Şimdi Ara

ÖTV konulması gereken şeyler[ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beyler bu başlık altında devletimize yardımcı olmak için ÖTV alınması gereken şeyleri yazalım.

    Ben başlıyorum
    -Su,evimize gelen su yani,yüzde 30 ÖTV
    -Elektrik,yüzde 30 ÖTV
    -İnternet,yüzde 30 ÖTV
    BU aşağıdaki 4 vergi 1 fatura olarak her ay gelir:
    -Kaldırımda yürüme vergisi aylık 5 tl,yüzde 300 de ÖTV
    -Parklarda dolaşma vergisi aylık 5 tl,yüzde 300 de ÖTV
    -Halk otobüsleri,metro,tramvay,trene binme vergisi, 10 tl,yüzde 300 de ÖTV
    -Denizde yüzme vergisi yazın sadece üç ay 5 tl,yüzde 300 de ÖTV

    Evet sizler de vergi ve ötv önerileri sunun bu başlık altında



  • Maaşların gelir vergisi matrahı üzerinden %0,9 ÖTV alınmalı bence.
    Çünkü maaşlarımızı alıp özel tüketimler yapıyoruz. O yüzden özel tüketim vergisi olması lazım kanımca
  • Bence dine otv gelmeli. Sonucta din herkesin ozeli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alışveriş bedeli

    yani alışveriş yapma aralığınız takip ediliyor ve gelir durumunuza göre size alışveriş ötv si bağlıyorlar bu sayede devlet kar ediyor marketler daha iyi hizmet sunuyor


    temel gıda

    bu sayede devlet temel zeytin peynir bal gibi kahvaltılık gıdalara ötv koyuyor hem üreticiler kazanıyor hem daha iyi ürün sunuyorlar üretici nefes alıyor
  • Günde herkes 10 bin adım atmalı . 10 bin adımdan az yürüyen insan ceza ödemeli. 10 binden fazla adım atana da fazla adım attı diye ceza kesilmeli.
  • Kişi kapladığı m³xkilosu başına ötv konulmalıdır.Bu ülkede yer kaplıyorsa bunun bedelini ödemeli.
  • ironi mi yapıyorsun ciddimisin anlamadım ama ÖTV nin açılımı ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ ise. Bir bireyin kendisine Özel tüketimiyle ilgili olan her şeye ÖTV uygulansın.

    Araç:

    Mücevherat: Hem KDV hem de KDV üzerinden ÖTV alınmalı

    iletişim özgürlüktür. sabit hatlar için (normal telefonlar) alınmamalı ama bir kişi bana her an ulaşılsın istiyorsa bu özel bir şeydir cep telefonlarından alınmalı. Tabi şimdi bütün her şey akıllı olduğu için bu işin içine tv, tablet vs. de girmeli.

    Kozmetik: Sağlık, tedavi gibi zaruretlerin dışında, estetik, güzellik hoşluk için olan her türlü üründen alınmalı.

    Mesela giyim, gıda, eğitim gibi özel olmayan ve kişinin hayatının temel kavramları için ihtiyaç duyulan ürünlerde ÖTV olmamalı.

    bu bu kadar basit bir mantıktır.

    Ayrıca ÖTV zammı AKP döneminde gelmiş olabilir.

    Ama; Avrupa’da gelişmiş insan haklarının bir tamamlayıcısı olarak görülen bu vergi türü Avrupa birliği ile uyum çerçevesinde geldiğini yani Türkiye'ye has olmadığını, Avrupa'da da olduğunu belirtmek isterim.

    Tamam bende bu düzenden memnun değilim, AKP'li hiç değilim ama başımıza gelen her şeyi tamamen bunların kendisi için çıkardığı sonucuna varıp, sanki bunların kendilerine rant kapısı olarak uydurdukları bir vergi birimiymiş gibi algılayıp,

    yarın bir gün bunlar gidrerse, ÖTV'nin de kalkacağı ümidine kapılmamanız açısından belirtiyorum.

    Mevcut hükümet belki kendine yiyeceği maddi kaynak için kullanıyor doğru.

    ama o amacı gütmeyen birisi olarak bir başkası gelse kaldırmaz çünkü aslında ÖTV Avrupa mantığında kullanılırsa iyi bir şey;

    Aslında Avrupa’da hem lüks mal tüketimini sınırlamayı başarmış, hem de çevreye zararlı ürünlerin kullanımını azaltmıştır.

    ÖTV oldukça faydalı ve adaletli bir vergi sistemidir. Sigara içip insanları zehirleme hakkını kendimizde görüyorsak zehirlediklerimiz için, benzin kullanıyorsak kirlettiğimiz çevre için, lükse kaçıyorsak ülkeden çıkan dövizin finansmanı için daha fazla vergi vermeliyiz. Ancak bu vergiler de Avrupa’da olduğu gibi amaçlarına uygun kullanılmalı. Örneğin AB’de bu vergiden elde edilen gelir gelir adaletsizliğini azaltmak, çevre ve sağlık imkanlarını yükseltmek amacıyla kullanılır. Ama herkesin kullanacağı yol, köprü yapımı ya da devletin memurunun maaşını ödemek için bu vergi kullanılmaz. Peki bu masumane amaçlarla, gayet faydalı ve adaletli vergi neden canım ülkemde bu kadar can yakıyor.



    Bu yüzden AKP gidecek ÖTV bitecek diye bir algı yaratılmasın. Sadece ÖTV'den toplanan vergi, kullanım amacına uygun olarak kullanılabilir.

    Ama bu ülkede vergiyi devleti zengin etme gibi bir algı olduğundan kimse vergi verme sorumluluğunu hissetmediğinden ve vergisini vermediğinden ÖTV gibi vergilerde amacından farklı kullanılıyor.




  • Her yorumun uzun ve saçma.

    Kısaca AKPliyim çeviriyorum kazı biraz da öbür taraflarını yakıyorum. Uzun yazıyorum ki bir şeyler bildiğimi sanın bla bla bla

    Akpli değilim ama bu vergi çok güzel hem Avrupa'da da var o zaman devaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmm



    MTV'den de ÖTV'den de suyundan da koy

    Tabii ki vergi vereceğiz ama belimizi bükecek kadar değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 20 Ekim 2017; 14:42:54 >




  • öncedn ötv falan yoktu valla
  • yorumuma yapacağın tek şey saygı duymak olmalı.

    2.si sana bir şey söylememişim atlamana gerek yok

    3. sü İzmir'de yaşayan, İzmir'de okuyan, bir Akplinin Gavur İzmirli diye tabir edebileceği kadar İzmir'li olan ve bundan gocunmayıp bununla gurur duyabilecek kadar öz güvenli. İnanış olarak deist olan ve bunu da gizlemeyen birisine AKP li olduğunu iddia etmek bence daha saçma. Hele Hele Nasyonel sosyalizm gibi bir ideolojiye ve doktrine sahip birisine kalkıp AKP'li yani senin deyiminle çomar, siyasi değimle muhafazakar, din üzerinden siyaset yapan yaftasını vermek, Che'ye diktatör demek gibi bir şey. Yani o kadar komiksin bana AKP'li diyerek.

    Bir şey hakkında bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak ise cehaletin daniskası.

    Siyah puntolarla yazılmış olanlar alıntı olup, Alıntının da rahmetli İsmail Cem'in ÖTV ile ilgili belirttiği görüşleri olduğunu hatırlatırım. Ancak yaşın yeterse hatırlarsın kendisi 2007 de rahmetli oldu ve AKP'li falanda değildi. Şimdi ÖTV ile görüşleri rahmetliyi demi AKP li yapıyor.

    Benim en nefret ettiğim şey bu ülkede sırf AKP cumhuriyete ve Atatürk ilke devrimlerine karşı, öuhafazakar bir parti diye, bu ülkede alınan her karar, toplanan her vergi, kendilerince uydurulmuş ve dünyada sadece bunların icat ettiği kanunlar olarak görülüp, körü körüne muhalefet edilmesi.

    Evet ÖTV olayında devlete karşı bir tepkim var. Ama bu tepki ÖTV'yi bunlar getirdiği için değil,

    modern bir ülkede uygulanması gereken ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşmış bir çok ülkede uygulanan vergiden gelen kaynağın amacı için değil

    Şahsi çıkar için kullanıldığı için tepkiliyim. Yani özetle benim paramla kendisine cukka yapıldığı için

    ama vergi usul sistemi ve mantık çerçevesinden bakarsan eğer maksadında kullanılırsa ÖTV vatandaşlar arasında adaletli bir gelir formu oluşturur.

    İşte sırf burada sadece muhalifim diye mantığı bir kenara atacak değilim.

    o yüzden bana kalkıp siyasi ideolojin üzerinden şahsi eleştiride bulunacağına konuyla alakalı (mesela bu konu başlığı ÖTV) bilgilere sahip olup öyle bir fikir sunarsan daha bir seviyeli olursun.




  • Devlet bu forumdaki her mesajdan 50 kurus bedelinde Ozel Iletisim Vergisi alsin. Ama sahislardan,sahislar 18 yasindan kucuk ise anasindan babasindan tahsil etsin. Yemin ederim bir haftaya hem forum hem ekonomi ihya olur
  • 0110engin kullanıcısına yanıt
    TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    1995 yılında dönemin dış işleri bakanı ve başbakan yardımcısı Deniz Baykal tarafından imzalanan gümrük anlaşması sonrası Gümrük Birliği ilkelerine göre AB ve EFTA (Avrupa Serbest Ticaret Birliği) üyesi ülkelerden yapılacak sanayi ürünü ithalinde gümrük vergisi ve eş etkili vergiler (örneğin toplu konut fonu) uygulanmayacak, üçüncü ülkelerden yapılacak ithalatta da topluluğun ortak gümrük tarifesindeki oranlar geçerli olacaktı. Bu durum, o tarihlerde ithalatta bir patlama ile karşı karşıya kalınabileceği endişelerini gündeme getirmişti. Ayrıca ithalattan alınan kamu gelirlerinde de önemli bir düşüş olacağı kesindi. Bunun telafisi için KDV dışında yeni bir dolaylı vergi ihdas edilmesi gündeme gelmişti. Böylece bir yandan ithalat frenlenip ödemeler dengesinin korunacak, diğer yandan bütçeye ek kaynak temin edilecekti. Bu yapıda bir vergi, AB direktiflerinde de yer almakta ve birlik üyesi ülkeler kendi vergi sisteminde bu vergi kalemini kullanmaktaydı. Petrol ürünleri, tütün mamulleri ve alkollü içkilerde ortak bir tüketim vergisi olarak ÖTV uygulanması öngörülmekteydi.

    1995 te bu kapsamda yapılan çalışmalardan sonra 2002 yılına gelindiğinde 57'nci Hükümet ÖTV'nin yasalaşmasına karar vermiştir. Sektörlerin ve kamu kuruluşlarının son görüşleri doğrultusunda olgunlaştırılan tasarı, 17 Mayıs 2002 tarihinde TBMM'ye sunulmuştur. 24 Mayıs 2002 tarihinde Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, 6 Haziran 2002'de de Genel Kurul'da kabul edilen 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanunu 12 Haziran 2002 tarih ve 24783 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiş ve 1 Ağustos 2002 tarihinden itibaren ÖTV uygulamasına başlanmıştır

    Not olarak belirteyim 57. hükümet 2002 yılındaki DSP-ANAP-MHP koalisyonudur. Ben AKP nin ilk icraatı olarak diye hatırlayıp öyle yazmıştım bir önceki mesajda aradan 15 sene geçmiş bağışlayın.

    @TheCaliph_ okursan belki sende bilgi dağarcığına yeni bilgiler katmış olursun.




  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    O hükümetin son yilu o kadar calkantiliydi ki anlatamam. Hatirliyosundur belki Herkes ayri birşey soyluyordu. Ecevitin o son halleri nedeniyle birakmamasi yüzünden.

    Gerçi üstteki mesajimda ben ÖTV eskiden yoktu derken AKP kötülemek amaçli yazmadim. Önceden ÖTV yoktu ne güzel dedim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gemi, gemicik, yat, yatcık, 1 karattan 1500 karata kadar elmas, pırlant vb. değerli taştan, gemiciklere verilen yakıttan ÖTV alınmasın

    ama vatandaşın donuna kadar herşeyden vergi alınsın.

    AKP üyelerinin hiçbirinden ÖTV alınmasın

    ama sade vatandaşın donuna kadar herşeyden vergi alınsın!!!

    akşama ÖTV yemeği varmış evde, mehterle birlikte yemeyi planlıyoruz. yanına da milli içecek ayran
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.