Şimdi Ara

Pardus 17.1 çıktı: Yerli Linux dağıtımının yeni sürümü hazır! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
3
Favori
9.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emre1393

    TÜBİTAK'ın içini boşaltıp bademleri doldurdular, bunlara güvenip de Pardus falan kullanmam, Linux isteyen Ubuntu falan kullanabilir.

    sen kullanmasanda devlet kurumları yavaş yavaş Pardus a geçiyor. Keşke Ubuntu kullanıyor olsan. Bu arada Tübitak Fetöcü doluydu, Tıpkı Dağı taşı bombalayan Fetöcü Pilotlar gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sınav_testmis_kanka

    Deepin teması mı giydirdiler şimdi?

    Deepin bir tema değildir. Masa üstü ortamıdır. Linux bilmiyor olabilirsin en azından genel kültür seviyesinde biraz terimleri araştır.
  • WoXeD kullanıcısına yanıt
    tabi ki


  • quote:

    Orijinalden alıntı: infinitiy

    tabi ki






    ben windows 95 kullanmaya başladığımda değil okulda, evlerde bile tek tük pc vardı.iyi hikaye okumuş. yaş kaç sizin?cidden merak ettiğim için soruyorum herhangibir yaş eziklemesi yapmak için değil.

    2. olarak. pardus u tıpkı diğer unix dağıtımları gibi, mesleğim dolayısıyla indirip kurmuş kullanmışımdır ilk çıktığı zamandan bu yana. videodaki kişinin dediği gibi bir işletim sistemi değildir pardus. bir linux DAĞITIMIDIR. belirli bir çekirdeğin üzerine bugün isteyen herkes birşeyle ekleyip çıkararak bir dağıtım YAPABİLİR. burda önemli olan şey bu yaptığınız dağıtımın dünyada ne kadar kabul gördüğüdür. bunun anlamı sürücüler donanım uyumları vs dir. bugün akıllı tahtaya linux dağıtımı kurduğunuzda ya çalışmaz yada sorunlu çalışır. windowsu bile kullanamayan öğretmenler linuxu görünce gözüne ışık tutulmuş tavşan gibi kalır.

    Bilim sanayi ve teknoloji bakanlığında geçtiğimiz seneden bu yana geçişi yapılmaya çalışılıyor. kullanıcıların ve it ekiplerinin halini görseniz ağlarsınız. dışardan gelen exceller vs açılamıyor sunumlar yapılamıyor ve bir sürü şey.

    Devlet linux kullansın, çalıştığı sektör windows kullanıyor arkadaş.... bu durumda pardusun yani linuxun tam bir uyumu olması lazım buda microsoft tarafından engellenir ve HAKLIDIR. siz ubuntuda bi yazıcı paylaşımı yapın,sağlıklı çalıştırın, ondan sonra gelip buraya diyince geçilir ne var. çalıştığım bir firmada satış ekibini komple ubuntu kullandırıyorduk. o kadar saçma sapan sorunlar ortaya çıkıyorki.

    pardus u herkesin kullanması gerek. onun dışında ça lı şıl maz. microsofta apple bile tam anlamıyla alternatif olamazken pardusun çıkıp "1biz onların yaptıklarının aynını yapıyoruz" diyemez. bugün bir solidwoks bir catia ve birçok endüstriyel tasarım yazılımı windows tabanlı çalışıyor. pardusu yapmakla bitmez,bu yazılımlarada alternatif üretmek gerekir. ve buda ne yazıkki hazır unix çekirdeğine kep geçirmek gibi kolay birşey değildir. umarım açıklayıcı olmuştur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WoXeD -- 7 Kasım 2017; 15:55:7 >
  • WoXeD kullanıcısına yanıt
    18
  • quote:

    Orijinalden alıntı: javaprof


    quote:

    Orijinalden alıntı: Snnrvp

    Windows 7 yüklü dizüstü bilgisayarma Pardus yüklemek istiyorum. Bunu yapabilme imkanımız var mi? Yuklersem Win7den sonra sıkıntı veya dezavantaj yaşar mıyım? Yardımcı olabilir misiniz?



    Teşekkürler.

    çok kolay hocam diskte 20 gb yer ayır pardusu indir flasha at pcyi flashtan başlat 20 gb yere yükle kapat aç bilgisayar başlarken pardus mu windows mu diyor her açtığında seç birini gir. eğer pardusu çok beğenirsen fazla uygulama yükleyecem dersen gir pardusa gparted ı indir 20 gb diğer alandan kes kendi linuxuna yapıştır 40 gb olarak kullan beğenmezsen windowstan sabit diskin orasını sil birleştir diski sadece windows kalsın bu arada linux usbsi hazırlmak için forumlara bak.hepsi toplam 50 60 dk sürüyor pardusu beğenmezsen aynı flash diske ubuntu linux mint hackintosh falan atarak hepsini deneyebilirsin.böyle böyle diski c,d,e,f,g diye ayırarak farklı bir sürü os kurabilirsin.

    gidipte linux yüklerken windowsun olduğu c bölümünü seçmezsin zatende belki dalgınlığına gelir yapma öyle bişey yeniden windows 7 kurmak zorunda kalırsın.

    Merhaba pc'me hackintosh kurmak istiyorum fakat bilgim 0. Nereden indirebilirim ve indirdiğimde usbye normal Windows iso'su boot eder gibi mi ediyoruz? Bilgi verirseniz sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: infinitiy

    18

    nesajı editledim.yaşınız dolayısıyla konuya hakim olmamanız çok normal.87 doğumluyum, okuma yazmayı c64 de klavyede öğrendim. o yüzden o konuşanın söyledikleri hikaye. standart ı belirleyen borusunu öttürür. bugün mac kullanıcılar bile bazı işlemlerini yapabilmek için paralels üzerinde sanal makine kurup windows çalıştırıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WoXeD -- 7 Kasım 2017; 16:2:24 >
  • Sanalda çözünürlüğü ayarlayamadım, tüm ayarlar çalışıyor çözünürlük tepki vermiyor, 800*600 deniyorum ona rağmen şahsen Gnome severim ama arayüz muhteşem

    EDIT: Diğer dağıtımlar gibi değilmiş, Screen Layaut Editor den yeni çözünürlük tanımladım düzeldi (VMvare ile alakalı bir durum sanırım)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amd64x2 -- 7 Kasım 2017; 17:57:24 >
  • WoXeD kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum. Milenyum doğumlulular 2000 ve öncesinde taş devrinde olduğumuzu falan sanıyordu sanırım.Elbette imkanlar kısıtlıydı
    Küçük bir ilçede 98-99 yılında bilgisayar kursu sertifikası almıştım, 99-2000 senesinde ise dial-up internet bağlantılı pentium2'li, 98 yüklü labaratuarımız vardı.Çarşamba gününü iple çekerdim.
    Kimse kullanamazken, kanald'nin sitesine girmek , memoli'nin gif'ini kızlara göstermek falan başka duygulardı.İlkokul çocuğu heyecanlarıydı bizimkisi (hoş pono sitesini öğrenen zamane veledler virüsle doldurmuştu ama neyse:)

    Linux olayına gelince.Yine soğandan pırasadan, çiçekten böcekten bahsederler.
    Airties rt5650V2 modemimde ,hz.kendileri ,otomatik IP alamayıp,dahası elle yapılandırılmış ve atanmış ip'leri bile internete çıkarmayarak(Mint 18.1),üstüne üstlük grup yapılandırmasını da doğru yapamayıp mbr'yi çökertip ,windows10'da patlattığı, mahvolmuş günümden bu yana 10 yıllık benim gibi linux kullanıcısı bile tövbe ettirti.(Enteresan küfürleri hala ederim kendilerine).

    Ben nihayetinde son kullanıcıyım,tevir tevir hatalarla uğraşmak istemem.Bundan sonra ,dünyanın en stabil işletim sistemide olsa benim için usb belleğe yüklenmekten ,veya ewski bilgisayarlara yüklemekten öteye gitmez(Gerçi son yıllarda,light Windows, portaple windows veya Windows tabanlı kurtarma araçları çıktığından bu yana ondada pek gerek duymuyorum.)

    Benim için Linux, Compiz'demekti.
    Compiz bitti linux bitti benim için.Bshell,kwin cinnamon vs.hiç biri tutmaz compiz'in yerini.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 7 Kasım 2017; 18:17:3 >
  • DDE yani deepin masaüstünü kurdum. Kamu kullanımı için işlevsel sorunlar halledilmediği sürece görselliği bir işe yaramayacaktır. Pardusun forumunda bile gerekli belgeler güncellenmemiş durumda. İşi bilen biri ebys hariç sorunu halleder ama bilmeyen ve denemek isten için pek iç açıcı sonuç vermeyecektir
  • Pardus adında sözde milli işletim sistemimiz yerine Debian'a destek verseydik de uluslararası bir amacı savunsaydık keşke. Herkes için özgür yazılım uğruna uğraşırdık, yalnızca Türklerle sınırlı kalmazdık.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: WoXeD

    dolar 3,90
    euro 4,5
    benzin 5,5
    mazot 4,5
    lpg 3
    et 45
    herşeyde fahiş vergi


    Aklıma gelmeyen de vardır kesin.
    Güzel güzel

    Peki senin ülkeye ne katkın var ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Afodfrea

    Pardus adında sözde milli işletim sistemimiz yerine Debian'a destek verseydik de uluslararası bir amacı savunsaydık keşke. Herkes için özgür yazılım uğruna uğraşırdık, yalnızca Türklerle sınırlı kalmazdık.

    Sizce yerelleştirme çalışmaları önemli değil mi. bence öncelik yerelleştirme olmalı. bu çalışmalar bittikten sonra tabi ki Debina destek verilmeli ve bu desteği sadece Devlet değil birey olarak sizde verebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 7 Kasım 2017; 22:3:23 >
  • Yerelleştirme çalışmaları elbette önemli, ama yerelleştirmeden kastımız Türkçe'ye çeviriyse. Benim düşüncem şu ki kırmızı sınırların şeffafa en yakın olduğun alan olan bilişim dünyasında, milli çalışmalar yerine uluslararası katkı sağlamamız daha güzel ve modern bir yaklaşım olurdu. Hem de iyi bir PR çalışması da olurdu.
  • İstesek de istemesek de, çıktı çıkalı tekel ve elimiz mahkum olan Windowsa devam.
  • donanımhaberin bu konuyu takip etmesi ve bizim desteklememiz boynumuzun borcudur.
    milliyetçilik değil, ülkenin vatandaşları olan bizlerin güvenliği için gereklidir.

    iki yıl önce vatandaşlık bilgilerimizin çalındığını ve torrentte yayınlandığını hatırlatırım. benim dahil 40 küsür milyon vatandaşın TC kimlik numarasından aile bilgilerine kadar bütün bilgileri yayınladılar. böyle bir rezilliği ve buna benzer şeyleri yaşamamak için devletin kendine bir sistem yapması şarttır.

    allah aşkına kimse çıkıp boş boş eleştirmesin,eksiği ve zorluğu olduğunu herkes biliyor. Destekleyeceğiz ki bir ilerleme olsun.
    hep beraber kaldıracağız ki, yükselebilelim. ANLAYANA!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: WoXeD


    quote:

    Orijinalden alıntı: infinitiy

    tabi ki






    ben windows 95 kullanmaya başladığımda değil okulda, evlerde bile tek tük pc vardı.iyi hikaye okumuş. yaş kaç sizin?cidden merak ettiğim için soruyorum herhangibir yaş eziklemesi yapmak için değil.

    2. olarak. pardus u tıpkı diğer unix dağıtımları gibi, mesleğim dolayısıyla indirip kurmuş kullanmışımdır ilk çıktığı zamandan bu yana. videodaki kişinin dediği gibi bir işletim sistemi değildir pardus. bir linux DAĞITIMIDIR. belirli bir çekirdeğin üzerine bugün isteyen herkes birşeyle ekleyip çıkararak bir dağıtım YAPABİLİR. burda önemli olan şey bu yaptığınız dağıtımın dünyada ne kadar kabul gördüğüdür. bunun anlamı sürücüler donanım uyumları vs dir. bugün akıllı tahtaya linux dağıtımı kurduğunuzda ya çalışmaz yada sorunlu çalışır. windowsu bile kullanamayan öğretmenler linuxu görünce gözüne ışık tutulmuş tavşan gibi kalır.

    Bilim sanayi ve teknoloji bakanlığında geçtiğimiz seneden bu yana geçişi yapılmaya çalışılıyor. kullanıcıların ve it ekiplerinin halini görseniz ağlarsınız. dışardan gelen exceller vs açılamıyor sunumlar yapılamıyor ve bir sürü şey.

    Devlet linux kullansın, çalıştığı sektör windows kullanıyor arkadaş.... bu durumda pardusun yani linuxun tam bir uyumu olması lazım buda microsoft tarafından engellenir ve HAKLIDIR. siz ubuntuda bi yazıcı paylaşımı yapın,sağlıklı çalıştırın, ondan sonra gelip buraya diyince geçilir ne var. çalıştığım bir firmada satış ekibini komple ubuntu kullandırıyorduk. o kadar saçma sapan sorunlar ortaya çıkıyorki.

    pardus u herkesin kullanması gerek. onun dışında ça lı şıl maz. microsofta apple bile tam anlamıyla alternatif olamazken pardusun çıkıp "1biz onların yaptıklarının aynını yapıyoruz" diyemez. bugün bir solidwoks bir catia ve birçok endüstriyel tasarım yazılımı windows tabanlı çalışıyor. pardusu yapmakla bitmez,bu yazılımlarada alternatif üretmek gerekir. ve buda ne yazıkki hazır unix çekirdeğine kep geçirmek gibi kolay birşey değildir. umarım açıklayıcı olmuştur.

    Başka bir arkadaşa yazıyordum ama forumun server yalan olunca yarım kaldıydı. Sizin bu yazınızı okuyunca tekrardan el atmak istedim. Özellikle kamuda görev almış biri olarak yaşadıklarım ve gördüklerimle de temellendireceğim bir yazı yazayım istedim:

    Sağlık Bakanlığını ele alalım.

    Türkiyenin tüm illerinde çok sayıda hastanesi;
    Yine Türkiyenin tüm illerinde çok daha fazla sayıda sağlık merkezi;
    Türkiyenin 4 bir köşesinde kurulu özel hastaneler;
    Türkiyenin 4 bir köşesinde inanılmaz çok sayıda bulunan eczaneler;
    Resmi kurum ve bağlı kuruluşlar (varsa şayet), müdürlükler, diğer resmi binalar, vs...

    Şimdi tüm bunlar birbirine bağlı çalışıyor. Kimisi sadece memur arayüzüne, kimisi sadece ilaç reçete arayüzüne, kimisi sağlık bilgilerine, kimisi sigorta bilgilerine, kimisi hepsine erişiyor. İnanılmaz bir ağ yönetimi, server yönetimi ve güvenlik yönetimi gerektiriyor. Bu bilgisayarlarda da bu işlerin yapıldığı çok sayıda uygulamalar yer alıyor.

    Kamuya mal olacak bir sistem yapacaksanız önce ağ yönetimini ele almalısınız. Masa başında oturan memurun linux ya da windows kullanması çok bir şey değiştirmez. Asıl parayı yiyen ve güvenliğin ön plana çıktığı yer tüm sistemin yönetimi ve korunmasıdır. İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Dılişleri Bakanlığı gibi farklı yerlerde birimleri olan kurumlara yönelik çözümler çok daha derin bir çalışmayı gerektirir. Bugün kurumlarda Windows Server kullanmasını bilen insan sayısı bile o kadar az ki, çoğu zaman dış birimlerden destek alınıyor. Bunun hepsini Linux e geçirmek altyapıyı kurmak, eğitimini vermek ve güvenliğini sağlamak, mevcut ve yeni çıkacak tüm donanımlara sürekli sürücü desteği sağlamak... Bunlar kolay şeyler değil. 1 gün 1 yıl hatta 10 yılda bile yapılacak şeyler değil.

    Milliliğe katkı sağlayacak, ABD den bağımsızız biz diyecekseniz önce bu konularda adım atmalısınız. Son kullanıcının bilgisayarına Linux yüklemek işi çözmüyor.

    Bu dediklerimi geçtim daha AOSP li kerneli baştan sona ele geçmiş, sadece VPN kullanan ve TTNet ten özel hat alan cep telefonu bile yok. Yap 5bin tane dağıt bakana müsteşara askere. Sonra dinleniyon mu dinlenmiyon mu görelim....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: flowerhorn


    quote:

    Orijinalden alıntı: WoXeD

    dolar 3,90
    euro 4,5
    benzin 5,5
    mazot 4,5
    lpg 3
    et 45
    herşeyde fahiş vergi


    Aklıma gelmeyen de vardır kesin.
    Güzel güzel

    Peki senin ülkeye ne katkın var ?

    senin anlayamayacağın seviyede katkım var.sana anlatmaklada uğraşamayacak kadarda değerli vaktim var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WoXeD


    quote:

    Orijinalden alıntı: flowerhorn


    quote:

    Orijinalden alıntı: WoXeD

    dolar 3,90
    euro 4,5
    benzin 5,5
    mazot 4,5
    lpg 3
    et 45
    herşeyde fahiş vergi


    Aklıma gelmeyen de vardır kesin.
    Güzel güzel

    Peki senin ülkeye ne katkın var ?

    senin anlayamayacağın seviyede katkım var.sana anlatmaklada uğraşamayacak kadarda değerli vaktim var.

    Hmm ok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Debian altyapısını kullanıp, daha kendi temasını bile yapamayıp arc teması kullanan, kendine has bir masaüstü ortamı olmayıp xfce ve deepin kullanan bir dağıtım.Debian,Arch,Gentoo,Red Hattabanlı bir sürü kendini kanıtlamış dağıtım (Ubuntu,Antergos,Fedora,Gecko) Neden kullanayımki ?Türkçe desteği desen zaten hepsinde var,destek desen Ubuntu ve Arch Linux kitlesinin yanından dahi geçemez. Devlet kurumlarından başka yerde kullanılmaz.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.