Şimdi Ara

Nvidia GTX 1170’in özellikleri sızdı: GTX 1080 Ti’ı yakalayabilir (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
3
Favori
4.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1180 Ti çıkacak mı peki? Bu önemli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bulkathos

    1070 hem fullhd hem de 2k için candır gidip 3k fiyatlar dökmeye gerek yok daha 2 nesil gideri var. Ekran kartı üreticileri de aynı cep telefonu modelleri gibi yapıyorlar, tüketici bilinçlenmeli. Note 5 hala canavar gibi çalışıyorken Note 8'e dünya para vermeni mantığı nedir? İşletim sistemi güncellemesi verdirmiyor sırf satabilmek için. Her sene ekran kartı modeli her sene cep telefonu modeli nedir, bir durun ya!
    Her sene yeni ekran kartı almak zorunda değilsin zaten kimse de seni buna zorlamıyor. Ancak bu seri RTX teknolopjisine destek verecek. O yüzden almak isteyenler olabilir. Onun dışında oyunlar her sene daha da gelişiyor. Ee yeni sistem dizecek adam gidip 1-2 sene önce çıkan kartı mı alsın şimdi? Son seriyi almak her zaman daha mantıklıdır. Sen para vermek istemiyorsun diye teknolojinin gelişmesi durmaz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 3qzotix

    Adamların elinde 1100 serisi ve 1200 serisi hazırdır bence. Ayrıca 1300 ile ilgili çalışmaların sonuna gelmiş olacak ki 1100 serisini piyasa sürmeye başlayacaklar.(Sadece tahmin) AMD'den yanıt gelmediği sürece veya piyasa doygunluğa ulaşmadığı sürece 1200 serisine 3 yıla göremeyiz. 1100 serisinin çıkma sebebi büyük ihtimal piyasanın karta doymasındandır.
    1100 serisi hazırdır derken? Arkadaşım kartlar çıkacak zaten hazır olmasa nasıl çıksın? Ne kaldı şunun şurasında 2 aya çıkıyor kartlar. Valla bence 1100 serisinden sonra birkaç sene daha yeni kartlar çıkmasın, mevcut kartları SLı yapalım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nkvelioglu

    Forum ne hale geldi. Paint kullanmayı bilmek geleceği tahmin etmek için yeterli sayılıyor artık. Kimse de garipsemiyor.
    İlla kaynak mı sunmaları lazım? Arkadaşım forum burası. Adamlar belli başlı kaynaklardan araştırıyorlar. Sızdırmalar falan oluyor bu nasıl mantık?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zarangoz

    Bu mesaj silindi.
    10 yılda bir kart değiştirmek için 1180 Ti gibi bir kartı 1080p'de kullanman gerek...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MogoLKhan

    her sezon ergen fanbotlar 50Tİ serisi alıyorlardı son olarak 1200TL ye 1050ti aldılar bu ergen kesimin bu sezonki kart serisi ne olacak acaba merak içerisindeyim.
    1030 Ti
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0E2A3DE6D

    Oynayacak oyun mu var? 1070'in bile hakkını verecek oyunlar az iken bu kartlar biraz absürt kalıyor.
    1080p kullanıp oynayacak oyun mu var demek hangi akla hizmet? Yıl olmuş 2018, 4K yavaş yavaş oturmaya başlıyor. Bende 4K TV var mesela 1070 4K'da sürünür. 1080'le bile 4K'da çoğu oyunu Ultra'da açamıyorum. Ki zaten 1080 4K için üretilmiş bir kart da değil. Bir kartı gereksiz görmek için o günün teknolojisinin el verdiği yeni yeni oturmaya başlayan çözünürlüğü alırsın, Crysis 3'te grafikleri Ultra'ya çekersin, The Division'da 4K'da HTFS açar 1080 Ti SLI ile bile 60 FPS altına düşersin ondan sonra oynayacak oyun yok dersin. Tamam 1080 Ti'nin 4K'da yetersiz kaldığı oyun sayısı hâyli bir az çünkü bu kart 4K için güçlendirildi ama seneye yeni oyunlar çıkacak. Hunt: Showdown çıktı mesela 1080 Ti 4K'da sıkıntı yaşıyor. Gerçi bu optimizasyon sorunuyla ilgiliymiş ama farketmez. Kartın çok iyiyse ve optimizasyon sorunu olan oyunun optimizasyon problemi çok ağır değilse her şekilde iyi bir karta ihtiyacın var. Çünkü oyunun grafikleri kastırmasa da optimizasyon sorunu FPS düşüşleri yaşatacaktır. Bunu telafi etmek için de güçlü kartlar gerek.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0E2A3DE6D

    Bir bakıma yeterliler. Ancak oyunların optimizasyonları 60fps odaklıydı. Yeni yeni birkaç oyun 100fps'e göre güncel donanımları optimize ediyor. Mevcut duruma bakarsak çok yetersiz kartlar ve fiyatları da yüksek. GTX 1070 varken, GTX1080Ti ayarında bir karta geçiş yapılsa ne değişecek? 1080p yerine 2K açarsın aynı fps'i alırsın. Bütün fark bu. Kaplamalar kötü, modellemeler kalite olarak kötü iken neden değiştirsin insanlar? Ana karakterlerin modellemesi ve kaplamaları iyi, çevresindeki ortam ve nesnelerin ise kötü. Ve bu performans adına yapılıyor. Yoksa her şeyi iyi kalitede yapınca CGI gibi görüntü de olur ama slayt gösterisine döner. Oyunlar hala 60fps üzerine geliştiriliyor. CPU, GPU ihtiyaçları 60fps hedeflenerek hesaplanıyor. Bir defa yüksek fps için CPU'nun çok hızlı tepki verebilmesi gerekli ki intel-AMD işlemcilerin oyunlardaki performans farkının temelinde de bu var. Intel işlemciler bariz daha hızlı tepki verebiliyor, daha yüksek fps'e olanak sağlıyor bu durum. Ama o bile 144fps için yeterli olmayabiliyor. 90fps'i geçince işler değişiyor, 144Hz monitör de varsa harbiden akıcılık çok güzel bir hissiyat, keyif vermeye başlıyor.

    Bir defa AA sıkıntısı var oyunlarda. Son 2-3 senede çıkan oyunlara bakın, hepsinde AA ayarları sıkıntılı. Bütün AA ayarlarını köküne kadar açsanız da o tırtıklar gözüküyor. Çünkü AA işleme çarpanları düşürüldü. Poligon sayısını kontrol altında tutabilmek için AA gibi şeyleri kısmak zorunda kaldılar. Eskiden basitti, güç var, işleyecek şey az, ver AA'yı, jilet gibi olsun görüntü diyebiliyorlardı. Şimdi diyemiyorlar. Çünkü çevre doldu, yük arttı, ekran kartları o kadar güçlü değil. Yüksek fps isteniyor... GTA V'te çok belirgin bu durum. Çünkü şehir çok büyük, işlenecek çok şey var, yapılabilecek iş belli, üstüne de AA'yı yükseltirsen geberiyor iyice. TXAA'yı kökleyince adama benziyor ama o bile tam bir çözüm değil. Çözümü yüksek çözünürlükte buldular, madem tırtıkları önleyemiyoruz, bari pikselleri küçültelim de bu kadar belirgin olmasın dediler ama 4K'ya da güç yetmiyor yine. 2K çözünürlük+düşük AA orada güzel bir noktada hem görüntü hem performans için ama yüksek fps olmuyor tabi. 100fps'in altında kalıyor sistemler. 4K denen çözünürlüğe gereken donanım gücü GTX 1080Ti'ın 2 katı civarında. Nasıl ki 1080p 60fps veren ilk kartlar geldiğinde bugünkü GTX1080Ti gibiydilerse, yarın 1080p'de iyi görüntü kalitesi verecek oyunlarda yetersizlikleri ortaya çıkacak.

    Fiyatlar ve oyunlar ortadayken ben yeni seriden pek heyecanlı değilim. 2K 60fps'i veya 4K 40-60fps'i yakalayacak diye kartımı değiştirmeyi düşünmüyorum. 1080p'de de daha yüksek fps vermesi şu anda benim umrumda değil, görmüyorum zaten. Fiyat farkı az olsa düşünülebilr ama şu anda pek cezbetmiyor.
    Ben o yüzden mi GTX 1080 ile 1080p'de Crysis 2'de, Borderlands 1'de 60 FPS ALDIM?! Hem karakter hem de çevre modellemeleri, kaplamaları iyi olan oyunlar var. Hunt: Showdown bunlardan biri mesela. Kaplamaların çözünürlüğü de epey bir yüksek, Crysis 2'deki gibi yüksek çözünürlüklü kaplama modu yaptığın hâlde dibine girince bulanıklaşmıyor, netliğini koruyor. Sanırım 4K çözünürlüklü kaplamalar kullanmışlar. Görüntü CGI gibi olursa onu hiçbir sistem kaldıramaz zaten. Şu an öyle bir sistem yokmuş. Çünkü renderlanınca boyutu bayağı artıyor görüntünün. Render olayında mesela bir bardağı her açıdan renderlıyormuşsun bu da GBlar ediyormuş. Gerçi boyutun performansa etkisini bilmiyorum ben de bana söylenileni söylüyorum belki bilgi alışverişi olur diye. Ee oyun menüsünde binlerce kare saniye alırken sıkıntı olmuyor.

    İşte bu olay çok saçma. AA poligonlarını düşüreceklerine ona göre optimizasyonu yüksek AA teknikleri koysunlar. Aslında 4K'ya güç yetiyor. Bunu 4K kullanan biri olarak yazıyorum. Ancak 4K için kullanılması gereken kart 1080 değil, 1080 Ti'dir. O bile bazı oyunlarda yeterli değil ama 1180 veya 2080 Ti yeterli olur diye düşünüyorum. Ee 240 Hz monitörler neden var o zaman? Cıks. AA açmayacaksan GTX 1080 Ti son derece yeterli 4K için. Bazı oyunlarda yetersiz geliyor sadece. Misal Mass Effect: Andromeda. İnternetten 1080 Ti 4K oyun testlerine bakmanı öneririm. Yarın çıkacak olabilir ama kalkıp da yarını göz önünde bulundurarak bugün için yetersiz demen saçma. Birkaç oyunu katarak yetersiz de dememek lazım, ortalama olarak değerlendirmek lazım. 1080 Ti'nin sorun yaşadığı belli başlı oyunlar var, onun dışında yağ gibi akıyor.

    1080p oyuncusunun 1080 Ti ne haddine. 1080 yeter de artar. Bir tek tek bir oyunda 1080p'de yeterli gelmiyordu GTX 1080. O da oyunun optimizasyon sorunuyla ilgiliydi ama o kart 4K'da 60 FPS veriyor. Yine de düşüşler olacaktır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: YoğunBelKası

    980Ti 780Ti hepsini kullandım merak etme tabiki biliyorum Cevabı kendin de vermişsin bu seride aynı sıçrama beklenmiyor, Volta yerine Turing diye bir şey türedi. Amd nin eli boş duruyor. Ben açıkcası %10-15 daha iyi olur diye bekliyorum.
    Çoğu söylenti bu yönde. Volta'ya direkt geçilseydi (olması gereken) senin dediklerin tutardı.

    Öyle alamıyoz çamur atak diye de bir durum yok aldığım ya da aldığımız kartlar ortada, troll konularınla forumu ahıra çevirme artık rica edicem
    Volta Pascal'da %132 daha performanslı gelecekti yalnız. Yeni serilerde %40'lık bir artış bekleniyor. Ha tabi beklentiler gerçekleşecek diye bir şey yok.

    O değil de şuna takıldım adamın troll konuları ne alaka? Adam burada yorum yapıyor altı üstü, yorum mu demek istedin?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: joven

    Bu mesaj silindi.
    O zaman da 10.000 lira bayılırsın bir konsola.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheStarBox

    Forumda GTX 1060 6GB kartlara 1600tl isteyenler ağlıyordur şuan. Yarın 1160 da 1070 performansını yakalarsa. İşte o fırsatçılık yaptıkları kartları varya... Onları artık çocuklarının çeyizine saklarlar.
    Yeni kartlar çıkınca 1080'imi 2500-3000 liradan okutmak istiyorum. İyi mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrokenDiamond -- 16 Mayıs 2018; 4:0:41 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blackankas

    Gtx 1100 serisi çıkana kadar dolar 5 tl olur gibi 1500 tl ye 1150 ti alınır artık
    Off. Eskiden tepe kartlar o kadar fiyata satılıyordu. GTX 580 zamanında 1500 TL, 590 da 2000 TL'ydi, çift GPU'lu. Arada 500 TL falan oynuyordu. Anasını satayım şimdi 1080 ile 1080 Ti arasında 1000-2000 TL oynuyor. Aralarındaki performans farkı yine 2 kata yakın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheStarBox

    Yahu birde komik olan tarafı forumda şuan kart sıkıntısı falan da yok.
    Her yer 1060,1070 kaynıyor. Mining artıklarını saymiyorum bile. Onlar 8 er 10 ar satıyor zaten. Adam 1.5 sene önce GTX 1060 almış 1300 TL den. Şuan o karta 1500 TL fiyat çekiyor. Herhalde bekledikçe degerlenecek sanıyorlar.

    Alıntıları Göster
    E değerleniyor. Piyasa denen bir şey var birader. Diğer kartların da fiyatları artarken adam neden aldığı fiyattan ucuza satsın? Şaka mı bu?




  • Trole bak be. Hiç üşenmemiş onca mesajı yazarken...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tablo gerçekse, ki hiç gerçek gibi durmuyor.



    Nvidia rakipsiz ortamda kendi topuğuna sıkmış olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Ben de bunu dediğimde 9xx serisinde rakip var mıydı da 10xx serisine geçerken bu kadar arttırdı diyorlar bana. 28nm'den 16nm'ye geçişte olan etkinin aynısını bekliyor bazıları. Haklı da olabilirler ama bu da bu sefer pazarlama taktiği açısından saçma olacak gibi geliyor. AMD de, Intel gibi tick-tock olayını benimsemiş gözüküyor ki bu bir çok ürün pazarında bu şekilde (otomobil, beyaz eşya, vs...). nVidia neden bunu benimsemesin ki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi massacrer -- 16 Mayıs 2018; 9:26:24 >
  • Beklendiği gibi nVidia 11 serisini 7nm çıkarmak için erteliyor.

    https://www.pcgamesn.com/nvidia-graphics-card-skip-12nm-7nm
  • 1 ABD Doları = 4,4650033 Türk Lirası

  • rohan32 kullanıcısına yanıt
    Ee ne yapalım dolar yükselmişse son olaylardan sonra piyasaların ateşlenmesi normal, bölgesel olarak ateşin içindeyiz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berk768

    Ee ne yapalım dolar yükselmişse son olaylardan sonra piyasaların ateşlenmesi normal, bölgesel olarak ateşin içindeyiz.
    Herseyin sorumlusu konum degil. Siyasi kararlar , ekonomik kararlar , zayif sanayi bunlarin baslica sebepleridir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.