Şimdi Ara

Pc için 2+1 hoparlör tavsiye

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Pc için 2+1 hoparlör almayı düşünüyorum bütçe 250 tl civarı



  • bende ikinci el logitech x230 buldum onu alacam gibi sıfırlar çok pahalı
  • kesinlikle ve kesinlikle edifier x600 sahibinden de var tam 250 tl.
    sakın ama sakın logitech, creative gibi markalara yönelme paranla rezil olursun
    edifier cidden p/f giriş seviye sistemlerin de bile tiz sürücüleri var ve bassları uğultu değil ve uzatmıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: furkantonya

    kesinlikle ve kesinlikle edifier x600 sahibinden de var tam 250 tl.
    sakın ama sakın logitech, creative gibi markalara yönelme paranla rezil olursun
    edifier cidden p/f giriş seviye sistemlerin de bile tiz sürücüleri var ve bassları uğultu değil ve uzatmıyor
    logitech x230 aldım berbat geri verdim..
  • ali000 A kullanıcısına yanıt
    cidden logiteche para verilmez zamanında verdik ya sattım ya geri verdim daha çok oyun ve bass odaklı sistemler üretiyor kulağınızı çamura buluyor maalesef. keşke erken görseymişsiniz.
  • furkantonya F kullanıcısına yanıt
    valla eskiden millet öve öve bitiremezdiler logitech x230 530 540 serilerini ama x230 kütük bildiğin bass güçlü çapına göre ama kabini dandik olması gerekenden küçük ondan sertleştirmiş iyice basları kulak dikiyor resmen
  • Merhaba aktif olarak kullandığım Creative'nin SBS A250 modelini şiddetle tavsiye ederim imkanınız varsa kesinlikle bir test edip dinleyin derim zamanında ben 160 liraya almıştım şuanda 200 lira civarı fiyatına göre çok kaliteli bir müzik performansı var mid ve tizler mükemmel bassları yumuşak ve tonlu(inanmayabilirsiniz fakat subwooferının bass tonu ve performansı daha üst modelleri olan SBS A350 ve INSPIRE T3300'den daha iyi hepsini zamanında alıp kullandım) sizin için önemli olan güç değil de eğer ses kalitesi ise bu cihaz fiyatına göre sizi çok memnun edecektir.
  • İkinci el z2300 aldım 2-3 sene oluyor 200 liraya gelmişti. 200rms gücü var evin dış kapısına kadar titretiyor. Yeni modeli z623 diye çıktı. Bulabilirseniz temiz ikinci elde bu modellere bakın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • linyit43 kullanıcısına yanıt
    önemli olan kapı titretmekse alınır kesinlikle sadece bum bum mu dinlicen müziğin sesini duyamıyosun basslardan müzik dinlenmez o sistemle bi zamandan sonra başınızı ağrıtır tiz sürücüsü yok ince sesleri duyamazsın o sistemle anca ego okşanır. ben edifierin herhangi bir 2+1'ine bakın derim.
  • furkantonya F kullanıcısına yanıt
    Stock kullanımda aşırı bas var evet. Yalnız 30-100 hz frekansları yarıya getirdiğinizde baş ağrıtmıyor.



    Tiz sürücüsü nasıl yok ? :) 80rms tiz var

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • linyit43 kullanıcısına yanıt
    benim bildiğim Logitech z2300'de tiz sürücüsü bulunmamakta. Siz mi eklediniz sonradan? :)

    Ki dediğiniz gibi olsa bile bass aşırı yoğun olduğu için enstrümanları duyamıyorsun mid ve tizleri boğuyor bass'ı %0 dayken bile kesinlikle müzik için uygun bir sistem değildir.
  • furkantonya F kullanıcısına yanıt
    Vlla hocam demek ki ben tiz sürücüsünü tam anlamıyla bilmiyorum. Sonradan ekleme yapmadım. Benim bildiğim normal bir amfi entegresi kullanılarak cross over yardımıyla tiz ses çıkışı elde edilip yüksek frekansta çalışan iki hoparlör bağlanması. Peki sizin bildiğiniz tam olarak nedir ?



    Bu arada dediğim gibi 80w/120w yüksek ve alçak frekans bölününce haliyle aşırı şekilde alçak frekans ağır basıyor. Bunu da 30-100hz arası kısmını program yardımıyla pc den kısınca baş ağrıtan bas olayı ortadan kalkıyor. Ben zevk için aldım beni tatmin eden o basın evi titretmesi. Müzik anlamında enstrümanı net şekilde dinlemek istedeydim creative t40 veya edifierin midrange takımı bulunan 2+1 sistemi olurdu. Ben 20-30hz frekans manyağıyım o yüzden z2300 ü tercih ettim. Ve belirttiğim gibi frekans ayarı yapıldığında çok net ve güçlü bir ses elde edilebiliyor. Parasını da hak ediyor bence.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • linyit43 kullanıcısına yanıt
    Dostum merhaba bu sistemin uydularında tiz sürücüsü bulunmamakta buna çok eminim. Ne kadar amfi entegresi ile de olsa eq ile de ayarlansada tiz sürücüsü olmayan uydulardan alacağınız tiz sesler ne kadar sağlıklı olur onu bilemeyeceğim. Bu arada düzgün diksiyonun için teşekkür ederim hiç ters bi şey demediniz. Herkesin zevki farklı tabii ki z2300 dinlemedim ama az çok tahmin ediyorum genelde karşılaştığım manzara z2300,z623'ü olanlar memnun değiller müzikal açıdan. Elinde olanlarda ya satıyor ya da başına ağrı vererek mutsuz şekilde kullanıyor. Tabii ki sizin zevkiniz dediğim gibi ama burada arkadaş tavsiye istemiş görüşlerimizi söyleyelim ki ona göre karar versin:) yanlış anlama beni. Sen benim için önemli olan bass diyorsan o sistem seni tatmin eder. Ama benim için öyle değil ve bir çok Hi-Fi dinleyicileri bu işle uğraşanlar "denge" arar sistemlerinde.




  • furkantonya F kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam herkes sevdiği tarzda sistem sever, bizde bunu burada istişare ederek konu sahibinin hangi sistemden nasıl sonuç alınacağı kosununda fikir sahibi olur.



    Bu arada daha önce konu açmıştım uydu hoparlörerim yıprandı ve buna uygun körük bulamadığım için farklı markalardan uydu önerisi istedim. Hep creative gigaworks serisinden öneri geldi. Ben şunu merak ediyorum neden buna sadece gigaworks uyduları oluyor ? Bendeki uydu tiz sürücüsü değil bas sürücüsü değil pekş bu ne ? Örneğin yurtdışı alışveriş sitelerinde tonlarca hoparlör var ama hepsi farklı cins. Benim uyduların cinsi ne diye geçiyor ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • linyit43 kullanıcısına yanıt
    Dostum senin uydularının cinsini bilemiyorum ama o sistemin anfi kalitesinin "D" sınıfı olduğunu duymuştum bu demek oluyor ki kötü. Edifier A cinsi anfi kullanıyor bunu da biliyorum. Creative serisi önermelerinin sebebi t3 vs tiz ve mid sürücüsü bulunduğu için olabilir. z2300 uydularında sadece bass sürücüsü bulunmakta. Ortasında ki sivri uç tiz ve ya mid sürücüsü değil. z2300'un uyduları çöp o yüzden. Şu an elimde edifier s330d var ve 2 yollu bir hoparlörleri var ayrı yandan optik ve coaxial çıkışı var bassı yarıya alıyorum kontrol panelinden sesi sona alıyorum onboard ses kartı ile pc nin sesini 30 dan fazla açamıyorum ve yüksek sesde de hiç bozmuyor çünkü watt değerlerini arttırıp ses kalitesinin bozulmasından kısmıyor Edifier. Müzik dinlemenin keyfine şimdi vardım inceleme konum mevcut kendimce bi şeyler yazdım okursan. Şu zamana kadar thx 550, z506, trust tytan 2.1, shov mv 886, z906,z5500, dinlemiş ve bi çoğunu uzun süreli kullanmıştım ama Logitech'de müzik dinlemek bir zulüm. shov marka 10 senelik sistem z506'dan vs kat kat iyiydi. Ayrı zamanda oyun ve film'de de iş görüyor Edifier bence 2.el bir s330d,s530d,s730 bulabiliyorsanız(çok zor) ama takip edin derim. Gerçekten teşekkür edeceksiniz. Forumda bir tane abimiz var banada o önerdi bütçem 400-750 arasıydı t3 alacaktım bassları çok kötü dedi 2.el de fiyatları 500-750 arası s330d'yi buldum sordum al pişman olmazsın dedi kendisinin hi-fi sistemleri mevcut ve bu işte tecrübe edinmiş birisiydi. Hala daha takip ediyor edifier s730 vs ilanlarda.




  • Ayrıca hem tizleri duyarak bassları olduğu gibi veriyor Edifier ne tizler bassın önüne geçiyor ne basslar tizlerin ben de bir Bass hastasıyım ama Logitech cidden çok uzatıyor ve uğultu alıyorsun sadece edifier'in bass karakteristliği mükemmel diyorum ya kullandığım sistem s330d bunun 2 üst modeli sıfırı şu an nanokatolog sitesinde fiyatları baya uçmuş 2.600 tl bu sistemi düşünemiyorum :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.