Şimdi Ara

Orbital 2 kontrolcüsü Surface Dial ve MacBook Touch Bar ile rekabet edecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Son dönemde özellikler profesyonellere yönelik olarak harici kontrol sistemlerinin ilgi çektiğini görüyoruz. Ekrana tutturulan Surface Dial ve entegre gelen Touch Bar bunlar arasında. Brian Magic girişimi de bu trendde yerini almak istiyor.


     


    Orbital 2 özellikleri ve fiyatı


     


    Orbital 2 joystick kontrolcüsü profesyoneller için alternatif ve daha fonksiyonel olmayı amaçlıyor. Rakiplerin aksine MacOS ve Windows 10 işletim sistemlerine USB üzerinden bağlanarak bir fare gibi kullanmanızı sağlıyor.


     


    Ayrıca Bkz.Cooler Master çift taraflı fare matını duyurdu

    Orbital 2 çoklu kontrol sistemine sahip. En üst kısımda bir tuş var. Hemen altındaki çubuk tekerlek gibi dönüyor ve çeşitli fonksiyonlar yerine getiriyor. Ayrıca bu çubuğu 8 farklı yöne eğebiliyorsunuz. Eğdiğiniz yönde titreşimli geri bildirim yaparak uyarı veriyor.


     


    Yine bunun da altında 8 tuşlu bir halka var. Toplamda 256 farklı kısayol, makro veya metin şablonları atanabiliyor. Kontrol yazılımı ile kombinasyon da ayarlayabiliyorsunuz. Ekranda kullanım esnasında bir menü çıkıyor ve görsel olarak da yardımcı oluyor. En alttaki LED aydınlatma gece kullanımı için de ideal.


     


    Kontrolcü örneğin Photoshop üzerinde opaklığı tek tek arttırmak gibi ayrıntılı işlemler yapamıyor ancak isterseniz bir tuşa yüzde 80 opaklık atayarak doğrudan buna geçiş yapabiliyorsunuz. Diğer taraftan Linux desteğinin olmaması bir dezavantaj.


     


    Girişim özellikle kullanım tarafında iddialı. Microsoft Dial gibi sürekli kolunuzu kaldırarak kullanmak veya Touch Bar gibi kafanızı eğerek ekrandaki ayrıntıları kaçırmak dezavantajları yok. Klavyenin kenarında rahatlığınıza göre kullanabiliyorsunuz.


     


    Orbital 2 kontrolcüsü Kickstarter üzerinde destek arıyor ve ilgi büyük. Proje gerçekleşirse Ocak ayında sevkiyatlara başlanacak. Bağış miktarı ise 320$ civarında.


     


     


     



     



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.