Şimdi Ara

Nvidia GTX 1170’in özellikleri sızdı: GTX 1080 Ti’ı yakalayabilir (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
3
Favori
4.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • işin kötü tarafı şu , bu bir hastalık ,mesela 1080ti alacak ekonomin var ama almıyorum sebebi , oyun yok , far cry 5 oynamadım ama acelesi yok ,eski oyunlar oynuyorum nfs rivals 4k orta ayarda, gtx 780 oynatıyor zaten o yüzden. far cry 5 ide düşük ayarda 2 k oynatır. oyunlar çıktıkça ekran kartlarının son modeli bile rahat oynatmıyor 4k da ,
    4k yı bir kere görünüz mü full hd nin bulanık ve net olmadığını biliyorsunuz , 2k kesmiyor.

  • ben 1070 1900 tl aldim simdi bakiyordum 3300 fiyati var nasl bir kar borcacilik bu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Forumda GTX 1060 6GB kartlara 1600tl isteyenler ağlıyordur şuan. Yarın 1160 da 1070 performansını yakalarsa. İşte o fırsatçılık yaptıkları kartları varya... Onları artık çocuklarının çeyizine saklarlar.

  • İşini bilen oyuncunu gidip keklenmesine gerek yok su an gtx 970-980 işi hayli hayli görür

  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheStarBox

    Forumda GTX 1060 6GB kartlara 1600tl isteyenler ağlıyordur şuan. Yarın 1160 da 1070 performansını yakalarsa. İşte o fırsatçılık yaptıkları kartları varya... Onları artık çocuklarının çeyizine saklarlar.
    Zamanında 970-980 ler ellerinde patladı
  • Gtx 1100 serisi çıkana kadar dolar 5 tl olur gibi 1500 tl ye 1150 ti alınır artık
  • Blackankas kullanıcısına yanıt
    1150ti=1060 olursa işimize gelir 1060 lar 2 bin tl

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 128MilyarDolar

    Zamanında 970-980 ler ellerinde patladı

    Alıntıları Göster
    Yahu birde komik olan tarafı forumda şuan kart sıkıntısı falan da yok.
    Her yer 1060,1070 kaynıyor. Mining artıklarını saymiyorum bile. Onlar 8 er 10 ar satıyor zaten. Adam 1.5 sene önce GTX 1060 almış 1300 TL den. Şuan o karta 1500 TL fiyat çekiyor. Herhalde bekledikçe degerlenecek sanıyorlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: LeviGerman

    Asil Volta mimarisi (tensor olsun ya da olmasin- ray tracing gercigi sadece bunlarla calisacakmis sayet sirf yazilimla olmuyirsa) geliyor olsa bu soylentilerde gecen performans artisi olmayacagina emin olurdu.

    Volta'nin micro mimari gelismelerin hepsi derin ogrenme makina ogrenme odakli. Gecen beyaz sayfalarini okudum, adi gecti buralarda merak ettim. Sadece cekirdek sayisi (SM) farkiyla bir avantaj sunuyor Volta kartlari.

    Bu su acidan onemli, SM sayisinin performansa yansitabilme oranini goruyoruz. Oran olarak uc asagi bes yukari tutuyor (volta- pascal titan arasi). Pascam-Maxwell bundan daha fazlasi ne kadar yansitir bilmiyorum.

    Yani ampere veya turing mimari olarak ciddi bir gelisme getirmezse su an sizintilarda gecen cekirdek sayisiyla yine ayni sizintilarda gecen performans artislari yakalamasi zor. Hem mimari iyilestirme ve artan cekirdek sayisi olmasi lazim gerekiyor ki bu sizan tablolardaki artis olsun.



    Sadece 1170'in 1080 ti'yi o cekirdek sayisi tmu ve rop'la yakalamasi cok guc. Iyi atmislar diyecegim.
    Şurada uzundur okuduğum en altı dolu ve en mantıklı yorum olabilir. Benzer mantıklı yorumları bir de YoğunBelKası nickli arkadaşta gördüm. Can hıraç veya körü körüne savunmadan tahmin ve yorum yapıyorsunuz. 10 yıl öncesinin özlediğim forum şeklini gördüğüm için teşekkür etmek istedim.

    Konu başlığı haberi de okudum ne bir dayanak var ne de somut bir kaynak. 1 aydır ortada gezen sızıntı GTX1180 haberi de hep tek bir kaynağa dönüyor: WCCFTECH.

    Anlıyorum insanlar düşük bütçe ile çok iyi kartlar almak istiyor. Hatta belirli bir kesim insanların ellerinde ikinci el kartlar patlasın zarar etsin istiyor. Ama herhangi bir mesnete ya da teknik bilgiye dayanmadan yorum yapıp atan tutan çok insan var ki zaten ülkenin durumu bu, bir çok konu hakkında. Bir de sonra tahmin yapan adam daha önce tutan bir tahminle vurmaya çalışıyorlar. Tartışma değil kavga gırla maşaallah.

    Ben de tekrar yazayım tahmnimi olur da insan gibi tartışmak isteyen ya da yanlış bilgimi insan düzeltmek isteyen olursa diye. GTX1180 8GB'ın performans olarak GTX1080Ti ile benzer seviyede ya da çok az altında olmasını bekliyorum. Bunun da ilk nedeni olarak Volta ile nVidia'nın bir sonraki patlamayı yapacağını uzundur yol haritasında duyurması (hem öğrenme hem de yeni nesil grafik gücü olarak). Turing bende RX480-RX580 geçişi havası uyandırıyor ama elbette ki bu sadece benim tahminim.

    Bir diğer nokta ise gelecek kartların yüksek çözünürlük performansları. Şu an bile kalite ayarları tamamen açıldığında gerekli GPU belleği 8GB seviyesini geçiyor. 8GB olarak gelecek kartların işlem gücü yüksek bile olsa 4K için istenilen performansı veremeyeceğini öngörüyorum bellek kapasitesi nedeniyle.

    Bununla paralel olarak da 12GB ya da 16GB bellek kullanımı opsiyonu verilecek. Hem GDDR6 hem de 8GB üstü bellek üretim fiyatlarının nasıl yüksek olduğunu ve kısıtlı olduğunu basit bir Google araması ile bulabilirken 16GB GDDR6 bir kartın 600$ ile çıkması beni çok ama çok şaşırtır. Hele hele cep telefonları yavaş yavaş 6GB ve 8GB kullanmaya başlamışken VRAM üretimi daha arka planda ve daha maliyetli olabilir.

    Bir de herkesin itiraz ettiği ama benim inatla söyleyeceğim son şey ise 9xx serisinden 10xx serisine geçişte olduğu gibi nVidia'nın şu an mevcut ürün gamının %30 üzerinde bir performansa sahip yeni bir ürün gamına ihtiyacı olmaması. AMD tarafında GTX1080Ti ile kıyasa bile girebilecek bir kart yok ve yol haritasında kısa vadede ciddi bir rakip gözükmüyor. Navi için ortaya atılan haberler GTX1080 performansını ucuza vereceği yönünde. Bu nedenle nVidia'nın şu an gaz pedalından ayağını çekmemesi pazarlama mantığına çok uyan bir nokta değil. %10-%15 civarı performansı artmış bir GTX1080Ti yani GTX1180Ti, 4K oyunculuk için kullanılan grafik motorlarının bir çoğunda 1-2 sene 60fps verebilecek durumda olacak bence.




  • Yüzde 50 artış mükemmel ki zaten olması gerekende buydu. (Umarım doğru çıkar bu değerler)



    Yeni xx60da da yüzde 50 artış olursa gtx 1070 i egale eder.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normal değil mi böyle olması gidipte gtx1060 güçünde olacak değil ya

  • 11xx serisini alasım bile gelmiyor isminden ya. 2080ti olsa daha güzel olurdu neyse,

    1180ti den aşağısını almam ben. şimdi 1080ti rakibi %5 %10 fark ile 1080 olur tahminindeyim.
  • massacrer kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz için teşekkür ederim hocam. Dediklerinize katılıyorum ama bence 1180 1080Ti den %10 kadar daha performanslı olur diye düşünüyorum. Bu dediklerimiz sadece tahmin şu anlık tabiki.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi çıksın bakalım yakalayacak mı 1080TI abisini Yakalarsa iyi olur fiyat düzgün olursa da şahane.. En azından daha çok kitle güçlü kartlara sahip olabilir. Dolar şu an 4.40 ama neyse
  • Doğmamış bebeğe don biçmenin dahili bileşenlercesi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke 1170 daha güçlü olsada 1180ti almak için bir nedeni olsa üst kullanıcının.Ayrıca daha güçlü olmasıyla 1080ti fiyatları düşecek ve alamayan elemanlarda alabilir hale gelcektir.
  • Navi yeni bir Polaris olacakken üst seviyede böyle bir sıçrama yapmaları pek mantıklı gelmiyor bana.

    Ki 1180'in 1080'den (ti değil) %35 civarında daha iyi olacağını söyleyen yeni sızıntılar da mevcut. 1080ti'dan %5 civarında daha iyi bir performans demek bu. 1180'in 1080ti'dan daha küçük bir zar olacağını ve Vega 7nm'nin sadece profesyonel pazara geleceğini düşünürsek mantıklı bir tahmin denebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • massacrer kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam.



    Bu konuya o kadar farkli acidan yaklasilabilir ki, 1070 onceki serinin tepe modelini yakalayacak veya gerisinde kalacak, her iki gorus icin de mantikli nedenler sunulabilir.



    Ben teknik acidan bakiyorum ve orda da bilgiler sinirli. Yeni bir bilgi de yoksa, mevcut uzerinden akil yurutmeyi tercih ederim.

    Misal Amd'nin Navi sonrasi mimarisi icin bir paten basvurusu yapti. Bununla ilgili de ayri bir baslik acmayi dusunuyorum, iki hafta oldu halen konusu acilmamasina sasirdim. Pek haz almam konu acmaktan ama acacagim artik

    https://amp.reddit.com/r/AMD_Stock/comments/8i43vi/amd_gpu_architecture_patent_shows_post_navi/



    Iste yeni bir mimari olsa Nvidia tarafinda, buna benzer ya da baska bir sekilde bir sizinti olurdu diye dusunuyorum. Bakalim Turbo konuyu acarken guclu duyumlardan soz etti ve sonra... kayboldu.



    Finansal sebepler one suren de var, cikan 4k 144hz monitorleri de gerekce gosteren var. Bunlardan yola cikarak emin olmak son derece zor.

    Misal halen Turkiye'de tek 4k yayin var iken harıl harıl 4k tv satis reklamlari yapiliyordu, yapiliyor. 50gb 4k video indiren kac kisi var bilmiyorum ama... neyse demek istedigimi anlatabilmisimdir umarim. Bir gimmick iyi satabiliyor. Bu da oyle bir sey olabilir.

    Finansal tarafini tamamiyla gormemizin pek mumkun olmadigini dusunuyorum. Olay donemlik raporlar da degildir sadece. Hatirliyorum madenci cilginligindan once Nvidia Pascal kartlarin satisindan memnun olmadigini aciklamisti basinda. Rekor karlari varken hem de. Artik yatirimcilarin beklentileri mi bir faktor, yoksa artan ArGe masraflari mi. Bircok finans teknoloji uzmani, bir dusus bekliyor butun bu deger kazanimlarindan sonra.

    Misal, Nvidia madenciler oncesi, buyuk olcude rakipsiz olan Pascal kartlarin satisindan memnun degilse ve tahmin ettigim gibi performans tarafinda buyuk sicrama olmazsa, yapacaklari sey tahminimce hazir madenciler sayesinde fiyat algisi yuksek iken, 10-15% performans artisiyla yine guzelce bir 100 dolar arttirirlar fiyati. Bunu FE ile basardilar nitekim. Ve Pascal'in satislarindan memnun olmamalari apayri bir seye isaret ediyor.

    Ha 1170'e 2600 kusur cekirdek koyup 400 dolara fln satmak hayal bence. Hem maliyeti kurtarmaz hem de sonraki nesil icin citayi yukseltmis olurlar.

    Sahaen ben de bir gecis (gecistirme) sureci olacagi kanisindayim. Tabi sorsan sirketler oyle demez. Guzel pr calismasi yapacaklar. Algi onemli. Nasil Amd asil hedefi Navi sonrasi yeni mimariyse (vega 7nm bir AI/DL ve Navi muhtemelen MCM uretim denemesi, Nvidia da muhtemelen MCM ve 7nm uretimi, yeni mimari hedefleri gozetiyordur.

    Yoksa 1 Nisan'da gordugumuz 1000 kusur cekirdekli Titan karti gercege donusur ve bunu karsilamak icin ailece bobreklere dadanacagiz.



    Kabaca boyle iste.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • LeviGerman kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam. Yani herkes farklı yorumlayabilir ama altını doldurdukça. Yoksa birbirine sıkar gibi yorumlar komik geliyor bana.
    Şu an ortaya atılan bi WCCFTECH haberi var ve ondan başka da bir şey yok.

    Şu patent haberi için de teşekkürler. Benim dikkatimi çekmemişti o. Bir bakayım etraflıca ona da
  • massacrer kullanıcısına yanıt
    1 2 aya kalmaz bilgiler gelir, hatta Mayis sonu fln diyorlardi.

    Bekleyip gorecegiz iste... acikcasi en guzel hic beklemedigimiz guzel bir haber olmasi. Her iki firma icin diyorum tabi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.