Şimdi Ara

Optoma gt1080 darbee ve amazondan satın alma hakkında (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
2.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj




  • yani bence hem fiyat olarak hem performans olarak tatminkar görünüyor, ayrıca perdesiz test etmiş gibisin,az çok perdenin de çok etkili olduğunu dusunuyorum, neyse bana kısmet olacak gibi :))
  • devilsadvocate D kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar yazdıklarım yanlış anlaşılmasın iki cihazda uzun araştırmalarım sonucu ulaştığım an itibarıyla alınabilecek en uygun f/p olarak çok yerinde cihazlar kullananların çoğu memnun ve her iki cihazda amazon yorumlarında oldukça iyi dereceler almışlar

    Ayrıca şunuda belirtmem gerek benim için öncelikli kıstaslardan biride input lag olayı yani en basit haliyle oyun oynarken tuşa tıkladığınızda ekranın verdiği tepki arasında geçen süre bu iki cihazda bugüne kadar ölçülen en yüksek değerlere sahip ayrıca bu cihazla cs:go rekabetçi maçlar bile yaptım inanılmaz bir deneyimdi. En ufak bir gecikme yaşamadım.

    Bu arada optomadaki darbee özelliği input lag değerini 2 katına çıkartıyor yani oyun deneyimini diğer bir değişle baltalıyor. Tabiki bu fps ve yarış oyunları gibi seri oyunlarda önemli uncharted tomb raider assasins creed gibi oyunlarıda test ettim. Bu tarz oyunlarda darbee kullanılabilir. Fakat bana sahte bir görüntü yapay bi his verdi pek beğenmedim açıkcası

    Tam bu noktada eğer oyun oynanmayacaksa ben f/p konusunda daha üstün olduğunu düşündüğüm ve fiyat olarakta gt1080darbee den daha uygun olan Optoma HD142x modelininde değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

    Optoma gt1080 darbee gerçekten başarılı bir cihaz

    Bu arada Benq şuan istanbulda gümrükte yarın sıkıntısız bir şekilde gümrükten geçerse birkaçgün içinde elimde olacak onuda bu cihazla birebir kıyaslama fırsatım olacak gelişmeleri burdan bildiririm.

    input lag test CS:GO Screenshot ve inch Sony ku7000 tv ile 40 inch optoma gt1080darbee yan yana karşılaştırma

    Optoma gt1080 darbee ve amazondan satın alma hakkında

    Optoma gt1080 darbee ve amazondan satın alma hakkındaOptoma gt1080 darbee ve amazondan satın alma hakkındaOptoma gt1080 darbee ve amazondan satın alma hakkındaOptoma gt1080 darbee ve amazondan satın alma hakkındaOptoma gt1080 darbee ve amazondan satın alma hakkındaOptoma gt1080 darbee ve amazondan satın alma hakkında




  • tsp7 kullanıcısına yanıt
    Üstad Merhaba,

    Ben de sizin gibi epey uzun süredir Optpma GT1080 darbee modelini inceliyorum. Aslında kararımı da bu yönde verdim sayılır. Bu modeli istememdeki en büyük sebep yakın atım bir cihaz olması geliyor. Alanım şimdilik geniş olmasına rağmen tercihim bu yönde. Bir de arkadaşım Optoma nın 720P olan bir modelini kullanıyor o da yakın atım ve çok memnun.

    Size sorum son olarak bu cihazı geri gönderip Benq siparişi vermiştiniz. Alet sorunsuz bir şekilde tarafınıza ulaştı mı? Optoma ile kıyasladığınızda hangisini önerirsiniz? ve son olarak amazon.com dan alışverişi öneriri misiniz?

    çok teşekkür ederim.

    saygılarımla
  • screen2017 S kullanıcısına yanıt
    Hocam aslında bi inceleme başlığı açacagım fakat vakit bulamadım bir türlü baktığınız cihaz güzel amazondan ben sorunsuz aldım geri iade konusundada hiç bir sıkıntı yaşamadım paramıda iade ettiler.

    Fakat şunu çok net söyleyebilirimki benq çok çok daha iyi bir cihaz sırf size yardımcı olabilmesi adına 8 adet kıyas fotoğrafı koyuyorum siz karar verin.

    Optoma gt1080 darbee ve amazondan satın alma hakkındaOptoma gt1080 darbee ve amazondan satın alma hakkındaOptoma gt1080 darbee ve amazondan satın alma hakkındaOptoma gt1080 darbee ve amazondan satın alma hakkındaOptoma gt1080 darbee ve amazondan satın alma hakkındaOptoma gt1080 darbee ve amazondan satın alma hakkındaOptoma gt1080 darbee ve amazondan satın alma hakkındaOptoma gt1080 darbee ve amazondan satın alma hakkında

    her iki cihazdada aynı kaynak aynı duvar aynı hdmi kablo kullanılmıştır. ve her iki cihaz gece tam karanlık çöktüğünde çekilmiştir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tsp7 -- 3 Şubat 2018; 2:20:17 >




  • tsp7 kullanıcısına yanıt
    Sonunda doğru yolu bulmanıza sevindim. Ben demiştim Optoma'nın kağıt üzerindeki değerlerine aldanmayın diye. BenQ çoğu zaman aynı sınıfta daha kalitelidir Optoma'dan. RGBRGB Color Wheel teknolojisindeki fark gün gibi ortada. Üstelik BenQ modelinde ekran daha büyük olmasına rağmen sonuç böyle.

    Güzel bir karşılaştırma olmuş. Bu konuyu araştıranlara karar vermede oldukça yardımcı olacaktır.

    Ben de BenQ'nun kısa mesafe 4K (lazer olursa daha da iyi) projeksiyonunu bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kultablasi -- 3 Şubat 2018; 10:0:28 >
  • kultablasi kullanıcısına yanıt
    Hocam Allah senden razı olsun iyki kafamı kariştirmişsin sana çok dua ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tsp7 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle güzel karşılaştırmanız için teşekkür ederim. bir iki sorum olacak. Aynı yollardan siz de geçtiniz ve aynı projeksiyonları tercih etmişiz. Optoma sizin gibi benim de gönlümde olandı..

    siz Benq yu amazon.com dan mı aldınız ve fiyatı neydi? (sanırım optomadan pahalı)
    benq nun verilerine bakıyorum;2200 Ansilümen ve 15.00 /1 kontras ile 3000 Ansilümen ve 30.000/1 optomayı nasıl alt etti inanamıyorum.

    sanırım fiyat farkı arada epey var. optomayı tercih etmelimiyi hala karar veremedim.

    Teşekkür ederim.
  • Kagit uzerindeki verilere pek takilmayin .

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • screen2017 S kullanıcısına yanıt
    Önemli değil nedenek forumun amacıda bu zaten



    Öncelikle optoma cok güzel bir f/p ürünü fakat benq nun rakibi degil bence resimlerdende anlaşılmiştir fakat şunuda belirteyim her iki cihazda 70 inchin altında bir birine çok yakın performans sergiledi ama takdir edersinizki bu projeksiyon cihazı 100 inchin altında kullanmanın çok bi manası yok bence optomanın kısa mesafeden daha büyük görüntü vermeside ayrıca bir artı optomayıda alırsanız pişman olmazsınız ama benim gibi takımtılı biriyseniz aklınız hep benqda kalacaktır.

    Ben alırken dolar kuru kaçtı hatırlamıyorum fakat arada yaklaşık 400 tl bi fark vardı benq kesinlikle aradaki farkı hakediyor.



    Optomayı amazon comdan almıştım benq ise amazon de çünkü benq amazon com da türkiyeye göndermiyordu amazon de üzerinden altım fakat sürec hemen hemen aynı şekilde işledi.



    Kagıt üzerindeki değerler gerçekten çok bi anlam ifade etmiyor arkadaşında dediği gibi bildiğim kadariyla ansilümen değerleri beyaz ekran altında ölçülüyor fakat pratikte sürekli beyaz bir ekrana bakmadiğimizdan diğer renkler işin içine girince ortaya böyle sonuçlar çıkabiliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam selam. Aldığınız üründen memnun musunuz? Şu ara baya bi araştırıyorum ama sıkıntılı gibi. Smart tv Netflix ve Amazon istiyorum aynı zamanda bluetooth ve wireless özellikleri. Bunlar ancak LG'de var diye biliyorum. Sizin projektorde var mı ve hala amazon.de'den alınabilir mi kaça alınır.
    https://www.amazon.de/BenQ-Kurzdistanz-DLP-Projektor-1920x1080-Kontrast/dp/B01M4HAOZP alınamıyor diyor ama.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denoboicreamer -- 28 Şubat 2018; 14:23:9 >
  • denoboicreamer kullanıcısına yanıt
    hocam biraz geç gördüm msjınızı hala almadıysanız diye yazıyorum.
    ben çok memnunum ben alırkende alınamıyor diyordu fakat ödeme yapılabilir olduğundan bende ödeyince gönderdiler.
    Tekrar gönderirlerdi bilemiyorum.
    smart tv özellikleri 39 dolarlık bi android sticke bakıyor bence o konu kesinlikle belirleyici olmamalı ayrıca lg led projektör üretiyor bu ise dlp ikisi bambaşka teknolojiler şöyle söyleyim bu projeksiyon dünyasında led projektörler hiç kabul görmemiş yetip evlat muamelesi yapılıyor. bir çok insan başarılı olmadığını düşünüyor. yinede siz bilirsiniz..
  • Cevap için teşekkürler. Aslında şimdi şeyi merak ediyorum Benq bu modeli yerine Epson 2150 neden almadınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap kısa ve öz input lag ve 3 lcd dlp farkı

    Kısaca giriş gecikmesi özellikle oyun oynarken yaptıgınız işlemin gözünüze ulaşması arasında gecen süre bunu çoğu insan önemsemez fakat playstation veya pc bağladıgızda hissedersiniz hatta bazen film vs izlerkende insanlar konusurken agızlarının hareketleri rahatsiz eder yani önce sesi duyarsınız sonra görüntü gelir ki bu bazen çok can sıkıcı boyutlara ulaşabiliyor epsonda input lag değeri 28ms iken benqda bu değer 16ms ( ki bu projektörler içinde dünya rekoru daha hızlısı yok)



    Diğer konu 3lcd ve dlp bu biraz tercih meselesi fakat piyasa genelinde 3 lcd teknoloji bitmek üzere kimse kullanmıyor yeni cıkan 4k projektörlerdede ve piyasanın genelindede dlp kullanılmakta buda diğer bi konu benim iki cihazı karşılaştırma fırsatım olmadı fakat sadece input lag değeri bile benq tercihi için yeterli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam aslında ben PF1500W almıştım. Bugün oyun performansını bi değerlendireceğim. Aslında 3 şey sıkıntılı bende. Bir parlaklığı yeterli değil Ht2150 de RGB ve parlaklık için istiyorum. Aynı zamanda uzaktan yansıtma yapıyorum o da fazla uzak geliyor yakından da çok yakın ancak masam solda HT2150’de direkt karşıdan mı koymak gerek?



    Ancak smart tv olayı da iyi 2150’ye öyle bir şey yapamam ya da dongle ile olur mu acaba? Çünkü hoparlörleri iyimiş 2150’nin direkt Pc ile uğraşmak istemem çoğu zaman.



    Üçüncü de oyun performansı :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tv alacakken bir anda projeksiyona kaydım.kullanacağım oda genel anlamda karanlık (bodrum) yaklaşık ebatları 6x7 m neredeyse kare gibi..hiç düşünmemiştim ama arkadaşımın uyarısıyla projeksiyonlara bakarken buldum kendimi.siz baya araştırmışsınız bana önerebileceğiniz marka model ne olur.? Short throw düşünmüyorum benim için daha zor olur..evde çocuklar var köpek var haliyle çok da ulaşılabilir bir yerde olmasını veya odada yer kaplamasını tercih etmiyorum ve tavana asmak istiyorum.kullanım amacı oyun (ps) maç (digitürk) ve sinema-dizi ( netflix ağırlıklı).. 3D nin önemi yok nasıl olsa kullanmayacağım..
    65 ekran tv den döneceğim için bütçeyi 1500 $ a kadar çıkabilirim hatta bir ihtimal amerikadan gelirken getirebilecek biri bile olabilir.eğer olursa battı balık yan gider hesabı bütçeyi biraz daha zorlayabilirim
    Önerileriniz olursa çok sevinirim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • xar X kullanıcısına yanıt
    hocam bu iş çok derin bi iş tv kadar kolay değil öncelikle sizin karar vermeniz gereken nokta 4k mı 1080p mi çünkü an itibarıyla 1500 dolar gibi bi bütçeyle 4k başarılı bir projektör alabilirsiniz

    burda çok önemli bir nokta var 4k ile 1080 p arasındaki farkı bi tv de gereksiz bulabilirsiniz fakat karşınızdaki ekran evin bi duvarı kadar olunca işler değişiyor.
    bende ps pro var mesela netflixte kullanıyorum bu boyutta 4k yı aramıyorum desem yalan olur. hatta 1080p çıkışa 4k görüntü verince bile insanın nefesi kesiliyor direk 4k muhteşem olur diye tahmin ediyorum.

    kararınız ne olursa olsun mutlaka projeksiyon alın çünkü bu bambaşka bir tecrübe eğer sistemi güzel kurarsanız oyun film tv bambaşka bir boyuta ulaşıyor

    size inceleme ve araştırma yapmanız adına 1080p için
    tabiki kullandığım BenQ eu model no: w1210st us model no: ht2150st cihazı tavsiye ederim short throw olması sizin için dezavantaj değil aksine avvantajdır zaten sistem kuracaksanız tavana monte edeceksiniz tavanda olduktan sonra ha 3 metrede ha 1.5 metrede farkeden bişey olmaz ama istediğiniz zaman söküp başka bir evde yada odada kullana bilirsiniz ben bazen gündüz tv meşgulken ps oynamak için tv boyutlarında 50inch civarı sıradan bir duvara yansıtarak bile kullanıyorum (ekran küçüldükçe gündüz performansı artar)
    bunun yanında Epson Home Cinema 2150

    fakat 4k derseniz kesinlikle benq tk800 ğ araştırın bu aralar baya trend olmuş durumda projeksiyon dünyasında hem çok başarılı hemde fiyat makul

    siz araştırmanızı yapın sormak istediğiniz herhangi birşey olursa iletişime geçebilirsiniz
    seve seve yardımcı olmaya çalışırım.




  • Teşekkür ederim hocam evet haklısınız projektör çok da göründüğü gibi değilmiş çok fazla alternatif model ve değişken varmış..son bir haftadır yabancı forumlara bakıyorum ve belli bir bütçeye şu alınır o fiyat aralığında en iyisi budur gibi basit bir çözümü yokmuş..ben de tv almak zor zannediyordum :) çok acele etmeden seçim yapmaya karar verdim büyük ihtimal getirecek birini bulabilirim gibi görünüyor...şu anda araştırdığım Sony vpl hw 45es 1700 $ civarında 4K değil ancak yabancı forumlarda genel yaklaşım 3000-4000 $ altı projektörlerde 4 k nın çok da bahsedildiği gibi effektif olmadığı.. projeksiyon işine hiç girmediğim için biraz bakınca bu konuda ne kadar bilgisiz olduğumu da farkettim..mesela short throw sadece zeminde olabilir diye düşünüyordum o derece 😂 neyse bilmemek değil öğrenmemek ayıp diyip geçelim..

    jvc yeni bir model çıkarıyor biraz pahalı 2500 $ civarı.. ancak jvc bu segmentte ilk defa bir cihaz çıkartıyor çok iyi gelebilir beklemek lazım şeklinde bir görüş hakim.tabi bunun tam tersi de olabilir.bütçemi hayli aşıyor ama yine de beklemeye karar verdim..ara ara sizi yine rahatsız edip fikrinizi sorarım hocam cevap için tekrar teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.