telefonunda sunduğu aynı anda yalnızca tek uygulama çalıştırma özelliği oyunun kurallarını değiştiren bir atılımdı, AMA ETKİLERİ OLUMLU DEĞİLDİ. Kullanımı gereğinden fazla kolay olan bir aygıt, mobil anlamda dünyadaki en az gelişmiş ülkelerden birinin -Amerika Birleşik Devletleri'nin- teknik anlamda geri ve modern bir akıllı telefonu kullanma becerisinden yoksun aciz halkı için Hızır gibi tam vaktinde yetişmişti. Apple'ın geliştirdiği ürün modeli, güzel fakat aptal bir ürün anlamına geliyordu; yani yürürken sakız çiğneyemeyen bir "süper model" gibiydi.

    Tüm Apple cihazlarının tek bir amacı vardır: "şeytani Microsoft imparatorluğunu yenmek ve daha çok Mac satmak". iPhone'u kullanabilmek için iTunes'un hayatınıza sokulmasının nedeni de budur. iPhone'un mükemmel ekosistemi (uygulama dağarcığı ve desteği) hakkında çok yazılıp çizildi, ama yazıp çizenler gerçek akıllı telefonların bir ekosisteme ihtiyaç duymadan tek başına yaşayıp hayatta kalabileceğini ve dünyaya WiFi/3G gibi teknolojilerle bağlı kalabileceklerini, karınlarına bağlı bir kablo olmadan da hepsi bir arada bir deneyim sunabileceklerini unuttular.

    iPhone Google'a iki şey gösterdi
    1) Tüm segmentinin kontrolünü bir "dar görüşlü"ye yani daha az kapsamlı, daha az kullanışlı, daha az özgür (En öne çıkan hareketi "1984" reklamı olan bir firma için ironik bir durum) bir cihaza kaptırabilmişti.
    2) Amerikalılar gelişmiş bir akıllı telefonda standart olarak bulunması gereken uygulamalara/özelliklere fazladan para ödeyecek kadar aptaldı.
    (Bunları yazarken bir yandan da Nokia marka akıllı telefonları kullandığım hayatım boyunca sadece 3 uygulama satın aldığımı farkediyorum: 9300'ım için Wayfinder, (Nokia Messaging çıkmadan önce) E71'm için Profimail ve N97'm için Gravity. İhtiyacım olan herşey Nokia tarafından cihazın ücretine dail edilerek zaten bana sunuluyordu..)

    Apple'dan aldığı dersler itibarıyle Google daha az ücretsiz uygulama, daha basit bir arayüz, "açık kaynaklı" koda daha fazla müdahale sunma yolunu seçti. Gelir kaynaklarını (yazar "tarlalarını" ifadesini kullanıyor) devasa miktarda iPhone'a kaptırmak, Google'ı cihaz üreticileri için bir vaha haline getirdi. Artık Motorola, Dell, HTC vs cihaz üretebilmek için Apple, Nokia, Microsoft vs şirketlere para kaptırmak zorunda değildi, bunun yerine ürettikleri donanımları Google!a ücretsiz bir şekilde teslim etmek pazarda güncel kalabilmek için yeterliydi. IBM, Compaq ve HP'nin öğrendiği gibi bu üreticiler de zamanla insanların donanımı değil, yazılımı kullandığını ve Google'ın sunduğu kullanıcı deneyimi hükümdarlığını sürerken buna arkalarını dönmenin onları yetersiz bırakacağını öğrendiler.

    Taşınabilirliğin özü özgürlüktür ve "özgürlüğün ücretsiz olmadığı" bilnen bir klişedir. Apple bile şişirilmiş tüketici görüşü ve kontrol hastası oluşu konusunda açıkken, tüm platformlar arasında en kötüsü Google'ınkilerdir; zira Google ürünlerini kullanmak için ödediğiniz bedeller konusunda size yalan söylenmekte. Aralarında yalnızca Nokia, daha iyi bir cihaz deneyimi için Symbian'ı açık kaynaklı hale getirmekle, Maemo ve Betalabs ile kendisinin en insaniyetli firma olduğunu göstermeyi başardı.

    >> Peki Google, (bunun ancak ufak bir kısmını harcayabilen) tüketicilerden nasıl yılda 100.000$ kazanabiliyor?

    Doğrudan pazarlama ile. Google Checkout (Google'ın Amerika'daki ödeme servisi) ile yılda yüzlerce, hatta binlerce dolar harcıyor olsanız bile, kendiniz hakkında sağladığınız bilgiler Google için yüz binlerce dolar değerindedir. Kendiniz hakkında sağladığınız bilgiler yalnızca sizin üzerinizde kullanılmakla (GMail'de maillerinizin okunması ve "alakalı" reklamların gösterilmesi ile) kalmayıp sizin gibi milyonlarca insanın verileri ile harmanlanıp, karıştırılıp düzenlenilip milyarlarca hatta trilyonlarca kez reklam verenlere satılıyor. Tüm yazdığınız blog yazıları, arama çubuğuna her yazdığınız adres ve Google'a ulaşmak için kullandığınız IP adreslerinizin tümü kayıt ve gözlem altında. Grand Central (veya Google Voice, Google'ın yalnızca Amerika'da hizmet veren ücretsiz telefon uygulaması) size bırakılan her türlü sesli mesajı çözüyor, aradığınız veya sizi arayan tüm numaraları kaydediyor ve telefon sistemini kullandığınız için adres bilgilerinizi elinizde tutuyor. Siz yalnızca şebekenizin (GSM veya sabit hat şebekesi) sizin adresinizi bildiğinizi sanırken, bu durumda adresinizi Google da biliyor oluyor. Ve son adım olarak muhteşem Android telefonunuz GSM vericilerini ve GPS şebekesini kullanarak anlık yerinizi kesin olarak size bildiriyor, bu durumda yerinizi Google da biliyor oluyor.

    Siz lisans sözleşmelerinizi okumuş ve Google için "açık bir kitap" olmayı kabul etmiş olsanız bile; Android cihazınızdan sizinle iletişim kuran, Gmail adresinize mail gönderen herkesin bilgileri kendilerinden izin alınmadan toplanıyor. Latitude servisine eklediğiniz arkadaşlarınız ve Google Maps üzerinde işaretlediğiniz her yer ile Google'ın sizi daha iyi tanımasını sağlamakla kalmayıp, sizin ve arkadaşlarınızın da karasal adreslerini Google'a teslim etmiş oluyorsunuz. (Satın aldığınız bir ürünün ardına Gmail hesabınıza gönderilen, üzerinde karasal adresinizi barındıran fatura örneğini kim okuyor sanıyorsunuz? Google.)

    Amerikalılar yazılım geliştirme/pazarlama konusunda mükemmel fakat taşınabilir cihaz kullanıcıları olarak sağılacak inek gibidirler. Apple, RIM ve Microsoft'un Nokia'ya karşı tek avantajı, Amerikan tüketicisinin zayıflıklarını daha iyi bilmeleridir. RIM'in akıllı telefon piyasasına yeni atıldığını unutmayalım, Blackberry'ler her zaman öncelikli ve genel olarak e-mail aygıtlarıydılar. Hem WiFi'si olmayan akıllı telefon olur mu hiç?

    Hala Android cihazınızın Google'a 100.000$ kadar değer sağladığını düşünmüyorsanız, Google'ın yalnızca arama yapan insanlardan oluşmayan değer kavramını gözden geçirin...

    .....

    Bir takım gizli bilgilere sahibim, bu nedenle bu rakamları telaffuz edebiliyorum. 100.000$ rakamı, bilinen ve henüz duyrulmamış servislere dayalı bir rakamdır. Düşünsenize; pekiştirilmiş gerçekliğe (augmented reality), konum farkındalığına, internet bağlantısına sahip bir cihazla ödeme yapabiliyorsunuz.

    Google'ın ücretsiz bir dolaşım (navigasyon) uygulaması geliştirmesi, bu değerlendirmeyi nasıl değiştirir, biraz düşünelim. Google ücretsiz bir dolaşım servisi geliştiriyor ve siz de kaydoluyorsunuz. Zaten Gmail kullanıyordunuz, Google başlangıç sayfanız ve Google Checkout kullanıyorsunuz - gayet tipik (Amerika için tipik) bir kullanıcısınız. Evinizden yeni bir restorana gitmek istiyorsunuz ve işte tam burada Google sizden ücretsiz (!) hizmetinin bedelini tahsil etmeye başlıyor.

    Evinizden restorana doğru yola çıktınız ve Google'ın uygulaması rota hesaplaması yapıyor. Hesaplamaya göre restorana gitmek için (diyelim ki) Atatürk ve Cumhuriyet caddelerini kullanabiliyorsunuz. Google'ın Atatürk Caddesi'nde 1, Cumhuriyet Caddesi'nde 5 müşterisi varsa sizce uygulama sizi hangi caddeden götürecektir?

    Bu şekilde kullanıcıları manipüle etmek çok kolaydır. Bir sonraki adım ise rotanızı yakın zamanda yaptığınız aramalara göre düzenlemektir. Mesela son zamanlarda Google'da Sümerbank pijamalarını arıyorduysanız, ve Atatürk Caddesi'nde Google'ın Sümerbank pijamaları satan bir müşterisi varsa, Google'ın uygulaması sizi Atatürk Caddesi'ni kullanacak şekilde rota hesaplayabilir.

    Bir diğer adım ise rotanızı mail hesabınıza göre düzenlemektir. Misal, gittigidiyor'dan son zamanlarda bir saat için 70 TL'lik bir teklif verdiyseniz, Google'ın uygulaması aynı saati 65 TL'ye satan Google müşterisinin olduğu caddeden gidecek şekilde rotanızı hesaplayabilir ve sizi ikna etmek için ek indirim bile uygulatabilir.




  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Hâlâ bana arm 11 yok, 1gb ram vardı bilmem ne Nokia N9 örneği veriyorsun.



    Ben de sana diyorum ki, N9 da ki symbian nın çalıştırdığı, üzerinde ki programların boyutu, uygulama kapasitesi, yetenekleri,kapladığı boyutları, kapladığı alan,Android ile kıyaslandığın da program çeşitliliği, çalıştığı zaman bu uygulamaların, ram e bindirdiği yük nedir ki sen kıyaslıyorsun da, android den iyidir diyebiliyorsun.



    Windows Mobile lı Nokia lar da bile, en basiti microsoft un program deposun da ki whatsapp bile, android de ki Whatsapp versiyonu ile kıyasladığın da, android in whatsapp ı yanında java tabanlı eski messenger lar gibi kalıyordu.



    Yani sisteme göre birebir ios ve android de ki whatsapp dan uzaktan yakından alakası olmayan, uğraşılmamış basit arayüzlü sisteme yük bindirmeyecek, şekil de yazılmış whatsapp varmı var diyecek kadar uğraşılmış vb uygulamalarla sisteme ne yük bindirecek.



    Symbin da aynı şekilde, symbian da var olan işe yarar program, android de ki deneyimi yaratacak kabiliyet de programlar mı ki sen symbian ı, bomboş program deposun da program dahi olmayan, megoo yüklü N900 ü kıstas alıyorsun.


    Şimdi sandığının aksine işim var. Daha geniş bir zaman da, daha detaylı cevap vereceğim sana yine.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 14 Aralık 2018; 17:12:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Nokia kullanıcının isteklerini de dikkate alarak güzel işler yapma peşinde. Ama nokia 8 ile ufak çapta da olsa bir hüsran yaşattı. Gerek kamerası gerek ekran kasa oranı ve en önemlisi büyük bir hata olan lg ekranlar. Nokia 7 plus ile ise bu 3 faktörüde tam istenen kıvamda olmasa da düzeltti. Önümüzde çıkaracağı modellerde yapması gereken şu altta nokia yazılı çerçeve kısmı ve çentikli ben çinliyim diye haykıran tasarımdan vazgeçmesi. Nokia 8 ve 7 plus tasarım anlamında gerçekten başarılılar çünkü böyle bi zamanda bu trendler doğrultusunda farklı bir tasarım yapmak gerçekten çok zorken 8 ve 7 plus özgün bir tasarıma sahipler. Tasarım konusunda 7 plus veya 8i baz alarak geliştirmeler yapsalar ki zaten kameraydı yazılımdı donanımdı illa gelişecek, başarılı olacaklarına inanıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

    Android kadar verimsiz bir sistem daha çıkmadı. Sistem kaynaklarını sorumsuzca tüketen pil düşmanı bir sistem. MeeGo ile devam edilseydi şu an bu çöp sistem bu konumda olmazdı. Tüm uygulamaları kapatsan bile sistem uygulaması adı altında bazı uygulamalar kendi kendine aktive oluyor ve interneti kullanıp arka planda bir şeyler yapıyorlar. Nedir bu? Tabiki de kullanıcı verilerini iletmek. Nokia'nın hiçbir zaman kullanıcı mahremiyetini çiğnediği görülmemiştir. Zaten o yüzden bilinçli eller tarafından bitirilmiştir. Eğer Nokia istediğim özelliklerde bir Android çıkarırsa sırf bu yüzden alırım.
    +1500

    Bu android sirf pazar sayesinde bu kadar büyüdü eger uygulama marketi bu kadar iyi olmasa tam bir çöp

    Symbian meego ios 3 4 5 6 bu isletim sistemini katlar duvara asar rezil bir sey donanimi basa basa yillarca ugrasa ugrasa ilk kez lg g2de kasmayan bir cihaz yapabildiler snapdragon 800 reyiz saolsun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KoşanBalık

    Oo gene karışmış buralar. Her zaman derim apple ucuz bi iphone yapıp( ucuz derken SE değil baya xiaomi redmi 5a vestel e3 ayarında 100 dolarlık) ona ios yüklemedikçe bu kavgalar bitmez. Samsung Ace kullanmış adam sonra gitmiş apple almış ee bu android kasıyo. Yazdığım gibi 100-150 dolarlık bir iphone çıkmadan bu kavgalar bitmez.
    Son model android yuklenmis bir galaxy s2 ile son model ios yüklenmiş bir iPhone 4s kiyaslamak yeterli olacaktır

    Piyasada apple kadar şerefsiz bir firma yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.