Şimdi Ara

PELLET yakıtlı soba vs. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.082
Cevap
29
Favori
308.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Duygu-calisanlar

    sobanın fiyatı icin simdilik bisey söyleyemem cünkü biz imalatını yapıyoruz satisi yapan bayii ile ilgili bi durum olacak.Fiyat 4.000 i bulmaz fakat 2.500 den aşagi satılabilecegini düsünmüyorum.Kullanıldıgı zaman bu paraya degdiğini düşünebileceğiniz kanaatındayım.

    Firmanız nedir acaba.Yurdışında 3 000 euro civarlarında satılıyor.Zibro 3500-4000TL arası satışa sundu. İzmir den yazıyorsunuz galiba,tanıştıkmı acaba
  • yakıtı az az aldığı ve kontrollu yaktığı içi klasik sobalardan daha verimli kullanıyordur mutlaka. ama kömürü su sıcaklığına göre kendisi ayarlayan kat kaloriferide aynı işi yapıyor. bu ikisi arasında kömürlü kat kaloriferi daha ekonomik bir çözüm. çevre açısından ve otomatik yakma özelliği yönünden pellet sobalar avantajlı küçük mekanlar için.
    Yeni, sıradışı bir şey deği bu. eğer sizin klasik sobanızda içerinin ısısına göre kendini beklemeye alabilse, oda tasarruf lu olurdu.
  • Kat kaloriferi ugraş isteyen bişey kömürü doldur ateşle vs ve ayrıcada havaya katmış oldugu zehirli gaz bunun cabası.Fakat bu sobada öle bi sıkıntı yok ayrıca soba kovası pislik taşıyıp dökme derdide yok.Hem sağlıklı hem ekonomik hemde çevre dostu daha ne olsun
    quote:

    Orijinalden alıntı: aktuz


    yakıtı az az aldığı ve kontrollu yaktığı içi klasik sobalardan daha verimli kullanıyordur mutlaka. ama kömürü su sıcaklığına göre kendisi ayarlayan kat kaloriferide aynı işi yapıyor. bu ikisi arasında kömürlü kat kaloriferi daha ekonomik bir çözüm. çevre açısından ve otomatik yakma özelliği yönünden pellet sobalar avantajlı küçük mekanlar için.
    Yeni, sıradışı bir şey deği bu. eğer sizin klasik sobanızda içerinin ısısına göre kendini beklemeye alabilse, oda tasarruf lu olurdu.




  • Arkadaşım zaten otomatik yüklemeli kömürlü kazanla aynı mantıkta çalışıyor.Ama ne pislik ve kömür tozu var,nede o kadar kaba,ev içerisinde gayet dekoratif bir şekilde kullanılıyor,yakıt hiçbir şekilde ithalata dayanmıyor vede tamamen atıklardan üretiliyor.Baca atığı yok,ısı kontrolu mükemmel,endirek 8kazanlarda su ısıtılık suyun ısısı petekler yardımıyla içeriye verilir)ısıtma değil direk ısıtma vede kayıp çok düşük,kül yok,zehirlenme yok,ateşleme diye bir şey yok,DAHA NE OLSUN mükemmellik için.tek yapmadığı yakıtı gidip kendi satın alamıyor.
  • haklısınız ama kömürü otomatik alan yakan bir cihaz 1500-2000 TL iken bu kadar hafif küçük bir yakıtı kullanan ve ısıl değeri düşük küçük bir sobanın fiyatı 5000 TL oluyorsa, burada bir terslik vardır. bu sobanın olabileceği maksimum fiyat 700-1000 TL dir.
    Pellet ler Türkiye'de yapılıyorsa, ısıl değerini ölçen kurum kuruluş kim. talaşı çok az bir organik malzeme kullanarak sıkıştırırlarsa yanma değeri düşük olursa bunu kime anlatacağız. Amerikadaki gibi diyorsunuz ama oradaki pellet kalitesinde olacakmı peki yakıt. Bizde oradaki kadar yanıcı endüstriyel atık oluşuyormu, fabrikalar bunları zaten kendisi değerlendirmiyormu.
    Fikri olmayan arkadaşlar iyi araştırsınlar. Ve türkçe siteleri pek dikkate almasınlar. Sonuçta türkçe siteyi hazırlama zahmetine girenler yine bundan kazancı olacak insanlar. Ben baktım bir kaç siteye, çok yeni , muhteşem verimli hatta teknolojik birşeymiş gibi sunuluyor. İyi yanları olabilir ama suistimal edilmesine izin vermeyin.




  • Türkiye de ki herşeyin kalitesi Amerika dan çok daha iyi yeter ki değerlendirmeyi bilelim.Biz yapmaya başladık Peleti başvurularımızıda başlattık elbette ki kafamiza göre yapılıp satılacak bi yakıt değil gerekli heryerden belgesi alınacak ve analize gönderilecek gerekli randıman alınmasa zaten bu yakıt olarak piyasaya sürülmez ve de marifet bu kadar küçük bişeyin bu kadar iyi ısıtmasında.Ayrıca sobanın fiyatı 5000 kadar uçuk bi rakam değil ama 2500 altında da olmaz o da bu soba icin bence değer bi rakam icinde tahmin edemeyeceğin kadar aksan ve motor mevcut o yüzden cokta uçuk bi rakam değil.Bu da tercih meselesi elbette biz yapar piyasaya sunarız isteyen alır istemeyen almaz. Arama motoruna pelet yaz ne şekilde yapıldıgı nelerin karışımından ortaya geldiği ve hangi kuruluşlar tarafından onaylandığını öğren.
  • @aktuz arakadaşım öncelikle stokerli kazan 1500 TL ye nerede var ben bilmiyorum.Bu üründe ithal olmasına rağmen öyle 5000 tl falan değil,3000ile 4000 tl arasında rakamlar.Kaldıki daha rekabet ortamıda yok.Yerli üretim yapılabilir bir ürün,zaten stokerli kazan mantığından bir farkı yok sadece daha estetik,tabiki buda işçilik demektir.Birde imalat ve pazarlamada fiyatı en büyük etkileyen adettir.Adetler artarsa fiyat düşer.Ama şunuda söyleyebilirimki yerlide olsa parakende de 2500 TL nin altına ineceğini sanmıyorum.Kıstaslamayı şöyle yapın,hazır şömine kazanları bile 1000-2000 TL arasında piyasada,kaldıki kullanımı için bir o kadar daha masraf lazın.makina yada elektronik kontrol diye birşey zaten yok.Buğün Kuzineli diye adlandırdığımız lüks seri sobalar bile 1000 TL nin üzerinde.Bu ürünlerde basitçe yapılmış ürünler değil.Kullanımda her türlü konforu sağlayan,olduğunca az uyraşı ile kullanılmaya yöneliküretilmiş ve oldukça şık ve dekoratif ürünler.

    Yakıt konusuna gelince,Türkiye gibi bir ülke pellet hammaddesi için cennet bir ülke,aklınıza gelen her türlü bitkisel atıktan pellet üretebilirsiniz.Zaten pellet Türkiye için yeni bir üründe değil,şuan kullanılan bir yakıt zaten.Stokerli kömür kazanındaki tozdan pislikten bıkmış bir sürü kişi kullanıyor bu yakıtı.

    Size yakıt konusunda bir örnek vereyim,İzmir'in Şirinyerdeki ünlü ekmek fırınlarından Veli oğlu unlu mamüller son iki seneden beri fındık kabuğu kullanıyor yakıt olarak.Bir çuval fındık kabuğunun kapladığı hacme bu ürün pellet yapılarak paketlense 10 çuval kabuk 1 çuvala sığar.Düşünün karadenizden buraya nakliyesini 10 da 1 e düşer maliyet.Fındıkçı fındık fiyatından memnun olmuyor ama pellet üretimi yapılıp talep artarsa onlara bile faydası olur.Bu sadece bir örnek,buna benzer ne atıklar var değerlenemeyen.

    Neyse yaşayıp göreceğiz,Amerika ve Avrupalı bence salak değil,3000-4000€-$ verip alıyor bu ürünleri İşallah geç kalmayız.




  • AGAÇ PELLET
    ton fiyatı 225 $
    verim % 80
    1 milyon BTU ısı üretmenin maliyeti=$17.15

    FUEL OIL
    Galonu 3.25 $
    verim %78
    1 milyon BTU ısı üretmenin maliyeti=30.29 $

    ELEKTRİK
    kWh fiyatı 0.2 $
    verim %100
    1 milyon BTU ısı üretmenin maliyeti = 58.6 $

    DOĞAL GAZ
    Birim fiyat 1.5 $
    verim % 78
    1 milyon BTU ısı üretmenin maliyeti = 19.5 $

    KÖMÜR
    Tonu 250 $
    verim %75
    1 milyon BTU ısı üretmenin maliyeti = 10.8 $

    PROPAN Gazıyla ile 1 milyon BTU ısı 35 $
    ODUN ile 16 $


    PELLET sobanın rakibi kömür sobası veya doğalgaz değil odun sobalarıdır. Kendi yakmasından, estetik görünmesinden başka avantajı yoktur. Bu özelliklerinden dolayı tercih edilebilir. ( ucuz ısıtma çözümü değildir.)
  • Aktuz


    Siz gibi degişik düşünceler sayesidne dogruları bulacagız.
  • Pellet in ton fiyatı 250 $ değil sadece 200 TL.dirÜstelik yazın talep ederseniz dahada uygun.Sizin yazdığınız direk tüm yakıtları elde etmek için dünyanın dengeleri bozuluyor ve %90 ı dışa bağımlı,Pellet tamamen atıktan üretilen bir yakıt,doğaya gazlar açısından atık 0 neredeyse ve sizn hesabınıza göre gidersek 133$ tonu ve 1 milyon btü için 10 $ civarı çıkar.

    Birde bu hesapları nasıl yaptınız merak ettim dogrusu.
  • Pellet 2009 1 ton Fiyatı 350 TL. Pellet içerisine kum,toz,ağaç kabuğu katılarak kalitesi dolayısıyla fiyatı düşürülebiliyor. Kokladığımızda taze ağaç kokması, suya koyduğumuzda 1-2 dakika içerisinde tamamen talaş a dönüşmesi, Su dolu kabın içine 1 Kg pellet attığımızda 650 gr su taşırması gerekiyor.( yoksa yeteri kadar sıkıştırılmamış demektir ve tasarruflu olmaz)

    3000-4000 TL Evin yalıtımına harcarsak, ısınmak için ne kullanırsak kullanalım bütçemize çok dokunmayacaktır.

    İşim bu hesapları yapmak sonuçları mukayese etmek.( Fırsat varsa denemek ve görmek)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aktuz -- 9 Eylül 2009; 17:03:59 >
  • Siz istiyorsanız 200 tl ton bulalım,pellet
  • Konu açarsanız şu şu kalite belgesine sahip Pellet 200 TL / Ton diye Firma ismi ve adreside verirseniz eminim ilgilenenler olacaktır.
    Arkadaş almış işte izmirden 300TL ye denemiş hemde geçen sene.
    Soba satma derdindemisiniz acaba, şahsen bir makine mühendisi olarak 2000-3000 $ fiyatlar bir soba için kulağa hoş geliyor.Ben de mi Pellet Pellet diye reklam yapıp Soba işine girsem acaba.

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    Siz istiyorsanız 200 tl ton bulalım,pellet
  • Arkadaşım benim ticaret ile uyraştığımı bu forumda herkes biliyor.Ama şunuda iyi biliyorlarki her ne olursa olsun,Ak olan bir şeye Kara dedirtemez kimse,ucunda parada olsa.Benim önceliğim Avrupa ve Amerika da şu anda ısıtmada Hit olarak gözde olan bir ısıtma sistemini Türk tüketicisine tanıtmak ve bilgilendirmek.

    Burada telafuz ettiğmiz sobanın fiyatlarını çok basit araştırırsanız ,Avrupada aynı rakamları Euro olarak görürsünüz.Kaldıki çok yakın zamanda piyasaya yerli ürünlerde çıkacaktır.

    Sobayı satmak mı amacınız diye yazmışsınız,size şöyle söyleyeyim sermayem olsa sobayı değil,pellet i üretip satmak isterim,çok daha güzel iş aslında,geleceği de son derece açık bir iş.

    Buradaki yazılarım öncelikli olarak bilgim dahilinde ülke ekonomisine faydası olacak ürünler hakkında bilgilendirmektir.Saygılarımla;

  • PELET zamanı geldi.*****???
  • Pelet yakıt ve sobasıyla ilgili baya bir araştırma yaptım. birçok bilgi öğrendim. çok verimli ve yaşam kalitesini bozmadan ısıttığı bir gerçek. fakat sobayı almak alt gelir grubu için imkansız orta gelir grubu için sıkıntılı olması nedeniyle sobanın fiyatı düşmeden türkiyede yaygınlaşacağını pek sanmıyorum.

    eşim ve benim maaşlarımı topladığımız zaman orta gelir grubuna yakın olduğumuzu düşünüyorum.keza, 1500-2000 tl lik bir klimayı 12 taksit almak için neredeyse bir aydır araştırmalarım devam ediyor. (hangisini alsam nasıl olur? ne yakar? eer cop v.s vs.)

    gönül ister pelet sobayı al koy, iliklerine kadar sen ve çocuğun ısınsın ama zor hem de çok zor. (benim hiç pelet sobam olmadı) k. emrah...
  • Size hak veriyorum.Ama bu ilkler için herzaman böyleolmuştur.1992 lerde ilk Japon split klimalarda ulaşılması çok zor ürünlerdi,ama şimdi ise neredeyse her eve girdi klimaTüketim adetleri artışına bağlı olarak fiyat muhakkak gerileyecektir.Ama şu anki 3000 Tl lik fiaytlarda Avrupadaki pazar fiyatına göre düşük inanın.Kaldıki Türkiyede bu fiyatlara kaliteli bir 18 lik inv.klimanın fiyatlarıdır bu rakamlar.işlevselolarak bakarsanız bence makul fiyatlar.Beklentiler göze alınarak bakmak lazım olaya.İşallah yakın zamanda yerli ürünleride göreceğiz,ama aldığım bilgiler doğrultusunda 2500 TL nin altına gelemiyeceğini gösteriyor.Bekleyip göreceğiz.
  • mbirol Bey siteye yeni üye oldum.İşiniz gereği ısıtma ve soğutma işinizde baya bir bilgi birikiminiz olduğunu gördüm işini severek yapan bir insana benziyorsunuz.Bizleri böyle bilgilendirdiğiniz için şahsım adıma teşekkür ederim.Size bir sorum olacak Yozgat ilinde iş yerim mevcut 5 katlı bir binanın altı kuzeye bakıyor binaya geçen yıl kalorifer takıldı iş yerimde mevcut değil iş yerimin ölçüleri 7.5 metreye 7.5 metre tek cepe alüminyum doğrama baca olmadığı için katı yakıt sobası kullanamıyorum pelet sobası ilgimi bayağı çekti ama ürünün devamlığı önemli burayı ne ile ısıta bilirim?İlginize şimdiden teşekkür ederim.
  • Pelet ısıtma adına süper kolaylık ve ekonomik bir ısınma sistemi.Baca olayıda ilk yanarken 5 dakika kadar beyaz bir duman çıkıyor,sonrasında atık yok.Pelet yakıt Türkiye de üretiliyor ve üretimide gittikçe artıyor.yakıt sorun olmaz.Zibro TOSCA veya CARMEN modelini kullanabilirsiniz.1 ssatlik yanmada 2 kg bile yaksa 0,5 TL yapar ki bu kapasite ürün için çok düşük bir tüketim.Isısıda kömür sobası ile eşdeğerdir.Toz pislik yok tabiki.
  • HAVALARDA SOĞUDU
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.