Şimdi Ara

Nokian 205/55 R16 91T WR D4 Kış Lastiği 2016

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • auris 1.6 advance 2013 almış bulunmaktayım. Sivas'ta yaşıyorum. hem foruma hem de başka sitelere biraz göz attım ve nokian marka bu lastiği gördüm. Sizce nasıldır? Almayı düşünüyorum.



  • Nokian Finlandiyalı lastik üreticisidir. Kışlık lastikleriyle ünlüdür. Lastikleri gayet sağlam ve kalitelidir.
    Başlıktaki ürün de bu.http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Nokian/WR-D4.htm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2010 Aurisimde 205/55 R16 WR G2 kullanıyorum 3 yıldır. Kışlık lastik olarak çok güzel lastik, ıslak zeminde daha iyi tutunanını bulamazsın diyebilirim. Ankarada yaşıyorum birçok aracın çıkamadığı dikmen yokuşlarını karlı havalarda takılmadan çıkıyor. Nokia'nın ürettiği finlandiyalı bir marka malum. Lastikler Rusyadan geliyor ve kış lastiği konusunda 335 km/s ile hız rekorları var ancak o lastikler çivili. Yine de gayet güvenilir buluyorum. Kanada gibi kışın sert geçtiği ülkelerde de çok tercih edildiğini öğrenmiştim lastikleri almadan önce.

    Hız testi videosu;
    https://www.youtube.com/watch?v=VW5GMsT32RM



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidrocu -- 6 Aralık 2016; 16:14:1 >
  • ben de wrd3 modeli var,çok iyi bir lastik,kar çamur ıslak zemin performansı mükemmel...tavsiye ederim
  • Nokian kış lastiği kullananlar gayet memnunlar bir sonraki seçimim olacak contiye devam
  • teşekkürler herkese
  • Uzun araştırmalar sonucunda, 2016 yılı Aralık ayında aracım için 205/55/16 91T ebatında Nokian WR D4 4 adet lastik aldım. Lastik DOT: 4616 idi. (2016 yılının 46. haftası üretim) Neredeyse 1 ay olmuştu lastik üretileli.

    İlk yıl 2016 Aralık-2017 Mart ayı arasında kullandım toplamda 4500 km yaptım ve çoğu kış lastikli aracın zorla ilerlediği yerde zorlanmadan ilerlediğine şahit oldum. Hatta bu araba burdan çıkar-çıkmaz mevzusunda girdiğim iddialarda lastiğin yarı parasını çıkardım. Lastiği Konya'da kullandım o yıl çok sağlam kar yağmıştı ve bilen bilir Havalimanı yolunda yerde 10 cm kar var iken araçların 60 km ile sağ şeritte gittiği yolda 110 km ile çizgisinden sapmadan gidiyor idi ve ben buna hem seviniyor hemde inanamıyordum. Aynı şekilde sulu karda hiç yüzümü kara çıkartmadı.

    Bu yıl 2017 Kasım'da taktım lastiği ve şuana kadar 5000 km civarı yol yaptım ve Ankara da kullandım lastiği. bu yıl Ankaraya kar yağmadı maalesef ama eksi derecelerde sert girdiğim virajlarda köprü yoncalarında hiç bırakmadı yine hiç yüzümü kara çıkarmadı. Bu yıl kar yağmadığı için kar performansını karşılaştıramadım ama kuruda yine son derece memnun kaldım sessizlik, yol tutuş ve yakıt olarak.
    Genel oalrak Lastiğin en dikkat çeken noktası da düşük yakıt tüketimi ve sessizliği oldu. Bilirsiniz genelde kış lastikli araçlar yanınızda geçerken bi şapırtı sesi olur ya da araç içine uğultu ve bu lastik ise tam tersi yuvarlanma sesini duymuyorum .
    Bu lastiği bir arkadaşım daha taktı ve o da çok memnun genel olarak da şuana kadar hiç şikayet eden duymadım. Yalnız bu lastiği sadece arabadan anlayan araştırma yapıp alan insanlar takıyor. Bilmeyenlerde Nokian ne ya Çin malı mı diyor. Bende hiç Uğraşmıyorum anlatmakla he deyip geçiyorum.

    Ha olumsuz yanı yok mu var. Nedir? 10 derecenin üstündeki sıcaklıklarda virajda zorlayınca yol tutuşu hissedilir derecede azalıyor ama aynı virajı -2 derecede sorunsuz dönüyorum. Bu benim için problem değil çünkü kış lastikleri +7 derecenin altındaki sıcaklıklarda kullanılmak üzere üretilmiştir. Her ürünün bir kullanım amacı var.

    Sonuç olarak iki yıl öncesine dönsem yine bu lastiği takardım. Puanım 10 üzerinden 10
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.