Şimdi Ara

Nvidia CEO’su Vega VII’nin RTX 2060’tan zayıf olduğunu iddia etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
3.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Son dönemde özellikle de işlemci tarafında pazarda rakibine soğuk terler döktüren AMD ekran kartı tarafında o kadar iddialı değil. GPU piyasasındaki durumunu düzeltmek isteyen firma geçtiğimiz günlerde üst segmente oynadığı Radeon Vega VII’yi duyurdu. Kart için yeşil ekipten yorum gecikmedi.

    Jensen Huang verdiği bir röportajda AMD’nin yeni kartı hakkında RTX 2060’dan daha zayıf olduğu ve etkileyici olmadığı yorumunda bulundu. Tabi bu zayıflık performans anlamında değil zira kartların saf güçlerini kıyaslarsak aralarında dağlar kadar var. Bu nedenle Nvidia CEO’sunun bu değerlendirmeyi kartların fiyat/performans dengesine bakarak yaptığı düşünülüyor. 

    Fiyatı yüksek mi? 

     
    Diğer taraftan AMD’nin son çözümü için fiyat kanadında eleştiriler de mevcut zira kullanıcıların büyük bir çoğunluğu kartın biraz daha düşük bir seviyeden çıkış yapmasını bekliyordu. Yine de kartın vadettikleri düşünüldüğünde fiyat çok da yüksek değil. Özellikle de ilerleyen süreçte kart sürücülerle daha da iyi bir konuma geldiğinde tablo daha net anlaşılacaktır.
     
     
    Ek olarak modelin üst segmente konumlandırıldığını göz önüne alarsak ve bu segmentteki üretim ve geliştirme maliyetlerinin orta segmentten daha fazla olduğunu düşünürsek firmanın agresif fiyat sunması zor
     
     
    Şirketin yöneticisi ayrıca AMD’nin sunumunda Ray Tracing ve DLSS konularına hiç değinilmediğinin de altını çizmiş. Konu buraya gelince kendisine Turing kartların bu özelliklerinden faydalanılan oyunların kıtlığından olsa gerek geliştiricilerin bu yeni teknolojilere adaptasyonu sorulan Huang, her nesil kartların sıfırdan başladığını ve bahsi geçen teknolojilere olan desteğin de zamanla artacağını belirtmiş. İlerleyen günlerde gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.



  • Aynen bende çok yaşadım. Hep amd kartlar aldım. Bakıyorum internette yayınlanan benchmark değerleriyle alakası yok, çok daha iyi sonuçlar alıyorum. Hatta nvidia kullanan arkadaşlarıma söylediğimde sallıyorum sanıyorlardı. İnternette gördükleri gerçek sanıyorlar ama dediğiniz gibi baya bir üst karta rakip hale geliyor kısa sürede.
    Bunu ben direk yaşadım, MSI R9 270 Gaming var elimde, ilk çıktığında GTX 660 ile eşit güçteydi, hatta bazı oyunlarda geride kalıyordu bu kart, şimdi GTX 1050'den iyi performans veriyor, AMD genellikle daha güçlü kartlarla Nvidia ile eşit ya da daha düşük performans veriyor yazılımdan dolayı, yazılımı oturttukça kartların gerçek güçleri ortaya çıkmaya başlıyor...
    Uzun zaman sonra bir CEO'nun karşı firmanın ürünü hakkında konuştuğuna şahit oluyorum. Demek ki AMD'nin yeni ekran kartı adamların gücüne gitmiş. Daha pahalı olan HBM2 bellekli kartı ki kendisi 5GB daha fazla 700 dolara satabiliyorlar. nVidia ise yaklaşık iki katı ürün fiyatına GDDR6, daha ucuz olan belleği veiyor. Böyle açıklamalara ne gerek var Jensen Huang sizi seven 10 bin lira veriyor zaten, RTX 2060'tan zayıf olmuş veya olmamış ne fark eder ki.
    ula oyunlar sana göre optimize yapilmasayadi novaçi başi yi alırdın nvidia müşterilere gecirdiginiz kazigi oyun firmalarina yazilim tarafinda size ayricalik taninmasi için veriosunuz .adamlar rahat ya bi oyu cikarken amd optimizasyonu sıfır yap moruk dicek 2060 dan kotu performans aldirtacak demistim demi diyecek
    Ray Tracing ya da DLSS yi konusunda amd ne yapar bilemiyorum ama onun dışında amd nin ilk çıkışındaki kartla ve yayınlanan benchmark değerleriyle 1 sene sonra aldığı yazılım güncellemeleriyle vardığı güç, benchmark ciddi farklı oluyor. Adamlar başta yazılımda zayıf kalıyor, sonra geliştiriyor. Yani şimdi bir oyunda 60fps diyorsa, kesin o en fazla 1 sene sonra 65-70 arası bir yer alıyor. Aslında bu şekilde early access gibi kendilerine kötü reklam. Yani şimdi başa baş gibi görünüyorsa uzun vadede amd avantajlı olur. Tek eksiği Ray Tracing. Onu da çözecekler galiba ama bakalım ne zamana yetişir.
  • Nvidia amd'yi gısganiii

  • Adamlar sizin gibi yatmıyor inovasyom yapıyor 7nm ye geçiyor ister istemez pahalı olacak. Bi kere pahalı olur iki kere olur ondan sonra fiyatlar düşüp verim de artınca siz ne yapacaksınız onu düşünün

  • Xiaomiseverim X kullanıcısına yanıt
    Biz son kullanıcıları ne ilgilendirir ki kaç nm olduğu? Biz cebimizden çıkan paraya göre aldığımız performansa bakarız. AMD'nin daha fazla para harcayarak rakibiyle yarışması onun sorunu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • -dehşet- kullanıcısına yanıt
    7nm ye geçtiler diye AMD alalım demiyorum ama bir kaç nesil sonra f/p olarak ryzenle intele yaptığı gibi nvidiayı da dövecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir Nvidia fanboyundan farklı bir yorum beklenmezdi zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rtx 2060'a da f/p muamelesi yapmayalım lütfen. Orta sınıf 350 dolar oldu nvidia sayesinde

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amd olmasaydı ne olurdu diye sormak lazım :)

  • 14nm den 7nm ye gecerek sadece %30 performans kazanildiysa bu durum elestriyi hak eder tabi. Nvidia 16nm den 12nm ye gecip cipin, yarisini daha kullanilamayan teknolojilerle doldurup ustune birde 1080ti ekran kartina %35 fatk atti dlss ile bazen %100 oluyor bu fark. Bizim amd kardes anca 1080ti yakaladi. Zaten vega64 gtx 1080 ayarindaydi. Ne degisti yani. En azindan vega64 14nm diyorduk. 7nm olarak uretilen bu kart ancak 16nm uretilen 1080ti ayarinda is yapiyorsa orda durup dusunmek lazim. Keske hic gostermeselerdi bu karti. Nvidianin 28nm den 16nm ye gecisinde pascal mimarisiyle yaptigi showa benzer birsey bekledim gele gele %30-35 performan geldi. Gelmesin daha iyi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ula oyunlar sana göre optimize yapilmasayadi novaçi başi yi alırdın nvidia müşterilere gecirdiginiz kazigi oyun firmalarina yazilim tarafinda size ayricalik taninmasi için veriosunuz .adamlar rahat ya bi oyu cikarken amd optimizasyonu sıfır yap moruk dicek 2060 dan kotu performans aldirtacak demistim demi diyecek

  • nVidia'nın ne kadar kazıkçı olduğunu hepimiz biliyoruz. AMD olmasa halimiz haraptı. Vega VII, RTX2060 dan yavaşsa da çok da daha ucuzdur.
    Tüketici hangisi işine geliyorsa onu alır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheNewAtilla

    Rtx 2060'a da f/p muamelesi yapmayalım lütfen. Orta sınıf 350 dolar oldu nvidia sayesinde
    aynen öyle piyasa da zengin çoğalmış herhalde 350 dolar ki bizde biraz daha pahalı da olabilir bunu F/P denmez.

    F/P ancak 50 serisi gelince ortaya çıkacaktır. üstelik 60 serisi orta seri bir kart sanki 1080 den iyi diye 2080 havası estiriliyor. saf buldular kandıracaklar
  • "Şirketin yöneticisi ayrıca AMD’nin sunumunda Ray Tracing ve DLSS konularına hiç değinilmediğinin de altını çizmiş."

    Bence de değinmemesi hata olmuş. RTX 2080'in Ray Tracing açıkken nasıl süründüğünden bahsetmesi gerekirdi.

  • Yıllarca ati amd kart kullandım hep “ilerde sürücülerle daha iyi olacak” diye avuttum(k) kendimi(zi) ama pek bir iyileşme göremedim(k) hiç.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • wolferto kullanıcısına yanıt
    Alakasız olacak ama şu yorumu okurken cidden yoruldum. İnsan bir iki noktalama kullanır, ne bilim büyük harf koyar. Gözlerim kanadı.

  • Ray Tracing ya da DLSS yi konusunda amd ne yapar bilemiyorum ama onun dışında amd nin ilk çıkışındaki kartla ve yayınlanan benchmark değerleriyle 1 sene sonra aldığı yazılım güncellemeleriyle vardığı güç, benchmark ciddi farklı oluyor. Adamlar başta yazılımda zayıf kalıyor, sonra geliştiriyor. Yani şimdi bir oyunda 60fps diyorsa, kesin o en fazla 1 sene sonra 65-70 arası bir yer alıyor. Aslında bu şekilde early access gibi kendilerine kötü reklam. Yani şimdi başa baş gibi görünüyorsa uzun vadede amd avantajlı olur. Tek eksiği Ray Tracing. Onu da çözecekler galiba ama bakalım ne zamana yetişir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spider_hip -- 11 Ocak 2019; 14:0:58 >
  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Bunu ben direk yaşadım, MSI R9 270 Gaming var elimde, ilk çıktığında GTX 660 ile eşit güçteydi, hatta bazı oyunlarda geride kalıyordu bu kart, şimdi GTX 1050'den iyi performans veriyor, AMD genellikle daha güçlü kartlarla Nvidia ile eşit ya da daha düşük performans veriyor yazılımdan dolayı, yazılımı oturttukça kartların gerçek güçleri ortaya çıkmaya başlıyor...

  • OverClocK1ng kullanıcısına yanıt
    Vega VII, RTX 2080'den bir tık daha güçlü bir kart, aslında potansiyel olarak çok daha güçlü ama klasik AMD yazılımı işte, asıl performans ilerde belli oluyor. Fiyat olarak ise RTX 2080'den ucuz fakat kesinlikle bir fiyat/performans kartı değil... O onur halen RX 590'da :)

  • çıktıkları segmentte sağladıkları performans ve fiyatlarına bakıldığında rtx 2060 beni heyecanlandırdı. Amd ile ilgili bir haber okudm daha çıkn kartın adını özelliklerini dahi tam bilmiyorum. Merakda etmiyorum 1100 serisini bekliyorum heyecanla.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.