Şimdi Ara

Opel Astra K 1.4T Piston Kırma Problemi (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
10
Favori
98.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • PriMe kullanıcısına yanıt
    Önceki kasa yani J kasadaki motor eski usul atmosferik motorun turbolanmış hali, K kasalarda ise motor tamamen farklı. J kasada yazılımlı araçların turbo patlatması hariç motor sorunu pek yaşanmadı.
  • Ben öyle yaptım. Arabasız idare edebilen varsa davadan başka yol yok
  • Maalesef düşük hacimli turbo beslemeli motorlarda bu problem çok fazla görünmeye başladı.

    Bende de 1.2 motor 130 beygirlik otomatik C4 vardı. Sıfır aldığım araç 16.000 km'de 3 kez buji kırıp beni yolda bıraktı. En son motorda vuruntu da başladı garantiden motor değişimine gittiler ama ben kabul etmedim.

    Dava açmadan önce tüm yetkililere hukuki bir dille bir mail atın ve ihtar çekin. Davaya gerek kalmadan sorunu çözebilirsiniz.
  • bende yeni bu sıkıntıyı yaşadım 2016 astra k 36000 km de araç iptal aracı arıza lambası yandıktan sonra servise yürüterek getirdiğim çekiciyle getirmediğim için garanti kapsamına alamayız diyorlar napcaz şimdi
  • 2016 ASTRA K ARACIM 36000 KM DE PİSTON SEKMANLARINI DAĞITTI. SERVİS GARANTİYE ALMIYOR İYİ Mİ ? SEBEBİ ARIZA LAMBASI YANDIKTAN SONRA ARABAYI SÜRMÜŞÜM. BENDE SORUYORUM OPEL NİYE 36000 KM ÖMRÜ OLAN BİR MOTOR ÜRETTİNİZ. BU PROBLEM SADECE BENİM ARAÇTA DEĞİL TÜM ASTRA K SAHİPLERİNDE.. PAZARTESİ GARANTİ DEN YAPILIP YAPILMAYACAĞINA KARAR VERECEKLERMİŞ. OLACAK İŞ DEĞİL BİRDE İŞİN GARİBİ YOL YARDIM HİZMETİ YOK NE KADAR SAÇMA 2 YIL GARANTİ VAR 1 YIL YOL YARDIMI VAR... İSİM VERMİYORUM BİR ÇOK ARAÇ MARKALARINDA GARANTİ SÜRESİ KADAR YOL YARDIMI OLDUĞU GİBİ İKAME ARAÇ VE YOLDA KALDIĞIN SÜRECE KONAKLAMA MASRAFLARINA KADAR KARŞILIYOR. AHHH OPEL AHH ÖMRÜMÜ İKİ GÜNDE ÇÜRÜTTÜN. BİRDE 8-10 BİN TAMİR PARASI İSTEDİNİZ.OPEL ALIRKEN BİN KERE DÜŞÜNÜN.. BİN KERE DÜŞÜNMEK İNSANI YORAR. EN İYİSİ SİZ OPEL ALMAYIN
  • Merhaba Arkadaşlar, Astra 1.4T almayın!!!!

    2016 yılı Mayıs ayında aldığım 1.4T dynamic aracımı aynı belirtilerle (Opel Ekin-Adapazarı) servise götürdük. Serviste araç test edilirken arıza lambası yandı ve servis aracı içeri aldı. Araç 20.000 km civarındaydı. 3. gün servis piston kırıldığını ve 3 hafta tamir süresi olduğunu söyledi. İşlemleri garantiden yapacaklarmış. Çok beğendiğim aracımdan soğudum takibi. Formu incelediğimde aynı problemi yaşayan bir çok arkadaş görüyorum. Bu aracın böyle kronik bir problemi varsa almayın arkadaşlar. Servis motoru değiştirmiyor ve tamir yapıyor. Tamirin ne kadar sağlıklık olacağı meçhul.
  • Mağduriyet yurtdışına kadar gidiyor... Konu hakkında birlik olup toplu dava açmak lazım, aklı başında bir bilirkişiye rastlanır ise sorunsuz motor değişimi kararı çıkar diye düşünüyorum...
  • Ben de aynı sorunu bu hafta yaşadım. Arabam 2011 Model Opel Astra 1.4 Turbo. Henüz 54.000 km'de iken motorun gücünde bir anda önemli bir düşüş oldu, arkasından egzozdan gelen dumanda artma, koku ve son olarak araba teklemeye başladı. Yetkili Servis motora baktığında pistonların ikisinin çatladığını, bujilerinde hasar oluştuğunu, turbo motor valfinde çatlama olduğunu ve yine bir takım parçalarda hasar olduğunu tespit etti. Herhangi bir kaza yaşamamış olmama rağmen böyle bir durum nasıl gerçekleşebilir? Burada benim mağduriyetim ve Opelin ya benim bilmediğim (araç ikinci el) bir kaza ya da üretim hatasından gerçekleştiği ortadadır.

    Önümüzdeki hafta Üretici Opel Türkiye ve aracı satın aldığım Opel Bayi'ye tüketici mahkemesinde dava açıyorum. Aynı durumdan müzdarip olan arkadaşlara da tavsiyem haklarını arasınlar. Fikir alış verisinde bulunmak için benimle irtibata geçebilirsiniz.
  • Cümleten hayırlı günler,

    Ben de foruma yeni katıldım. Astra K 1.4 T 12600 km de aracım var. İlk bakımından çıkalı 1 ay olmadı daha. Bir süredir bu lspi sorununu takip ediyorum. Belirtilerden “ani olmayan, sabit ivmeli hızlanmalarda anlık gazı az alıp, alt takımlardan gelen (sanki vitesin o bölgeden geliyor)çıt çıt çıt” sesi çok çok nadir de olsa benden de geliyordu, bakımda dexsos 1 yağ kullanılmış ve bakımdan sonra çok dikkat etmesem de ses gelmedi gibi. Zaten çok nadir geliyordu. Aracı da dip gazla kullandığım çok nadirdir, genelde hep sakin kullandım. Ama bu sorunlardan sonra şüpheye düştüm. Dexsos 1 sesi kesse de şuana kadar motora verilen zararı geri döndürecek hâli yok, acaba compu teste soksak aracı bir sorun olup olmadığı anlaşılır mı ? Mağdur kullanıcıların son durumları ne oldu? Bir de yakıt konusunda bazıları shell fuel save, bazıları shell nitro diyor. Bu konu hakkında da bilgisi olan varsa ve bilgilendirirse sevinirim.
  • Hondacilar arka sütundaki belli belirsiz dalgalamaya ortalığı yıkıyorlar sizde hiç ses yok

    Protesto yapın arkadaşlar. Yeter bunların bizim insanımızı sömürdüğü
  • tarıkç T kullanıcısına yanıt
    Eee sonuç ne oldu? Aracınızı ücretsiz tamir ettiler mi?
  • Abidin Talha Köse A kullanıcısına yanıt
    Abidin bey bende astra k almayı düşünüyorum ancak bu lspi sıkıntısı beni korkuttu yağ değişiminden sonra sıkntı yaşadınz mı?
  • Arkadaşlar yemin ediyorum sırf bu yüzden foruma uğramz olmuştum LSPİ 😔Aracımı ne satmak nede gözden çıkarmak istiyorum Arada bir çıt çıt sesi geliyor LÜTFEN birisi cevap yazsın Ben bu olayın hngi noktasındayım yani aracım pistonmu kıracak? Kırmadan öncemi bu ses çıkıyor? Yağımı dexos 1 gen 2 aldım sırf bu yüzden Korkuyorum motor ne durumdadır sizce? (ASTRA K 1.4 turbo 150 hp)
  • Bende çıt çıt sesi geldikten bi yedi sekiz ay kadar sonra piston kırıldı. Ses kesinlikle bir belirti ama sesten ne kadar sonra kırılır orası şans bence
  • Teşekkür ederim hocam Sanırım dikkatli kullanmaktan başka şansımız yok. Yani bu ses kesinlikle o yüzden geliyor ve dikkatli olmak lazım yoksa garantide bitti benim! Valla yemin ediyorum zehir zıkkım ettiler aracı aldığıma pişman ettiler!
  • Benim yağ değişip yazılım güncelledikten sonra dahada o sesi duymadım. Gerçi henüz yeni sayılır iki hafta oldu yapılalı
  • batu_han2010 B kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi havalar ısınınca camı bazen sonuna kadar açıyorum ben yani duyma olasılığım artıyor Geçen gün aynı gün içerisinde 2 kez duydum.Birisi yokuş tırmanırken ikincisi düz yolda oldu valla ne diyim korkuyorum Satsak yenisi oldu dünya para 2. El almak istemiyorum da .Bakalım halimiz nolcak çok sinirliyim çok!
  • Arkaşlar teknik aksiyonum varmış MOTOR KUMANDA MODÜLÜNÜN GÜNCELLENMESİ yazıyor. İnşallah bu sorunumuzla ilgili birşeydir ve düzelir.Şu an 15:06 acaba ustalara sormam gereken bişey varmı arkadaşlar? Yada sölemem gereken bişey? Çıt çıt sesi geliyor gibisinden.
  • Ayni problem benim aracta da olustu usta piston kirikmis
  • quote:

    Orijinalden alıntı: exuberant46

    Arkadaşlar yemin ediyorum sırf bu yüzden foruma uğramz olmuştum LSPİ 😔Aracımı ne satmak nede gözden çıkarmak istiyorum Arada bir çıt çıt sesi geliyor LÜTFEN birisi cevap yazsın Ben bu olayın hngi noktasındayım yani aracım pistonmu kıracak? Kırmadan öncemi bu ses çıkıyor? Yağımı dexos 1 gen 2 aldım sırf bu yüzden Korkuyorum motor ne durumdadır sizce? (ASTRA K 1.4 turbo 150 hp)
    Nadir duyduğum çıt çıt çıt sesi bugün itibari ile aracımda segman kırdı. Dexos 1 yağ ile. Kaçınılmaz son...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.