Şimdi Ara

Otonom araçlar cep telefonuyla kontrol edilebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Günümüzde otonom araç üreticileri, henüz tamamen otonom sürüş teknolojisine geçilmediğinden, sürücüleri ellerini direksiyondan ayırmama konusunda sık sık uyarıyor. Son dönemde otonom araç geliştirme çabalarına yönelik ciddi yatırımlar yapan Ford ise direksiyonu demode bir eşya haline getirebilecek bir patent aldı. ABD Patent ve Marka Ofisi'ne sunulan belgelere göre Ford'un geliştirdiği sistem ile otomobil sürme deneyimi adeta bir mobil oyuna dönüşecek.


     

    Real Racing 3'e benzer sürüş deneyimi 

    Ford patentini aldığı sistemi ''Otonom olmayan direksiyon modları'' olarak isimlendiriyor. Şirket patent başvurusu için sunduğu dosyada iki farklı yöntemle otonom araçların kontrol edilebileceğini belirtiyor. Bunlardan ilki tıpkı Real Racing 3 oyununda olduğu gibi akıllı telefonu sağa ya da sola doğru çevirerek otomobile yön verme. İkinci yöntem ise telefondaki yön tuşlarıyla aracın hareket edeceği doğrultuyu belirleme.


     

    Tabi Ford'un patenti almış olması bu patentin ilerleyen yıllarda kullanılacağı garanti etmiyor. Öncelikle sistemin güvenliğinden ve sorunsuz bir şekilde çalıştığından emin olmak şart. Nitekim Ford da patent hakkında bir açıklama yapmadığı gibi sistemin kullanılmasıyla ilgili bir zaman çizelgesi de oluşturmuş değil.


     

    Öte yandan sistem ile otomobil sadece cep telefonuyla kontrol edilmiyor. Otonom sürüş sistemi aracın hızlanması ve fren gibi hayati mekanizmaları kontrol ederken cep telefonu ile otomobilin şerit değiştirmesi ya da farklı bir yola sapması gibi hareket doğrultusunu etkileyen işlemler yerine getirilebiliyor. 




  • otonom sistemleri aynı zamanda uzaktan kontrole de müsait yapıda. Simülasyonlarla neredeyse birebir kontrolü var...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.