Şimdi Ara

Özgür İletişim Paketi Fiyat Güncellemesi ve Yeni Upload Hızları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
258
Cevap
6
Favori
11.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,

    Bir iyi bir de kötü haberimiz var. İyi haber, upload hızlarını yükselttik. Kötü haber, 2 Nisan’dan itibaren Özgür İletişim’in fiyatını yeni abonelere ayda 64,99 TL yaptık. 2 Nisan’dan önce TurkNet’li olan abonelerimiz ise 1 Temmuz’a kadar Özgür İletişim’i ayda 59,99 TL’den kullanmaya devam edecek.

    Neden fiyatımızı artırdık?

    Taahhütsüz ve AKN’siz Özgür İletişim paketimizde, ikinci yılımızı geride bıraktık. İki yıl boyunca fiyatımızı değiştirmedik. Son iki yılda her ürünün ve hizmetin fiyatı arttı. Dolar, 2,90’dı, neredeyse 4 TL oldu, iki yıllık enflasyon %30’a yaklaştı, benzin fiyatı %24 zamlandı, faturanızın içinden devlete ödediğimiz Özel İletişim Vergisi Oranı %5’ten %7,5’a çıktı. Bu arada kişi başı veri kullanımı, ortalama 60 GB’lardan 90 GB’lara ulaştı. Tüm bunlar bizim masraflarımızı etkiledi. Biz de fiyatımızı güncelleme kararı aldık. Ve yeni müşterilerimize 2 Nisan’dan, daha önce abone olan müşterilerimize ise 1 Temmuz’dan geçerli olmak üzere, fiyatımızı 5 TL artırdık.

    TurkNet olarak taahhütsüz bir hizmet veriyoruz. Bu bazen müşterilerimizi endişelendiriyor, sık sık fiyat değişikliği olur mu diye. Merak etmeyin, bu sıklıkla yaptığımız bir şey değil. Hadi diyelim haddimizi aştık, fiyatları çok yükselttik, daha iyi fiyatı olan bir sağlayıcıya rahat rahat gidersiniz. Taahhütsüz hizmetin güzelliği burada, biz sizi iki yılda bir taahhüt yenilerken değil, her gün mutlu etmek zorundayız.

    Güzel haber: Upload hızları arttı

    Upload hızlarının artmasını isteyenler her gün artıyordu. Sesinizi duyduk. VDSL teknolojisiyle hizmet verdiğimiz, aktif altyapımızda olsun olmasın 35 Mbps’e kadar hız alan tüm müşterilerimizin mevcutta 2 Mbps’e olan upload hızlarını 3 Mbps’e kadara çıkarttık. 35 Mbps’ten üzeri hız alan (50 - 75 ve 100 Mbps’e kadar) mevcut müşterilerimizin upload hızlarını da 4 Mbps’e kadara yükselttik. Aktif altyapımız dışında bu hızların üzerine çıkmamız mümkün değil ne yazık ki. Aktif altyapımızdaysanız zaten hızlarınız bu seviyelerdeydi. ADSL teknolojisiyle hizmet verdiğimiz müşterilerimize ise maalesef bir iyileştirme yapamadık, onlara zaten teknik olarak en yüksek hızı (1 Mbps’e kadar) sağlıyoruz.

    TurkNet



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkNetDestek -- 2 Nisan 2018; 10:15:26 >







  • Valla 75 olmasına bile razıydım. Neticede eskiden TT'nin 16 mbit aknli paketine 76 lira ödüyordum . En memnun kaldığım iss TürkNet. Adamların fiyatı artırırken müşterisini insan yerine koyup sebeplerini açıklaması bile bir iyi niyet göstergesi ki fiyat yalnızca 5 lira artmış. Babamın şirketi olsa sanırım bu kadar sevmezdim.
    Upload 4 filan olmayacak, yine %70 artış yapmayacaklardır.



    Müşteri temsilcileri yok, hiç bir şeyle ilgilenilmiyor.

    Vereceğiz dedikleri hızları asla vermiyorlar, genel için konuşuyorum.

    Aksine upload hızlarını düşürdüler.

    Muhattap yok, bir de 5 TL zam ha.



    Temmuz'dan sonra gözlerinizden öperim.

    Evi de iş yeri de netspeed'e taşıyacağım.

    Hiç değilse söyledikleri hızı veriyorlar.
    Fiyat artışından memnun kalmasak da ülkemizin bir gerçeği bu konuda söylenecek pek bir şey yok.Ama abonelerinizin ne kadarı sabit dakikalarını kullanıyor bunu dikkate almanızı öneririm.Daha rekabetçi olmanız için rakipleriniz genellikle yalın yada dakikasız olarak satış yaparken siz 1000 dakika ile satış yapıyorsunuz.Bunu müşterileriniz kullanımına göre fiyat avantajı için aşşağıya çekmenizi öneririm.Tabi size avantaj sağlayacaksa.Örneğin benim aylık dakika kullanım 5 bilemedin 10 dakika oluyor.Bunu 500 dakikaya çekebilirsiniz.Ekstra zam yapmamak için.Tabi bunun bir maliyeti varsa.Çünkü sabit telefona pek bakan yok müşteri internetin hızını ve kotasını değerlendiriyor.Umarım bu arada kendi fiber omurganızı kuruyorsunuzdur.İleri de yerleşik operatörden kısmen de olsa fiyat bağımsızlığı sağlamak için.Son tüketiciye ulaşmak zor ve pahalı ama omurga yatırımlarınız umarım vardır.

    Birde internet sitenizin duyurular, basında Türknet ve diğer başlıklarınızı güncellemenizi tavsiye ederim.Birde son kullanıcıya verdiğiniz tüm modemlerin teknik özellikleri ve kullanıcı kılavuzları da olsun.Sadece Asus modem sayfası yaptınız.Modemler sayfası olsun oradan müşteri kendi modemini bulup tüm bilgilere ulaşsın.Diğer paylaşabildiğiniz tüm bilgileri paylaşabilirsiniz.Bence Türknet'i seçen çoğu kişi şeffaflık için tercih etti.Eski müşterileriniz upload hızlarını azaltmanız bile bu yüzden tepki doğurdu.Hizmet taahhütsüz ama bu hemen değişiklik yapacağınız anlamına gelmez önceden kısa mesaj, elektronik posta ve internet sitenizden duyuru yaparsınız 3 ay önce yeni şartlar bu diye aynı şuan yaptığınız gibi.Kolay gelsin.İyi çalışmalar.
    6 yıldır tt aboneydim.. Nereye gisersem gideyim 16mbit adı altında 8-10mbit dayattılar 70₺ den aşağı fatura ödemedim.

    Üstelik dalga geçer gibi 35-50gb lik bir kota fiyatıyla :)

    Şuanda 1 yıldan fazladır türknet abonesiyim 5 arkadaşımıda abone yaptım halada çevreme tavsiye ediyorum.

    Arkadaşlar gerçekten mızmızlanmayı bırakın kota yok taahhüt yok fiyatı ucuz ayrıca köklü bir firma üstelik şeffaf davranmaya çalışıyor.

    Belki bulunduğunuz bölgede sıkıntılar olabilir haklı olabilirsiniz bu sıkıntıyı ben 3 ay yaşadım 3 ay sonunda abone olabildim.

    Mh desteği canlı değil tamam ama mh de zaten sadece kayıt açıp aciliyetinizi iletiyordu tt ekiplerine.

    Hız sorununa gelince tt nin bunda etkisi çok ama türknetin bunda hiç mi payı yok derseniz evet var vananın ağzını biraz açmaları gerek daha fazla yatırım lazım.

    Şuan ki şartlara (kendi açımdan online oyunlarda düşük ping ve internet hızına) göre 65₺ oldukça iyi bir rakam.

    Akşamları yoğunluktan internet biraz yavaşlıyor ama o kadar kusur kadı kızında da var diyorum tt nin 8mbit bağlantısı nerede 50mbit bağlantı nerede.

    Üstelik paramı ne diye araplara vereyim ki?

    Santraldeki portları genişletmekten acizler binlerce kişi port yüzünden muzdarip.

    Bence fazla tepki veriyorsunuz biraz düşünün öyle yazın.
  • Fiyatlar için üzgün olduğumuzu belirtelim forumca.. Upload hızlarını güncelledik diyorsunuz fakat hala 2 mbps çıkıyor hız testlerinde.
  • tezekos kullanıcısına yanıt
    Merhaba, neden fiyatımızı yükselttiğimizi paylaştığımız metinde açıkladık. Sistem upload hızlarını kademeli olarak arttırıyor. Bugün gün içerisinde eğer VDSL olarak hizmetimizi kullanıyorsanız Upload hızlarınızda artışı görebilirsiniz.
  • Adsl kullanıcılarına zam yapmasaydınız bari, 16 nın 8ini alıyoruz, uploaddan ysna da bir iyileştirme olamıyor, fiyat performans oranı en düşük hizmeti adsl alıyor. Altyapı getirin vdsl verin o zaman diyoruz topu türk telekoma atıyorsunuz.
  • 35/3 mbit modeme tanımlı hızım var ama hız testinde upload hızı 1.9 mbit yukarısını göremedim Bahsettiğiniz hız artışı beni de etkileyecek mi?
  • Hükümran kullanıcısına yanıt
    bu mesaj silindi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 17 Temmuz 2020; 21:23:40 >
  • Hocam 3 mbitten kasıtları pratik mi teorik mi tam anlaşılır değil.
  • Abonelere hiçbir müşteri hizmeti vermeyip, bir de zam yapmak = kendi topuğunuza sıkmaktır. Temmuz ayına kadar alternatifler çoğalırsa görürüm ben abone kaçışlarını. Tamam taahhüt yok, kota yok güzel ama müşteri hizmetlerinin olmadığı, hiçbir derdimize adam akıllı cevap alamadığımız bir hizmete 65TL vermem ben. En geç Temmuzda elveda...
  • lunarstrain kullanıcısına yanıt
    Herkese vdsl verseler fiyatlar bu kadar ucuz olmaz bir taraf maliyeti karşılarken bir taraf keyfini sürüyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lunarstrain

    Adsl kullanıcılarına zam yapmasaydınız bari, 16 nın 8ini alıyoruz, uploaddan ysna da bir iyileştirme olamıyor, fiyat performans oranı en düşük hizmeti adsl alıyor. Altyapı getirin vdsl verin o zaman diyoruz topu türk telekoma atıyorsunuz.

    Ev telefonu kullanmıyorsanız çözüm netspeed. 44 liraya 8 mbit sınırsız alabilirsiniz.
  • Gayet net ve haklı bir açıklama.
  • Fiyat artışından memnun kalmasak da ülkemizin bir gerçeği bu konuda söylenecek pek bir şey yok.Ama abonelerinizin ne kadarı sabit dakikalarını kullanıyor bunu dikkate almanızı öneririm.Daha rekabetçi olmanız için rakipleriniz genellikle yalın yada dakikasız olarak satış yaparken siz 1000 dakika ile satış yapıyorsunuz.Bunu müşterileriniz kullanımına göre fiyat avantajı için aşşağıya çekmenizi öneririm.Tabi size avantaj sağlayacaksa.Örneğin benim aylık dakika kullanım 5 bilemedin 10 dakika oluyor.Bunu 500 dakikaya çekebilirsiniz.Ekstra zam yapmamak için.Tabi bunun bir maliyeti varsa.Çünkü sabit telefona pek bakan yok müşteri internetin hızını ve kotasını değerlendiriyor.Umarım bu arada kendi fiber omurganızı kuruyorsunuzdur.İleri de yerleşik operatörden kısmen de olsa fiyat bağımsızlığı sağlamak için.Son tüketiciye ulaşmak zor ve pahalı ama omurga yatırımlarınız umarım vardır.

    Birde internet sitenizin duyurular, basında Türknet ve diğer başlıklarınızı güncellemenizi tavsiye ederim.Birde son kullanıcıya verdiğiniz tüm modemlerin teknik özellikleri ve kullanıcı kılavuzları da olsun.Sadece Asus modem sayfası yaptınız.Modemler sayfası olsun oradan müşteri kendi modemini bulup tüm bilgilere ulaşsın.Diğer paylaşabildiğiniz tüm bilgileri paylaşabilirsiniz.Bence Türknet'i seçen çoğu kişi şeffaflık için tercih etti.Eski müşterileriniz upload hızlarını azaltmanız bile bu yüzden tepki doğurdu.Hizmet taahhütsüz ama bu hemen değişiklik yapacağınız anlamına gelmez önceden kısa mesaj, elektronik posta ve internet sitenizden duyuru yaparsınız 3 ay önce yeni şartlar bu diye aynı şuan yaptığınız gibi.Kolay gelsin.İyi çalışmalar.




  • az zam yapılmış bence.
    teşekkürler turk.net
  • Zaten 35 hızda 3 e kadar çıkması gerekiyor modem göstergesi ve söylediğiniz öyleydi fakat 1.8 1.9 alıyorduk . Umarım demek istediğiniz 3 e kadar değilde uploadların 3 olacağıdır.
  • 16 ın 8ini alıyoruz, uploadın 0,500 alıyosak ne ala fiberin 1 saatte yaptığı işi biz 1 günde yapabiliyoruz. Kime yatırım yaptıysanız(tt dahil) parayı da ondan alın!!! Kimin Uploadını yükselttiyseniz ondan alın 5 tl yi. Adsl lerde fiyat aynı kalsın!!!
  • serdengeçti571 kullanıcısına yanıt
    Tamamen katılıyorum Adsl kullanıcıları olarak bir şey değişmedi. Bu zammı biz Adsl kullanıcıları olarak hak etmiyoruz.
  • Zam yapılıyorsa eski müşterilerinde etkilenmesi gerekirdi bence
  • 2 ye yazılımsal kilit vardı. 35/2 şeklinde idi. Artık teknikde yazan hız a kadar yani 3 e kadar verilecektir. Hız limitleri 35/3 e çekildi anladığım kadarı ile
  • Ben hep 50 liralık internet kullandığım için beni etkilemiyor
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Temmuz ayında bize netspeed yolu gözüküyor o halde. Türknet'i netspeed'den ayıran en önemli fark 1000 dakika ev telefonu olmasıydı, onu da sayenizde 3 aydır kullanamıyorum. 10'larca arıza kaydını olmayan teknik desteğinizle hiçbir şey yapmadan kapattınız.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.