Şimdi Ara

Paypalın Kapanmasına Çözüm - Yabancı (Yurtdışı) Paypal Açma ve İbana Para Çekme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
303
Cevap
17
Favori
121.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar;
    Malumunuz Paypal ülkemizde faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldı.

    Mart 2017 de Cross Border (Yurtdışında bulunan bir kişiye Türkiye'den alışveriş yapma izni veriyor. Ancak bu sistemle Türkiye'den bir kişi yurtdışından alışveriş yapamıyor) özelliğiyle geri dönmeyi ve 2018 gibi tüm serverlarını taşıyıp tam olarak faaliyetlerine başlamayı planlıyor.

    Kaynak:http://www.sabah.com.tr...-turkiyeye-geri-donuyor

    İnternetten para kazananlar için Paypal ekmek su gibi bir şey, ne kadar bazı siteler alternatif ödeme sistemi (Payza, skrill vs) getirse de getirmeyen siteler de var. Artık paypal ile ödeme alabilir ve aldığımız parayı Türkiye'deki banka hesabımıza (İbana) Çekebiliriz. Bunun için aşağıdaki videoları izlemenizi tavsiye ederim:

    Yabancı Paypal Hesabı Açma:https://www.youtube.com/watch?v=_OxUyC9iCqg
    Paypaldan İbana Para Çekme:https://www.youtube.com...xUyC9iCqg&v=LS6LKdyigdQ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B440E1ABE -- 10 Eylül 2016; 18:16:36 >







  • Paypal hesabı açabilirsiniz, fakat Paypal hesabınıza para gelirse parayı alamıyorsunuz. Sizden adres ve kimlik bilgilerinizi göndermenizi istiyorlar. Yüzlerce dolar gönderirsiniz, sesleri çıkmaz; ama sizin alacağınız üç kuruş kıymete biner.

    Başınıza dert almak istemiyorsanız, hiç bulaşmayın. Ya da yurt dışında tanıdığınız birisi varsa, kendi adına hesap açıp bilgileri size vermesini rica edin.
  • Arkadaşlar bildiğiniz üzere 6 haziran tarihi itibarıyla paypal türkiyedeki müşterilere yani türkiye üzerindeki hesaplara ambargo uygulayarak işlemlerimizi kısıtladı.. Para alışverişi yasaklandı. Yurt dışından alışveriş yapamayacak kredi kartı ile ödeyemeyecek, para gönderemeyecek aynı zamandada para alamayacaktık.. Bunun sebebinide çok basitmiş gibi (yersen tarbiriyle) saçma bir açıklama ile BDDK 'dan lisans başvurusu alamadık olarak bize sunuyorlardı..
    (Paypal Desene kardeşim delikanlı gibi Türkiye bana lisans vermedi bende türk hesapları böyle kullanılamaz hale getirdim acısını türkiyedeki kullanıcılardan çıkarttım diye desene açık açık)
    Ben 2 yıllık menkul kıymetler ve sermaye piyasası okumuş biriyim ve şuna bir açıklık getireyim.
    BDDK benim kredi kartımla nereye ödemeye yapacağıma yurt içi veya yurt dışı karışamaz.
    BDDK benim hesabımdan kime nereye ne ödeme yapacağıma para göndereceğime karışamaz.
    Şuan yabancı bir ülke üzerinden hesap açıp Türkiyedeki aktif kullandığım kredi kartımı o hesaba ekleyip çatır çatır alışveriş yapabiliyordum.. Ebay üzerinden alışverişlerde türkiye adresi görüldüğü için
    (baya bi 9 kadar alışveriş yaptım ve 3 tane itiraz açıp 2 sini satıcıyla anlaşarak kapattım 1 tanesindede paypal geri ödeme yaptı satıcı kargo numarasını yanlış girdiği için ve zaten o üründe elime gelmedi) hesabımı saçma bir şekilde doğrulanmam istendi hesap beklemeye alındı. ehliyet fotoğrafı istendi yükledim ama hala açılmadı mesaj merkezinden mesaj yollandığı söylendi ama giriş yapamıyorum mesajı okuyamıyorumda.. Ayrıca iki tanede geri ödeme bekliyordum 1 tanesi yapıldı 150küsür dolar bitane daha var bekliyorum oda 100 küsür dolar daha kredi kartıma yansımadı ama inş yansıyacak yoksa avukatıma bütün belgeleri verip paypala türkiye üzerinden dava açacağım..
    Birde müşteri hizmetlerinin papağan gibi aynı şeyi tekrarlaması BDDK BDDK BDDK.... Bana BDDK yı öğretme dedim BDDK karışamaz benim hesabıma, siz cevap verin Nesrin hanım BDDK benim kredi kartımdan nereye ödeme yapacağıma karışabilir mi karışamaz mı ? Sizde biliyorsunuz karışamazz... BDDK'dan lisans alamamanızı bizlere yaptırım olarak uyguluyorsunuz.
    Bütün forum sitelerinde Şikayet var com da ve yapabildiğim her yerde sizi kötülüyeceğim ve bu terbiyesizliğinizi ifşa edeceğim dedim.. Benden yabancı ülke üzerindeki hesabımı söylememi istiyor sonrada lütfen o hesabı kapatın diyor...
    Yabancı ülke üzerindeki paypal hesabında türkiyedeki türk bankasına ait kredi kartımı kullanabiliyorum BDDK benim nereye ödeme yapacağıma karışamaz siz TÜRKİYE'deki denetleyici kuruluştan lisans alamadığınız için kuyruk acınızı TÜRK müşterilerinizden çıkartıyorsunuz.. Bu AP-AÇIK ortada...
    2017 Martta türkiyede faliyetler devam edecekmiş sanırım öyle birde haber var ama neymiş? Sadece yurt içinde yani yurt dışından alışveriş yapamayacaksınız... Biz türk halkını koyun yerine koymaya kalkıyorsunuzda acısını mahkemede bende sizden çıkartacağım.. Avukatımla görüşüp bulduğumuz her açıktan dava açacağız...Hadi bakalım hayırlısı..




  • Merhaba arkadaşlar,
    yeni bulduğum bir siteden bahsedeceğim sizlere. eminim bazılarımız (benim gibi) PayPal'ın Türkiye için kapanmasından sonra bazı sorunlar yaşadı internet alışverişleri için. PayToSellers.com adlı site bu duruma çare gibi duruyor. Basit olarak anlatacak olursam; eBay, Etsy ve benzeri gibi sitelerde satış yaptığınızda ödemenizi almak için genelde PayPal iyi bir yöntemdi. ama şimdi kapandı Türkiye'de. işte bu site para ödemelerinizi almak için aracı oluyor. kendi komisyonunu alıyor tabiki. ama sizde paranızı alıyorsunuz. internetten ürün satanlar vardır. denemelerini tavsiye ederim.

    http://paytosellers.com/tr/about/

    link referans linki değildir. dilediğiniz gibi kayıt olabilirsiniz.




  • Ben de önerinize uydum ve ABD'den Paypal hesabı açtım.
    Çok teşekkürler.
    Yalnız bir sorum var.
    Benim bir akrabamın Çin'den birinden 12,18 $ alacağı var. 4 aydan fazla süre geçmiş. Ürün satıcıya geri gitmiş. Fakat Dispute süresi de geçmiş. Satıcı Western Union ile ödemeyi kabul etmiyor. Paypal hesabına gönderebilirim diyor. Ben de ABD'den hesap açtım. Yurt dışından alışveriş yapmak istemiyorum. Şimdi Paypal'a gönderirse, ben ödemeyi kendi hesabıma havale edebiliyor muyum? Yalnız $ hesabım yok. Enpara var. Ya da kredi kartıma göndersem olur mu?
    Bilen yazarsa çok sevinirim.
    Son çare yurt dışından ürün alırken, ABD'deki hesaptan paypal'le ödemede sorun çıkmaz, değil mi?
  • paypal ile ödeme alan yabancı siteler için güvenli bir yol yok mudur?
    Ödemede ya paypal ya da banka transferi geçerli, banka transferi zaten ücretli, kargosu falan nerdeyse ürünün kendisi kadar ek masrafları oluyor... :(
  • az önce azari paypal üzerinden kayıt oldum, Npara üzerinden 50 dolar gönderdim bir satıcıya, 100 dolar daha göndereyim dedim, kısıtladı, kartı onaylattığım halde gönderim yapmadı, nparayı aradım paypal ile çalışmıyoruz gönderdiğiniz ücretler iade olur dedi. saçmalığa bak....
  • Paypal'dan yurt dışı üyelikle alışveriş yapanlara bir sorum var.
    gearbest'ten Paypal (Amerika) ile ürün almaya çalışıyorum. Paypal'da kargo adresimi ekliyorum. Fakat kargo adresinde Türkiye'yi görünce gearbest "Türkiye'ye Paypal ile ödemeyi kabul etmiyoruz" gibi bir uyarı veriyor.
    paypal'a Amerika vb. üye olarak alışveriş yapanlar bunu nasıl çözüyorlar?
    Bilen varsa cevap verirse çok sevinirim.

    Edit: Problemi kendim çözdüm. Nedense 2 gündür 1 kişi bile yardımcı olmadı. Oysa ben Yurt Dışı alışverişlerinde problem yaşayanlara yardımcı olmak için sorulara devamlı cevap yazıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guven35 -- 1 Mart 2017; 12:28:14 >
  • Arkadaşlar Yurtdışı Paypal hesabım mevcuttur istediğiniz ürünü Ebay veya Paypal ile satış yapan sitelerden satın alabiliriz.Size bu konuda küçük bir komisyon ile yardımcı ve destek olabilirim.Yurtdışından alşveriş yapmayı bilmeyen arkadaşlarada elimden geldiğince yardım edebilirim

    Mail adresim : e.byt@hotmail.com
  • merhaba ben şu anda polonya'dayım erasmus kapsamında. Paypal hesabı açtım. Hibemi paypal aracılığla alabilir miyim?
  • guven35 G kullanıcısına yanıt
    Konuya pek cevap gelmemiş ancak sizde çözümü paylaşabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • guven35 G kullanıcısına yanıt
    Ee biz de aynı dertten muzdaribiz nasıl çözdünüz yazın da öğrenelim bari.Ben çözdüm diyip bırakmak ne kadar yapıcı?
  • Bu bağlantı PayPal hakkında sorusu olan, özellikle satıcı arkadaşların işine ziyadesiyle yarayacaktır;https://para444.com/etiket/paypal/
  • fransadan bir arkadaşımın adresi ve telefonu ile paypal açtım, deneme yaparken tr kredi kartını eklemeyi başardım. bu şekilde paypalı kullanabilir miyim ? benzer durumda olan var mı
  • kullanırsın ama ilk siparişten sonra karta bloke geliyor, ben de öyle oldu...
  • akrok A kullanıcısına yanıt
    teşekkürler.
  • Arkadaşlar paypal hesabımdaki parayı hiçbir şekilde hesabıma çekemez miyim kimse yardımcı olamaz mı bu konuda ? Parayı bir şekilde çevirip çekme yöntemi yok mudur?
  • dorukhanilhan kullanıcısına yanıt
    https://pay.drnstore.com/Paypal-hizmet-paketleri

    %8 ile 48 saat içerisinde alabilirsin.
  • mustafa11111 M kullanıcısına yanıt
    benim dayım bddk daire başkanı bal gibi parana karısır
  • arkadaşlar amerikada yaşayan amerikan vatandaşı bir arkadaşıma debit kart numaramı versem kartımı kendi paypal hesabına eklese eklese o şekilde para alışverişi yada alışveriş yapma imkanımız olurmu. benim burdan debit kartıma yatırdığım parayı paypalına aktarabilirmi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: guven35

    Paypal'dan yurt dışı üyelikle alışveriş yapanlara bir sorum var.
    gearbest'ten Paypal (Amerika) ile ürün almaya çalışıyorum. Paypal'da kargo adresimi ekliyorum. Fakat kargo adresinde Türkiye'yi görünce gearbest "Türkiye'ye Paypal ile ödemeyi kabul etmiyoruz" gibi bir uyarı veriyor.
    paypal'a Amerika vb. üye olarak alışveriş yapanlar bunu nasıl çözüyorlar?
    Bilen varsa cevap verirse çok sevinirim.

    Edit: Problemi kendim çözdüm. Nedense 2 gündür 1 kişi bile yardımcı olmadı. Oysa ben Yurt Dışı alışverişlerinde problem yaşayanlara yardımcı olmak için sorulara devamlı cevap yazıyorum.


    amerika paypal hesabı açtım bir siteden alışveriş yapacağım enpara ile yada garanti ile.sorunu nasıl çözdünüz acaba?




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.