Şimdi Ara

Öğrenim Kredisi borcum Vergi Dairesine yönlendirilmiş (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
2
Favori
76.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • dün vatan caddesindeki yeditepe vergi dairesine gittim. benim lisans+yüksek lisans 12000 civarında borcum vardı. geçmiş dönem 6000 tl borcun %20 sini peşin istediler. Kalan geçmiş+gelecek tüm borcu da taksitlendirdiler. Tabi üstüne faiz de bindirdiler. İstediğiniz kadar taksit yapmıyorlar maalesef ben müdürle konuşup zar zor 24 aya böldürdüm.
    Üniversitede almak zorundaydım..Zorunluluğu olmayan kimse ne katkı ne de öğrenim kredisi kullanmasın.Onun yerine bankadan kredi çeksen daha az para ödüyorsun.
  • Arkadaşlar bende Haziran ayı sonu itibariyle yatırmam gereken taksidi ödemek üzere son ödeme gününden önce her zaman olduğu gibi Ziraat Bankası internet şubesine girdim. Ancak yenilenen internet şubesinde zar zor bulduğum kyk sekmesine girdiğimde borcunuzu vergi dairesine yatırınız dedi. O an afalladım zaten. Hemen KYK nın sitesine girdim geri ödeme bilgilerine baktığımda 351 sayılı kanunu zar maddesi zurt bendi sebebiyle borcunuz vergi dairesine yönlendirilmiştir. yazıyodu. 1 hafta sonra vergi dairesine gidip borcumu sorunsuzca yatırdım. Şuan itibariyle normal şartlarda 3 gün sonra yani ayın 15 inden sonra kyk nın sorgu ekranına ödememin yansıması gerekiyor. Aksi halde başta BİMER olmak üzere ilgili yerlere şikayette bulunucam. Keşke hiç almasaydım onu geçtim, keşke peşin ödeyip kurtulsaydım. Sanki Ziraatin suyu çıktı mis gibi oturduğumuz yerden ödüyoduk. Siriya siriya siriyaaa
  • ben 1 ay önce ödedim taksidi vergi dairesine hala kyk sitesine işlenmemiş faiz değeri yavaş yavaş yükseliyor küüfür ettirckler zorla
    arıycam bi ara kyk yı sorcam hesabını
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kraly61

    ben 1 ay önce ödedim taksidi vergi dairesine hala kyk sitesine işlenmemiş faiz değeri yavaş yavaş yükseliyor küüfür ettirckler zorla
    arıycam bi ara kyk yı sorcam hesabını

    Aynı durum bende de var :)
  • kyk çağrı merkezini aradım telesekreterde kredi borcunuzu vergi dairesinden yapılandırdıysanız sitedeki miktarları dikkate almayın dedi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kraly61

    ben 1 ay önce ödedim taksidi vergi dairesine hala kyk sitesine işlenmemiş faiz değeri yavaş yavaş yükseliyor küüfür ettirckler zorla
    arıycam bi ara kyk yı sorcam hesabını

    bende de var aynı sıkıntı . Ne yapmak gerekşyor acep arkadaşlar?
  • kyk yı arayıp sormak lazım ben aradım çağrı merkezini ama sesli yanıt var operatöre bağlanamıyor muyuz
  • Faiz lobisi diye diye milletin beynini yıkayan halkı galeyana getiren hükumetin öğrenciden aldığı faiz bankaların aldığı faizden daha fazla. Nasıl olacak şimdi bu iş?
    Milletin işini zora sokmaktan başka ne işe yarıyor bu yöntem anlamadım. Yazık günah insanların çektiği. Devlet parayı en kolay bizim gibilerden alıyor, bas gırtlağına uğraşsın millet.
    Ayrıca hiçbir yerde borcu bankaya şu kadardan fazla geç öderseniz vergi dairesine yönlendirileceksiniz diye bir uyarı da yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fırtına333 -- 22 Ağustos 2013; 10:11:51 >
  • bugün gittim vergi dairesine temmuz taksidini yatırdım bi skntı yok şuan kyk sitesinde işlenmemiş olsada sistemde işleniyor
    2 bin liranın altına düşürebildik öde öde bitmiyor ya
  • Haziran taksidini vergi dairesindeki sistem bozukluğundan ötürü 16 temmuzda ödemiştim.KYK sitesinde halen borç ödenmemiş gözüküyor.Makbuzu da bulamıyorum umarım bir sıkıntı çıkmaz.
    Ziraat Bankasına öderken ne güzel 1 hafta içinde sisteme yansıyordu.
  • biz yukarda aynı şeydn bahsediyoruz bi sıkıntı çıkcanı sanmıyorum
  • vergi dairesine düşen borcu internetten ödeyebiliyor muyuz. bilgisi olan?
  • Son günlerde yayın yapan bir çok kamu sitesi bulunmakta. Bu kamu siteleri manşet haberler yaparak kamu da takipçi kitlesi oluşturmaktadır. Kamu takipçileri olan bu kesim manşet ten verilen haberlere daha çok dikkat etmekte. kamu haberlerini manşet te görmeyi beğeniyorlar. Kamu çalışanları gazetelerin manşet ine benzettiği bu kamumanşet haberleri okumaktan büyük zevk alıyorlar. Kamu haberleri ilkeli doğru ve manşet ten olmalı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: faldov

    Haziran taksidini vergi dairesindeki sistem bozukluğundan ötürü 16 temmuzda ödemiştim.KYK sitesinde halen borç ödenmemiş gözüküyor.Makbuzu da bulamıyorum umarım bir sıkıntı çıkmaz.
    Ziraat Bankasına öderken ne güzel 1 hafta içinde sisteme yansıyordu.

    ben de aynı dertten muzdaribim. Ben de borcu yatırmama rağmen sistemde yatırdığıma dair kaydı göremiyorum. Sanırım sistemi güncellemiyolar vergi dairelerininki ile. Borç sorgulamahttps://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp adresinden yapıyorum ve herhangi bir borç çıkmıyor. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar deneyebilir.




  • internetten kredi kartıyla yada eft ile ödenemiyor olması çok kötü

    illa vergi dairesine gidiceksin sıraya gireceksin ödemeyi elden yapacaksın
  • Arkadaşlar haziranda ödediğim öğrenim kredim ödenmemiş gözüküyor sistemde makbuzu da işi bitti diye saklamadım, ilk defa vergi dairesinde ödedim onda da bu sıkıntı çıktı ne yapacağız yaw.
  • burak043 B kullanıcısına yanıt
    aynı durum bende de var ya. 3 ay önce vergi dairesine yatırdım hala kyk sitesinde borç yatırılmadı gösterio ve faiz işliyo. çözebildiniz mi siz olayı?
  • Selamlar.

    Ben öğrenim ve katkı almıştım, 2011'in 10. ayında başlamam gerekirken hiç ödeme yapmadım. Toplam 12000 TL borcum var. İhmal ettim.

    Şimdi vergi dairesine gitsem bunu taksitlendirirler mi acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratkaya

    Selamlar.

    Ben öğrenim ve katkı almıştım, 2011'in 10. ayında başlamam gerekirken hiç ödeme yapmadım. Toplam 12000 TL borcum var. İhmal ettim.

    Şimdi vergi dairesine gitsem bunu taksitlendirirler mi acaba?

    yine git sor istersen ama icra takibi yazısı geldiginde taksitlendirme yapıyorlar diye biliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar selamlar benimde şöyle bir durumum var 2005 yılında mugla üni den öğrenim kredisi ve katkı kredisi aldım 1 sene sonra okulu bırakıp mersin üni ye başladım daha sonra mugla üni ilişiğimi kestiğine dahil bi yazı yolladı ve tabiki kredim kesildi akabinde Ankarada olduğum bi gün kyk merkezine gidip dilekçe verip mersin üni de öğrenci olduğumu kanıtlayıp öğrenci belgesi vsvs. krediyi devam ettirdim ödenmeyen tutarları toplu yatırdılar felan şimdi olayım şu 2008 yılında mugla üni den mezun olmam ve 2010 yılında ödemeye başlamam gerekiyordu. ancak ben 2010 yılında mersin üni. den mezun oldum ve normal olarak oraya aldırdığım kredi için 2 sene sonrasına gün atmış olması gerekiyor 2012 ne yazikki 2010 yılından bu yana ödeme yapmadığım için bir dünya faiz binmiş ve vergi dairesine yönlendirmişler. bu olay için kyk defalarca dilekçe yazmış olmama rağmen bi sonuç alamadım sonuçta ortada 2 yıllık fazladan gözüken bi faiz var bunu nasıl çözebilirim?




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.