Şimdi Ara

Onboard ses (alc1220) vs harici ses kartı (xonar u7 mk2) kişisel deneyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
4.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.

    Realtek in son ses yongası olan ve güncel çoğu anakarta bulunan alc1220 codec ile harici üst seviye usb bir ses kartı farkını test ederek gözlemlemeye çalıştım.

    Onboars ses Asus z270i itx anakart üstüne buluna alc1220a codec üzerine supremfx yazılımı ile desteklenmiş. 120db çıkış 113db kayıt girişi gözüküyor. Ayrıca Texas instrument amfi ve yükseltici mevcut. 600ohm kadar kulaklık besleyebildigini söylüyor Asus.

    Anakart itx olduğundan deneyeceğim ses kartı usb olacak. Asus un xonar u7 serisi, echelon ve en son mk2 olarak güncellendi. Benim deneyeceğim mk2 olan son versiyon. 114db çıkış 110db kayıt girişi gözüküyor. Cmedia nın ses işlemcisine ve cirrus logic dac ünitesine sahip. 150ohm kadar olan kulaklıkları besleyebilir diye de belirtmiş Asus.

    Öncelikle ses uzmanı biri değilim amatör olarak oyun oynayan, müzik dinleyen biriyim. Yaptığım karşılaştırma tamamen kişişel deneyim olup, bu deneyim kişiden kişiye değişiklik gösteriyor. Ses tecrübesi elde tutulur bir veri olarak sunulamıyor malesef.

    Testi sennheiser game one kulaklık ile yaptım. Kulaklığın empedans değeri 50ohm. Ses basınç seviyesi 116db.

    Aynı ses sahnelerinde kaynağı değişerek anlık olarak farkı gözlemlemeye çalıştım. İlk müzik testi yaptım, (kayıpsiz müzik dosyaları ile değil) ses seviyesi yüksekliği olarak onboard çok az da olsa daha yüksek ses veriyor gibime geldi. Ama harici ses kartı ile sesler bir miktar daha doğal geliyor.

    Daha sonra cs go denedim, ses ile yön tayini ikisi ile de aynı şekilde işini gayet iyi yaptı fark anlamadım.

    Pubg de onboard yonga ile seslerin yönünü anlamda zorluk çekiyordum, xonar u7 ile de bir değişiklik olmadı. Sorun oyunda sanırım :)

    Bf1 denedim ikiside gayet güzel savaş atmosferini yansıtıyor patlamalar canlı yine bir fark hissedemedim.

    Sonuş olarak, onboard ve harici ses kartı arasında kayda değer bir fark hissedemedim. Yanlız ses kartının güzel bir özelliği var. Kulaklığı ve hoparlörü aynı anda bağlayıp tek tuş ise kaynaklar arası geçiş yapabiliyor. Veya ses kontrol düğmeleri olamayan hifi kulaklıkların (150ohm altı) ses kontrolünü basit şekilde yapmak için kullanılabilir.

    Pci Soketli daha kaliteli ses kartları mevcut, elinde olanların görüşlerini konuya bekliyoruz.


    Onboard ses (alc1220)  vs harici ses kartı (xonar u7 mk2) kişisel deneyim

    Mikrofon kayıt testi yaptım, onboard ses kartı usb den daha net ve doğal ses kaydı yaptı. Xonar u7 nin ayarlarını kurcaladım baya ama onboard kalitesine ulaşamadım bir türlü.

    Sürücüler: Windows 10 Pro sürüm 1803 build 17134. Xonar u7 mk2 versiyon 1.1.17. Onboard ses sürüm 6.0.1.8273

    Edit: Ekleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cnytkyz -- 11 Mayıs 2018; 20:18:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Teşekkür ederim , emeğine sağlık.
    İşletim sistemleri donanımlar üzerinde driver bazlı olumlu ya da olumsuz etkiler gösterebiliyor. İşletim sistemi ve driver hakkında da bilgi vermiş olsaydınız daha güzel olurdu.
    İki ses kartının da 5.1 ve veya 7.1 çevresel ses performansı hakkında bir bilgi de yok maalesef.
    Ancak yinede genel bir fikir edinilebilinir bir yazı olmuş, tekrardan teşekkür ederim.
  • pedlar P kullanıcısına yanıt
    Sürücü sürüm bilgilerini ekledim, çevresel ses sesi tenekeleştiriyor gibime geliyor, yüzden sevmiyorum. Yine de pubg de faydası olur mu diye denedim bir fark hissetmedim. Cs go da oyunun kendi sanallaştırma motorunu kullanıyorum en verimli sesi öyle alıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hi fi ses sistemi kullanıyorum. Sistem MSI B350m tomahawk anakrtına bağlı. Asus un xonar u7 yi almayı düşünyordum. Şühlerimi yenemediğim için beklemeye aldım...
  • Güzel inceleme bende merak ediyordum aralarındaki farkı.
  • Çok değerli bir inceleme, doğal, samimi. Teşekkür ederiz. Ben de SB Omni ses kartımı elden çıkartmaya karar vermiştim. Yeni anakartımda ALC220 Codec olacak kısmetse. Evet, ses kartı kadar bir performans beklemiyorum ancak sıradan bir onboard ses kartından daha iyi ses alabileceğimi bu yazıda anladım ve mutlu oldum.

    Pubg ses yönü verme tam bir baş belası. Ses kartıyla onunla bununla düzelecek birşey değil maalesef. ))

    Kulaklık, hoparlör, usb ses çıkışı ve diğer çıkışlar arasında pratik geçiş yapabilmek için de Audio Output Switcher isimli programı tavsiye ederim. Çoğu kişinin bilmediği çok yararlı birşey. Olmazsa olmazlarımdan...
  • fuducuk kullanıcısına yanıt
    Evet özelleştirilmiş ses yongaları baya başarılı. Her türlü iş görüyorlar. Dediğiniz programa bi bakacağım, teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ALC1220A ve ALC1220 arasındaki fark nedir?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.