Şimdi Ara

NRAM teknolojisine hazır olun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Son dönemde bellek alanında önemli gelişmeler yaşandığını görüyoruz. Dikey NAND belleklerle başlayan yeni dönemde Intel ve Micron’un çok hızlı 3D XPoint bellek teknolojisini ve sonrasında HP ile SanDisk’in benzer karaktere sahip Storage-Class Memory teknolojisini gördük.


     


    Fujitsu da bu alana uzak kalmak istemiyor ve NRAM adındaki yeni bellek teknolojisinin hacimli üretimine başlayacağını duyurdu. Karbon nanotüp kullanan bu yeni RAM teknolojisi yüksek hızlar ve enerji verimliliği vadediyor.


     


    NRAM nedir?


     


    NRAM teknolojisi aslında ABD’li Nantero firmasının geliştirdiği bir teknoloji. Dell, Cisco, Kingston gibi devlerden yatırım alan Nantero uzun süredir bu teknoloji üzerinde çalışıyor. Fujitsu bu teknolojiyi lisansladı ve üretimi de kendisi yapacak.


     


    NRAM teknolojisinde karbon nanotüpler geleneksel silikon katmanın üzerine uygulanıyor. Okuma ve yazma hızlarını NAND belleklere göre 100 kat arttıran teknoloji yine flash belleklerden bit başına 160 kat daha az yazma enerjisi harcıyor. Ayrıca bekleme modunda hiç enerji harcamıyor.


     


    Ayrıca Bkz.Haftaya A101 marketlerde akıllı telefon ve televizyon geçidi

    Oldukça dayanıklı bir yapıda olan NRAM yüksek sıcaklıklarda çalışabiliyor. Böylece otomotiv endüstrisi gibi sektörlerde önemli bir avantaj sağlayacak.


     


    Nano teknoloji aslında sektörde uzun zamandır dil getiriliyordu ancak ilk kez Nantero tarafından çalışır bellek prototipleri geliştirildi. Firma bununla ilgili 170 patent aldı ve 200 tanesi de başvuru aşamasında.


     


    Nantero hali hazırda 16Gb kapasiteli ve DDR4 uyumlu bir tasarım ortaya koymuş durumda. DDR4 modülün yanı sıra depolama bellekleri için ön bellek ve farklı entegre bellek ürünleri de geliştiriyor.


     


    Fujitsu ilk NRAM DIMM ürünlerini 2019 yılında pazara sunmayı planlıyor. İlk müşteriler Nantero’nun yatırımcıları olacak. Şimdilik endüstriyel bazda çalışan firma yakın gelecekte bilgisayar ürünlerinde de NRAM bellek kullanılacağını ümit ediyor.


     







  • Fujitsu varsa işin içinde fiyatlar uçuk olur bütün ürünlerinde sanki başdan içat etmiş gibi fiyatlar koyuyo.

  • Bu işler firma seviyesinde maalesef zıplayamıyor, aslen bunu geliştiren firma bu haberler aracılığıyla kendisine ortak olacak devlet gücü arıyor, aksi durumda tektük ürünlerle yok olup gidecektir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.