Şimdi Ara

Pardus Kurulum Yaparken Hdd hatası !!Acil destek arkadaşlar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar konuda belirttiğim gibi, Pardus son sürüm yükler iken bir anlık dikkatsizlik biçimlendirdim kök dizin ext4 formatladım sonrasında takas alanı ve /home alanı oluşturdum fakat dediğim gibi bir dizi hata ile geri çık gibi birşey yaptım sonrasında laptop kapandı ve açılırlen bios ekranda hdd görünüyor fakat ne yapsam ordan sonra hdd görünmüyor.Çıkarıp pc ye taktim ordada açılırken hdd görünüyor ancam w10 yüklü makinede nede disk yönelticide görünmüyor... usb üzerinden kullan dediğim ubuntuda bile bunu göremedim...görsem format atıp düzeltecem ancak yok... Anlayacağınız garip bir derde düştüm çaresizce bekliyorum... Sizden yardım istiyorum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hocam SSD ise geçmiş olsun, mekanik HDD ise maxtor maxblast 4 kullanarak şansınızı bir deneyin.

    Birde işe yarama ihtimali %90 olan bir işlem var tesadüf eseri keşfettim. OTG kablosu ile android yüklü bir cihaza bağlayın, diski bağladığınızda düzeltilmesi gerekiyor derse onaylayın disk düzeliyor, Pc üstünde windows ve linuxda düzelmeyen disk bu şekilde düzeldi çok eski bir HDD üstündeki sıkıntıyı böyle çözmüştüm.

    Aynı sizin dediğiniz tarz bir sorun vardı HDD üstünde, ve benzer işlemler deneyip sonuç alamamıştım.
  • Şükür SSD değil hdd 2,5 ancak laptopda takılı onu nasıl çevirip otg ile tablete takacam orasını tam anlayamadım.

    Ayrıca biosta 500gb toshiba olarak görünen hdd nasıl olurda görnmez. Bir yolda Gparted uygulamasını live şekilde usb atsam ve ordan bir diske ulaşmaya çalışsam nasıl olur. Çünkü android tablet var otg kablosuda var ancak onu tablete nasıl takacam o ekstradan bir parça daha gerekir zor yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • v3nom kullanıcısına yanıt
    Harici HDD kutusu vardır diye düşündüm, maxtor maxblast 4 canlı iso ile hex kodlarını sıfırlamayı deneyin o zaman. Uzun bir mevzu ancak anlatımlar mevcut forumlarda arayınca bulursunuz.

    Çevrenizdeki birinden HDD kutusu iki dakikalığına bulabilseniz hiç uğraşmadan sorunu çözersiniz

    Ek Not: Ubuntu 18.10 kurmadan usb üstünden deneyin, diskler ve gparted adlı iki uygulama ilede deneyin, eğer olmuyorsa üstteki yöntemlerden birisi sorunu çözecektir zaten



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerdarS. -- 29 Ekim 2018; 15:36:14 >
  • Ekte ki fotoda yer alan hatalar geliyor yani hdd birçok bölümde bad sektor oluşmuş sanırım gerçekten keyfim kaçtı ve şöyle bir şey var aparat yok şimdi usb ye gparted attım ekteki fotodaki hataları veriyor...gparted açılırsa güzel olacak açılmassa low level format atsam düzelir öi sence ???

    Pardus Kurulum Yaparken Hdd hatası !!Acil destek arkadaşlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün hdd harici gibi pc'ye taktım sonra oluşturduğum usbden gparted açtım ve bekledim sabah körüne kadar ne pc' ne harici hiç bişi bulamadı sağolsun.

    Acaba tekrar usbye pardus atıp sanki harici hdd'ye pardus kuruyor gibi pc üzerinden kurmaya çalışsam zaten usbden çalışıyor sonucunda pardus kurulumu nasıl olur.

    Çünkü hdd çalışıyor zaten bios üzerinden hard disk görüyor. Daha önce bahsettiğim gibi ancak içerisinde şu anda yüklü hiç bir şey yok kafayı yiycem bu nedir yaa..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet en son android bir tablete taktım 500 gb olduğu için tepki bile vermedi sadece ışık yandı :) koca forumda başka kimse yok mu hiç mi başına gelen yok böyle bir durum ???

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pardus kurarken hdd cokmesi bir tesadüf bence sizin HDD nin ömrü dolmuş ve bad sectör dolu. Bad sectör onarımı için canlı iso onarım USB si hazırlayıp bir deneyin zamaninda böle bir program ile bad sectör onarımı yapmisligim vardi diski kurtarmistim 1 yil daha dayanmis sonra tahtalı köye uğurlamıştım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • üstadım cevap dönüşün için çok teşekkür ederim hdd için yapmadığım kalmadı...hirens boot cd 'den birçok uygulamaya ya görünüyor veyahutta hiç görünmüyor. zaten hddyi pcye bağlayıp açmak istediğimde pc açılışını yavaşlatıyor bios ve açılışta sadece hdd okunuyor öbür türlü okunması yok. Sebebide herhalde offline olması ve asla online dönmemesi. dönüştürücü ile android veya smart tv taktığımda bile bir geri dönüş alamadım.herhalde yapalacak çok bir şey kalmadı. sadece isosunu bulamadığım maxblast4 kaldı 5 de iso olmuyor zaten...onarım usbsi nasıl ve hangi programları hazırlamalıyım...
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.