Şimdi Ara

ÖTV değişikliği sıfır otomobillere fiyat avantajı getirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
5.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Otomobillerin vergisiz fiyatına göre katlanarak artan miktarlarda hesaplanan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) hesaplanmasında düzenlemeye gidildi. 1 Ocak 2018 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile fiyat limitleri arttırıldı. Yapılan düzenleme sonucu araç fiyatlarında bir miktar fiyat avantajı ortaya çıktı.

     


    Yapılan düzenlemeyle motor silindir hacmi 1600 cc ve altındaki araçlar için ÖTV matrahı alt limiti 40 bin liradan 46 bin liraya yükseltildi. Üst limit de 70 binden 80 bin liraya çıktı.


     


    Motor silindir hacmi 1600 cc’yi geçen ancak 2000 cc’yi geçmeyen araçların ÖTV matrahı da 100 bin liradan 114 bin liraya çıkarıldı.


     


     

    Yeni düzenleme sonucunda tüm vergiler dâhil fiyatı 78706 TL ve altında olan araçlar için yüzde 45 ÖTV ödenmiş olacak. Daha önceki düzenlemede fiyatı vergiler dahil 68440 TL'yi aştığı an yüzde 50'lik ÖTV dilimine giriyordu.


     


    Bu düzenlemenin araç fiyatlarında 2 bin 500 TL ile 13 bin TL arasında indirimi beraberinde getirmesi bekleniyor. Örneğin Fiat Egea Easy’de vergisiz 45 bin 423 lira olan fiyat önceki ÖTV düzenlemesine göre 80 bin 400 liraya çıkarken yeni ÖTV'ye göre 77 bin 720 lira civarına inecek. Fiyatı 40 bin liranın üstüne çıktığı için yüzde 50 ile vergilenen Renault Megane HB’de de fiyat 79 bin 900 liradan 77 bin 236 lira düzeyine düşecek.


     

    Toyota Türkiye CEO'sundan açıklama 


    ÖTV matrahı limitlerinde değişikliğe gidilmesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt yeni kararı şöyle değerlendirdi:



    "Bakanlar Kurulu kararıyla Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ÖTV matrahındaki değişikliği, otomobil fiyatlarında artan kur baskısını azaltmak için alınmış olumlu bir karar olarak nitelendiriyorum.


     


    Matraha dayalı ÖTV sistemi, otomobil fiyatlarının hemen her ay belirli oranlarda zamlanmasına yol açmaktaydı. Yeni yürürlüğe giren ÖTV matrahı düzenlemesinin kur etkisini ve model yılı değişikliğinden kaynaklanan otomobillerdeki fiyat artışını bir nebze de olsa azaltması pazar için olumlu etki yaratacaktır. Bununla birlikte sistemin gözden geçirilerek sene başında böyle bir değişikliğe gidilmesini olumlu olarak yorumluyoruz.


     


    Son bir yılda özellikle Euro’nun Türk Lirası karşısında yüzde 23 oranında değerlenmesi, otomobil fiyatlarının artacağı yönünde bir beklenti yaratmıştı. MTV artışıyla birlikte özellikle aralık ayına çekilen satın almalar sonrasında ocak ayının durgun sayılabilecek bir şekilde geçmesini öngörüyorduk. Yeni düzenleme ile birlikte gelen değişiklikler, müşterilerimiz açısından baktığımızda da olumlu sonuçlar doğuracaktır. Kurların artmasıyla yeni yılda otomobil fiyatlarına gelebilecek muhtemel artışların bir miktar önüne geçecek olan bu düzenleme müşterilerimizin faydasına olacaktır. Vergi avantajı açısından baktığımızda da bu düzenlemenin ocak ayından başlayarak sektörde olumlu bir hava yaratacağını öngörüyorum."


     




  • ötv nedir abi. kdv diye vergisini zaten veriyoruz. ötv ne?

    özel tüketim alınacaksa yattan, pırlantadan, lüks şeylerden alınsın.

    ama maaşı almadan vergi kesiliyor. üstüne alış verişte kdv ile vergi, bu da yetmezmiş gibi birde ötv. verginin vergisinin vergisi.

    şu önümüzdeki seçimlerde ötv yi kaldırıcam. vergi sistemini sabit standart bir ayara getiricem diyen kim jong un olsun oyumu ona vericem.
  • Hemen kaptım 2-3 tane.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • a Haber e hos geldiniz ...


    %40 zamli degilde %25 zamli olarka alacaksiniz iste.

    Guzel Algi :)
  • fabrikalar için sıcak fırsat ben öyle anladım
  • Desenize artık S Klasse çerez parası bile değil :D

  • Olmaması gereken bir vergi zaten, haber kalitesi çok düşük.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hükümet destekçisi ahmet sanmıştım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu vergi yükleri hiç hayra alamet değil
  • Araçlarda indirim lafını görünce başım döndü. Tabi ki öyle büyük bir indirim beklemiyordum fakat zam lafına o kadar alışmışız ki denecek bir şey yok. Yemek yemeye çıktım bugün yine zam gördüm. Artık yemek yerine zam yiyorum.
  • 45 bin liralık araba 80 bin değil de 77 bin olacakmış. o kadar eveleyip gevelemeye gerek yok. millet nasıl sıkıldığını biliyor.

  • Kaçırdım mı 5 kere tekrar etmenize rağmen 13 bin tl lik indirim alan araç hangisi?

  • Offf 80bin tl verdiğimiz araç 3 bin tl ucuz olsa ne olur olmasa ne olur.Haberi giren kendi yazmış zaten,45 binlik araç vergiyle 80 bine geliyor diye.

    45bine gelen aracın vergilerle maksimum 50 bin olması gerekir,normal ülkelerde böyledir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ürüng ayıg toyon -- 2 Ocak 2018; 19:8:38 >
  • Araçlar satılmasın vergi azalsın bakın daha ne dümenler dönecek az daha bekleyin... Bunlar nasılsa millet arabalara saldırıyor sağım hızını artıralım dediler baktılar yemedi şiddetini azaltıyorlar , nasılsa buda yetmiyecek bakalım neler olacak neler değişecek...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HumWE -- 2 Ocak 2018; 19:12:15 >
  • Bikaç gün içinde atv grubunda çıkacak haber: en avantajlı modellere tıklayınız!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunun adı

    şuursuz kitleyle billur geçmedir.
  • Madem 13binTL indirim dediniz nerede hani onu gösterin de inceleyelim...

  • 40 bine 46 bine arabami kaldiki sinirlari o fiyatlarda belirliyosunuz sacmalik resmen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2018 yılında alınan araçlar için ömür boyu daha fazla mtv ödenecek. Yaşı artsa bile her yıl fazladan ödeme olacak. Artık araba alabilmenin şartları imkansızı oynuyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ürüng ayıg toyon

    Offf 80bin tl verdiğimiz araç 3 bin tl ucuz olsa ne olur olmasa ne olur.Haberi giren kendi yazmış zaten,45 binlik araç vergiyle 80 bine geliyor diye.

    45bine gelen aracın vergilerle maksimum 50 bin olması gerekir,normal ülkelerde böyledir.

    Normal ülkelerde
    NORMAL ülkelerde
    NORMAL
    NOR-MAL
    NOOOOORRMAAAALLLL


    tamam sakinim
  • Millet arabayi yatirim olaral gördüğü sürece satislar falan düşmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.