Şimdi Ara

Photoİnk Mi Cescesor Mu Orijinal Karşılaştırma (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
3
Favori
10.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • abuabuabu A kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler Hocam,
    Evet ben de eBay'den almayı denedim önce, ama PayPal Türkiye'deki faaliyetini durdurduğu için alamadım.
    O yüzden 3 katı fiyata 90-TL'ye almak zorunda kaldım maalesef.
    Umarım uzun süre kullanırım sıkıntı olmadan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdem baskı malzeme


    quote:

    Orijinalden alıntı: abuabuabu

    sizinle baya yazışdık ama her seferinde unuttum sonra tam istedik son ürünüde satmışdınız.

    gelince haber ederseniz sevinirim.

    ip7250 ninde kullandığı PGI-550 CLI-551 yeni nesil ödüllü alıp kolay dolan kartuşlar yeniden stoklara girnmiştir.



    güncel fiyatlar nedir?
  • Epson L1300 ve L800 de orijinal mürekkebini, HP K550 Pro da Photoink mürekkebini, HP L7580 de orijinal mürekkebini, Epson WF 7610 da hem orijinal hem de photo ink mürekkebi, cescessor dolan kartuşlarla deneme imkanım oldu. Hepsi de gayet güzel baskı verdi gösterdiğiniz kadar kötü baskı almadım. Mürekkeplerin kağıt seçtiği doğrudur. Uzun vadede test için Epson L serileri ile HP K550 den test baskısı aldım fotoğraf kağıtlarına. Zamana karşı ne kadar yorulacaklar bakacağım 1.5 ay oldu hepsinin arkasına kağıdın modeli, yazıcı ve tarihleri not aldım. Photoink ilk kullanımda kötü gelmedi, zamanla solarsa bilemem şu an. Cescesor mürekkebin de daha kötü olduğunu sanmıyorum açıkçası. Hiçbir mürekkep ( Epson orijinal 4 ve 6 renkli seri ve photoink L800 uyumlu olan ile HP uyumlu olan) kötü baskı vermedi. Kötü A4 kağıdım vardı lazerde sorun çıkartmayan o kağıtta mürekkep püskürtmelilerin hepsi değişik oranda tatmin ETMEYEN sonuç gösterdi. En son Navigator marka A4 kağıt aldım ondan istediğim günlük kullanım verimini alabildim.
  • Bu cescesor.com orjinal sitemidir?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben zaten photoink kötü yada iyi demiyorum, ayrica yazdığım yazici modeli icin oldugunu belirttim, onceki mesajlarada bakarsaniz cescesorun bu model icin yeni murekkep cikarttigini gorursunuz. Bu modelde sonuc bu. Hala kullaniyorum ve sonuclar tatmin edici, sadece murekkep degil dediginiz gibi kagitta onemli, yeni foto kagitlarini hanuz deneyemedim, test edince paylasirim.



    Biraz gec oldu cevap, konuya mesaj gelince farkettim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coupe96

    Bu cescesor.com orjinal sitemidir?

    Evet, ayrica yerleri kadikoyde istanbuldaysaniz ugrayip alabirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ben Canon e514 bitmeyen kartuşlu yazıcı kullanıyorum.bitmeyen Kartuş photoink marka yazı olarak çıktı aldığımda iyi ama fotoğraf baskısı yaptığımda resimler soluk ve karanlık çıkıyor. Fotoğraf kağıdı olarak 10×15 Rovi everyday parlak kullanıyorum ama acaba kağıtdamı sorun yani kağıdın kalitesimi iyi değil yoksa yazıcıda mı bir şey var? Yazıcının ayarlarını değiştirebilirmiyim renk tonu vs olarak? Yardımcı olursanız sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazıcılar için en uygun mürekkep kafası nereden bulunur? Mg5650 yazıcı aldım ama şimdiden ara sıra kesik yazıyor. Youtube.com da izlediğim videolarda kendimiz değiştirebiliriz gibi. İnşallah yazıcı fiyatı tutmaz. Evde canon 2150 bu yüzden yatıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gulnare G kullanıcısına yanıt
    orjinal mürekkep kullanıyorsanız kesiklik olmaz kolay kolay.. dolum mürekkep kullanıyorsanız tıkama yapıyordur daha iyi bir mürekkep alın. ayrıca kafa temizligi yaparsanız yine sorun düzelir bosu bosuna para vermeyin yeni kafaya.
  • meco M kullanıcısına yanıt
    2150 içinmi dediniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gulnare G kullanıcısına yanıt
    mg5650 için söylemiştim
  • meco M kullanıcısına yanıt
    Bu yazıcının orjinal mürekkebi satılmıyor. Sadece orjinal kartuşu satılıyor. Kendinden depolu değil. Kolay dolan kartuşlar ile dolduruluyor.
  • Merhaba, 6500a plus ve 8600 (HP950) serisi yazıcı kartuslarina dolum için HP gt51 serisi mürekkeblerini kullansam olur mu? Ekonomik açıdan çok baskı kafasının zarar görmemesi niyetim. Güvenle kullanacağım,önereceginiz mürekkep var mi?



    Simdiden teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan piyasadaki en kaliteli mürekkep markası nedir arkadaşlar ?
  • konu eski ve reklam içerikli

    mürekkepli yazıcılar ve baskı çrnekleri konusunda ufak bir bilgi vereyim
    L1300 ve L386 - MB5050 gibi mürekkepli hazıcılar var elimde

    ve maalesef 2 marka ve 3 farklı yazıcının ortak özelliği siyah ile 4 renk olması...

    gördüğünüz o baskı örnekleri ise min 5 renk siyah hariç 6 renk tank/kartuşu olan yazıcılarda basılıyor.
    evet kağıt kalitesi ve mürekkep kalitesi önemli farkındayım.. malum firmadan hem kağıt hemde mürekkebi bizzat giderek aldım.. özellikle A3 kuşe kağıtları konusunda ... ben yazıcı firmasının .....gr kağıda kadar baskı alabilrisiniz lafına inanıp aldım ve maalesef kağıdı gerçekten çekemiyor... 270gr a kadar basar lafına inanıp 250 lik kağıt alırsanız elinizde kalır kağıtlar. üretici firma kendi ÖZEL kağıtları için bu lansmanı yapmış olabilir ama herkes her zaman marka kağıdı bulamıyor. ya satışda olmaması yada birim fiyatlarının FAHİŞ olması sebebi ile

    konu reklamları olan firma konusunda... maalesef en geniş kağıt modeline sahib en nadide satış noktalarından biri olsa bile.... örnek baskılar 3 renk yazıcıda çıkmazzzzzzzzzzzzzz... bunu çok uzun sohbetimiz esnasında kendi beyanlarıdır.
    o renkleri o baskıda elde edebilmeniz için mutlaka siyah hariç 6 renk bulunduran yazıcı modelleri alabilirsiniz...

    hp nin 10*15 lik kağıtlarında oldukça hoş resimler alsam bile 2 ton koyu verdiğini de belirteyim.

    kullandığınız resimlerin renk derinliği ve pixel boyutu da önemli... tutup 2mp lik bir resmi A3 e basarsanız.. 24 renk bile olsa yazıcınız elde edeceğiniz renk ve kalite yeterli değil.

    photoink kullandım mı ?
    reel olarak satın almadım. ama farklı isimde satılıyorsa da bilmiyorum

    TANKLI model/Büyük kartuşlu mürekkebli yazıcıda doldurma yapıyorsanız eğer....
    renk kısımlarını da doldurun.. maalesef benim Canon MB5050 de özellikle barcode baskılarımda siyah renkler kahve ye yakın çıkıyordu... mürekkeb aldığım arkadaş özellikle mavi rengin mutlaka dolu olmasını belirtti.. gerçek siyah için diğer renkleri de kullanıyor dedi.. hepsini doldurdum ve gördüm ki diğer renkler, renkli baskı alınmadığı halde bir şekilde bitiyor

    baskı ve taramada hız - kalite dengesi uygunluk çok önemli ama maalesef ortak sorun zaman.
    lazer lerin birim maliyeti aylık baskı ve amortisaman olarak bakarsak maalesef asla bir tanklı model ile kıyaslanamayacak seviyede

    hatta GERÇEK bir fotoğraf baskısı almak istediğinizde ise yine mürekkepli yazıcılar öne çıkıyor.

    ortak tecrübe ve deneyim paylaşımları bekliyorum
  • tosuntosun T kullanıcısına yanıt
    Konu reklam içerikli demişsiniz, tam anlaymadım benim reklam yaptığımdan mı bahsediyorsunuz yoksa konu içerisine cevap yazanlardan mı?

    Tecrübeleriniz paylaştığınız için teşekkürler.

    Ev kullanıcısı için 4 renk ve ip7250 gibi makinelerde yeterli sonuçlar alınabiliyor. Hala ilk mesajda yazdığım seti kullanıyorum ve çok memnunum. Cep telefonunda binlerce resim arasında kaybolmak yerine beğendiklerimi çıkartıp albüm yapıyorum. Misafirlerimle çektiğimiz özçekimi de direk çıktı olarak vermek(Cep tel wifi uygulamsı ile) güzel bir sürpriz oluyor :)

    Mürekkeplerde daha fazla seçenek deneyecektim hatta Çinden bile mürekkep almayı düşünüyordum ki cescesorda aradığım kaliteyi buldum, daha fazla maceraya girmedim açıkcası. Fotoğraf kağıtlarında da incelem yapacaktım ama vakit ayıramadım malesef. Foto kağıtlara gelince Cescesorun Rovi markasında parlak kağıtları iyi çıktı versede, uzun vadede ki bu 4 ay gibi bir sürede renk solması oluyor. Bu sorunu kendilerine de söyledim ve birdaha almadım. Ama mat kağıtları renk solması konusunda problemsiz. Geçenlerde iki yıl önce çektiğim fotoğrafta en ufak bir renk solması olmadığını gördüm. Tavsiye ederim.

    Yaptığım inceleme iki buçuk sene öncesine ait, şuan değişmiş olabilir ama ben hala memnunum ve kullanıyorum.
  • badcatbad B kullanıcısına yanıt
    Hangi kartuşu kullanıyorsunuz hocam? Benim kafada fotoğraf siyahını cescesor tıkadı. 2 parti kullandım. İlk parti güzeldi. Sonraki parti de tarihi mi geçmiş ürün yolladılar bilemedim. Siyah renk piyano siyah yazmadı ilk parti gibi. ip7250 de kullandım ama suan kafa çöp oldu. 250 baskı civarında. 6850 de kullanıyor kuzenim oda sürekli kafa temizliği yaptırdığını söylüyor. Umarım onun kafası da çöp olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • badcatbad B kullanıcısına yanıt
    reklam içeriği şuan için çok önemli bir konu değil.. geçmiş zaman

    cerceros konusunda maalesef diyorum
    satıcı gerçekten bilgili... beraber konuşmalarımızda ister kağıt ister mürekkeb konusunda bilgi vermeye anlatmaya çalıştı.. bilgiler hatalı bile olsa eleman baya baya vakit ayırmış....
    sarf ürünlerinin çeşitleri de oldukça fazla olsa bile...
    özellikle canon için aldığım resetli kartuşlar ve mürekkeblerde istediğim sonucu alamadım. hatta kartuş 2. dolumdan sonra görmemeye başladı ki 4 lü set satıyorlar pek de ucuz değil.
    neyse.. perpa daki mürekkeb satan arkadaş tüm cihazın içini yıkadı ve ordan yedek kartuş seti ve mürekkeb ile yola devam ediyorum

    canon mb5050 ile... renkli baskı konusunda çok fazla başarılı olduğunu diyemem.. ne mürekkeb nede yazıcıda renkli parlak kağıd kullansam bile.
    ama siyahlar oldukça verimli.. çünkü ihtiyaca binaen A4 kağıtlara ufak barcode lu etiket basıyoruz

    renkli baskılarda epson da orjinal mürekkeb kullansam bile 2 ton koyu basıyor.. bazı renkler sorunlu olduğu için ton rengi ile otomatik olarak renk değişiyor.. sim gibi.. yeşim gibi.. altın gibi.
    mavi ler bazen patlasa da... galata resimlerim veya mardin görsellikler hoş çıkıyor..

    her parlak kağıt sizi aldatmasın
    hp nin kağıtları oldukça iyi bu konuda... epson un kağıtları fiyat olarak ve paket miktarı olarak istediğim seviyelerde olmadığı için deneme şansım olmadı

    birde herkesin kalite ve verimlilik anlayışı farklı...
    gerçek fotoğraf baskısı için epson L1300 ler bile yetersiz kalıyor.. en mantıklısı 6+1 renkli yazıcılar...

    başarılar
  • alize333 A kullanıcısına yanıt
    https://tr.aliexpress.com/item/PGI-550-Refillable-ink-cartridge-For-Canon-Pixma-IP7250-MG5450-MX925-printer-ink-with-chips/1033813073.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dX3wOBY

    Bu kartuşu almıştım ama satışdan kalkmış, satıcı yeniden eklememiş başka yazıcılara uygun olanları var. PGI 550 olarak aratırsanız bulabilirsiniz. Emin olmazsanız almadan satıcıya sorabilirsiniz. Yalnız reset olayı sadece kartuş bitti uyarısı verdiğinde işe yarıyor, bilginize.

    Cescesor daha önceki partilerde kafa karışıklığı vardı; siyaları black ve pigment black olarak isimlendiriyorlardı. Mürekkeplerde mikron farkı olduğundan hangisi photo black olduğu karıştırılabiliyor ve kafa tıkanmasına yol açıyordu. Eski mesajlarda bir arkadaşımız yazmıştı neyin ne olduğunu ama yeni seride 5 ay önce aldım, black ve photo black olarak isimlendirmişler o yüzden sorun olmayacaktır. Arkadaşınız böyle bir hata yapmış olabilir.

    Birde renkli yazıcılarda ayda bir çıktı alırsanız mürekkep kurumasından kaynaklı tıkanma sorunu yaşamazsınız. Ben unutmadıkça bu çıktıyı alıyorum. Kafa tıkanıklığı gibi bir sorun şu ana kadar yaşamadım.
  • tosuntosun T kullanıcısına yanıt
    İlk mesajda mürekkep yakınlığını göstermek adına ayarlarıyla hiç oynamadan basmıştım. IP7250 de ayarlardan renk renk doygunluğunu ayarlayabiliyorsunuz. Hatta ornek küçük renk şablonu gibi resim çıkarıp (resminizi 10*15 boyutuna 12 tane küçük boyutta sığdırarak)en beğendiğinizi ayarlayabiliyorsunuz.

    Babam matbaacı olduğundan ona sorarak daha sonra ayar yapmıştım. Ben farkedemedim ama ,babam macenta fazla ,maviyi kıs gibi ayarları verince orjinale daha yakın sonuçlar almıştım.

    Parlak kağıt karşıtı değilim,forumda bir satıcı ücretsiz deneme kağıdı gönderiyordu ama zaman sorunundan test edemedim. İhtiyacım olduğunda Cescesor bana yakın olduğundan yolum düştükçe mat kağıt alıyorum.

    Tabii ki katılıyorum 6 renk en iyi sonucu verecektir,tartışmasız. Ama fiyat performans olarak yazıcımdan memnunum. Yanlış hatırlamıyorsam 180 Tlye almıştım. Hem iş hemde foto çıktılarında işimi görüyor. Bu modeli özellikle foto çıktısı için önermişlerdi forumda, üst modellerle aynı mikronda(1 pl mürekkep) baskı kafasına sahipmiş.

    iyi forumlar,
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.