Şimdi Ara

Nokian Weatherproof Lastik Genel Başlık (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
386
Cevap
27
Favori
61.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mahmut_isikan kullanıcısına yanıt
    yaz kış lastik değişiminden bıktığım için aldım
    yok balans tutmaz,kurşun çakar her yıl tekrar sök tak ve depola
    Yoğun kar ve kış şartlarının olmadığı iller için 4 mevsim ideal gözüküyor
  • Ülkemiz için naçizane belirtmek isterim; Doğu Anadolu bölgesi gibi uzun dönem kar altında olan veya Doğu Karadeniz gibi yağışlı yerlerde 1 numaralı seçim bu lastik; ancak kuru zemin şartlarının da uzun dönem hüküm sürdüğü çoğu bölgesimiz için goodyear vector allseason gen2 bir tık daha önde.
  • Ankara'da sanırım kış bitti weatherproofu bunun içinmi aldık yani :)
  • ffatihh23 kullanıcısına yanıt
    Asıl olay yazın belli olacak:))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tsclub53

    Asıl olay yazın belli olacak:))

    Aynen :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün weatherproof taktırdım. lastik iyi gibi fakat uğultu yapmaya başladı.
  • ALFONSO87 A kullanıcısına yanıt
    aynı problem şuana kadar gördüğüm tek olumsuz yanı
  • merhabalar, ben de weatherproof ve crossclimate'i baya araştırdım.

    size şöyle özetliyim.

    weatherproof = kışın çok iyi, yazın idare eder.

    crossclimate = yazın çok iyi, kışın idare eder.

    ankara'da oturuyorum ben de , ankara'da kar yağsa bile yollar hemen temizleniyor. buzlanma ara ara oluyor ancak gizli buzlanmaya kış lastiği bile işlemiyor zaten.

    yazın da akdeniz bölgesi kadar olmasa da bir hayli sıcak oluyor. o yüzden ankara için crossclimate daha uygun bir tercih olur diye düşünüyorum.
  • cc wp'ye göre pahalı bir ürün.Ben yoğun karda bile memnun kaldım ama ses konusu nedeniyle biraz hayalkırıklığı yaşıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tsclub53

    cc wp'ye göre pahalı bir ürün.Ben yoğun karda bile memnun kaldım ama ses konusu nedeniyle biraz hayalkırıklığı yaşıyorum

    weatherproof zaten kış lastiği performansına yakın bir performans gösterir. ama malesef doğu anadolu bölgesi hariç türkiye'nin yaz şartlarına uygun olmadığını düşünüyorum. biraz daha kuzey avrupa şartlarına uygun bir lastik. (kışın -20'ye kadar düşen ancak yazın 30 dereceyi çok aşmayan hava şartları)

    weatherproof'un sesi konusunda pek bilgim yok ancak crossclimate için oldukça sessiz deniyor.

    ama malesef benim ölçülerde (205-55-r17) cc de yok wp de. yaz kış ayrı kullanıma devam




  • şuan aklım olsa weatherproof almaz crossclimate alırdım. Bu ses rahatsız ediyor. Bundan önce petlas kış lastiği vardı ve bu ses yoktu. Lastiği takar takmaz farkettim hemen kormetali aradım. saçma salak bahane üretiyor.finlandiya ya gönderelim baksınlar diyor.oldu....ben bu markayı tavsiye etmiyorum arkadaşlar.
  • 4 adet Nokian yaz lastiği aldım 2007 baharında. Aynı yılın kışında da 4 adet Nokian kış lastiği aldım. Ankara- İstanbul ağırlıklı kullanıldı. Yazları da her yıl Marmaris Datça, aralarda da Kaş Kalkan tarafına gidildi. Yaz lastikleri 2 sene önce ömrünü doldurdu. Patlama, balon yapma, virajda savurma falan hiçbirşey yapmadı. Dişleri de halen yeterli durumdaydı. Fakat 7 sene kullanıldığı için (35.000 km civarı) attım. Bu arada kış lastikleri ile çok az km yapmıştım o seneye kadar. (15.000 km civarı) Lastiklerin hamuru da geçen yıllar içerisinde sertleşip yaz lastiğine benzer bir kıvama gelmişti. Gayet de sağlam durumdaydılar. Bunun üzerine 2 sene boyunca yaz kış o lastikleri kullanmaya karar verdim. Şu anda 9 senelik lastikler ve onlar da 35000 km civarı kullanılmış oldu. Bunlarda da hiçbir sorun yaşamadım. Fakat 9 senelik olmaları ve yine yaza giriyor olmamız sebebiyle değiştirmeye karar verdim. Daha önce lastik yüzünden pertlik kaza yapmış biriyim. Kaza yaptığım araçta yukarıda yazdığım şartlardan çok daha az kullanılmış ve daha yeni Michelin lastikler vardı. Nokian markasına güvenim tam diyebilirim bu 9 sene ve 2 ayrı seriden 8 lastik kullanım tecrübesi sonucunda. Tek sıkıntım az km yaptığım için yaz ve kış lastiği ayrı ayrı kullanmak oldu. Hem lastik km anlamında eskimeden sene olarak eskiyip sertleşiyor böyle olunca hem de her sene 2 kere tak çıkar, lastikleri sakla falan dert oluyor. Bu sebeple kesin bir niyetle 4 mevsim lastik almaya karar verdim. Michelin'le kötü anımdan ve Nokian'a olan güvenimden ötürü(tabii internetten yeterli araştırmayı da yaparak) 4 adet Weatherproof siparişi verdim. Cumartesi gelecek. Kış şartlarında kış lastiğinden hiçbir farkı yok, yaz şartlarında da iyi sayılır gibi bir durumu var bu lastiğin anlaşıldığı kadarıyla. Testler ve incelemelerde hep beğeni kazanmış. Fakat yukarıda arkadaş çok uğultu yaptığından bahsetmiş. Açıkçası ilk defa böyle bir şikayete denk geldim bu lastik hakkında. Tam da siparişi verdikten sonra görünce hoşuma gitmedi tabii. Acaba bu kronik bir sorun mu yoksa nadir denk gelen fabrikasyon bir hata mıdır? Her halükarda siparişi verdim, taktırıp kullanacağım. Ara ara tecrübe ve fikirlerimi aktarırım. Almayı düşünen başka arkadaşlar için faydalı olacaktır. Zira Türkiye'de pek kullanıcı yorumu yok bu ürünün.




  • Galathian G kullanıcısına yanıt
    Çok değerli tecrübelerinizi aktarmışssınız WP'leri de taktırınca uğuştu konusunda deneyiminizi çok merak ediyoruz bizi de bilgilendirin
  • tsclub53 kullanıcısına yanıt
    Naçizane, elimden geldiğince aktarmaya çalışırım.
  • Galathian G kullanıcısına yanıt
    Ben bu lastiği kasım ayında aldım ve konu başında başında belirttiğim gibi İzmir yolculuğum bile oldu.Yani tam yaz diyemem ama sıcaklık 25 dereceyi gösteriyordu. Ben bu yolculukta yakıt ve güvenlik anlamında sorun yaşamadım. Ondan sonra denemek ve gezi için de bu konudaki video da olduğu gibi yılbaşında Kartalkaya'ya zincirsiz gittim herhangi bir kayma yada patinaja kalmadım. Tabi ki 60 derece asvalt sıcağında ki tepkiyi bende merak ediyorum ve ondan sonra ki kış mevsiminde ki sertliği... Bence sorunsuz bir lastik şu ana kadar. Aracım 2005 Fabia I Hatchback aldığım günden beri bırakın uğultuyu sürüşte bir yumuşama ve konfor konusunda baya bir ilerleme katettiğimi farkettim. Contiden sonra tabi. İstisnalar kaideyi bozmaz . Uğultu gelen arkadaşın arabası ile yada yanlış lastik boyutu seçimiyle veya lastiğiyle ilgili bir hata olabilir.Bunların hepsi ihtimal dahilindeki olaylar. Bundan dolayıdır ki içinizi ferah tutun ve ürününüz daha gelmeden üründen soğumayın. Ürün zaten garantili bir ürün. Bir sorun yaşadığınızda arkasında duracaklarına eminim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ffatihh23 -- 12 Mart 2016; 9:06:50 >




  • Lastik tek seferde balans tutuyor
    Esnekliği konforu iyi
    Dışardan bakınca dirakt kış lastiği gibi duruyor
    Kolayotoyla yazıştık bir kere de otobanda tekrar deneyeceğim uğultu var mı diye



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tsclub53 -- 12 Mart 2016; 10:40:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Galathian G kullanıcısına yanıt
    bende daha önce michelin vardı nokian weatherproof taktırdıktan sonra ekstra bir gürültü hissetmedim yalnız yorumlardan anladığım kadarıyla lastik genişliği arttıkça ses de artıyor.benimki 175/65/14 dediğim gibi michelin den farkı yok.eğer daha geniş lastiklere sahipseniz sanırım sizde gürültüden şikayet edeceksiniz.
  • Arkadaşlar, dün akşam lastikler takıldı. Yalnız iş çıkışı trafiğinde birkaç km kullandığım için pek birşey anlayamadım henüz haliyle. Fakat ses konusuna dikkatle kulak kabarttım huylandığım için, pek bir fark hissedemedim üzerinden çıkan kışlık nokianlarla arasında. Gerçi 40-50 km hızı geçemedim. Pek sağlıklı bir değerlendirme olmaz bu. Bu arada benim lastiklerin ölçüsü 215/55/16. Bir de emin olmamakla birlikte lastikler daha tok hissettirdi. Kasis ve çukurlarda sanki daha iyi absorbe ediyor gibi geldi. Tabii üstünden çıkan bitik lastiklere göre. Ama önümüzdeki hafta, Ankara-Çanakkale-İstanbul-Ankara gibi bir seyahat ihtimalim var. Bu olursa birçok koşulda farklı açılardan daha sağlıklı değerlendirme yapma şansım olacak.

    Son olarak lastikleri aldığım mağazanın sahibi ve ustayla da epey sohbet ettik. Temel olarak Nokian ve Michelin satıyorlar. Conti, Goodyear falan da bulunduruyorlar Suv tarzı araçlardaki gibi özel ölçüler için. İki firmanın da ciddi firmalar olduğundan bahsetti. Fabrikasyon bir hata varsa gerçekten, sorunsuzca değişim yaptıklarını söyledi. (Nokian reklam ve pazarlama harcaması konusunda çok cimriymiş bu arada, ondan şikayet etti.:) ) Lastik kalitesi ve teknolojisi anlamında benzer düzeyde markalar olduklarını fakat Nokian'ın kış lastikleri konusunda sadece Michelin değil bütün markalardan çok ciddi anlamda ileride olduğunu, kendi gerçek hayat şartları simüle edilebilen, özel test pistine sahip olduğunu söyledi.(Bu benim de bildiğim bir bilgi) Michelin'lerin Nokian'lara göre en büyük dezavantajının erken bitmesi olduğunu, lastiğin hamurundan ötürü derin çukurdan sert geçiş falan gibi durumlarda balon yapmaya daha yatkın olduğunu anlattı detaylıca. Evvelden Sanayii'de mağazaları varmış. Nokian hiç satamıyorlarmış orada. Şimdiki mağazalarında da (Ankara, Yıldız Turan Güneş Bulvarı'nda ve sanayii civarına göre farklı bir müşteri profili var) hiç satamıyor olmasalar da Michelin'in Nokian'a göre daha az satıldığından bahsetti. Genelde mühendis, diplomat falan gibi müşterilerinin olduğunu, geldiklerinde zaten konuyu araştırıp en az kendileri kadar hakim olduğunu ve direk akıl fikir sormadan alacakları lastiği belirlemiş olduklarını, bu tarz müşterinin genelde Nokian aldığını söyledi. Temel olarak Weatherproof'un Crossclimate'la benzer özellikler taşıdığını(enteresandır WP'nin CC'den teknik veriler bazında daha sessiz olduğunu söyledi bu arada) fakat ciddi bir fiyat farkı olduğunu ve bu farkın aslında son derece lüzumsuz olduğunu söyledi. Ben samimiyetine güvendim anlatan arkadaşın. Zira Michelin de sattığı için aksini gerektirecek hiçbir geçerli neden yok. Bunlarda her iki markayı ve modeli satan, bu işi yapan bir kişinin yorumları olarak bulunsun burada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Galathian -- 12 Mart 2016; 13:44:04 >




  • Her sene lastik değiştirmekten nefret ettiğim için 4 mevsim lastik arayışına başladım. Michelin CC deseni itibarı ile asfalta yönelik bir lastik gibi görünüyor. Sahip olduğum hafif arazi kabiliyetine sahip AWD aracımla yeri geldiğinde dağa bayıra çamura tarlaya çekinmeden giriyorum bu tarz asfalt dışı zeminlerde Cross Climate'ın tutunabileceğini hiç sanmıyorum. Bu yüzden Nokian Weatherproof tercih ettim hem %40 daha ucuza aldım hem de amacıma daha uygun ve daha dayanıklı bir lastik aldım.


    Bu mesaja eklenen görseller:





  • Merhaba WP kullanıcıları, havaların ısınmasıyla beraber 165/70/13 ebatında henüz 3-4 aylık WP lastiğimin yol tutuşunda azalma hissediyorum. Rampa yukarı kalkarken asfalt koşullarında araç çabuk patinaja düşüyor hatta burnu bile kayıyor bazen. Frenajda da bir miktar tutuş sıkıntısı hissediyorum. Lastikler hala sıfır gibi. Acaba biraz aşınması mı gerek tam performansına ulaşması için? Yoksa WP lastikler sıcak hava koşullarında soğuktaki kadar başarılı değiller mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.