Şimdi Ara

NZXT, CORSAİR VEYA PHANTEKS Mİ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
3.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • unlevel U kullanıcısına yanıt
    6 tane RGB FAN ve 4 Şerid olması lazım
  • corsair gibi çöp bir markaya para vermenin mantığı yok. kasaların malzeme kalitesi rezalet ve biçimsiz. phanteks gibi bir marka ile yan yana koymam corsair kasasını. biri masamda durur diğerini çöp kovası olarak bile kullanmam.
  • shindorei kullanıcısına yanıt
    Hocam çok sağ olasınız. araştıra araştıra baya bir şey öğrendik. Benim merak ettiğim kasanın kontrolcusundaki ledler ile hue ye bağlı fanları nasıl senkorize edilecek.saygılar
  • barutttt B kullanıcısına yanıt
    Ledleride hueye baglasan olmuyormu?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hH500i nin kendi kontrolcüsü 1 kanaldır. NZXT nin kontrolcülerinin her 1 kanalına 5 adet fan yada 6 adet led şerit bağlanabilir. Hue+ Alırsanız Hue+ da 2 kanal var. yani toplamda 10 adet fan yada 12 adet led şerit bağlayabilirsiniz. Burada önemli olan aynı kanala hem led şerit hemde fan bağlayamazsınız. Hesabınızı buna göre yapın. Hem led şerit hemde fan kullanmak istiyorsanız hue+ almanız şart. H500i nin kontrolcüsü ile de 5 adet aer fan yada 6 adet led şerit kontrol edebilirsiniz.

    Tavsiyeme gelince NZXT corsairden malzeme kalitesi olarak çok çok üstün bir kasadır. Corsair malesef kasa konusunda başarısız bir marka. Özellikle içinde yada üzerinde plastik malzeme bulunan kasalardan mutlaka kaçının. Zamanla deforme olacaktır. Çizilmeler canınızı sıkabilir.

    H700i Alacak bütçeniz yok ise H500i yerine ikince el bir s340 Elite Bakılabilir bence. Hem daha uygun bir bütçe ile aşağı yukarı aynı özelliklerde (Bence s340 elite daha güzel görsel olarak)Yanına hue+ ve Aer fanlar ile yada farklı markaların farklı fanları ile güzel bir kombinasyon yapılabilir.

    Son olarak daha eski kasalarımı saymaz isek güncel modeller içinde öncesinde NZXT s340 elite sonrasında phanteks evolv atx kullandım. Şuan Thermaltake view 71 kullanıyorum. Kullanıcı deneyimi olarak en iyi kasanın thermaltake olduğunu söyleyebilirim. Bütçenize uygun tt kasalara da bakabilirsiniz.




  • Aklimda hep beyaz nzxt vardi ama hicbiryerde stok yoktu. Tt veya corsair 275 e yoneldim. Sonra temiz beyaz h500i gorunce dayanamadim aldim. 3 tane aer rgb fan aldim. Mecburen 1 tanede hue+ . Simdi bir fan daha lazim. Kasanin 4 fan desteklemesini cok sacma buldum acikcasi. En azindan 5 olmaliydi. Riser kablo ve 1 fan aldimmi olay bitmistir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hayırlı olsun keşke almadan biraz daha araştırsaydınız. Kasa işi önemli. ( En azından benim açımdan) 1 kere alıp en doğrusunu almak lazım. İleriye doğru iyi planlamak lazım. Topla kur sistemi sonra içine sinmeyine yenisini al boz eski kasayı sat vs uzun ve sıkıntılı süreçler :)

    Riser kabloyu en uygun aliexpressde bulabilirsiniz. Ben kullanıyorum. Performans anlamında çok güzel. Öncesince cooler masterin 350 tl lik kitini kullandım. Sonra onu satıp 80 TL ye aliexpressden aldım en ufak bir farkı yok.
  • Power dahil 500 liralik kasamdan gorsellik ve power kalitesi olsun diye toplam ( kasa, power, fan, kontrolcu, sleeve kablo, riser kablo) 2200 liralik parca aldim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Linkup onerdiler illa digerleri dandikmis. Onlarda 250 den basliyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • H500i yi tamamen isteyerek aldim. Gorselligine onem verdigim icin. Sogutm ve diger problemlerin az cok oldugunu varsayiyordum zaten. Sadece bir oyun oynadigim icin problem olacaginida sanmiyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benimde ilk TG kasam beyaz s340 elite idi. (Biraz daha uzun ve geniş ve Cam kısmı daha büyük olması haricinde aşağı yukarı aynı kasa ) Bembeyeaz Gelin gibi toplamıştım sistemi. İlk topladığımda gayet tatminkardı. Fakat nzxt kasalar çok fazla özelleştirme imkanı sunmuyorlar. Standart herkesde olanı yapıyorsun sende. Yüzey daraldıkça bu imkan daha da azalıyor. (h500i için söylüyorum ) Bu işe girince insan hep bir yenilik arıyor acaba ne yapabilirim diye. Öyle bir riser aldım mı tamamdır olmuyor. :) Zamanla kullandıkça anlayacaksın ne demek istediğimi :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unlevel

    Linkup onerdiler illa digerleri dandikmis. Onlarda 250 den basliyor.
    ben 1080ti ile kullanıyorum elimdeki riseri en ufak bir performans kaybı yok. Dediğim gibi daha önce çok kaliteli olduğu bilinen markayı da kullandım. Fark yok. keşke daha çok araştırsaymışsınız. Bu iş aceleye gelmiyor malesef. Riser kabloya okadar para vermeye gerek yok.
  • Aldiginiz kablonun linkini atabilir misiniz? Tamamen deneyip gormek icin aldim. Pisman olacak olsamda benim icin deneyim olur. Kasa konusunda ise 1-2 ay kullandiktan sonra bakicam duruma. Cesitlilik konusunda haklisiniz. İlla nzxt urunu kullandirtmaya zorluyolar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • unlevel U kullanıcısına yanıt
    Lütfen yanlış anlamayın. Niyetim sizi yargılamak değil. Deneyim oluyor fakat bu tecrübe sizin hem vaktinize hemde paranıza mal oluyor. Sizin geçeceğiniz yollardan ben zaten geçtiğim için daha az zararla çıkabilin diye tecrübelerimi ücretsiz paylaşıyorum amacım bu :) Örneğin ilk topladığım kasa ilk anda çok güzeldi ama zaman içinde özellikle video izleye izleye ikinciyi toplama ihtiyacı hissettim. Sonra oda yetmedi üçüncü. Şimdi oda düzenleme çalışmaları içindeyim sonrasında da custom sıvı soğutma yapıcam sanırım. Size tavsiyem eğer devam etmek istemiyorsanız farklı örneklere hiç bakmayın :)

    NZXT, CORSAİR VEYA PHANTEKS Mİ?
    NZXT, CORSAİR VEYA PHANTEKS Mİ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: unlevel

    Aldiginiz kablonun linkini atabilir misiniz? Tamamen deneyip gormek icin aldim. Pisman olacak olsamda benim icin deneyim olur. Kasa konusunda ise 1-2 ay kullandiktan sonra bakicam duruma. Cesitlilik konusunda haklisiniz. İlla nzxt urunu kullandirtmaya zorluyolar.
    TRY 83.94 38%OFF | ALLOYSEED PCI Express 16x Esnek Kablo Yükseltme Kartı Uzatma port adaptörü Grafik Ekran Kartı uzatın kordon için 1U 2U Şasi
    https://s.click.aliexpress.com/e/wBujgbW
  • Malesef baslamis bulundum. Kasimda eldeki sistemi sattim. Gecen ay yeniden topladim. Gorunumu begenmedim simdi degistiriyorum. Hastaliga yakalandim sanirim :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unlevel

    Malesef baslamis bulundum. Kasimda eldeki sistemi sattim. Gecen ay yeniden topladim. Gorunumu begenmedim simdi degistiriyorum. Hastaliga yakalandim sanirim :)
    Malesef yakalanmışsınız geçmiş olsun :) Çok pahalı ve güzel bir hastalık aman dikkat :)

    NZXT, CORSAİR VEYA PHANTEKS Mİ?




  • Selamlar. Sizdeki fanların modeli nedir ? Bir de ekstra kontrolcü aldınız mı hocam ?
  • Anthony Quinn kullanıcısına yanıt
    kasanın iç tarafında 6 adet corsair hd140 var. ön ve üst tarafında da 6 adet nzxt aer rgb 140 fan var. aer rgbleri kontrol için hue+ kullanıyorum. corsair hd fanlar için ise nodepro kullanıyorum.
  • Çok teşekkürler hocam.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.