Şimdi Ara

OTOMASYON

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • evet arkadaşlar sorumu aslında otomasyon topiğinede yazdım ama cevap alamadım burda iraz daha ayrıntılı olarak merak ettiklerimide soruyorum.ben elektronik mühendisliği öğrencisiyim.

    iyi bir otomasyoncu olmak için ne tür donanıma sahip olmak gereklidir(mesela iyi bir mikroişlemci m,krodsenetleyici bilgisi ne kadar işime yarar). kontrol(otomatik kontrolle) otomasyon arasındaki ilişki nedir tam olarak. birde piyasada burası gerçi elektronik forumu ama elektrik mühendislerinin konuya olan hakimiyeti nedir onlar da PLC öğreniyorlar yoksa otomasyona elektronikmi daha çok hükm eden mühendislik dalıdır tabi bu konuda mekatronikte var. daha içine girmedimbu otomasyon konusunun ama dışardan gördüğüm kadarıyla rekabet hadsaffada olduğu bir kapı gibi görünüyor..

    evet üstatlarım söz sizde...







  • evet hiç yorum yokmu arkadaşlar..
  • mekanik, elektrik, elektronik ve programlama konularında bilgin olmak gerekir. otomasyon temeli röle kontaktör sistemleri ile başaladığından elektrikçilerin alanındaydı ortaya ama plc gibi elektronik ve programlanabilir cihazlar cıktıkça elekrtonik alanına kaymaya başladı. oyüzden her ikisinide ortak alanı halindedir.
  • alg arkadaşım cevabın için öncelikle teşekkürler;
    programlama derken hangi programı kastettin,birde benim gördüğüm dışarıdan baktığımla tabi baya bir rekabet var yeni mezunların iş bulma şansı nedir ynai kısaca otomasyon hkkında biraz daha açıklayıcı olursan sevinirim..
  • slm arkadaşım bende elektrik-elektronik mühendisliği öğrencisiyim bende senin sorduğun soruyu araştırmıştım bi ara ve bi makalede şu yazıya rastladım “otomasyon konusunda biraz elektrik bilen elektronik ve bilgisayar mühendisinden, elektronik ve bilgisayar
    bilen elektrik mühendisleri daha değerlidir.”
    dediğim gibi yazıya elektrik mühendisliğinde branşlaşma adlı bir makalede rastladım isterseniz makaleyi rapide varebilirm.

    bu arada bu konu çok ii olmuş öğrencilik hayatında bunları buradaki abilerimizden öğrenip piyasaya öyle çıkmak kaliteyi artıracaktır diye düşünüyorum.
  • dediğin makaleyi merak ettim rapide atıp linki verirsen okumak isterim..
  • http://rapid*****.com/files/21536517/elek_muh_lisans_donemi_branslansma.zip.html


    buyur arkadaşım inşallah faydasını görürsün.
  • arkadaşım yolladığın dosyayı okudum önceden elektrikçilerin tekelinde olan bir dalın teknoloji ilerledikçe elektronikçilerin eline geçişine pek sıcak bakmayan bir yzıdı aa genede insanda fikir bırakıyor teşekkürler zaten bu konuya mekatronikçilerde dahil onu hiç mevzu bahis etmemiş..
  • Kendine otomasyoncuyum diyebilmen için.Öncelikle sana yaptırılmak istenen projede ( mesela bir makinenin mekaniği bitmiş ve senden bunu onların istediği sırada veya şekilde çalıştırman isteniyor.)Öncelikle kullanman gereken malzemeleri doğru seçmen ( akım,güç,voltaj vb.)ve bu malzemeleri uygun bir panoya yerleştirmen gerekir.Daha sonra komplike bir projeyse Akıllı röle veya plc kullanman gerekir.Burada çeşitli firmaların sunduğu cihazlar var.Tavsiyem bir marka üzerinde uzmanlaşman.Temel programlama mantığı aynı olsa da yazılım görüntüleri ve giriş çıkış harflendirmeleri farklı olduğu için sürekli marka değiştirmek pek sağlıklı değil.Bu konularda ne kadar uzman olduğunda yapmış olduğun proje sayısı ile doğru orantılıdır.Çünkü her yaptığın proje de tecrüben daha da artacaktır.Mutlaka hataların olacaktır.Önemli olan hatalarından ders çıkarıp bir sonraki projende bunu tekrarlamaman.Artı çok çalışmak.YAPACAĞIN İŞLERDE BAŞARILAR DİLERİM.




  • aslında otomasyonu iki ana başlıkta inceliyebiliriz. kumanda kısmının gittikçe elektroniğe kaydığı bir gerçek ama güç devrelerinde hala elektrik bilgisi ön plandadır.çünkü kontrol etmeniz gereken devrelerden yüksek akım ve güç dolaşmaktadır. akım ve güç değerleri arttıkça devredeki etkilenmeler farklılaşmaya başlar. bu yüzden ne kadar gelişirse gelişsin her zaman otomasyon sistemlerini kontrol edecek elektrik mühendisleri ve teknikerleri olacaktır.
  • Merhaba dostum otomasyon ile alakalı bilgi almak istiyorsun galiba aşağıdaki linkten ulaşabilirsin umarım yardımcı olmuştur.

    otomasyon nedir nerelerde kullanılır

    Ayrıca otomasyon ile ilgili geniş kapsamlı bilgilere otomasyongezegeni.com üzerinden ulaşabilirsin umarım yardımcı olur.
  • Merhaba dostum otomasyon ile alakalı bilgi almak istiyorsun galiba aşağıdaki linkten ulaşabilirsin umarım yardımcı olmuştur.

    otomasyon nedir nerelerde kullanılır

    Ayrıca otomasyon ile ilgili geniş kapsamlı bilgilere otomasyongezegeni.com üzerinden ulaşabilirsin umarım yardımcı olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.