Şimdi Ara

Optoma Projeksiyon Kullanıcıları - ANA BAŞLIK (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.145
Cevap
42
Favori
127.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @cemo


    Hocam olayi ozetlemissin diyecek bir sey kalmamis reviewlar ve kullanici yorumlari linklerde mevcut cihazda ulkemizde demoda mevcut dileyen gider izler alir dileyen kullanici yorumlarina bakar siparis verir..
  • kardeş bende bilyorum 9100 tarşılmıycagın bu cıhazla dıkkat ettıysen alaycı bir uslup kullanmamışım birde gülücük konduru vermışım sonuna biraz bence dıkkatlı oku ki nüansları ince detayları kap benım orda demek ısteıdgım 9100 hd25 arasında kıyas yapılamaz :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charisma_w1070 -- 30 Temmuz 2013; 16:22:12 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemo62

    quote:

    Orijinalden alıntı: charisma082


    ozamn kardeş epson 9100 sahipleri harbiden çok pıs kazık yedıler senın düşüncene göre olabilir belkı bızımde cıhazda kaçırdıgımız yerler olmuş olabılır biraz daha dıkkat etmeylıyız sanrm:)

    Dostum ben sana bir tavsiyede bulunayım. Mümkünse sen git kendi gözlerinle gör ya da yabancı forumlardaki birçok kişinin yorumlarını oku. Yani eğer merak ettiğin şey şuysa onlara Orada de ki arkadaşlar bu optoma hd25 vs epson5020(9100) vs sony hw50es vs jvc felan filan siz kazık mı yiyorsunuz bizim donanımhaberde bu ürün için böyle böyle diyorlar de orada sana gerekeni söylerler. Ben dahil bu konu altında yazan kim olursa olsun hiç kimsenin son sözü koyacak bir yetkinliği oldugunu düşünmüyorum. Bu arada sayın max-well i az çok forumdan bilirim, kendisini veya kimseyi firma elemanı olmakla itham etmedim. 3dgozluk arkadaşımız zaten gizli değil firmayı resmi olarak temsil ediyor. Burada çok farklı bir cihaz keşfedilmiş gibi bir hava oluşunca araştırayım istedim. Yurt dışında durumun böyle üzerinde çok fazla tartışılıp abartılacak kadar olmadıgını görünce Satın alacakları beklentileri hususunda uyarmak istedim. Her sene piyasada muhakkak f/p ürünleri olur. Bu sene de BENQ W1070 ile Optoma HD25 ve birkaç model. Karşılaştırmayı burada görebilirsin muadili cihazlarla kıyaslanıyorhttp://www.projectorreviews.com/optoma/hd25-lv/competitors.php Gördüğün gibi adamlar 9100le felan kıyaslamıyorlar bile.
    . Bu topic altında yazan hiçbir arkadaşla düşmanlıgım veya ticari vb herhangi bir yakınlıgım yoktur. Dediğim gibi tercih meselesidir. Sayın nuribaras'a da şimdiden hayırlı olsun güle güle kullansın umarım hep memnun kalır. Aşağıda verdiğim linkte 2012-2013 sezonunun en popüler cihazlarının yorumları bizzat senin benim gibi kişilerce veriliyor inceleyebilirsin. Fiyat/performans olarak bu konuda tartışılan optoma hd25 ile beraber birkaç f/p ürünü de forumun diğer bölümlerinde okuyabilrsin. Velhasıl Herkese bol güneşler

    http://www.avsforum.com/t/1434826/sony-hw50-benq-w7000-epson-5020-jvc-rs55-jvc-rs-46-jvc-rs4810-jvc-rs56-mini-shootout-2012-2013

    bu linklerde karşılaştırmışlar ama ingilizce, bişey anlamadım, translate yaptım o dahada beter hiç bişey anlaşılmıyor.

    ne demiş burda 6100 mü Benq1070 mi yoksa hd25 mi birinci gelmiş?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: charisma082

    quote:

    Orijinalden alıntı: cemo62

    quote:

    Orijinalden alıntı: charisma082

    kardeş bende bilyorum 9100 tarşılmıycagın bu cıhazla dıkkat ettıysen alaycı bir uslup kullanmışm birde gülücük konduru vermışım sonuna biraz bence dıkkatlı oku ki nüansları ince detayları kap benım orda demek ısteıdgım 9100 hd25 arasında kıyas yapılamaz :)

    ben dikkatli okuyorum da nuribarasin da dedigi gibi sizin uslupta bi sikinti var tam anlasilmiyor niyetiniz ne dediginiz neyse diger arkadaslara yardimci olur umarim yazdiklarimiz

    kardeşım nıyetım kötü birşey degil burda bı kumpas seziyorum bunu söylemek ıstıyorum sadece bu yanlış bırşey söyledıysek affola:)9100 ile hd25 kıyaslanıyor sence komık degılmı

    Arkadaşım benim yorumlarımı okumadın sanıyorum. Ben burada her 2 tarafın tutumu da eleştirdim.

    1-Cihazın fazla abartıldığını ve art niyetli olunmasa bile üst düzey cihazları ezer geçer ya da hemen hemen aynı performansa sahip tarzında yorumlarla manipülasyon(yon verme, yonlendirme. bir olayin gidisatini etkileme) durumuna düşebileceğini belirttim..

    2- Zevkler, renkler tartışılmaz. Arkadaşlarımız bahsedilen modeller yerine optoma hd25i tercih edebilir. Adamın gözüne her ikisi de aynı görüntüyü vermiştir veya aradaki farkı değmez bulmuştur. Bunu sabaha kadar tartışsak hangimizinki doğru bilemeyiz.Sırf bu yüzden firma elemanı olarak adlandırılmalarının yanlış oldugunu belirtiyorum.

    @forro dlp cihazlarda gök kuşağı(rainbow) efekti sıkıntısı var. 3lcd de yeşil çizgi dediğiniz convergence. sony ve jvc lcos kullanıyor, onun da vardır heralde bi dezavantajı. DLP cihazlarda genelde single chip dlp kullanıldıgı için çok tercih edilmiyor. 3D de avantajları vardır DLPlerin, ghosting flicker gibi şeyler hiç göremezsiniz ama 2D lerde diğer teknolojilere göre vasattırlar (3chip dlpler hariç ama bunların fiyatı çok absürd 15-20bin dolar). Eğer bahsettiğim forumu incelersen DLP cihazların çok kullanılmadıgını görürsün. USA'da kullananlar 2 sebepten ötürü kullanıyorlar.

    1- Adamın önceliği 3D dir, o zaman kullanır. Hatta adamların bazıları şöyle yapıyor, 2D yi JVC,Sony,Epson un iyi modelleriyle hallediyorlar, 3D için de ucuz bir tane DLP alıyorlar. Ha yanlış anlaşılmasın jvc sony epson da gayet başarılı 3d de ama ben bir tane bile ghosting istemiyorum beyaz sahnelerde sıfır flicker olsun diyen dlp alıyor.

    2- İkinci sebepse dlp olmasından ziyade işte böyle f/p ürünleri.

    Ha 2D de başarılı DLP yok mu? Var tabiki mesela BenQ W7000 ama fiyat seviyesi aynı epson9100/sonyhw50es/jvc xx modelleriyle..

    Kısacası bu iş beklenti meselesi..

    Herkese iyi film izlemeler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemo62 -- 30 Temmuz 2013; 16:54:48 >




  • ilginç olan halan firmadan bir yetkilide açıpta konuya hakim olup bakma geregi duymaması burda neler olmuş ne fırtınalar kopmuş yoksa haberleri yok olsa gerek hd25 konusundan :)
  • Dostlar, firmaların sürekli bizler gibi forumları takip edebileceğini düşünmeyiniz.
    Bu iş için ayrı bir adam gerekir. Ben firmanın bu başlığı açarak
    f/p anlamında tüketicilere bir farkındalık yarattığını düşünüyorum, tabii ki gönül
    ister ki her sorumuza, merakımıza yanıt versinler ancak dediğim gibi böyle bir şeyi
    ne Türkiye'de ne de başka ülkerlerde göremezsiniz.
  • biri şu cıhazı alsada bir inceleme görsek epson tw5910, tw6100 ile sizce kapışırmı bu cıhaz konu yalan olma yolunuda sanki
  • quote:

    Orijinalden alıntı: charisma082

    biri şu cıhazı alsada bir inceleme görsek epson tw5910, tw6100 ile sizce kapışırmı bu cıhaz konu yalan olma yolunuda sanki

    Firma yetkilileri mısırdaki darbe hakkında stratejik pilanlar yapmaktan, suriyede esadı devirme pilanı yapmaktan, kendileri için önemsiz olan projeksiyon konusuna vakit ayıramıyorlar :)

    inceleme zor iş, git cihazı getir kur, sonra fotoğraf makinasını icat et, resim çek falan filan, uzun iş.
  • cihaz şehir efsanesi olma yolunda aday adayı desene ozamn:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charisma_w1070 -- 1 Ağustos 2013; 12:59:26 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: charisma082

    cihaz şehir efsanesi olma yolunda aday adayı desene ozamn:)

    Bir rivayete göre filimler de ejderha ateş saçınca, alet te merceğinden ateş çıkarıyormuş ama ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemiyecem

    Şaka bi yana şu cihazın 3500 lümen olanını 6100 ve 8100 le karşılaştırmak isterdim acaba dendiği kadar varmı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forro

    quote:

    Orijinalden alıntı: charisma082

    cihaz şehir efsanesi olma yolunda aday adayı desene ozamn:)

    Bir rivayete göre filimler de ejderha ateş saçınca, alet te merceğinden ateş çıkarıyormuş ama ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemiyecem

    Şaka bi yana şu cihazın 3500 lümen olanını 6100 ve 8100 le karşılaştırmak isterdim acaba dendiği kadar varmı

    3500 lümen olmasının bir anlamı yok hocam, o kadar lümene ihtiyaç duyacağınız bir durum yok kaldı ki o klasmandaki cihaz o kadar lümenle resmi toplayamaz, alan arkadaşlar sanırım 400*300 perde kullanıyorlar, ben home theater camiasında 3 yıldır varım kendimce bilgi ve tecrübelerimin olduguna inanıyorum bilgime güvenir güvenmezsiniz orası size kalmış ben hiçbir amerika ve avrupa forumunda/galerisinde böyle devasa bir boyutta perde kullanımını görmedim (180 inch yapıyor) çünkü orada insanlar görüntü kalitesine önem verirler. 3500 lümenlik bahsedilen modelin tek artısı 4 metrelik perdeyi daha kolay aydınlatması olacaktır ama ortayan çıkan görüntü kalitesinin tatsız tuzsuz olacağına ben eminim. En azından benim gözüme göre öyle olacağına inanıyorum, kimi gidip harika diyebilir. Kimse gelip bana gel gör demesin, bir şeyi bilmek için illa gelip görmek gerekmiyor. Bir filmi 15inç monitore taktıgınız zamanla oluşturdugu görüntüyle 106inç lik perdeye taktıgınız görüntü aynı olmaz. Hele bir de 180inçlik yani arkadaşların kullandıgı 4 metrelik perdeye yansıttıgınız zaman düşünün. 15-20 bin dolarlık barco, sim2 alırsa hadi götürür belki işi dicem de optoma hd25 mi yapacak bu işi... Yani lümeni esas almayın, lümen çok önemli olsaydı bu işin babası JVC gidip 1000-1200 lümenlik cihazlar üretmezdi. Benim kullandıgım sony 1700 lümen, epson 2400. Mühim olan best modda sundukları lümen sayısı ve üretebildikleri resim kalitesi. İngilizceniz varsa konuyla ilgili birkaç makale okumanızı tavsiye ederim o zaman 3500 lümenle bir işiniz olmayacağını anlarsınız. Selam ve sevgiler..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemo62

    quote:

    Orijinalden alıntı: forro

    quote:

    Orijinalden alıntı: charisma082

    cihaz şehir efsanesi olma yolunda aday adayı desene ozamn:)

    Bir rivayete göre filimler de ejderha ateş saçınca, alet te merceğinden ateş çıkarıyormuş ama ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemiyecem

    Şaka bi yana şu cihazın 3500 lümen olanını 6100 ve 8100 le karşılaştırmak isterdim acaba dendiği kadar varmı

    3500 lümen olmasının bir anlamı yok hocam, o kadar lümene ihtiyaç duyacağınız bir durum yok kaldı ki o klasmandaki cihaz o kadar lümenle resmi toplayamaz, alan arkadaşlar sanırım 400*300 perde kullanıyorlar, ben home theater camiasında 3 yıldır varım kendimce bilgi ve tecrübelerimin olduguna inanıyorum bilgime güvenir güvenmezsiniz orası size kalmış ben hiçbir amerika ve avrupa forumunda/galerisinde böyle devasa bir boyutta perde kullanımını görmedim (180 inch yapıyor) çünkü orada insanlar görüntü kalitesine önem verirler. 3500 lümenlik bahsedilen modelin tek artısı 4 metrelik perdeyi daha kolay aydınlatması olacaktır ama ortayan çıkan görüntü kalitesinin tatsız tuzsuz olacağına ben eminim. En azından benim gözüme göre öyle olacağına inanıyorum, kimi gidip harika diyebilir. Kimse gelip bana gel gör demesin, bir şeyi bilmek için illa gelip görmek gerekmiyor. Bir filmi 15inç monitore taktıgınız zamanla oluşturdugu görüntüyle 106inç lik perdeye taktıgınız görüntü aynı olmaz. Hele bir de 180inçlik yani arkadaşların kullandıgı 4 metrelik perdeye yansıttıgınız zaman düşünün. 15-20 bin dolarlık barco, sim2 alırsa hadi götürür belki işi dicem de optoma hd25 mi yapacak bu işi... Yani lümeni esas almayın, lümen çok önemli olsaydı bu işin babası JVC gidip 1000-1200 lümenlik cihazlar üretmezdi. Benim kullandıgım sony 1700 lümen, epson 2400. Mühim olan best modda sundukları lümen sayısı ve üretebildikleri resim kalitesi. İngilizceniz varsa konuyla ilgili birkaç makale okumanızı tavsiye ederim o zaman 3500 lümenle bir işiniz olmayacağını anlarsınız. Selam ve sevgiler..

    Doğrusun hocam lafımız yok, zaten ben meraktan dedim bu kadar övülünce bir görelim diye, ben gidip test ettikten sonra ya 5910 yada 8100 alıcam, aradaki fark beni hayran bırakırsa 8100 yok o derece değilse 5910 a devam :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: forro

    quote:

    Orijinalden alıntı: cemo62

    quote:

    Orijinalden alıntı: forro

    quote:

    Orijinalden alıntı: charisma082

    cihaz şehir efsanesi olma yolunda aday adayı desene ozamn:)

    Bir rivayete göre filimler de ejderha ateş saçınca, alet te merceğinden ateş çıkarıyormuş ama ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemiyecem

    Şaka bi yana şu cihazın 3500 lümen olanını 6100 ve 8100 le karşılaştırmak isterdim acaba dendiği kadar varmı

    3500 lümen olmasının bir anlamı yok hocam, o kadar lümene ihtiyaç duyacağınız bir durum yok kaldı ki o klasmandaki cihaz o kadar lümenle resmi toplayamaz, alan arkadaşlar sanırım 400*300 perde kullanıyorlar, ben home theater camiasında 3 yıldır varım kendimce bilgi ve tecrübelerimin olduguna inanıyorum bilgime güvenir güvenmezsiniz orası size kalmış ben hiçbir amerika ve avrupa forumunda/galerisinde böyle devasa bir boyutta perde kullanımını görmedim (180 inch yapıyor) çünkü orada insanlar görüntü kalitesine önem verirler. 3500 lümenlik bahsedilen modelin tek artısı 4 metrelik perdeyi daha kolay aydınlatması olacaktır ama ortayan çıkan görüntü kalitesinin tatsız tuzsuz olacağına ben eminim. En azından benim gözüme göre öyle olacağına inanıyorum, kimi gidip harika diyebilir. Kimse gelip bana gel gör demesin, bir şeyi bilmek için illa gelip görmek gerekmiyor. Bir filmi 15inç monitore taktıgınız zamanla oluşturdugu görüntüyle 106inç lik perdeye taktıgınız görüntü aynı olmaz. Hele bir de 180inçlik yani arkadaşların kullandıgı 4 metrelik perdeye yansıttıgınız zaman düşünün. 15-20 bin dolarlık barco, sim2 alırsa hadi götürür belki işi dicem de optoma hd25 mi yapacak bu işi... Yani lümeni esas almayın, lümen çok önemli olsaydı bu işin babası JVC gidip 1000-1200 lümenlik cihazlar üretmezdi. Benim kullandıgım sony 1700 lümen, epson 2400. Mühim olan best modda sundukları lümen sayısı ve üretebildikleri resim kalitesi. İngilizceniz varsa konuyla ilgili birkaç makale okumanızı tavsiye ederim o zaman 3500 lümenle bir işiniz olmayacağını anlarsınız. Selam ve sevgiler..

    Doğrusun hocam lafımız yok, zaten ben meraktan dedim bu kadar övülünce bir görelim diye, ben gidip test ettikten sonra ya 5910 yada 8100 alıcam, aradaki fark beni hayran bırakırsa 8100 yok o derece değilse 5910 a devam :)

    kardeşım bı arkadaş epson 9100 satıp bu cıhaz hd25-lv alıcaktı ıstersen fıyat al kardeşten :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charisma_w1070 -- 1 Ağustos 2013; 14:36:30 >




  • en sonunda cihazı ben alıcam burda görulmemış bir incelme yapıcam o olucak:)
  • boyut digitalden ses yok kulagının üzerine yattı sanırım:) kimse okumuyor mu yazılanları bir ucuzluk yapsa alsak cihazı denesek ucuzlucagına zam yapıyosunz:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charisma_w1070 -- 6 Ağustos 2013; 12:25:46 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: charisma082

    boyut digitalden ses yok kulagının üzerine yattı sanırım:) kimse okumuyor mu yazılanları bir ucuzluk yapsa alsak cihazı denesek ucuzlucagına zam yapıyosunz:)

    :) aynen ses soluk gitti, dünyanın en iyi cihazının bir incelemesini bile göremedik. Diyen gitti
  • hocam ben söledım bu olay tam bı asparagas konu aç sonra volta:)
  • Onumuzdeki hafta abime hd 25 aliyorum ayrı eve cikiyor bir terslik olmazsa yurtdisindan siparis ettigim hd25 lv modeli 12 agustos gibi elime geciyor inceleme yapmaya calişirim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün nihayet optoma hd 25 nin ekran görüntülerini çekme fırsatı buldum. Daha önceki boyut digitali ziyaretimde fotoğraf makinem olmadığı için ekran görüntülerini paylaşamamıştım. Fotoğrafları yüklemeden önce Epson 9100 ile Optoma hd 25 in aralarındaki 6000 tl lik fiyat farkını göz ardı etmeden her iki cihazı değerlendirin. Zira buradaki amaç optoma nın tam bir fiyat performans canavarı olduğunun altını çizmek. Epson daha iyi yok Optoma daha iyi anlamında değil. Özelikkle düşük bütçeli ve projeksiyon almak isteyen arkadaşların mutlaka değerlendirmeye alması gerekir diye düşünüyorum.
    Fotolar tamamen reimlerin ham hali olup kesinlikle oynanmamıştır.
    Her iki cihaz da default menüler yani kutudan çıktığı ayarlarda test edilmiştir.
  • Dostlar resimleri yükleme de bi sorun var sanırım. Birazdan tekrar deneyeceğim.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.