Şimdi Ara

Pc kendılıgınden reset atıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar nedenını tam anlayamadıgım sorunum hakkında yardımcı olursanız cok sevınırım
    Bılgısayarı satın aldıgım kısı bana pc nın guc kaynagının ıcerısındekı bırseyın hasarlı olabılecegını fakat kendısının bununla ılgılı bır bılgısayar tamırcısıne goturdugunde sorun olmayacagı seklınde soyledıgını bana soylemıstı.
    Bende kendısıne guvenerek konuyu pek arastırmadım. takı son 3-4 gune kadar. yanı 3-4 saat acık kalan pc de mısal oyun oynarken aniden pc kendını resetlıyo. Soyle bırsey var bu sorun genel ıtıbarıyle aksamları yanı saat 21 ıle 23 arası yapıyo. yada bana öle gelıyo
    acaba bu sorun cıdden guc kaynagıyla alakalı bırseymıdır. bu konuda neler onerebılırsınız.



  • TEST ETMEN LAZIM
    POWERDAN YAPABİLİR EKRAN KARTI, İŞLEMCİ VE ANAKART ISILARI YÜKSELDİĞİNDEN KAPANIYOR OLABİLİR.

    ISILARI TEK TEK KONTUROL ET ISINAN PARÇALARDA MACUNLARI TAZELEYEREK ÇÖZÜM BAŞLANGICI YAPILA BİLİR
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metekmete

    TEST ETMEN LAZIM
    POWERDAN YAPABİLİR EKRAN KARTI, İŞLEMCİ VE ANAKART ISILARI YÜKSELDİĞİNDEN KAPANIYOR OLABİLİR.

    ISILARI TEK TEK KONTUROL ET ISINAN PARÇALARDA MACUNLARI TAZELEYEREK ÇÖZÜM BAŞLANGICI YAPILA BİLİR

    walla hocam ıslemcı sıcaklıgı 37 cıvarında bu sorun teskıl etmeyecektır dıye dusunuyorum. kaldı kı 47 lere kadar gordum.
    Bılgısayarın ıcını ıslemcı vs. fon makınasının soguk tarafı ıle hava tuttum aynı sekılde elektrıklı supurge ıle de cektırdım . hatta powerın altında baya toz bırıkmıs orayıda cektırmıstım supurge ıle acaba bundan kaynaklı olma ımkanı varmıdır kı
  • İŞLEMCİ 80 DERECE BİLE OLSA ÇALIŞIR KAPATMAZ BAŞKA BİR POWERLA DENEME SANSIN VARSA POWERI DENE
  • metekmete kullanıcısına yanıt
    http://hizliresim.com/5V4EvD
    aida64 ile yapılan 20 dk stres testınde herhangı bır sorun olmadı. ıslemcı sıcaklıgı vs konusundada sıkıntı yok ama bu reset olayının sebebı nedendır halen bılemedım.
  • Prime95 testi yapın. en az 1-2 saat.Torture test olarak geçer.Tüm çekirdekleri seçerek manual ramininizin %90 ını kalacak şekilde yapın.Bu test sonucuna göre tekrar yorumlayalım.

    Rastgele resetler yaşıyorsanız psu olabilir.Hatta pekçok şey olabilir.
  • Kardeşim bende de aynı sorun var seninkinden daha vahim durumda oyuna girdikten 5 dakika sonra yahut hemen menü ekranında kısacası GPU yük altına

    girdikten sonra resetleme ve siyah ekran problemiyle karşılaşıyorum.Ekran kartını yeni aldım ilk oynadığım sıralar sorun yoktu fakat işlemcim darboğaz

    yaptığından mütevellit işlemciye overclock işlemi yapmaya çalıştım ve sanırım bir şeyler ters gitti ve PSU da sorun oluştu,koku geldiğini de hatırlıyorum

    ama hangi parçadan olduğunu bilemiyorum.Ben de yeni PSU siparişi verdim büyük ihtimalle yeni PSU sayesinde sorunum çözülecektir,inşallah..

    Senin sorunda benimkine benzer olabilir,PSU kaynaklı!
  • İyi akşamlar.



    Bende ki sorun. Daha bugün başladı, grafik programını açıyorum. En fazla 30 dk sonra pc reset atıyor ve tekrar başlıyor. Ekran geliyor hata olmuyor ama reset atıyor.



    Yaptığım bir hata: geçen gün işlemci fanı aldım. Fanı kucağıma koyuo yatay şekilde taktım. Bilgisayarı açtım, çalışırken dikey konuma getirdim kasayı ve birden bire pc durup başlamaya başladı. Tekliyordu sanki durdu başladı (fan dönüşündem anladım bunu. Ekran gelmiyordu zaten gelecek kadar uzun zaman geçmiyordu resetler arasında)

    Yine. Sonra pc yi kapattım tamamen ve bu sorun başladı. Sizce ne olmuştur? Ne yapmam gerekir. Isınmaz çünkü fan öküz gibi büyük arasında macun var. Kasada temiz. Zaten fan büyük olduğu için kasa açık bir şrkilde duruyor.





    Cevaplarınızı bekliyorum özelden veya buradan. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.