Şimdi Ara

Oyunumu Nasıl Tanıtabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Henüz yayınlamadım ama birkaç düzeltme ve performans iyileştirmesi yaptıktan sonra yayınlanmaya hazır hâle gelecek, ben de şimdiden kitlemi oluşturmak istiyorum. Aklımda face twitter instagram üçlüsü sözlükler felan var ama bu sosyal medyada sayfaları açtıktan sonra nasıl kitle kazanacağım bu konuda fazla bilgi sahibi değilim. Bir de başka nerelerde tanıtabilirim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • cumartesi gunleri twitter'dan birkac gorsel paylasabilirsin. hashtag #screenshotsaturday #gamedev #indiedev
    https://www.reddit.com/r/gamedev/ gamedev subreddit. direk reklam yapar gibi paylasirsan doverler. oyunu yaparken basindan gecen bir seyi paylasirsan dovmezler.

    ilginc birsey yapiyorsan dikkat cekiyor.

    ama bunlarin hepsi yalan. tum olay retention.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 10 Eylül 2018; 0:23:26 >
  • Facebook twitter instagram üçlüsünde oyunun adına sayfa açıp düzenli olarak gelişmeleri yayınlamayı planlıyorum ama oyunu takip edecek kitle gökten zembille inmeyecek sonuçta. Bu kitleyi nasıl kazanabilirim ve kazandığım kitlenin ilgisini nasıl canlı tutabilirim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin yaşadığın sıkıntıyı YouTube kanalı açtığım zaman yaşamıştım. Özverili bir çalışma yaptığım halde takipçim yoktu. YouTube algoritmasına girmen için reklam almak mantıklı olabilir. Sitenin seni tanıtması lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Angry Man kullanıcısına yanıt
    Youtubeyi kullanmıyorum paylaşımlarımı facebook twitter instagram üçlüsünde yapıyorum. Facebook sürekli şu kadar para verin reklamınızı yapalım diyor instagramda da var öyle bir durum, tavsiye edermisiniz. Bir de youtube de hashtag lı paylaşım yapabiliyormuyuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam reklam bu işin kilidi. Ha ben hiç denemedim, o yüzden sana tavsiye ediyorum diyemem. Ama Facebook ya da Instagram sayfası açman sana fayda sağlamayacak. Çünkü seni takip edecek bir kitle olmayacak. Reklam şart yani. Twitter'da ne kadar doğru bilmiyorum ama belli bir ücret karşılığında sana yumurta takipçi ve reklam veriyor. Bu denenebilir mesela. Reklam olmadan olmuyor bu işler. YouTube'da hashtag lı paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Angry Man kullanıcısına yanıt
    Facebook instagramda da belli bir ücret karşılığında reklamımız yapılıyor diye biliyorum ama harcadığımdan fazlasını kazanacak mıyım orası muamma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Size sosyal medyayı kullanmanızı tavsiye ederim. Ancak bunu oyunu bitirdikten sonra değil, oyunun yapım aşamasındayken hatta başlamadan hemen önce filan yapsanız daha iyi olurdu. Ne kadar erken o kadar iyi.

    Oyunun geliştirme aşamalarıyla ilgili paylaşımlar yapın. "Bugün bunu yaptım " tarzında filan. Ayrıca oyununuzla ilgili ilginç paylaşımlar yapmanız, paylaşımlarınızı ciddi değil biraz daha eğlenceli ve esprili yapmanız, yeri gelince oyununuzdan kodlar paylaşmanız (belki ilginç bir olay olmuştur) , ya da oyununuzun bir hatasını bir bug ını paylaşmanız bunları esprili bir şekilde yapmanız çok daha iyi olacaktır. Ben 7 yıldır oyun geliştirmeyle uğraşmama rağmen şu anda bitirip satışa sunduğum bir oyun yok çünkü sadece küçük ve bitirdiğim projeleri itch.io da paylaştım. Büyük projelerimin ise bir kısmını terk ettim, bir kısmı ise halen geliştirme aşamasında. Yani demek istediğim, öyle çok büyük ve önemli bir proje yayınlamadım (evet üzerinde çalıştığım ilginç ve büyük projeler var ancak henüz yayınlamadım) ve ayda 1-2 paylaşım yapmama rağmen Twitter'da bir yılda 900'e yakın takipçi toplayabildim. Ve takipçilerimin %90'ı oyun ve yazılım geliştiricisi ve ünlü veya bilindik geliştiriciler de var. :)

    Bu arada bu benim kendi düşüncem ancak bence yalnızca oyununuz için bir sayfa açmak yerine kendi kişisel bir hesabınız olsun ve devlog tarzında paylaşımlarınızı buradan yapın. Ayrıca ne kadar yazılım geliştiriciliği ile ilgili paylaşımlar yaparsanız bu sektörle ilgili o kadar kişinin de sizi takip etme olasılığı artar. Ayrıca size tavsiyem bence ingilizce paylaşımlar yapın. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K3llyll -- 22 Eylül 2018; 21:20:55 >




  • ideali google adwords tarzı (ama o değil) bir platformda örneğin 100Tl lik reklam yapman. 105 tl kazandırıyorsa doğru yoldasın demektir.
  • K3llyll K kullanıcısına yanıt
    Paylaşımlarımı ya ingilizce ya da ingilizce+türkçe yapıyorum. Bu projeden sonra birdaha proje yapacakmıyım bilmiyorum o yüzden kişisel bir hesap açmadım eğer yeni bir projeye başlarsam da muhtemelen şu an da üzerinde çalıştığım oyunun 2.versiyonu olur tabi bu şuanki oyunun tutup tutmamasına bağlı o yüzden bu oyun adına bir hesap açtım



    Bir de ben sosyal medya hesabı yönetme konusunda kötüyüm biraz, bir de ben bu projeyle 2 yıldır uğraşıyorum, 2 yılda bitecek bir oyun değil normalde ama ben çok fazla uğraşamadığım için 2 yılı buldu. Bir de ilk başladığımda sonunu görebileceğimden emin değildim dereyi görmeden paçayı sıvamak istemedim, o yüzden bitmesine yakın başladım bu işlemlere.



    Bu arada sosyal medya hesaplarını ya da oyunu incelediniz mi incelediyseniz görüşleriniz nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mahoni_38 kullanıcısına yanıt
    Platform konusunda bir öneriniz var mı, pc oyunu olduğunu hatırlatayım bu arada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 14alper41

    Platform konusunda bir öneriniz var mı, pc oyunu olduğunu hatırlatayım bu arada
    Hiç bilgim yok ama bir Google sorgusu bunu veriyor



    https://www.thinkwithgoogle.com/intl/tr-tr/reklam-kanallari/uygulamalar/bir-mobil-uygulama-gelistirdiniz-peki-simdi-ne-olacak/



    Bende en ideal cevabı game dev gruplarinda alirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.