Şimdi Ara

Ön Çapraz Bağ Yırtılması (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.880
Cevap
60
Favori
353.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mertydkçi

    rıdvan ege de olabilir ankarada tabi türkiyede tek geçerim rıdvan hocayı nasıl olsa modern ortopediyi türkiyeye getiren isim dünyada da ortopedi de ilk beşte sayılı doktorlardandır...ankara üni. hacettepe üni. ufuk üni. ortopedi kurucusu
    ankaradaysan mutlaka rıdvan ege hocaya git...
    acıbademe git
    google da yaz zaten en iyi ortopediciler diye ismi yazıyo zaten diğer isimlerinde çoğu onun öğrencisi...
    hem bu ameliyattan rıdvan egenin hastanesinde olursan 5kuruşta para almıyolar özel hastane olmasına rağmen...ama diğer arkadaşların da önerdiği doktorlar bu işin ehli..
    allah kurtarsın....

    Bu Ameliyat için çok paralar harcamanıza gerek yok. Kartal ssk.da çok iyi dr.ler var hemde ssk dr.
    Benim Dr. Kartal ssk Doktoru Uzm.Dr. Turan Kardaş Süper biri




  • bende aynı fikirdeyim bahsettiğim yer hiçbir ücret talebinde bulunmuyo...
    ama aynı şekilde devlet hastanesinde de olunabilinir devlet hastaneleri ve üni hastanelerinde çok iyi doktorlar var...
    hepimize geçmiş olsun...
  • Herkese merhaba,

    Arkadaşlar bende bir futbol müsabakasında yere ters birşekilde basmam sonucunda dizimin döndü.Daha sonra anladımki ÖÇB yırtığı meydana gelmişti.
    1.5-2yıl kadar bu sekılde yaşadım tabi bu zaman zarfı içerisinde dizim 4-5 defa daha döndü...Bu dönmeler sonucunda bağlarımın tamamen koptuğu göründü.Cerrahi müdalenin şart olduğunu biliyordum ve artık bu sekılde yasamaktan sıkılmıştım...Sürekli tedirgindim,merdiven inip çıkarken dikkat etmem gerekiyordui,spor yapamıyordum.İlk fırsatta ameliyat olmak için hastaneye yattım.3gün önce ameliyat oldum.Ameliyatın hemen ertesi günü fizyoterapist ile birlikte birkaç hareket yaptım.Aslında inanılmaz şaşırmıştım Ameliyatan 1gün sonra dizimi yukarı-aşağı oynatacağımı ve dizimi düz bir konuma getireceğimi hic tahmın etmıyordum.En azından bırkac gunun gecmesını beklerım dıye dusunuyordum...
    Fakat bu sekılde degılmıs bagın daha iyi adepte olması ıcın verılen egzersızlerı aksatmadan saat başı yapılması gerekıyormus.

    Arkadaşlar suan hala hastanedeyım ve yarın taburcu olacagım...Kendimi cok iyi hissediyorum dizim gayet iyi oynatabılıyorum.
    Koltuk degneklerıyle yuruyebılıyorum.Tabi belırlı bır sureden sonra agrı ve ayak parmaklarda morarma gorebılırsınız...Bunun cok normal oldugu soylendı ve koltuk degneklerıyle operasyon gecırdıgınız ayagınıza ASLA basmadan yuruyebılecegım soylendi.
    Tabii ki sureklı buz koyulması gerekıyor.Acıyı azaltmak,ödemi dagıtmak ve şişmeleri önlemek adına ...

    Sizlere birkaç soru yöneltmek istiyorum;
    1-Fizik tedavi merkezine ihtiyacım var.Önerebileceğiniz ? (İstanbul)
    2-Aktif olarak spor yapmak istiyorum ve futbola kaldıgım yerden tekrar devam etmek ıstıyorum...Sizce bu mümkün mü? ve ne zaman ?

    Bilgilerimizi paylaşırsak daha çok bilgi birikimi elde edeceğimize inanıyorum...

    Zaman ayırdığınız için teşekkürler...




  • arkadaş geçmiş olsun.
    Öncelikle herkesin iyileşme süreci tahminim değişiyor.mesela benim kıkırdak dokudada sorun vardı biraz onuda onarmaya calışıldı ama kıkırdak doku onarımı zannedersem yor.ve menüsküsde biraz yırtık vardı onuda aldılar. neyse ben 5 ay oldum ameliyat olalı ben hiç fizik tedaviye gitmedim evde kendim yaptım ama mümkünse gitmeye bak.5 ay oldu daha hiç koşamıyorum çok çanım acıyor ayda bir kontrole gidiyorum dr. sordum niye koşamıyorum dedim yapılan bağda sorun yok. senin kıkırdak dokuda sorun var o canını acıtıyor diyor. yani benim işim uzun sürecek.
    birde ameliyat olalı 1 sene gecen arkadaşlarla tanıştım onlar gayet iyilerdi onları görunce sevindim. sana kolay gelsin 6 ay geçmesi lazım.zaman zaman konuşuruz.
  • slm aprilrain geçmiş olsun
    1.soruna cevap olarak ben evde yaptım fizik tedavimi.dışarda da yaptırabilirsin ama yer bilmiyorum.
    2.aktif olarak spor yapabilirsin.yalnız sana verilen fizik tedaviyi aksatmadan yapman gerekir.eğer yaşın gençse iyi bir fizik tedavi geçirdiysen sporcu bir kimliğiin varsa 6 ayda rahat dönersin.şöyle bir durum var.eğer öçb için yapılan greft arka baldırından alındıysa şunu bil arka baldırındaki kas geri gelmeyecektir.yüzde 5 civarında ayağında güç kaybı olacaktır.ama bunu fizik tedaviyi yaparak ayağınn diğer kısımlarını güçlendirerek kapatabilirsin.
    sonuç şu ki eğer fizik tedavini iyi yaparsan 6 ay içinde dönmemen içn bir sebep yok.
    tekrar geçmiş olsun
  • Tekrar Merhabalar,
    @Kafkasdans
    @Azazel_666

    Zaman ayırıp cevap yazdığınız ıcın oncelıkle sızlere cok tesekkur edıyorum şuan evde istiraatteyim.Ufak tefek zorlanmalar yaşasamda işlerimi şuan ıcın halledebılıyorum...
    WC sıkıntısı tabiki dizimi kıramadığım için yaşıyorum.

    Buarada yaşım 21 4 yıl onceye kadar prof. bir kulüpte futbol oynuyordum.Fakat 4 yıldır aktif olarak spor yapmıyorum(zamanım olmadıgından ve ayagımdan dolayı).bu nedenlede biraz kilo aldım :)

    Evde çeşitli fizik tedavi hareketlerini uyguluyorum.Kendimi biraz zorlayarak ayagımı kaldırıp-indiriyor,bileğimi cok rahat oynatabılıyorum ve dizimi yatarken düz konuma getirmeye calısıyorum,tabiiki düz konuma tamamen gecmesı ıcın cok cok erken fakat yeni bagları erken tetiklemek gerekiyor...
    Nakledilecek bağları dizimin hemen altından,ortalama 8-10cmlık bir çizik ile alındı.bunun haricinde 2 antroskopik deliğimde var ;)

    Doktoruma futbol oynayabılırmıyım dediğimde;''1yıl sonra tabiki oynayabılırsın''yanıtını alınca.inanılmaz sevinmiştim.2 gün sonra pansumana ve ondan 3 gun sonra dikişlerimin alınması için hastaneye ugrayacagım.yaralarım tamamen ıyılestıgınde,silikon dize destek veren bağları koruyan bir dizlik almak istiyorum ve bunun ıcın bır arastırma ıcerısındeyım..

    6aydan sonra kendı durumuma gore bir fitness-kardio merkezinde bacak agırlıklı kas ve bağ kuvvetlendırme ıle ılgılı bır calısma yapmak ıstıyorum.

    Yaşadığınız sorunlar,sorunlar karsısında aldığınız onlemler varsa ve paylaşırsanız çok sevinirim cunku ameliyat olalı yalnızca 4gün oldu :)



    Sevgiler...
    Sağlıkla kalın...

    Serhat



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ApriLRaiN -- 23 Ağustos 2010; 15:31:29 >




  • serhat arkadaşım çok geçmiş olsun bende ameliyat olalı 3 aya yakın oluyor senın olduğun yöntemle bende amaliyat oldum diz altı 6-7cm dikiş ve 2 antroskopi deliği hams. yöntemi ben 30 seans fizik tedaviye gittim ve tam olarak dizimi eski esnekliğine kavuşturdum fizik tedaviyi de gerek kalmadığı için bıraktım kaslarımı evde güçlendirmeye devam ediyorum 1 aydır düzenli olarak günde 5 km kadar yüzüyorum ve iki bacağım arasındaki kalınlık farkı 1 cm kadar indi..ağrılarım sadece baldırımda oluşan kas ağrılarından ibaret onlarda gayet normal...tabi bu durumlar insanların bünyelerine göre değişiyo ben profesyonel yüzücüyüm ve sadece çapraz bağ onarımı yapıldı menüsküs ve kıkırdak sorunum yoktu bu da hızlı iyileşmemde etkili sabırsızlıkla doktorumun koşmama izin vereceği günü bekliyorum aslında geçen gün söyle bi 50 metre koştum hiçbir sorun yaşamadım ama koşmak için 5 ayı beklemekte yarar var.
    geçmiş olsun...




  • @mertydkçi,
    Hocam uzun zamandır spordan uzak oldugum ıcın ıyılesmem ıcın gereklı olan zaman zarfı bıraz uzayabılır...
    dikişlerin alınmasını,yaraların iyileşmesini bekliyorum.Çünkü henüz ameliyattan cıkalı yalnızca bırkac gun oldu ve dikişlerim ve yaralarım inanılmaz kaşınıyor.
    Koltuk değnekleriyle yürüdüğümde ayagım-parmak uçlarım morarıyor ve dikişlerin bulundugu yer zonkluyor.Çok fazla ayakta kalmak ıstemıyorum.Nekadar fazla dikkat,ne kadar fazla egzersiz yapılırsa ileride spora başlama suresı gozle gorulur bır sekılde azalıyor bunu öğrendim...

    Ayrıca birşey sormak istiyorum;3.ayınızdasınız ve şuan dizinizi tamamen kırabılıyormusunuz?dıger dızınıze oranla ne gıbı bır zorluk yasıyorsunuz?
    15gun boyunca fizik tedavi sürecinde olacagım 2.ayın sonunda.Siz hangi fizik tedavi merkezini seçtiniz?

    Sevgier...
  • tamamen kırabiliyorum derken diğer dizimi kendi kendime nekar bükebiliyosam okadr büküyorum ama mesela elimle tutup kalcama değdiremiyorum baldırıma agrı giriyo belki zorlasam değdiririm fakat zorlamıyorum aynen benımde dikişlerim zonkluyodu ve ayağım morarıyodu ayağa kalktığımda tam bir ay sürdü bu durum sonra aniden kesildi..fizik tedaviye gelince sadece yüz üstü yatıp bacağımı kalcama doğru çektim bacağımın kaldığı yerde fizyoterapist kalcama doğru zorladı bacağımı bunu yarım saat yaptık sadece bu diğer hareketleri ben evde yaptım ama bu yaptığım hareket 20 günde dizimi 140 dereceye getirdi...ben fizik tedaviye öğrenci olarak okuduğum ankara rıdvan ege ufuk üniversitesine gittim ameliyatıma 5 prof girdi hepside hocamdı fizyoterapistler okuldan arkadaşım oyüzden ben baya sanslıydım bu konuda kafama bişey takılınca gidiyorum hemen sabah dersten once soruyorum hocalarıma bu buyuk avandaj oluyo...bu ameliyat herkese göre farklı iyileşme süresi sunuyo mesele bende ne şişme oldu ameliyat sonrası nede sıvı alındı mesela çok az ödem oluştu buz uygulaması hiçbir zaman uygulamadım mesela ben çapraz bağımı bi maç sırasında kopardım büyük bi acı yaşadım ama 5 dk sonra oyuna geri girdim ve tam performans oynadım bağım koptuktan sonra 6 ay boyunca haftada 4 defa halı saha maçı yapıyodum arasıra ağrılar oluşunca hocalarıma danıştım ve mr çekilmesi sonucu bağımın kopmuş olduğu anlaşıldı yani diğeceğim bu durum vucudun kas yapısına göre değişiyo bakarsın çok çabuk iyileşirsin bi bakrsın 1 yıl kendine gelemezsin ama nekar çok ve düzenli çalışırsan kısa sürese kendine gelirsin




  • Çok güzel bilgiler bunlar...
    Fakat istanbulda iyi bir fizik tedavi merkezi bulmam gerekiyor...
    nekadar erken ayaga kalkarsam benım ıcın okadar iyi ...
  • Halı saha maçında çat diye bir ses ile beraber dizim döndü,o anda insan bacağının kırıldığını düşünüyor.Yere düşerdüşmez bacağımda kırık var mı diye baktım ve sağlam olunca biraz sevindim.Yerde kıvranırken geldiler ve beni dışarı çıkardılar,soğuk kola kutularıla sözde buz tedavisi uyguladm,ayakta duramıyordum dizimde boşluk hissediyordum.3 gün sonra doktora gittim bana 3 hafta top oynama dedi.öyle deyince ebnde önmesiz birşey herhalde diye sevindim,iç bağlar zedelenmiş dedi.3 hafta geçti tekrar doktora gittim,doktorun o sırada ameliyatta olduğunu duyunca en iyisi başka bri doktora gideyim dedim,mrımı aldım ve başka doktora gittim mrımda reptür? yazıyor,o doktor da fiziksel olarak sağlam olduğunu ama mrda yırtık şüphesi olduğunu söyledi,sen eniyisi 1-2 ay bekle geçmesse artoskopi yapalım dedi.
    Ben 2 ay topalladım,2-3 ay arasında aksayarak yurudum,3-4 ay arası aksayarak yürüdüm,4. ayda akşamam da geçti bilmeyen biri dizimde sorun olduğunu anlamaz,ama ağrılar var.Dizimin üstüne tam oturamıyorum,merdiven çıkarken ağrıyor ki üzerine yuklenmiyorum,uzun yürüyüşlerde ağrı oluyor.dizimi tam kapatıp elimle biraz daha zorlayınca ağrıyor.Şu an 5. aya girdim,ben iyileşmenin uzun sürdüğünü düşünüyorum,açıkçası yırtık yoktur diye ümit ediyorum ve iyileşme süresi normal mi acaba?21 gün de fizik tedaviye gittim.Açıkçası iyileşeceğimi düşündüğüm için tekrar göstermedim ama salı günü birdaha başka bir doktora göstereyim yeniden mr çekileyim diyorum,bu forumları okuyunca içime kurt düşüyor:-)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: CIRRIKK

    Halı saha maçında çat diye bir ses ile beraber dizim döndü,o anda insan bacağının kırıldığını düşünüyor.Yere düşerdüşmez bacağımda kırık var mı diye baktım ve sağlam olunca biraz sevindim.Yerde kıvranırken geldiler ve beni dışarı çıkardılar,soğuk kola kutularıla sözde buz tedavisi uyguladm,ayakta duramıyordum dizimde boşluk hissediyordum.3 gün sonra doktora gittim bana 3 hafta top oynama dedi.öyle deyince ebnde önmesiz birşey herhalde diye sevindim,iç bağlar zedelenmiş dedi.3 hafta geçti tekrar doktora gittim,doktorun o sırada ameliyatta olduğunu duyunca en iyisi başka bri doktora gideyim dedim,mrımı aldım ve başka doktora gittim mrımda reptür? yazıyor,o doktor da fiziksel olarak sağlam olduğunu ama mrda yırtık şüphesi olduğunu söyledi,sen eniyisi 1-2 ay bekle geçmesse artoskopi yapalım dedi.
    Ben 2 ay topalladım,2-3 ay arasında aksayarak yurudum,3-4 ay arası aksayarak yürüdüm,4. ayda akşamam da geçti bilmeyen biri dizimde sorun olduğunu anlamaz,ama ağrılar var.Dizimin üstüne tam oturamıyorum,merdiven çıkarken ağrıyor ki üzerine yuklenmiyorum,uzun yürüyüşlerde ağrı oluyor.dizimi tam kapatıp elimle biraz daha zorlayınca ağrıyor.Şu an 5. aya girdim,ben iyileşmenin uzun sürdüğünü düşünüyorum,açıkçası yırtık yoktur diye ümit ediyorum ve iyileşme süresi normal mi acaba?21 gün de fizik tedaviye gittim.Açıkçası iyileşeceğimi düşündüğüm için tekrar göstermedim ama salı günü birdaha başka bir doktora göstereyim yeniden mr çekileyim diyorum,bu forumları okuyunca içime kurt düşüyor:-)

    Ben Dizimin dışarı çıkp geldiğini hissettim.
    neredesiniz bilemiyorum ama kartal ssk da iyi dr. ler var uzman ortabedi,mr çektir birdaha ama başkabiryerde çektir iyi kalieli yeni model cihaz olsun.




  • cırrıkk öncelikle geçmiş olsun belirtiler aynı gibi bende mr çektirdiğimde ruptur? kararı alındı yani mr inceleyen uzman ya mr aletinin tam bağı görememesinden yada yaralanmaya bağlı olarak ödemden dolayı bağı görememesınden kaynaklı soru işareti koymuş tabi bu hangi bağ ise ben acl olarak düşündüğümden bu yorumu yapıyorum 5 ay gbi bi süre geçmiş baya bi uzun süre zedelenme veya esneme olsa şimdiye kadar çoktan iyileşmiş olurdun...sana tavsiyem kafkasdansın dediği gibi iyi hastaneye git ondan önce iyi bi merkezde mr çektir eğer gittiğin doktor mr filmine değilde mr sonucu sana verilen a4 kağıda bakarsa ne et ne yap başka bi doktora git...ayrıca antroskopi yontemınden once doktorun elle uygulayabileceği bir çok test var....tekrar geçmiş olsun...
  • cevaplarınız için teşekkür ediyorum,elle fiziksel olarak baktıklarında sağlam diyorlar.en ilk haftalarda fazla önemsemedim ve yi bakmadım dizime,üzerine falan basmaya çalıştım belkide bu yaptığım iyileşme süresini uzattı,egzersizleride tam olarak yapmadım.Benim hala dizimin solundaki kemiğim falan ağrıyor.tabiki en mantıklısı birdaha doktora gidip tekrar mr çekilmek ve en azından içimi rahatlatmak.Doktor bana geçmezse kapalı ameliyat yaparız dedi, o nasıl birşeydir???
  • doktor geçmezse derken bence başka bi doktora görün zaten ruptur? kopmuş olabilir ve hiç bir şekilde iyileşmez eğer kopuksa boşuna beklersin ve dahada kötüye götürürsün...ben senın yerinde olsam 1 sn beklemeden gider mr çektirir düzgün bi doktora götürürüm...kapalı ameliyat ise antroskopi yöntemi ile gerçekleştirilir doktor kapalı ameliyat yaparız demişse muhtemelen acl kpmuştur ama iyileşmesini bekleyelim demeside saçma olmuş....kemiğim ağrıyo derken acaba bağ kemikle birden mi koptu bence sen mr çektir ve doktora git burda ne zırvalasak boşuna....
  • Arkadaşlar ortalama 15gün önce ameliyat oldum ve şuan fazla agırlık vermeden değneksiz yürüyebiliyorum.Herhangi bir acı hissetmiyorum.Sizce bu normal midir ?
  • normal tabi aslında hızlı tempo bile yürürsün ama bence bunu yapma bağı koparırsın bi çok arkadaşım olan doktorla konuştum en iyisi 1 ay hiç üstüne basmamak fakat yatakta veya oturarak bol bol egzersiz yapman daha iyi olur...şansını zorlama anlıcan...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ApriLRaiN

    Arkadaşlar ortalama 15gün önce ameliyat oldum ve şuan fazla agırlık vermeden değneksiz yürüyebiliyorum.Herhangi bir acı hissetmiyorum.Sizce bu normal midir ?

  • peki ozaman 10gün daha bekleyeceğim.artık basmıyorum
    sizin durumlarınız nasıl arkadaşlar?
  • en iyisini yaparsın 10 gün daha bekle... bi anda yürüme 10 15 gunde ağırdan al hafif hafif sakatlık çıkmasın uğraşma...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.