Şimdi Ara

Note 5 Batarya Değiştirme Maceram <Yardım>

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
2
Favori
15.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba herkese

    Çıktıktan 2 hafta sonra satın aldığım Note 5'i yaklaşık iki buçuk yıldır memnuniyetle kullanıyordum ama tahmin edebileceğiniz üzere bataryası eskisi kadar verimli olmadığından bir telefoncuya götürüp 100 liraya bataryayı değiştirdim fakat taktıkları batarya su gibi akıp gittiğinden dolayı tekrar aynı yere gittim ve böyle olduğunu söyleyince tekrardan bataryayı değiştirelim o zaman dediler.

    2. bataryayı kullanmaya başladıktan bir süre sonra gene performansından normal olmadığını fark ettim, sabah uyandıktan sonra annemin telefonun sarjı %74 iken benimkisi %34 civarıydı, ama bu sefer tekrar götürmeye üşendim ama tabi ki pil nasıl kötüyse daha beter hâl aldı ve birsürü sorun çıkarmaya başladı.

    %15 sarjım kalınca direk %0'a inip telefon kapanıyor, saatlerce sarjda kalmasına rağmen %60'ın üstüne çıkmıyor, telefonu kullanırken birden ekran kapanıyor ve telefonun kapandığını fark ediyorum böyle böyle sorunlar sürerken en sonunda ne kadar sarjda kalırsa kalsın hep %3 civarı gözükmeye başladı ve tahmini dolum süreside 10 dakika gibi komik değerler göstermeye başladı böyle olunca sürekli powerbank'e bağlı şekilde kullanmaya başladım telefonumu

    -Bu arada şu ana kadar değiştirdiğim iki bataryayı da Samsun'da bir telefoncuda değiştirmiştim telefonun pili kullanılmayacak hale geldiği esnada İstanbul'da olduğumdan yazıcıoğlunda iki tane telefoncudan fiyat aldım ikiside 150 lira dedi ondan sonra Kadıköy'de Samsung'un teknik servisine gittim onlarda 150 lira dedi.-

    Taa ki telefonumun arkasının şiştiğini fark edene kadar, öyle olunca direk telefonu kapaklı bir tencerinin içine koydum ve sabah olana kadar kullanmadım sabah olunca en yakın olan Beşiktaş Barbaros Bulvarı'ndaki Samsung'un teknik servisine götürdüm telefonu ve bana batarya değişiminin 80 lira tuttuğunu söylediler ama kapağın değişmesi lazım onun için de 260 lira istediklerini söylediler ben de kısa bir şok yaşadıktan sonra telefonun fırına girmesi lazım o yüzden dediler ben de kabul ettim

    Neyin kaç para olduğu teknik elemanların gözleminden sonra açığa çıktı. Batarya 65.58 TL, Glass Kapak 190.00 TL, Servis Parası(Sanırım Fırına Girme Ücreti) 194.41 TL olacak şekilde yaklaşık 450 liralık bir masraf çıktı önüme, samsung'un kendi teknik servisinde 80 lira olacak diye sevinirken 450 liralık bir ücretin çıkması beni şok etti ve foruma yazma ihtiyacı duydum

    450 lira vermeli miyim yoksa 150 liraya yazıcıoğlundan değiştirmeli miyim kararsız kaldım. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chiliagon -- 30 Ekim 2018; 15:23:32 >







  • Bendede note 5 vardı.Telefoncu 100 lira civarlarına orjinal takarım dedi ama orjinal olduğuna inanmadım hem orjinal bile olsa telefonun üretimi bittiği için rafda bekleyip ömrü bitiyormuş.63 liraya DEJİ batarya aldim 40 liraya taktırdım çok iyi oldu.DEJİ batarya orjinal bataryadan daha dayanıklı olduğunu idda ediyor.

    Arka kapak fiyatının o kadar olmaması lazımdı.Çok kötü olmuş senin için ben teefonu 1400 e almıştım sana 450 ira hesap çıkmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • apali42 kullanıcısına yanıt
    dejii bataryayi istanbulda nerede taktirabilirim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chiliagon -- 30 Ekim 2018; 18:56:5 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Chiliagon C kullanıcısına yanıt
    Deji bataryayı internetten satın al sonra telefoncu değilde tamircileri gez bataryayı takarmısınız diye sor ama arka kapagın kırılma riski var mı diyede sor.Bazı tamirciler kapak kırılarbilir kırılırsa 50 lira daha alırım dedi ama benim yaptırdığım tamirci risk felan yok kırılmaz dedi ama telefonun arkasındaki film birazcık yırtıldı sadece görsel olarak biraz sorun oldu.Bataryayı takabilmek için hem ön hem arka kapağı söküyorlar.Tamircinin başında bekledim 30 dakikada yaptı elime verdi.40 lirada işçilik aldı.Note 5 eskidi ama hala kullanışlı telefon bence yaptır.Deji batarya bence orjinalden daha iyi gidiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • DEji



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apali42 -- 27 Haziran 2019; 15:8:55 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • aa oyle mi hizli sarj benim icin onemli ya

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Samsun yabancılar pazarında değiştirdin heralde 😆😆

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son durumda ne tavsiye verirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung maltepe yetkili servisine goturdum. 2. El batarya taktilar. Bugun once samsung turkiyeye, ardindam samsung koreye sikayet edecegim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • apali42 kullanıcısına yanıt
    Ben de deji batarya ile ilgili maceramı anlatayım. Deji Bataryayı sizin gibi düşünerek aldım. Gayet güzel kutusu aparatları vs geldi.. Ürünü taktım ancak ürün şarj olurken %70'e kadar şarj oluyor sonrasında şarj almıyordu..

    Batarya kalibrasyonu yaptım %100 oldu, sevindim bir an ancak sonrasında şarj çok hızlı bitti. Müşteri hizmetlerini aradım ancak ulaşamadım. Bunun üzerine sinirlenip şikayetvar.com'a yazdım. Bu esnada bataryam şişti telefonumun arka kapağı çatladı. Bunları da belirttim.

    Çok kısa bir süre içerisinde Deji batarya'dan Fatma hanım bana dönüş sağladı.. Ürünün iadesini sağlayabileceğini, can güvenliğim açısından ürünü uygun bir şekilde atabileceğimi, bataryanın tekrar kendilerine gönderilmesine gerek olmadığını söyledi. Çatlayan arka kapağım ile ilgili de bir tazmin hakkım olduğunu belirtti yalnız kapağın fotoğraflarını ve bataryanın fotoğraflarını göndermem durumunda bunu sağlayacağını belirtti. Hesap numaramı istedi. Hesap numaramı verdim ve sonrasında fotoğrafları çekip Fatma hanım'a wp üzerinden gönderdim. 30 dakika kadar süre sonra hesabınıza ücretiniz yatırılmıştır dedi ve hem bataryanın hem kapağın hem de vaktimin tazmini sağlandı.

    Bu süreçte kendilerinin yurt dışından falan hizmet verdiklerini düşündüm çünkü alışkın değiliz böyle bir hizmete.. Hayran kaldım. Artık yalnızca DEJİ tercih ederim gerçekten şu klas hareketi samsung'un kendisi yapmazdı. Çevremde etrafımda herkese öneriyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: apali42

    DEji
    Ben de deji takmıştım, hızlı şarj ile ilgili bir problem olmadı. Hızlı şarj ediyordu.. Ben batarya ile ilgili problemler yaşadım gerçi ama :) Kablonuzu kontrol etmenizde fayda var..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: boombip

    Samsung maltepe yetkili servisine goturdum. 2. El batarya taktilar. Bugun once samsung turkiyeye, ardindam samsung koreye sikayet edecegim.
    2. El olduğunu nasıl anladınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • orijinal service bataryası alın su an 220 tl takım dahıl.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 15 Mart 2020; 14:15:37 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.