Şimdi Ara

[ÖNEMLİ] ABD Vize Ret Sonrası Ücret İadesi (OLUMLU)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Başımdan geçenleri anlatacağım:

    ABD vizesi almak için, D-160 formunu doldurduktan sonra 6 Ağustos 2018 tarihinde internet üzerinden İş Bankası Maximum Kart ile 160 USD vize görüşme ücreti ödedim ve 27 Ağustos 2018 tarihi saat 10.30'a randevu aldım.

    Atlayıp İstanbul'a gittim (İstanbul'da ikamet etmiyorum). Tüm evraklarımı özenli, sıralı bir şekilde hazırlamıştım. Sıram geldi, görüşme bankoma gittim. Sorular sordu konsolos hanım. İng olarak cevapladım (C2 düzeyinde İngilizce biliyorum). Birkaç soru sonrası heyecanla beklerken birden "I am really sorry, you are not eligible to get the visa. You'll see more to why you couldn't get the visa on the paper I will give" demez mi, kalakaldım öyle. "Nasıl yani?" dememe kalmadan ret vermişti.

    Görüşmeden çıkan diğerlerine soruyorum, alakasız, İngilizce bilmeyen insanlar patır patır vizeleri götürürken bana Allah'ın suyu yok. Sırf aracı acentalarla başvuruda bulunduğu için İngilizce bilmediği halde vize alanları da görünce kahroldum. Birkaç gün olayı nasıl hazmedeceğimi düşündüm. Bir şeyler yapmalıydım ama ne? Acentaları arayarak neden ret yediğimi sordum, sağ olsunlar yardımcı oldular. Keyfiyetle ret verildiği oluyormuş. İnternette de arıyorum benzer olayları tabi. Birden şöyle bir konuya denk geldim:

    Axess ABD Vize ücreti iadesi (OLUMLU):https://forum.donanimhaber.com/axess-abd-vize-ucreti-iadesi-olumlu--122708731

    Hemen gözlerim parladı. 6 Eylül 2018 tarihinde hemen internette ödemeyi yaptığım bankaya ait "Harcama İtiraz Formu"nu doldurdum ve formu genel merkeze faksladım. Formun her bilgisini özenle, didik didik ederek doldurdum tabi. Kuruşuna kadar her ödemeyi yazdım. Faksımın ulaştığına dair bilgilendirici bir sms aldım, akabinde arandım. Banka yetkilileri detaylı bilgi istiyordu, ödemeyi, hesap özetinde göründüğü şekliyle yazdığım için neye, neden itiraz ettiğimi anlayamamışlar, bundan dolayı da durumu netleştirmek ve teyit etmek için aramayı uygun görmüşlerdi.

    160 USD ödeme yaptığımı, lakin bu ödeme karşılığında ne bir mal ne de bir hizmet aldığımı dile getirdim. Vize başvurusu için ödemeyi yaptığımı ama vize başvurumun reddedildiğini aktardım. Paramın, karşı tarafa karşılıksız geçtiğini ve alamadığım bu hizmet için ters ibraz (chargeback) hakkımı kullanmak istediğimi söyledim. Durumu anladıklarını belirterek, iade talep sürecinin 45 gün kadar uzayacağını ama gerekeni yapacaklarını söylediler. Teşekkür edip kolaylıklar diledim.

    6 Eylül, 6 Ekim derken 8 Kasım oldu (2018). Bugün aldığım hesap özeti ekiyle, ödediğim meblağın 22/10/2018 tarihinde kuruşuna kadar geri yatırıldığını gördüm. O kadar sevindim ki. Dünyalar benim oldu desem yeridir.

    Bu da SS:

    [ÖNEMLİ] ABD Vize Ret Sonrası Ücret İadesi (OLUMLU)

    Hemen olaya birinci elden şahitlik eden bazı tanıdıkları arayıp güzel haberi verdim. Onlar da sevindiler. Doory arkadaşımızın da dediği gibi "vize çıksa bu kadar sevinmezdim valla" :D :D


    (Bankacı arkadaşlar daha iyi bilir, şöyle bir şey düşündüm: Kurumsal bir hesaba yatırılan para, böylesi durumlar olabilir diye belli bir süre hesaptan çekilemiyor, olur da gönderici işlemi iptal eder diye - çünkü benzer bir durumu PayPal hesabımda yaşamıştım, ürün satımı sonrası hesabıma gönderilen parayı uzun bir süre çekememiştim).

    Demem o ki, benzer durumu yaşamış olanlar, bankanızla irtibata geçip bir an önce itiraz oluşturun ve gerisini bankanıza bırakın. O kadar mutlu etti ki beni İş Bankası, gündüz bankayı arayıp ilgilenenlere teşekkür edeceğim :)

    Önceki emsal konuyu açan Doory arkadaşımıza, böylesi bir konuyu açtığı için teşekkür ederim. Sayesinde bilgilendim, bilgilendik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon FR -- 9 Aralık 2018; 23:32:29 >







  • ilginçmiş bu. genelde ret sonrası vize ücretinin üstüne yatıyorlar. iyi almışsın paranı helal olsun
  • Hocam cidden ilginç, çünkü başvururken kabul ettiğin formlar içerisinde hiç bir şekilde iade alamayacağın da var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oha süpermiş be
  • bu forumda takılanlardan korkmaya başladım
  • Ben de ret yemiştim, okuyunca iade için uğraşsam mı diye düşündüm ama ileride yine mülakata gidince sistemde görünüp de yine patlamayalım diye vazgeçtim. Ama cidden helal olsun; DH olduğu sürece bu ülkenin batması mümkün değil, Kemal Derviş gibi adamlar yetişiyor içimizden.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merak ettim esmer misin?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bi kere mimlendin, artık takla atıp abd bayraklı tişört giysen bile vize vermezler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    ilginçmiş bu. genelde ret sonrası vize ücretinin üstüne yatıyorlar. iyi almışsın paranı helal olsun


    quote:

    Hocam cidden ilginç, çünkü başvururken kabul ettiğin formlar içerisinde hiç bir şekilde iade alamayacağın da var.


    Tabiki, benden önceki konuyu görünce ben de bir o kadar şaşırmıştım. Ücretin geri alınamayacağını belki yirmi kere okudum, gördüm. Sanırım biraz da psikolojik olarak yıldırma politikası bir nevi :)

    quote:

    oha süpermiş be


    quote:

    bu forumda takılanlardan korkmaya başladım


    İlk konuyu okuduğumda heyecanlanmıştım :) Sağ olsun ki böyle bir şeyi Doory denedi ve görmemizi sağladı :)

    quote:

    Ben de ret yemiştim, okuyunca iade için uğraşsam mı diye düşündüm ama ileride yine mülakata gidince sistemde görünüp de yine patlamayalım diye vazgeçtim. Ama cidden helal olsun; DH olduğu sürece bu ülkenin batması mümkün değil, Kemal Derviş gibi adamlar yetişiyor içimizden.


    İleride yine başvuracağım tabi, zaten onların beni sistemlerinde kötü ünlü olarak görebilecekleri ihtimalini göze alarak bu işe giriştim :) Yarın bir gün yeniden ret yersem aynı yolu yeniden denerim :) Sonuçta, birincisi belki bir ihtimaldi, olmayabilirdi ama ikinci başvuru da olumlu sonuçlanıyorsa demek ki bu kanattan bir açıkları var. Mağdur olan herkesin bu yola başvurmasını istiyorum :)

    quote:

    Hocam merak ettim esmer misin?


    Değilim. Aksine, gayet beyaz tenli, gayet özgürlükçü bir görünüşe, fikre ve yaşam tarzına sahibim.

    quote:

    bi kere mimlendin, artık takla atıp abd bayraklı tişört giysen bile vize vermezler.


    Mimleneyim, ne olacak ki? Zaten bu ihtimali göze alarak bu işe giriştim. Hem dünya üzerinde ülke mi kalmadı :) ABD'ye gitmem, Kanada'ya, Fransa'ya giderim. Çok da tın yani :)

    Bu benim için gerçekten farklı bir tecrübe oldu. Lütfen bunu yayalım, öne çıkaralım ki daha fazla insan görsün, bilgilensin. Fikir belirten bütün arkadaşlara teşekkür ederim.




  • Birdaha asla vize alamazsın

    Edit verdiği kağıtta ne yazıyordu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dogecoin -- 9 Kasım 2018; 15:49:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İYİMİSİN HOCAM ÖMÜR BOYU ABDYE GİREMESSİN ARTIK CHARGEBACK YAPMIŞ




  • Helal olsun (:

    160 USD vize ücreti değil, vize başvuru ücreti olarak geçtiği için mantıken başvuru yaparken o servisi almış sayılıyorsun ve normal koşullarda bunun iadesi mümkün değil. Bazen sistemde hata olur, 2 kez bile çektiği olur; onun yanlış olanı iade alamayız diye bile korktuğumuz olmuştur.
  • Selam.
    Evet @Leon FR arkadaşın belirttiği gibi yıllar önce 160 usd para iadesini almıştım.

    O günden sonra da başvurmadım vizeye.

    Siz siz olun hemen pes etmeyin.
    160 dolar yahu az para mı
  • quote:

    Birdaha asla vize alamazsın

    Edit verdiği kağıtta ne yazıyordu?


    Kağıdı dosyayla beraber kaldırdım. En kısa sürede ekleyeceğim.


    quote:

    İYİMİSİN HOCAM ÖMÜR BOYU ABDYE GİREMESSİN ARTIK CHARGEBACK YAPMIŞ


    Gayet iyiyim :) Bir şey olmaz ya, bize bir şey olmasın :D


    quote:

    Helal olsun (:

    160 USD vize ücreti değil, vize başvuru ücreti olarak geçtiği için mantıken başvuru yaparken o servisi almış sayılıyorsun ve normal koşullarda bunun iadesi mümkün değil. Bazen sistemde hata olur, 2 kez bile çektiği olur; onun yanlış olanı iade alamayız diye bile korktuğumuz olmuştur.


    Teşekkür ederim. Doğru diyorsunuz da... sonuçta boş yere aldılar mı, aldılar :) Yasal hakkımı kullandım, lehime karar verildi :)


    quote:

    Selam.
    Evet @Leon FR arkadaşın belirttiği gibi yıllar önce 160 usd para iadesini almıştım.

    O günden sonra da başvurmadım vizeye.

    Siz siz olun hemen pes etmeyin.
    160 dolar yahu az para mı


    Yeniden teşekkür ederim üstat. Bilgin ve desteğinle oldu :) Bu kurla çok para valla :) Direne direne kazanacağız :)




  • Red vermiş üstüne parayida vermiş iyi valla. Demekki hakkın yenmiş yoksa gelmezdi o para bence. Ordaki çalışan elemaninda ateşi bol olsun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yasal yollarla ABD'yi istesen de göremezsin artık. İlerde pişman olacağın bir hareket yapmışsın.
  • Geri ödemeyi Ağustos kuruna göre mi verdiler yoksa güncel kura göre mi yatırıldı?
  • Vizeyi neden vermediler peki? Sebep neymiş?
  • hocam selamalrhttps://www.isbank.com.tr/TR/bireysel/kartlar/genel-bilgi/onemli-uyarilar/Documents/harcama-itiraz-formu.pdf
    bende itiraz edicem burdaki bilgileri nasıl doldurunuz yardımcı olursanız sevinirim
  • Bence de genel olarak vizesi kabul edilmeyenlerin iade edilmesi gerekir. Yok kagit islemi yaptik vs diyosaniz verin o zaman vizeyi gitsin adam.

    Hocam yasal olarak para iadesi almissin gelip konsoloslugun kasasindan calmamissin bisey olmaz, bidaha amerikaya gidemezsin diyenlere bakma sen yok oyle bisey.

    Bende zamaninda istanbuldan vize alip gitmistim keyfi reddedebiliyorlar gercekten.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.