Şimdi Ara

PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
275
Cevap
23
Favori
85.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • çok güzel bilgiler teşekkürler.
  • berkelium B kullanıcısına yanıt
    Tavsiyeniz ile derneğe uğradım ve başkan bey ile tanıştım. Kendisi bilgili ve nezih bir beyefendi. Tekrar teşekkür ediyorum size.
  • arkadaşlar bende annemden para koleksiyonu aldım.annem zamanında toplamış ama evde sergileyeceği falan bir alan olmadığı için öylece duruyormuş.Şimdi benim öğrenmek istediğim bu paraları nasıl saklayabilirim ve paraları nasıl temizlerim(tabi buna ihtiyaç var mı yada yapılabilir mi bilmiyorum) yardımcı olursanız sevinirim.
  • Dikkat ederseniz ben paraları çıplak elle dokunmayın eldiven kullanın diye yazdım, para kesinlikle temizlenmez kolleksiyon değeri kalmaz zaten bunu anlarız,
    bu yüzden sakın dokunmayın.

    Paralarınızı saklamanız için gerekli kapamaları resimleriyle yukarıdaki mesajlarda yayımladım, yapmanız gereken;
    1 Konunuz ile ilgili kaynak bulmak
    2 Kapamaları alıp yerleştirmek, paralarınız kötü kondisyonda ve değersiz ise
    http://urun.gittigidiyor.com/koleksiyon/madeni-para-foyleri-optima-m54-azami-20-mm-cap-204879352 bunlardan kullanabilir, ya da basitçe torba içinde saklayabilirsiniz.
    Yine kağıt ve değersiz ise kitap aralarında saklayabilirsiniz.
    3 Tasnif edip benzerleriyle bir yerde tutmak.

    Ben az nadir ve kondisyonu iyi olmayan paraları kağıt kapamalara, nadir ya da tüm iyi kondisyonlu paraları plastik kapamalara koyuyorum.
  • Son 6 Osmanlı madeni paraları 2 döneme ayrılır, tashih_i sikke sonrası ve öncesi dönemler, öncesinde para pulu iptidai yöntemlerle basılırken
    sonrasında modern basım tekniklerine geçilmiştir.

    Tashih_i sikke öncesi para birimleri altın olarak 20 kuruş-10 kuruş-5 kuruş memduhiyeler-yarım zer_i mahbub, 20 kuruş memduhiye 1.6 gramdır.
    Gümüş olarak 6 kuruş-3 kuruş-1.5 kuruş-20 para-10 para ve 1 para dır. 6 kuruş 12.4 gr dır. Bu paralarda ağırlık standart değildir.

    Bu mesaja eklenen görseller:

     PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN
  • Osmanlı paralarında kullanılan madenler
    1 Altın
    2 Gümüş
    3 Bakır
    4 Nikel dir.

    Altın para ayarı 22, gümüş ayarı 830 dur, üst ayarı tamamlamak için bakır nikel bilumum madenler kullanılır.
    Tsö bir gümüş parayı temizlerseniz içindeki bakır alaşımını kusar para turuncuya döner, sakın derim.

    Bilyon: Çok bakır az gümüş karışımlı paralardır.
    Bu mesaja eklenen görseller:

     PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN
  • Penez: Bunlar takı amaçlı kullanılan görüntüsü nedeniyle altın paralarla çok karıştırılan pirinç mamulu objelerdir, çeşit çeşit ve boy boydurlar.


    Tsö sonrası paralarla devam edeceğim, eski konularla ilgili yeni birşeyler aklıma gelirse yukarıdaki mesajlara ekleyip düzelteceğim.
    Bu mesaja eklenen görseller:

     PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN
  • Son 6 padişah dönemi Osmanlı paraları Mısır, Tunus, Kostantiniyye ve Bağdat için bastırılmıştır, Kaşgar paraları da vardır ama bunları Osmanlı bastırmadı
    çünkü Osmanlıya ait bir bölge değildi yine de üzerlerinde dönemin padişahlarının ismi yazar, çünkü Osmanlı himayesindedir.
    üzerinde Edirne, Bursa, Kosova, Manastır ve Selanik darp yazan seyahat olarak nitelendirdiğimiz paralar Kostantiniyye de basılmıştır , seyahat paraları ve özelliğini sonra tartışacağız.

    Bugün tashih_ i sikke sonrası Kostantiniyye basımı paraları inceleyelim.

    Abdulmecid padişah döneminde altın 25 kuruştan başlayan birimler 50-100-250 ve 500 kuruşluk birimlere kadar çıkar,
    gümüş paralarda ise en büyük birim 20 kuruşluk mecidiyedir.
    24 gram 830 ayar gümüşten oluşan mecidiye son padişah dönemi de dahil mecidiye olarak adlandırılır sadece başına dönemim padişahının ismi de gelir, Vahdettin mecidiyesi gibi.

    10 kuruş-5 kuruş-2 kuruş-1 kuruş ve 20 paralık gümüşler diğer birimleri oluşturur. Para birimi sadece 20 para üzerinde yazar, diğerlerinde yazmaz boyutlarından anlarız.

    Bakırlar ise 40 para-20 para-10 para-5 para ve 1 paradır. Abdulaziz dönemi 20-10 ve 5 paralık birimlerin üzerinde '' Der saadete mahsustur '' yazar.

    Kostantiniyyede nikel paralar V. Mehmed Reşad döneminde kullanılmaya başlanmıştır. 40-20-10-5 paralar nikel birimlerdir, piyasada en fazla görbileceğiniz paralar bunlardır.
    Bu mesaja eklenen görseller:

     PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN
  • Güzel konu tebrikler, fırsat buldukça takip edeceğim. Hellenistik, Roma ve Bizans Sikkeleri de konunun kapsamına giriyor mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daci -- 24 Şubat 2016; 10:40:46 >
  • Tebrikler emek harcanmis konu için.

    Bisey soracagim ; cumhuriyet döneminde cikan bir para vardi madeni ve nadir.hatirliyor musunuz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahsettiğiniz konular 2863 numaralı kanun ile sınırlandırılmış olduğu için sadece, müzelere kayıtlı resmi kolleksiyonerler bu tip paraları toplayabilir.

    Cumhuriyet döneminde 5 tane çok çok nadir para vardır.

    1926 nikel 25 kuruş
    1928 bronz 100 para
    1928 bronz 5 kuruş
    1928 bronz 10 kuruş
    1948 pirinç 1/2 kuruş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkelium -- 24 Şubat 2016; 19:20:57 >
  • internet üzerinden cumhuriyet dönemi madeni para satışı yapan siteler var mı acaba ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zaftolga

    internet üzerinden cumhuriyet dönemi madeni para satışı yapan siteler var mı acaba ?

    http://peramezat.com/mezat/275/numismatik-muzayedesi-3
  • hocam çok güzel anlatmışsınız hi çalakam olmayna bir konu ama zevkle okudum tüm mesajları ayrıca kendi kolekiyonunuzuda burada paylaşırmsınıız merak ettim açıkcası
  • zaftolga Z kullanıcısına yanıt
    Gitti gidiyor, fiyatlarına da bakmanız açısından uygun olabilir, ardından bir katalog alır ve müzayedelere katılmaya başlarsınız.
  • Cja kullanıcısına yanıt
    Maalesef edindiğim tecrübe gereği internetten bulduğum anonim para resimleriyle konuları anlatma taraftarıyım,
    zamanında iyi niyetli yaptığım paylaşımlar yüzünden kendi paralarımı bana satmaya çalışan tiplerle de karşılaştım.
  • Brockage (brokeıc okunur) dediğimiz hatalı para örneği, yazı ya da tura tek taraflı basılmıştır. Erörlü paraları anlatırken bunu atlamışım, gözüme çarpınca eklemek istedim.

    Bu mesaja eklenen görseller:

     PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN
  • Osmanlı dönemi Mısır eyaleti paraları;

    Mısır paraları altın-gümüş-bakır-nikel madenlerinden yapılmıştır, altın ve gümüş oranlı Kostantiniye baskılara göre ayarı düşük ama daha ağırdırlar,
    örneğin Kostantiniye 5 kuruş 6 gram 830 ayarken, Mısır baskısı 7 gram ve daha düşük ayarlıdır. Mısır baskısı paraları çok daha estetik bulduğumu ifade edeyim.


     PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkelium -- 26 Mart 2016; 23:16:49 >
  • Mısır Osmanlı toprağı olduğu için yine ön kısmında Osmanlı padişahlarının tuğrası vardır,
    İstisna olarak Kavalalı sülalesinin bir teşebbüsüyle Avrupada 20 paralık bir birim bastırılmışsada piyasaya verilmeden eritilmiştir, günümüze çok az örnek kalmıştır oldukça nadirdir.
    Bu mesaja eklenen görseller:

     PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkelium -- 3 Temmuz 2017; 13:2:24 >
  • Mısır eyaletine ait paraların bir kısmı Paris te basılmıştır bunlar muntazam kesimli modern paralardır, Parisi denir.
    Bu mesaja eklenen görseller:

     PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.