Şimdi Ara

Opel Corsa Yakıt Tüketimi 1.3 CDTI Dizel (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.582
Cevap
16
Favori
639.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • rica ederim ayrıca tşk allah hepimize hayırlısıyla kazasız belasız günlerde araçlarımıza binmek nasip etsin evet keşke beklemiş olsaydın farlar dediğin gibi fark yaratıyor ben birde zenon taktım onlara dahada farklı oldu ama yinede şansın kaçmış değil alabilirsin hem ön far hem arka stop için değişik seçenekler var arka stop için ledli gördüm çok güzel yapmışlar düşünülebilir yakıtla ilgili bende hala daha denemekteyim ve en son doldurduğum yakıtla şimdilik bahsettiğim kullanım şartlarıyla galiba 700 km'yi geçeceğim şehiriçinde 110-120 zaten şehiriçi için yetmezmi uzun yolda 140 da yanlış hatırlamıyorsam 4000 devire kadar yükseliyordu yol şartlarına göre ayarlamak lazım aracı düşürülebilir o zaman verilen bahsedilen değerlere ulaşılabilinir bakalım deneyerek paylaşacağız burda artık düşüncelerimiz test sonuçlarımızı.


    iyi günler
    saygılar




  • Selam
    Bende Nissan Almera 1.5 var. Araç benzinli ve 1180 kg. Bazı yerlerde çok yaktığını söyleyenleri duydum.
    Ben genelde 3000-3500 devir civarında vites değiştiriyorum. Öyle çok da yavaş kullanmıyorum. 100-120 arası nadiren 100'ün altına düşüyorum. depo 55 litre.
    Uzun yolda kırmızı yanmadan 850-900 km rahat görüyorum.
    Şehir içinde km başına 23-34 kuruş. şehir dışında 17 kuruş civarında yakıt tüketimi var.
    1.5 benzinli ve yaklaşık 1200 kg bir araç için oldukça iyi tüketim değerleri bence.
    Dizeller için de düşüncem şu,
    Bu arabayı almadan önce Peugeot HDİ almayı planlamıştım. Müşteri hizmetleri Şehir içi ağırlıklı kullanananlar için benzinli, şehir dışı ağırlıklı kullananlar için de dizel tavsiye ediyoruz demişti.
    Ayrıca hem kendi hesaplamalarım hem de çevremdekilerin görüşleri doğrultusunda yılda 30 bin km'nin üzerine çıkmayanlar için dizel gereksiz bence.
    Benim araba 23 aylık oldu ve 32 bin km. Yani benim gibi bir kullanıcı için iyi bir tercih olduğunu söyleyebilirim.
    Saygılar.
    BU arada neden Nissan derseniz? Piyasadaki en iyi araç değil ama (donanım+kalite) / (fiyat) oranı en yüksek olanlardan birisi bence.




  • SLM ARKADAŞLAR.
    BAKINIZ BU ARAÇLARIN KULLANIMI TAM BİLİNMEDİĞİNDEN HERKESİN YAKIT TÜKETİM DEĞERİ FARKLI. BEN MOTOR ÖĞRETMENİYİM VE AYNI ZAMANDA ALANIMDA YÜKSEK LİSANS YAPIYORUM. ARAÇLARIN ÖZGÜL YAKIT TÜKETİM MAKSİMUM TORK ÜRETTİĞİ DEVİRLERDE EN DÜŞÜK DEĞERDE OLUR. BU ARACIN TORK-GÜÇ EĞRİSİNE BAKARSANIZ 1750-2000 DEVİR ARALIĞINDA MAXİMUM TORK ÜRETTİĞİNİ GÖRCEKSİNİZ YANİ BU SİZİN VİTES DEĞİŞTİRME ARALIĞINIZDIR. ZATEN 2000 DEVİR CİVARINDA 5.VİTESTE ARACIN 90 KM HIZ YAPTIĞINI GÖRECEKSİNİZ. YAKIT TÜKETİMİ DE BU DEVİR VE HIZA GÖRE HESAPLANIR. SİZ 120 İLE GİDERSENİZ 90 KM YE GÖRE YÜZDE 30 DAHA FAZLA YAKIT TÜKETİRSİNİZ. AYRICA ANİ OLARAK GAZA BASMALAR VE ANİ FRENLEMELERDE YAKIT TÜKETİMİNİ ÖNEMLİ DERECEDE ARTIRAN FAKTÖRLERDİR. CORSANIN BU MODELİ PERFORMANS ARACI DEĞİL. MÜTEVAZİ HIZLARLA SEYAHAT ETMEK İSTEYEN VE AZ YAKMAK İSTEYENLERE GÖRE BİR MODEL. SİZ ARAÇ KULLANIRKEN 3000-3500 DEVİR ARALIĞINDA VİTES DEĞİŞTİRİRSENİZ YANLIŞ İŞ YAPARSINIZ BU DA SİZİN YAKIT TÜKETİMİNİZİ ARTIRACAKTIR. BENİM ARABAM DA CORSA 1.3 CDTİ ŞUAN 36 BİN KM DE. ARAÇ İLK 15 KATALOG DEĞERİNDEN BİRAZ FAZLA YAKIYORDU. ANCAK ŞUANDA TAM OLMASADA KATALOG DEĞERİNE YAKIN YAKIT TÜKETİMİ VAR. DÜN UZUN YOLA GİTTİM. YAKIT TÜKETİM DEĞERİNİ HESAPLADIM.
    104 YKRŞ YAKIYOR 1 KMDE.
    DEPOSU 44 LİTRE ALIYOR.
    1 LİTRE EURODİESEL 2.480 YTL. OLDUĞUNA GÖRE
    BİR DEPO YAKIT 109,12 YTL EDER. BUNU 1 KMDE YAKTIĞI YAKITA BÖLERSEK
    109,12/0,104 = 1049 KM YOL YAPIYOR DEMEKTİR.
    100 KM DE 10,40 YTL YAKIT HARCIYOR BUNU 2.48 BÖLELİM
    10,40/2,48 = 4,19 LİTRE /100 KM YAKIT TÜKETİYOR.

    BENİM SÖYLEDİĞİM ŞARTLARA DİKKAT EDEREK KULLANIRSANIZ HEPİNİZ BU DEĞERLERE ULAŞIRSINIZ.
    ANCAK LASTİK HAVA BASINCI, ARACIN ÜSTÜNDEKİ AKSESUARLAR, JANT TÜRÜ, LASTİK ÇAPI ARACIN BOYASI CİLASI. FABRİKA ÇIKIŞINDAKİ GİBİ OLMALIDIR. AEORODİNAMİK BİLENLER BİLİR. ARACIN ÜZERİNDE CİLA BİLE YAKIT TÜKETİMİNE ETKİ ETMEKTEDİR.

    SON OLARAK ŞUNU SÖYLEMEM GEREKECEK. YAKITINIZI KESİNLİKLE TOTAL DEN ALMAYIN. KESİNLİKLE YÜZDE 20-30 DAHA FAZLA YAKARSINIZ. BİZZAT DENEDİM. ÇOK KÖTÜ YAKITLARI VAR. BEN SHELL V POWER EURODİESEL KULLANIYORUM. VE EN İYİ PERFORMANSI BU YAKIT İLE ALDIM. YUKARDA BELİRTTİĞİM DEĞERLEREDİ DE BU YAKIT İLE HESAPLADIM.




  • gerçekten güzel bi çalışma olmuş motorteknik bizi aydınlattıgın için teşekkür
  • BİRŞEY DAHA 104 YKRŞ YAKTIĞIM YOLUN 200 KMLİK KISMI ASFALT YOL KALAN 60 KMLİK KISMI İSE STABİLİZE YOLDU.AYRICA KLİMADA SÜREKLİ ÇALIŞTIĞI HALDE BU KADAR YAKTI. DAHA ÖNCE 160 YTL LİK YAKITLA ŞEHİR İÇİ ŞEHİR DIŞI KARIŞIK 1450 KM YOL YAPMIŞTIM. BU DA ORTALAMA OLARAK ARACIN 110 YKRŞ YAKTIĞINI GÖSTERİYOR. BEN ARACIMI ŞEHİRLERARASI YOLLARDA 90-100 KM ARALIĞINDA ŞEHİR İÇİNDE 80-90 KM ARALIK HIZLARDA KULLANMAYA DİKKAT EDİYORUM.
    DİZEL ARAÇLAR DEVİRLİ KULLANILIR DEMEK BİR PALAVRADIR. BOL KESEDEN ATANLAR BÖYLE SÖYLÜYOLAR. ARACIN DEVİRLİ KULLANILMASI ARACIN VİTES DEĞİŞTİRME ARALIĞINI YÜKSEK DEVİRLERDE YAPMAKSA BU ÇOK YANLIŞ. BAKIN BEN SİZE DÜZ YOLDA VİTES DEĞİŞTİRME ARALIKLARINI VEREYİM. 1. VİTES: 0 -20 KM, 2.VİTES 20-40 KM, 3. VİTES 40-60 KM, 4.VİTES 60-80 KM, 80 KM VE ÜSTÜ 5. VİTES. DENEYİN GÖRECEKSİNİZ YAKIT TÜKETİMİNİZ BENİM BAHSETTİĞİM DEĞERLERDE OLACAKTIR. AMA ARACI HIZLANDIRIRKEN LÜTFEN GAZI KÖKLEMEYİN. MOTORUN KENDİ KENDİNE DEVİRLENEREK ARACIN HIZLANMASINI SAĞLAYIN.GAZ PEDALINI ÇOK DİKKATLİ KULLANIN..

    EKONOMİ YAPARKEN HIZDAN TAVİZ VERMEK ZORUNDASINIZ. AKSİ TAKDİRDE EKONOMİK KULLANIM PEK MÜMKÜN OLMAZ.
    SON SÖZLERİM : LÜTFEN TRAFİK CANAVARI OLMAYALIM. SÜRAT FELAKETTİR. "GEÇ GELDİ DESİNLER AMA GEÇMİŞ OLSUN DEMESİNLER"... HEPİNİZE SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİM..




  • Sayın motorteknik;
    Şu en az yakıt tüketimi en yüksek tork değerinde olur prensibini Dizel araçlarda anladım da, benim aracım nissan almera 1.5 ve en yüksek tork değerini 4000 devirde üretiyor??? 4000 devir civarlarında mı vites değiştirem gerekiyor
    Ben 2800-3500 devirler civarı vites değiştiriyorum. Daha uygun bir kullanımla daha az yakıt tüketimine ulaşabilir miyim?
  • SİZİN ARACINIZIN MAXİMUM GÜÇ VE MAX TORK DEĞERLERİ OLDUKÇA YÜKSEK DEVİRLERDE MEYDANA GELİYOR. SİZ YÜKSEK DEVİRLERDE KORKMADAN RAHATÇA KULLANABİLİRSİNİZ. MOTORDA YAKTIĞINIZ YAKITTAN ELDE EDECEĞİNİZ EN YÜKSEK VERİM TORKUN EN YÜKSEK OLDUĞU DEVİRDİR. 3000-4000 DEV/DK ARALIĞINDA VİTES DEĞİŞİMİ SİZİN İÇİN İDEAL OLANDIR. ANCAK BU ARACINIZIN VİTES ARALIKLARIYLA DA ALAKALI BİR DURUM. YANİ VİTES KUTUNUZDAKİ DİŞLİ ORANLARI DA VİTES DEĞİŞTİŞTİRME DEVİRİNİZDE ETKİLİDİR. ZATEN ARACINIZ ŞEHİR İÇİ KULLANIMA UYGUN BİR ARAÇ DEĞİL. DAHA ÇOK UZUN YOLDA YAKIT TÜKETİMİ KONUSUNDA CİMRİ GÖRÜNÜYOR. ŞEHİR İÇİ VE ŞEHİR DIŞI YAKIT TÜKETİMLERİ BİRBİRİNE YAKIN DEĞİL. EĞER BELİRTTİĞİNİZ MİKTARLARDA YAKIT TÜKETİMİNİZ VARSA BU BENZİNLİ BİR ARAÇ İÇİN OLDUKÇA İDEALDİR.
    KOLAY GELSİN.
  • Bilgilendirmen için teşekkürler arkadaşım

    quote:

    Orjinalden alıntı: motorteknik

    SİZİN ARACINIZIN MAXİMUM GÜÇ VE MAX TORK DEĞERLERİ OLDUKÇA YÜKSEK DEVİRLERDE MEYDANA GELİYOR. SİZ YÜKSEK DEVİRLERDE KORKMADAN RAHATÇA KULLANABİLİRSİNİZ. MOTORDA YAKTIĞINIZ YAKITTAN ELDE EDECEĞİNİZ EN YÜKSEK VERİM TORKUN EN YÜKSEK OLDUĞU DEVİRDİR. 3000-4000 DEV/DK ARALIĞINDA VİTES DEĞİŞİMİ SİZİN İÇİN İDEAL OLANDIR. ANCAK BU ARACINIZIN VİTES ARALIKLARIYLA DA ALAKALI BİR DURUM. YANİ VİTES KUTUNUZDAKİ DİŞLİ ORANLARI DA VİTES DEĞİŞTİŞTİRME DEVİRİNİZDE ETKİLİDİR. ZATEN ARACINIZ ŞEHİR İÇİ KULLANIMA UYGUN BİR ARAÇ DEĞİL. DAHA ÇOK UZUN YOLDA YAKIT TÜKETİMİ KONUSUNDA CİMRİ GÖRÜNÜYOR. ŞEHİR İÇİ VE ŞEHİR DIŞI YAKIT TÜKETİMLERİ BİRBİRİNE YAKIN DEĞİL. EĞER BELİRTTİĞİNİZ MİKTARLARDA YAKIT TÜKETİMİNİZ VARSA BU BENZİNLİ BİR ARAÇ İÇİN OLDUKÇA İDEALDİR.
    KOLAY GELSİN.




  • herkese merhaba ben yeni üye oldum foruma. 2006 model dizel opel corsa almayi dusunuyorum gercekten yararli bilgiler ogrendim buradan :) Peki opel corsalarin yedek parca fiyatlari nasıl bilgisi olan var mı ?
  • dostum slm
    Opel Corsa Dizel gercekten cok iyi bir araba. Sunu sakın unutma, Opellerde fabrikadan kaynaklanan üretim arızası bulunuyor.
    Neredeyse tüm opel corsaların Direksiyon kutusu değiştiriliyor.
    Eger ikinci el alıyorsan direksiyon kutusunun değişip değişmediğini kontrol ettir. Masrafı 1.500 YTL ile 1.750 Ytl arasındaydı.

    yok sıfır alacaksan hemen garanti kapsamında değişiklik yaptır.

    arac asla elinde kalacak bir arac değil ben arka cama satılık yazısı astım sadece gorenler aradı ve 2 günde sattım arabayı

    esas sordugun soruya gelince araba gercekten sorun cıkarmadıgı icin yedek parca fiyatlarına bakma ihtiyacı bile duymadım.

    fakat dizellerin yedek parcaları ve arızaları cebini baya bir yakar. benzinliye göre fiyatları yüksek.
    bende iki parca değişti direksiyon kutusu 1500 ile 1750 ytl olarka soylemislerdi fiyatı
    birde ön tamponu kırmıstım. bi tilkiye carptım. neyse o da kaskodan hallondu. ondeki plastik tampon komple değişti. masraf 750 YTL. bu fiyatlar bana soylenen fiyatlar.

    su anda VW sevdamdan dolayı dizel polo aldım onada bakmanı tavsiye ederim.

    araban simdiden hayırlı oldun güzel günlerde kullanman dilegiyle.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: keynes666

    dostum slm
    Opel Corsa Dizel gercekten cok iyi bir araba. Sunu sakın unutma, Opellerde fabrikadan kaynaklanan üretim arızası bulunuyor.
    Neredeyse tüm opel corsaların Direksiyon kutusu değiştiriliyor.
    Eger ikinci el alıyorsan direksiyon kutusunun değişip değişmediğini kontrol ettir. Masrafı 1.500 YTL ile 1.750 Ytl arasındaydı.

    yok sıfır alacaksan hemen garanti kapsamında değişiklik yaptır.

    arac asla elinde kalacak bir arac değil ben arka cama satılık yazısı astım sadece gorenler aradı ve 2 günde sattım arabayı

    esas sordugun soruya gelince araba gercekten sorun cıkarmadıgı icin yedek parca fiyatlarına bakma ihtiyacı bile duymadım.

    fakat dizellerin yedek parcaları ve arızaları cebini baya bir yakar. benzinliye göre fiyatları yüksek.
    bende iki parca değişti direksiyon kutusu 1500 ile 1750 ytl olarka soylemislerdi fiyatı
    birde ön tamponu kırmıstım. bi tilkiye carptım. neyse o da kaskodan hallondu. ondeki plastik tampon komple değişti. masraf 750 YTL. bu fiyatlar bana soylenen fiyatlar.

    su anda VW sevdamdan dolayı dizel polo aldım onada bakmanı tavsiye ederim.

    araban simdiden hayırlı oldun güzel günlerde kullanman dilegiyle.


    katılıyorum bir önceki corsa'lar görüntülerinin ötesdinde dayanıklılar ana 2 sorunları olabiliyor birincisi direksiyon kutularında hata vardı yeni çıkan seri ile bunu düzelttiller, 2.si easytronik viteslerinin beyinlerinde sorun oluşabiliyor bu da epey pahallı bir arıza ancak hem 1.2 benzin hem de 1.3 dizel motorları oldukça dayaklı motorlar trigerleri zincir , 60.000 de değişme zorunluluğu yok, kullananların çoğu çok memnun




  • merhabalar,
    ben 2006 1,3 CDTİ silverline kullanıyorum. arabam 19000 km de.
    şu ana kadar şehir içinde ortalama 650-700 km yaptım. Genelde devirli kullanıyorum .
    Şehir dışı olarak da 1 defa 840 km yol yaptım 1 depo ile.

    Foruma başka bir soru sormak istiyorum : Kronik direksiyon kutusu problemi. 2006 corsa larda da bu problem devam etmekte midir? ben bu kasada bu problemi çözdüler diye biliyorum. henüz bir problem yaşamadım; arabanın garantisi bitmeden değiştirmemi tavsiye eder misiniz?
  • Belli bir seriden sonrasını değiştirdiler ancak onu koduyla servise sorman gerekli zannedersem
  • Ben alalı 3 sene oldu corsayı fakat direksiyonla ilgili bir problem yaşamadım. yakıt tüketimi oldukça iyi. şuan benim aracım şehir içinde 12,5 yrkş yakıt tüketiyor. bu da 1 depo ile yaklaşık 800 km yol demektir. şehirlerarası 100 km sürati geçmediğimde bir depo ile 1000 km yol alabiliyorum. saygılarımla..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertce -- 14 Mart 2007; 18:05:56 >
  • slm arkadaşlar 14-15000 ytl civarı araç alcam ve 1,4-1,3 benzinli oepl corsa düşünüyorum dizelinin az yaktıgını biliyorum benzinli modellerinin yakıtı nasıl? kullanan arkadaslar yardımcı olursa sevinirim tşk
  • temmuz da istanbuldan fethiyeye gittim. fethiye merkezde arabayı durdurduğumda 820 km yol yapmıştım ve arabada çeyrek depo yakıt vardı. araba 1000km yapmaz diyenlere duyurulur.
  • o son çeyrek öyle bir çabuk boşalıyorki. ama bende şehir içinde 100kmde 6 litre civarı yakıyorm klima açık hatıladığım kadarıyla 42 litrelik depoyla 700 km yapar 1 depoyla bu da gayet yeterli
    quote:

    Orjinalden alıntı: silent scream

    temmuz da istanbuldan fethiyeye gittim. fethiye merkezde arabayı durdurduğumda 820 km yol yapmıştım ve arabada çeyrek depo yakıt vardı. araba 1000km yapmaz diyenlere duyurulur.
  • Sayın Hocam bende de sizin aracın aynısından var ve sizin dediğiniz değerlere yakın değerler yakalıyorum benim eklemek istediğim, araç boş ve dolu iken çok fark ediyor yaklaşık % 15 yakıt artışı oluyor. Bu da motorun küçük olmasından bu kadar çok yansıyor herhalde. Bir de size bir sorum olacak bizim araçları 2000 devir civarında kullanmanın motora bir zararı olurmu motorun ömrünü kısaltırmı ?
    quote:

    Orjinalden alıntı: motorteknik

    BİRŞEY DAHA 104 YKRŞ YAKTIĞIM YOLUN 200 KMLİK KISMI ASFALT YOL KALAN 60 KMLİK KISMI İSE STABİLİZE YOLDU.AYRICA KLİMADA SÜREKLİ ÇALIŞTIĞI HALDE BU KADAR YAKTI. DAHA ÖNCE 160 YTL LİK YAKITLA ŞEHİR İÇİ ŞEHİR DIŞI KARIŞIK 1450 KM YOL YAPMIŞTIM. BU DA ORTALAMA OLARAK ARACIN 110 YKRŞ YAKTIĞINI GÖSTERİYOR. BEN ARACIMI ŞEHİRLERARASI YOLLARDA 90-100 KM ARALIĞINDA ŞEHİR İÇİNDE 80-90 KM ARALIK HIZLARDA KULLANMAYA DİKKAT EDİYORUM.
    DİZEL ARAÇLAR DEVİRLİ KULLANILIR DEMEK BİR PALAVRADIR. BOL KESEDEN ATANLAR BÖYLE SÖYLÜYOLAR. ARACIN DEVİRLİ KULLANILMASI ARACIN VİTES DEĞİŞTİRME ARALIĞINI YÜKSEK DEVİRLERDE YAPMAKSA BU ÇOK YANLIŞ. BAKIN BEN SİZE DÜZ YOLDA VİTES DEĞİŞTİRME ARALIKLARINI VEREYİM. 1. VİTES: 0 -20 KM, 2.VİTES 20-40 KM, 3. VİTES 40-60 KM, 4.VİTES 60-80 KM, 80 KM VE ÜSTÜ 5. VİTES. DENEYİN GÖRECEKSİNİZ YAKIT TÜKETİMİNİZ BENİM BAHSETTİĞİM DEĞERLERDE OLACAKTIR. AMA ARACI HIZLANDIRIRKEN LÜTFEN GAZI KÖKLEMEYİN. MOTORUN KENDİ KENDİNE DEVİRLENEREK ARACIN HIZLANMASINI SAĞLAYIN.GAZ PEDALINI ÇOK DİKKATLİ KULLANIN..

    EKONOMİ YAPARKEN HIZDAN TAVİZ VERMEK ZORUNDASINIZ. AKSİ TAKDİRDE EKONOMİK KULLANIM PEK MÜMKÜN OLMAZ.
    SON SÖZLERİM : LÜTFEN TRAFİK CANAVARI OLMAYALIM. SÜRAT FELAKETTİR. "GEÇ GELDİ DESİNLER AMA GEÇMİŞ OLSUN DEMESİNLER"... HEPİNİZE SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİM..




  • slm arkadaşlar 14-15000 ytl civarı araç alcam ve 1,4-1,3 benzinli oepl corsa düşünüyorum dizelinin az yaktıgını biliyorum benzinli modellerinin yakıtı nasıl? kullanan arkadaslar yardımcı olursa sevinirim tşk





    Arkadaşlar yokmu hiç benzinli corsa kullanan arkadaş?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: serdaront

    slm arkadaşlar 14-15000 ytl civarı araç alcam ve 1,4-1,3 benzinli oepl corsa düşünüyorum dizelinin az yaktıgını biliyorum benzinli modellerinin yakıtı nasıl? kullanan arkadaslar yardımcı olursa sevinirim tşk





    Arkadaşlar yokmu hiç benzinli corsa kullanan arkadaş?


    1.2 corsa easytronik ankara şehiriçi 200 kuruş yakıyor. uzun yolda 150 . tüp taksan yarıya iniyo. uzun yolda bir depo ile 830 km yol yaptım. aracı kullanırken kilometre sayacına değilde devir saatine bakın 2000 2500 devirde mümkün olan en yüksek viteste kulllanırsanız çok az yakar.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.