Şimdi Ara

PHİLİPS 55 PUS 7101 KULLANICI YORUMLARI. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.705
Cevap
37
Favori
121.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sony center nerde var araştırmadım bu tarafta ama buyaka mediamarkt ta falan var sony
  • ramço07 R kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam bende onu soyluyorum sony forumuna girin bakin hic androidle ilgili bisi goremezsiniz ama philipse gelince goruntuden bisi bulamayanlar androidten vuruyolar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar başka bir sayfadaki sohbetimiz sırasında şöyle bir tespitte bulundum, umarım ıps - va kargaşası yaşayanlara faydası olur, ayrıntılı bilgi için şuradan da bakabilirsiniz..
    http://viewsonictr.com/mailing/products/photos/LCD/LCD_panel.html

    Hmm. Verdiğiniz linkten ıps ve va özelliklerini okudum, faydalı oldu teşekkür ederim.


    şuradan anlıyorum ki, görüş açısı ve renk kaymasında ıps paneller daha iyi..


    şuradan da anlıyorum ki, siyah-beyaz görüntüsü (kontrast) ve hayalet efektinde va paneller daha iyi.

    İşin tablo kısmında böyle görünüyor ama söz konusu sitedeki editörün iki panel özelliklerini avantaj ve dezavantaj olarak irdelediğimde ıps panellerin öyle herkesin dilindeki gibi tükaka bir panel olmadığına ikna oldum. Mesela diyor ki daha ilk cümlesinde "IPS paneller genellikle LCD teknolojisinin en üst segmentinde yer alan kaliteli panellerdir." sonra diyor ki " IPS paneller ile ilgili diğer bir önemli husus ise farklı açılardan da bakıldığından görüntüde kayıp yaşanmamasıdır. IPS paneller 178°/178° yatay ve dikey açılardan geniş görüş açısı ile LCD teknolojileri arasında en iyi görüş açısına sahip panellerdir. IPS Panellerin birçoğu 8-bit ve üzeri renk desteği sunmaktadır."
    Olumsuz olarak ise bir tek şunu bulabildim "Bunun yanında IPS panellerin tepki süreleri ilk çıktıkları zamanlara göre çok gelişmiş durumdadır. Önceleri tepki süreleri çok düşükken bugünlerde 5ms ila 15ms aralığına kadar yükseltilmiştir. Fakat yine de bu tepki süreleri TN ve MVA panele sahip monitörlerden bir miktar düşük kalmaktadır"

    Gelelim va'ya, diyor ki uzmanımız (ne kadar uzmansa bilemem) "Teknoloji nezdinde bakıldığında kağıt üzerinde S-IPS panellere çok benzerlik gösterirler. VA paneller, TN panellere göre akıcı renk geçişleri ve geniş görüntüleme açılarına sahiptirler. Fakat IPS ve PLS panellerden bir adım geridedirler." yani olumsuz bir özellik, olumlu olarak ise "VA panellerin en büyük avantajı tipik kontrast oranlarının yüksek olmasıdır." birde diyor ki "TN panellerden pahalıdırlar fakat IPS panellere göre daha uygun üretim maliyetine sahiptirler. Bu da VA panelleri hem geniş görüş açısı ve renk akıcılığına sahip olmaları hem de uygun maliyetleri ile tam fiyat performans segmentine konumlandırmıştır." hmm, bundan anlıyorum ki üretim maliyeti düşük va panellerin, ıps'in ise pahalı. ama ben tüketiciyim, üretim maliyeti düşük va ile daha pahalı üretim maliyetine sahip ıps aynı fiyata iki farklı tv de varsa, ben doğal olarak üretim maliyeti yüksek olanı alırım, haksızmıyım. Maliyeti yüksekse, daha iyidir gibi geliyor bana.

    Forumdaki bu panel işine kafa takanların ultiMance üstadın verdiği yukarıdaki linki açıp iyice okumalarını tavsiye ederim. Ben şahsen oyun manyağı olmayan, siyahları illa zift gibi göreceğim yoksa eve sokmam tv yi demeyen biri olarak ıps mi va mı diye kafayı yemeye gerek olmadığını anladım. Hatta şu haliyle benim için ıps biraz daha öne çıktı. Aldığım 7101'in ıps olmasını negatif bir özellik olarak görüyordum (+) (-) teraziye koyarken ama artık koymam.
    Benim için henüz deneyemediğim smart özelliği dışında 7101'in diğer özelliklerinde hiçbir soru işareti kalmadı kafamda. Eve net bağlatınca, yada wifı hotspotu çalışan bir telefon alınca o özelliğinide deneyip paylaşacağım ilgili sayfasında. Tv alıncaya kadar uykuları kaçan o mu bu mu diyen arkadaşlara faydası olur inşallah.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramço07 -- 5 Haziran 2016; 1:04:05 >




  • Arkadaşlar tv yi aldık sıra yan ürünlere geldi. Akım korumalı priz gerekiyor dediler, aşağıda resimleri olanı gördüm bugün mediamarktta, 59 tl. ne dersiniz iş görür mü, 900 joule dan aşağı olmasın demişti servis, philipsin var istersen verelim dedi 100 tl.ye yok dedim, aşağıdaki 2500 joule diyor, tavsiyenize ihtiyacım var. Birde philip 7101 için logitech k400 klavye uyar mı, aşağıdakini bimeksde gördüm, k400 uyuyor mu ledlere. birde hdm lazım olurmuş bilgisayar vs bağlamak için, onun için tavsiye verebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.




     PHİLİPS 55 PUS 7101 KULLANICI YORUMLARI.
     PHİLİPS 55 PUS 7101 KULLANICI YORUMLARI.
     PHİLİPS 55 PUS 7101 KULLANICI YORUMLARI.
     PHİLİPS 55 PUS 7101 KULLANICI YORUMLARI.
     PHİLİPS 55 PUS 7101 KULLANICI YORUMLARI.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramço07 -- 5 Haziran 2016; 1:55:33 >




  • Android işletim sistemi olduğu için çok büyük ihtimal o klavyeyi tanıyacaktır, yüzde yüz emin değilim ama. :) Ben Logitech MK270 aldım mouse-klavye seti, taktığım gibi algıladı, 3 saniye sürmedi.

    Eğer PC'nde HDMI çıkışı varsa al bir tane kablo bağla en güzeli :) Almışken 4k uyumlu kablo al ki ilerde lazım olacak :)

    Biz de bu TV'den aldık 1-1,5 ay önce ve nazar değmesin çok memnunuz. Yalnız beni deli eden bir durum var, bunu size sormak istiyorum. TV, wifi-direct ile kablosuz şekilde internete bağlı. TV'de Philips Smart TV bağlantısı gerektirmeyen her şeyi sorunsuz yapabiliyoruz; Youtube izleme, tarayıcı ile internette gezinme gibi. Ama Philips Smart TV bağlantısı gerektiren bir uygulama kullanmak istediğimizde "İnternet'e Bağlan" diyor(ki aslında bağlıyız, eminim), buna tıklayınca da "Şu anda Smart TV Sunucusuna ulaşılamıyor" diyor.

     PHİLİPS 55 PUS 7101 KULLANICI YORUMLARI.
     PHİLİPS 55 PUS 7101 KULLANICI YORUMLARI.

    Benim gibi bu sorunu yaşayan var mı?




  • oyynak O kullanıcısına yanıt
    Dostum selam. Tv hayırlı uğurlu olsun iyi günlerinde kullan inşallah.
    Kablo ile bağlanmak tamam ama tv den koltuğa 3 metre kablo ortada hoş durmaz, kablosuz bağlantı olsun ki ortalığın kalabalığı kalksın. Zaten tv yi kurunca uyduyu bağlantı kablolarını falan çıkarınca o kargaşadan kurtulmak iyi oldu, yeniden kablo döşemek istemiyorum evin içine :)
    Söylediğin sorunu ben internet olmadığı için evde denemedim, diğer arkadaşlardan deneyen yardımcı olur umarım. Yalnız senden bir ricamız olacak bu tv yi alanlar yada daha çok almayı düşünen ama emin olamayanlar için; biliyorsun görüntü vs ye laf yok philipslerde ama smart-android sorunlu deniyor hep, bu konu ile ilgili tecrübelerini akdarırsan, hatta video falan koyarsan büyük sevaba girmiş olursun. Sırf smartı yavaşmış diye philipse uzak duranlar var, aklı karışık arkadaşlar için büyük bi iyilik yapmış olursun.
  • Haydaa noldu ya, niye klavye alıyorsunuz, kumandanın arka tarafı zaten klavye??

    Hatta benim philips tv.lerde en beğendiğim özellik bu ters çevirince klavye olan kumanda. Yoksa işe yaramıyor mu
  • barsoy kullanıcısına yanıt
    Yo yo işe yarıyor dostum :) Ben o mesajı yazarken kumandanın klavye özelliği hiç aklıma gelmemiş, şimdi okuyunca farkettim bende. Klavye ile net olmamasına rağmen ağ ayarlarını falan kurcalarken kod telefon sdı kodu falan girerken haşır neşir oldum. Sıkıntı yok, büyük küçük harf, ok, sağa sola kaydırma, rakam yazmaya geçiş vs. hiç sorun yok yani.
  • ARKADAŞLAR, albani ÜSTADIN VA - IPS KONUSU ÜZERİNE YAPTIĞI UZUN DEĞERLENDİRMEDEN EDİNDİĞİM NİHAİ İZLENİM, KENDİSİNDEN HENÜZ BİR İTİRAZ GELMEDİ.
    BASİT, ANLAŞILABİLİR BİR ÖZETİNİ MERAK EDEN, VA-IPS KONUSUNDA KAFASI KARIŞIK OLANLARA FAYDALI OLUR UMARIM.. AKABİNDE dallas ÜSTAD İLE AYNI KONUDA VARDIĞIMIZ NİHAİ SONUCUDA PAYLAŞACAĞIM..

    albani üstadım selamlar.. her zaman olduğu gibi bol teknik bilgi, biraz fırça :) geri kalanında da insanları ayıktırmaya çalışan yazınızı sonuna kadar okudum. Özetle şöyle diyorsunuz sanırım, yanlışım varsa düzeltin lütfen. Sanırım diyorum çünkü sizin uzuun yazılarınızı okurken insan bazen başını unutuyor yaw :)
    Benim anladığım; şu an piyasada kullanılan va panellerde ıps panallerde beş para etmez. İlla panel alacaksanız yine va alın ama bana göre onlar bile dandiktir diyorsunuz. ıps ler içinse malum va dan kötüdür özellikle contrast ve siyah konusunda diyorsunuz. Ben filmcilere, ama profosyonel filmcilere özellikle ıps panel tavsiye etmem, onlar va alsınlar ama onunda hıendini alsınlar durumları varsa diyorsunuz. ıps alacak olanlar ise ben akşam eve gider tv yi açar haber izlerim, surviver izlerim, dizi izlerim, MAÇ İZLERİM diyenler olmalı diyorsunuz. Onlar gitsin ıps alsınlar pek üzülmezler ama onunda LG sini değil TPV sini (PHİLİPS) alsınlar diyorsunuz. Son olarakta bu yılın ıpsler için önerebileceğiniz iki panelin philips 65xx ve grundik 95xx olduğunu belirterek olayı bitirmişsiniz. (düzeltme, grundik9595 va panelmiş galiba, bu iki modeli öne incelemeye değer bulmuş üstad)

    Bu uzun anlatımınızın biz normal yurdum insanları, forumun %90-95 ini oluşturan basit kullanıcılar için en anlaşılabilir özeti bu galiba öyle değilmi. Yani gündüz eşinin çocuğunun dizi, surviver, bugün ne giysem yada evlenme programı, bilemedin belgesel izlediği, akşamda işten gelince haber, dizi, MAÇ YADA MAÇ ÖZETİ, bilemedin internetten indirdiği bir filmi izleyen normal vatandaşlar için. Maç izleme tümcelerini büyük yazıyorum çünkü ben biraz maç izleyen tayfadayıma o ;)
    Yanıldığım, eksik yanlış yazdığım bir husus varsa uyarın düzelteyim lütfen. Çünkü bizler gerçekten benim yazdığım tarzdaki basit anlatımarla daha iyi aydınlanıyor, ikna oluyoruz. Çünkü biz bir balık yiyip çıkacağım diyen insanlarız, balık tutmayı öğrenmek kısmında olanlar değil.
    Lütfen yorumumu hiç kastım olmadığı gibi bilginize tecrübenize yada tarzınıza laf etmek olarak algılamayın. Ben 1, 1,5 yıl tv almak için araştırmış okumuş kullanıcı yorumlarına sizlerin yorumlarına gark olmuş biri olarak, benim durumumda olanlara en kestirme, en HAYATIN DOĞAL AKIŞINA UYGUN OLARAK basit bilgiler vermek isteyen, her hangi bir firma ile iyonik kovalent organik bağı olmayan biri olarak yardımcı olmaya çalışıyorum.
    Selam ile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramço07 -- 6 Haziran 2016; 21:21:26 >




  • BUDA AYNI KONU ÜZERİNDEN dallas İLE VARDIĞIMIZ NİHAİ KARAR..

    ramço07>dallas : Üstad ben kısaltıyorum diye bir özet mesaj yazdım ama sen bir cümleye indirmişsin yaw :) Senin mesajından anladığımda tamam va panel üstündür ama va panel parlaktır, daha doğal, daha insanı yormayan görüntü isteyenler ıps de alabilir mi demek istiyorsun. ??

    dallas>ramço07 : Evet aynen öyle.
    VA paneller zaten yıllardır üzerinde durduğum şekilde siyah performansları tamam iyidir ama,
    Bu iş birazda zevk işidir, yani evet aşırı parlak ve renklere sahip ekranlarıda sevmeyenler çoktur ve tecihlerini ips'ten yana kullanırlar,
    Bu anlamda bende siyah performansı açısından tavsiyelerimin çoğunda VA panelli modeller önersemde,
    ips'ler doğru renkler konusunda tartışılmazdır ve aşırıya varan ışık yani kontrast vermedikleri için,
    Çoğu kesim tarafından kabul görülürler..




  • ramço07 R kullanıcısına yanıt
    Öncelikle o uzun yazıyı özetlediğin için teşekkürler. İnan yarısına kadar gelince gözüm ağrıdı harfler yüzünden. Bu yazıdan benim için en uygun tv'nin 6501 serisi olduğu çıkarımına vardım. Birde şu usbden film izlerken sorun çıkarmasa tam alıncak tv. Hala deli sorular

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cicia kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Faydalı olmuştur umarım. Soruna cevap olurmu bilmiyorum ama bugün usb, harici bellek, uzantı denemeleri yaptım. 1 telebytlık samsung taşınabilir harddiski taktım 4-5 saniye sonra tanıdı, içindeki resim müzik film dosyalarını denedim. Her çeşit dosya yoktu, olan dosyalardan açanları ve açmayanları aşağıya çıkarıyorum.
    AÇTIKLARI : mp3, mp4, mov (böyle bi dosya formatı olduğunu bugün gördüm bende), avi, jpeg, mkv (sanırım bu 4k), 3d filmler (panel 3d değil ama dosyaları açıyor) :)
    AÇMADIKLARI : bi kaç tane avi klip (çok eski 50 cent klibi falan vardı, belki dosya bozuktu bilmiyorum), word dosyaları (düz yazı, bunları diğer tv ler açarmı bilmiyorum), flash, birde mpeg galiba. bak mpgden emin değilim açmışda olabilir.
    dekster diye bir dizi vardı, ingilizce konuşuyordu, dedim aha alt yazı açmıyor, ama sonra bilgisayardaki dosyadan baktım o da ingilizceymiş altyazı yokmuş, arkadaşın birinden almıştım bunları oda yanlış indirmiş galiba.
    Bu arada önemli bir konu, bunları tv de smart olmadan, yani vlc, gomplayer falan gibi oynatıcılar kullanmadan dümdüz tv ye harici harddiski (1 telebyt) takıp direk oynatarak tecrübe ettim, muhtemelen açmadığı dosya formatlarınıda internetten kurulacak yürütücüler üzerinden açılabilir. Bilgisayarda bile mediaplayer falan olduğu halde açmayan bazı dosya türlerini vlc falan açıyor bilirsiniz. Yukarıda bir arkadaş her dosyayı açtığını söylemişti bu şekilde.
    (Resimleri telefon şarza bağlı olduğu için tv ye uzak bir yerden, zoom yaparak çektim, o yüzden biraz dağınık bulanık çıkmış olabilir) PHİLİPS 55 PUS 7101 KULLANICI YORUMLARI.
     PHİLİPS 55 PUS 7101 KULLANICI YORUMLARI.
     PHİLİPS 55 PUS 7101 KULLANICI YORUMLARI.
     PHİLİPS 55 PUS 7101 KULLANICI YORUMLARI.
     PHİLİPS 55 PUS 7101 KULLANICI YORUMLARI.
     PHİLİPS 55 PUS 7101 KULLANICI YORUMLARI.
     PHİLİPS 55 PUS 7101 KULLANICI YORUMLARI.
     PHİLİPS 55 PUS 7101 KULLANICI YORUMLARI.
     PHİLİPS 55 PUS 7101 KULLANICI YORUMLARI.
     PHİLİPS 55 PUS 7101 KULLANICI YORUMLARI.
     PHİLİPS 55 PUS 7101 KULLANICI YORUMLARI.




  • ramço07 R kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yardımın için çok teşekkürler. Uzantı işini philipste çalışan birini arayarak sordum. Media markta çalışan biri aradı telefonundan sağolsun. Uzantılarda kendi arasında farklı olabiliyormuş. Mesele 2 tane mp4 ten birini açıp diğerini açmayabiliyormuş. Bunlar codecle alakalıymış. Dediğin gibi bunları programlarla halledebiliriz heralde. Android sonuçta. Program sıkıntısı çekmeyiz. Benim incelemelerde gördüğüm mx player ve vlc var. Bunlar yeterli olur inş. Büyük ihtimalle yarın vercem siparişi. Yoksa karar veremicem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cicia kullanıcısına yanıt
    Tv alma arefesinde ne çektiğimi iyi bildiğim için, benim durumunda olduğunu tahmin ettiğim arkadaşlara faydalı olurum belki diye bu sayfayı açtım zaten. Kullandığım tv haricinde de bilgi paylaşmıyorum, elimde olan tv yi kurcaladıkça gördüklerimi buradan aktarıyorum. İlgilenenler okur, ikna olur olmaz fikir verir bir şekilde sonuçta. Açma konusu dediğin gibi, bilgisayar gibi yani indir açan programı açsın, olmadı başka birşey indir o açsın. Şimdiden hayırlı olsun. Hangi tv yi alırsan al, aldıktan sonra almadan önceki kadar kafan karışmayacak emin ol. bi rahatlama geliyor insana :)
  • ramço07 R kullanıcısına yanıt
    Aynen usta da ben bi uf7787 vakası atlattığım için aldıktan sonra da pek rahatlamam heralde Birazda onun etkisiyle çok araştırıyorum. Yoksa alır geçerdim genelde Sizlerin sayesinde öğreniyoruz bişeyler. Yoksa o satış elemanlarının eline kalsak Allah korusun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cicia kullanıcısına yanıt
    Anlıyorum. Yalnız hata kusur ararsan mutlaka bulursun. Herşeyi tam olur dersin ki kanal sıalamak zor, favori listesi niye 2 tane 5 olsaydı, olmadı sesi az gib yani bitmez. Bu arada 7101 de kanal listesi oluşturmak gayet kolay, çek atıyorsun listeye at diyosun oldu bitti. 4 favori listesi oluşturma imkanı var. Bu diğerlerine göre iyi mi kötümü bilmiyorum, belki diğerlerinde 8 kanal listesi yapma vardır bilmiyorum :)
    elemanların eline düşersen yandın zaten. ben js7200 için gerçek panel hızı 400 hz diyen adam gördüm :D birde iddalaşıyor, baktım olmayacak hmmm dedim çıktım samsungdan.
  • ramço07 R kullanıcısına yanıt
    Philips çoğu yönden avantajlı zaten. Kanal listesini bilmiyordum öğrenmiş oldum sayende.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cicia -- 7 Haziran 2016; 3:50:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, ben oda boyutundan dolayı 49PUS7101 almak istiyorum.. Ekran boyutu disinda tum ozellikleri 55 le ayni sanirim di mi? ve anladigim kadariyla televizyonu tavsiye ediyorsunuz?
  • smyrnapr S kullanıcısına yanıt
    Mağazada gidip imceleme fırsatım oldu. Bence bu fiyat aralığında en iyi TV'lerden biri. Ama kullanan arkadaşlar daha sağlıklı bilgi verebilirler sana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • smyrnapr S kullanıcısına yanıt
    ben geçenlerde yazdığın modeli aldım. 3900 fiyatı var. tam özellik listesi sadece aşağıdaki linkte var:

    http://www.displayspecifications.com/en/model/966f410

    Öncelikli olarak oyun için aldım. Sonra film, sonra da Euro 2016 için.

    Oyun için iyi bir TV. Hem PC hem PS4 bağladım. PS4'de Bloodborn mükemmel görünüyor ve çok hızlı. PC de bi barça beyaz geldi gözüme (büyük ihtimal dark marka çok ucuz bir 4k hdmi kablo kullandığım için)

    En büyük avantajı Ambilight bu televizyonun. Hatta öyle bir buluş ki oyuncular için tek alternatif bu televizyon gibi. Işık değişimleri nokta atışı ve tam renk skalasını tutturuyor. nasıl bir teknolojidir anlamadım gitti.

    100hz panel var ayrıca.

    Ses kalitesi televizyon için çok iyi. Soundbar almana gerek yok kesinlikle.

    Valla sayabileceğim tek eksisi 3D yok. Tamam 3D öldü ama benim PS3 de birkaç tane iyi 3D oyunum var.

    Bir de sistemi Meditek MT5993 diye birşey. Meditekin sitesinde bulamadım bu modeli. Andorid oyunu denedim bir tane. Oddworld baya sistem isteyen bir oyun. Onda performansı vasattı. Yani baba android oyunlarda çuvallayabilir. Logitech F710'u da takar takmaz tanıdı bu arada



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ADF35784A -- 14 Temmuz 2016; 14:05:03 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.